Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 19.8.2021 בשעה 13:00, sperial כתב:

40k זה ברוטו או נטו? כי מצטייר שהזוג הזה יוכל, כעבור 10 שנים, לקנות דירה נחמדה במזומן או דירה יפה מאד בהלוואה סבירה ליכולותיהם.

אפילו זוג שמרויח 20,000 ש"ח נטו יכול, כל עוד אינו זוג פלוס, לחסוך לפחות חצי מזה. כמובן בתנאי שמתנהל עם קצת מחשבה על העתיד. אם הוא מתחיל עם דמי שכירות של 7000 ש"ח בחודש כדי לגור בצנטרום הוא לא יגיע רחוק.

בתנאי שאותו זוג ישן ברחוב ומחטט בפחים, כאשר כל ההכנסה הולכת לטובת הוד מלכותה דירה בשכונת מגדלים באמצע שום מקום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Gavrik כתב:

תן לי לנחש, תמיכה מההורים?

אפס עזרה. תיארתי לפני כמה עמודים מה קניתי, איך חסכתי ובאיזה גיל. מוזמן לחפש

עריכה אחרונה על ידי עידן.
פורסם
בתאריך 19.8.2021 בשעה 12:01, Katom כתב:

בן 30 שזרק בתיק 5K ואז הפקיד 3K כל חודש עד גיל 60 יגיע ליעד עם 2.5 מיליון ש"ח ב5% ממוצע שנתי. אם יחסוך עוד 500 ש"ח כל חודש יגיע לגיל 60 עם 3 מיליון.

השאלה מה אפשר יהיה לקנות באותם 3 מיליון אז

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

השאלה היותר נכונה היא מה הוא יעשה עד אז.
מגיל 30 עד גיל 60 יגור בשכירות? יעבור כל 5 שנים בממוצע דירה (סיוט בפני עצמו)?

בכל הזמן הזה יגור בדירה שלא שלו בלי יכולת לבצע בה שינויים כדי להתאים אותה לחלוטין לצרכיו?

שילם שכירות במשך 30 שנה ששקל ממנה לא הלך לתשלום משכנתא (בעצם שילם משכנתא לבעלי הבית)?
הילדים יאלצו להחליף בית ספר יותר מפעמיים?

חרא של חיים. אלו חיים של עניים.

נגיע לפאנצ', יגיע לגיל 60 תהיה נפילה בבורסה והוא יפסיד 70% מהכסף, יקנה דירת 4 חדרים בעפולה ליד הפיצוחים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • משעמם 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

נגיע לפאנצ', יגיע לגיל 60 תהיה נפילה בבורסה והוא יפסיד 70% מהכסף, יקנה דירת 4 חדרים בעפולה ליד הפיצוחים.

אולי בעזה ליד הפיצוצים, וגם זה לא בטוח

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני כשעה, farkash7 כתב:

נגיע לפאנצ', יגיע לגיל 60 תהיה נפילה בבורסה והוא יפסיד 70% מהכסף, יקנה דירת 4 חדרים בעפולה ליד הפיצוחים

שום דירה, הוא יוציא את זה על דיור מוגן והוצאות רפואיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מגיל 30 עד גיל 60 יגור בשכירות? יעבור כל 5 שנים בממוצע דירה (סיוט בפני עצמו)?

בכל הזמן הזה יגור בדירה שלא שלו בלי יכולת לבצע בה שינויים כדי להתאים אותה לחלוטין לצרכיו?

שילם שכירות במשך 30 שנה ששקל ממנה לא הלך לתשלום משכנתא (בעצם שילם משכנתא לבעלי הבית)?
הילדים יאלצו להחליף בית ספר יותר מפעמיים?

חרא של חיים. אלו חיים של עניים.

לא בטוח אם זה ציני או לא, אבל במידה ולא, מלבד המשפט הראשון, הכול פשוט שטויות. 

על אותו משקל אני יכול לכתוב גם :

מגיל 30 עד גיל 60 יגור בדירה שאין לו מושג מי השכנים שלו, מה התשתיות, אם האיזור בכלל לטעמו, האם יש מצוקת חניה?

ומה יגור באותו איזור כול החיים? ימכור?הילדים יאלצו להחליף בית ספר יותר מפעמיים?

שילם משכנתא חונקת במשך 30 שנה, כאשר הוא מפחד לעשות פסיק לא במקום אחרת המשכנתא תחנוק לו את החיים ועוד שחלק גדול מהכסף הלך לבנק(מימן את המשכנתאות של הילידם של מנהלי הבנקים)

חרא של חיים. אלו חיים של עבדים.

נגיע לפאנצ', יגיע לגיל 60 תהיה נפילה בשוק הנדל"ן ויאבד 70 אחוז מערך הדירה. 

נשמע כאילו אני רק רואה את חצי הכוס הריקה ומגזים מאוד, לא? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

מגיל 30 עד גיל 60 יגור בדירה שאין לו מושג מי השכנים שלו, מה התשתיות, אם האיזור בכלל לטעמו, האם יש מצוקת חניה?

הכל טוב ויפה השאלה איפה הוא שוכר. בפ"ת? אז יאכל בדיוק את אותו החרא רק שהבית לא שלו. בת"א? סיפור אחר.

ומה יגור באותו איזור כול החיים? ימכור?הילדים יאלצו להחליף בית ספר יותר מפעמיים?

ההבדל שהוא עבר דירה כי הוא רצה. זה לא משנה אם השכונה לא באה לו בטוב או שהוא לא אוהב את השכנים. רצה לעבור? עבר.
זה לא שפתאום השכר דירה כבר גבוה מדי ואין לו יכולת לשלם אז הוא נאלץ לעבור. יש הבדל.

שילם משכנתא חונקת במשך 30 שנה, כאשר הוא מפחד לעשות פסיק לא במקום אחרת המשכנתא תחנוק לו את החיים ועוד שחלק גדול מהכסף הלך לבנק(מימן את המשכנתאות של הילידם של מנהלי הבנקים)

את הכסף שהוא שם בשכירות הוא שם במשכנתא כי בוא, אנשים שוכרים לפי היכולת שלהם לשלם, הם לא שוכרים דירה ב2000 שקל ומרוויחים 20K ואת היתרה חוסכים נכון?
אז אפשר לומר שהוא ישלם משכנתא פחות או יותר באותו הסכום שהוא ישלם שכירות. אם המשכנתא חונקת אז גם השכירות חונקת.

זה הטיעון של כל מי שקונה בית "אני משלם X שכירות, במקום זה אני אשלם X+אפסילון משכנתא". כן יש שם ריבית שמסתתרת והמשכנתא היא לא 30 שנה, אבל גם שכירות אתה תשלם 30 שנה, אלה אם בא לך לגור ברחוב.

חרא של חיים. אלו חיים של עבדים.

נכון. עבדים. שגרים בבית שלהם. עם בעל בית אחד, רבוטה. לפחות לא עבדים שעובדים בשביל הרבוטה ובשביל בעל בית בשר ודם ובסוף נשארים עם כסף לדירה ליד הפיצוחים בעפולה.

נגיע לפאנצ', יגיע לגיל 60 תהיה נפילה בשוק הנדל"ן ויאבד 70 אחוז מערך הדירה.

למי אכפת? הוא גר בבית שלו איפה שסך הכל טוב לו אחרת היה עובר דירה. יותר טוב מהחי בסרט שאם יחסוך עד גיל 60 בפק"