Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההיסטוריה של העיר הזו מעניינת. אחד הדברים שהרס אותה הוא הנמל, שהיה אמור לקום בקריות, אבל כדי לזרז את הבניה (כבסיס צבאי) הוא הוקם היכן שהוקם וגרם קטסטרופה תחבורתית. חוץ מזה, עתודות הקרקע לבניה מוגבלות מאד, נראה מה יצא מתכניות הפינוי - בינוי היומרניות. אני לא אופטימי, כי דיירי הרכבות יתקשו להסתגל למגורים במגדלים, ואלה יהפכו מהר מאד לסלאמס.

למה ההגירה שלילית? לי נראה שהתשובה היא פחות בדחיה של העיר ויותר במשיכה של המרכז. אנחנו דנים בזה כבר כמה שנים, מתחילת השרשור.

ודרך אגב, עניין הסטטיסטיקה של ההגירה הפנימית מאוד מבלבל אותי, כי כנראה שלא מעט אנשים לא רשומים בכתובתם האמיתית. קוריוז מלפני שנים רבות: חבר שגר בעפולה ורצה שהילדים שלו יתחנכו באחד הקיבוצים בסביבה. עירית עפולה לא אישרה. אז הוא נרשם בכתובת בת"א, וממרחק 100 ק"מ לא היתה לעיריית ת"א ברירה אלא לשלם למועצה האזורית. אז זה קוריוז, אבל כנראה שיש לא מעט אנשים שכתובתם הרשומה אינה מקום מגוריהם האמיתי  מה שגורם לדיווחי מאזן ההגירה להיות מאד לא מדוייקים - לכאן ולכאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, garicho כתב:

במקרה ראיתי את החלק הזה אתמול, והיה שם איזה גאון אחד שאמר ״אני אוהב מינוסים, כי מינוסים לא צריך להחזיר״ 🙄🙄🙄

האמת שהוא צודק. חוב צריך לשרת, לאו דווקא להחזיר. כל עוד הכסף עושה לו תשואה יותר גבוהה מהריבית שהוא משלם על המינוס, זה הגיוני לחלוטין.

עריכה: כמובן שבסרטון מדובר בשרלטן וגנב דעת שצריך לשבת בכלא

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

למה ההגירה שלילית? לי נראה שהתשובה היא פחות בדחיה של העיר ויותר במשיכה של המרכז. אנחנו דנים בזה כבר כמה שנים, מתחילת השרשור.

זה אותו דבר. המרכז מציע יותר. וחבל, באמת חבל. זה באמת לא הגיוני שהפער בין תל אביב לבין חיפה הוא ככ עצום. אין לזה שום סיבה הגיונית. מקווה שתזכרו בהנהגה עירונית טובה יותר מתישהו

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, SlowRide כתב:

אני מכיר ואני מכיר זה עדיין לא מצביע על מגמה. על כל אחד כזה שאתה מכיר, אני מכיר איזה הייטקיסט רווק שאמא נתנה לו חצי מליון, היו לו עוד כמה מאות בצד, לקח משכנתא קטנה על דירה חדשה פיזדייץ עם מרפסת ו2 חניות בראש העין והחיים שלו דבש. 

לא כל מי שקונה לא יכול לשלם. הרוב משלמים.

נו באמת.

על כל מקרה אחד כזה אפשר למצוא 10 כמו שאני הבאתי.

ילד שמקבל חצי מליון מההורים? הולך ונעלם ולדעתי מקרה קיצון.

ממש ממש ממש לא כל משפחה יכולה לתת לילד חצי מליון, זה ממש חריג.

אני אתן עוד סיפור (יש לי בשלוף עוד כמה):

כשהלכתי למשוך את התשלום למשכנתא ישבתי בבנק ועם היועצת שלצידי ישבה אישה מבוגרת, בסביבות גיל 60.

כל מה שהיא באה לעשות זה לשאול את הבנק איך היא יכולה לקחת הלוואה כדי לעזור לבן שלה לקנות דירה. נתחיל מזה שלא היה לה שמץ של מושג על מה היא מדברת.

אחר כך כשהם הגיעו למספרים, זה היה ברור שהיא לא תעמוד בזה כשהיא רצתה הלוואה שההחזר שלה יוצא מעל 30% מהשכר. אבל עדיין התקדמו בתהליכים (אם זה קרה באמת אני לא יודע). ובוא, המצב הזה שההורים צריכים לקחת הלוואה עבור הילדים בגילאים האלו זה מצב מעוות ומסוכן.

יש פה עוד חלקים שיכולים להישען על ההורים, אבל זה הולך ונעלם.

אני זוכר שבקבוצה של מחיר למשתכן כל מני אנשים שיתפו והמליצו על היועץ משכנתאות שלהם.

ראיתי לא מעט משכנתאןת של 1.3m בהחזר של פחות מ 5k. הדרך היחידה לעשות את זה זה לקחת משכנתא של 30 שנים, שרובה צמודה למדד. אני לא בטוח שכולם הבינו מה הם עושים אלא חשבו ש...."יהיה בסדר".

לדעתי זה יתפוצץ. מתי? אין לי מושג. אבל הדרך שבה הדברים קורים היום היא הזויה.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי אתה טועה ומספר לא מבוטל מרוכשי הדירות הצעירים זה בעיקר בזכות כסף שעובר במשפחה. זוג שמרוויח 40k בחודש צריך לחסוך את כל המשכורות במשך 10 שנים בשביל הון ראשוני, מה גם שרוב האנשים יכולים רק לחלום על סכומים כאלה בשנים הראשונות של הקריירה שלהם, אז מאיפה הכסף להון ראשוני? ההורים.

כמו שאתה מכיר מקרים של אנשים שטובעים בחובות בשביל דירה אני מכיר מקרים הפוכים, סיפורים כאלה זה אנקדוטות מעניינות אבל זה לא באמת מייצג משהו.

זה רק גורם לך להבין איזה חרא של מצב זה, שאנשים שלמדו ועבדו קשה, בנו לעצמם קריירה ומרוויחים משכורות מכובדות מאד יכולים רק לחלום על דירה משלהם במיקום נורמלי ללא עזרה חיצונית, ולא לכולם יש הורים שיכולים לעזור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

זוג שמרוויח 40k בחודש צריך לחסוך את כל המשכורות במשך 10 שנים בשביל הון ראשוני.

לפי איזה מחיר דירה חישבת את זה?

באמת מעניין אותי.

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צריך 25%, אז 400k זה רבע מ1.6 מיל'.

פורסם (נערך)

נראה לי התבלבלת בין חודשים לשנים...

מי שיחסוך רק 10K בחודש במשך 10 שנים יחסוך 1.2M (בלי רווחים מפיקדון או השקעה).

לא שאני טוען שיש הרבה זוגות שיכולים לחסוך 10K בתחילת הדרך, או שלחסוך 10 שנים זה סביר...

אני ואשתי חסכנו 800K בערך תוך 6 שנים מסיום הלימודים שלי (עד הולדת הילדים). מרגע הולדת הילדים החסכון החודשי כמעט נעלם ורצנו לחפש דירה לקניה כי הבנו שהמחירים רק ימשיכו לברוח.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

צודק, טעות שלי.

בכל אופן צבירת 400k זה לא משהו שעושים ככה בקטנה על הדרך.

אם אתה שם בצד 5 כל חודש, תצטרך 80 חודשים כאלה (כמעט 7 שנים) כדי להגיע לסכום הזה וכשתגיע לשם זה כבר לא יספיק לך לדירה שרצית לפני 7 שנים. לחכות 7 שנים עד שמחליטים להביא ילד בשביל לחסוך זה יכול להיות יותר מדי זמן, תלוי באיזה גיל מתחתנים ובאיזה גיל מסיימים ללמוד ומתחילים לעבוד. וגם אם הצלחת לחסוך הון ראשוני, לקנות דירה ולהביא ילד לפני שאתם זקנים מדי, אז אתה צריך לשלם משכנתא + לשלם עלויות של תינוק. זה לא הולך ונהיה קל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
לפני שעה, SlowRide כתב:

אם אתה שם בצד 5 כל חודש, תצטרך 80 חודשים כאלה

אם תשקיע את ה5 כל חודש למשך 7 שנים, השקעה סולידית יחסית שנותנת 3% שנתי אתה תסיים עם 480K.

אם תיהיה קצת אמיץ יותר עם קצת מזל ותגיע ל5% שנתי אתה תסיים עם 520K.

אם במקום להשקיע 5K אתה תשקיע 6K אתה תסיים עם 675K.

אם במקום להשקיע 6K אתה תשקיע 7K אתה תסיים עם כמעט 800K

החסכון משמעותי יותר מהתשואה.

לאן אני חותר ?

אנחנו חיים בתקופה הכי טובה בהיסטוריה של המין האנושי.

מעולם לא היה קל יותר להרוויח ולחסוך כסף.

שוק ההון מעולם לא היה נגיש יותר, לימודים גבוהים מעולם לא היו נגישים יותר, הידע מעולם לא היה נגיש יותר. 

כמעט כל אדם יכול לשלוט במתמטיקה\אנגלית של כיתות ו'-ט' ולהרוויח 70-140 ש"ח לשעה בשיעור זום בלי לצאת מהבית.

יקר לגור במרכז, במיוחד בתל אביב, יקר עוד יותר לגור בניו יורק, סן פרנסיסקו או לונדון.

עדיין, לקנות דירה בתל אביב בגיל 30 לרוב האנשים זה בלתי אפשרי אבל בגיל 60 זה בהחלט יכול לקרות.

בן 30 שזרק בתיק 5K ואז הפקיד 3K כל חודש עד גיל 60 יגיע ליעד עם 2.5 מיליון ש"ח ב5% ממוצע שנתי. אם יחסוך עוד 500 ש"ח כל חודש יגיע לגיל 60 עם 3 מיליון.

עליית מחירי הדיור לא מדאיגה את מי שמרוויח יותר ממנה.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

לדעתי אתה טועה ומספר לא מבוטל מרוכשי הדירות הצעירים זה בעיקר בזכות כסף שעובר במשפחה. זוג שמרוויח 40k בחודש צריך לחסוך את כל המשכורות במשך 10 שנים בשביל הון ראשוני, 

40k זה ברוטו או נטו? כי מצטייר שהזוג הזה יוכל, כעבור 10 שנים, לקנות דירה נחמדה במזומן או דירה יפה מאד בהלוואה סבירה ליכולותיהם.

אפילו זוג שמרויח 20,000 ש"ח נטו יכול, כל עוד אינו זוג פלוס, לחסוך לפחות חצי מזה. כמובן בתנאי שמתנהל עם קצת מחשבה על העתיד. אם הוא מתחיל עם דמי שכירות של 7000 ש"ח בחודש כדי לגור בצנטרום הוא לא יגיע רחוק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב, זה לא עובד ככה באמת.

אם אני משלם 7000 על שכירות אבל אין לי אוטו, בטח לא שני אוטואים לשני בני אדם, המצב שלי כבר יותר טוב מהרבה אנשים אחרים.

ואני יכול לזרוק את האוטו שלי לים מחר והחיים שלי לא ישתנו יותר מדי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה פיאט אצלך לא? להיזרק לים זה נמצא ב-Life Cycle שלו 🤣

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

יש המון איטלקיות כאלה. הן פשוט לא מכוניות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מצחיק 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...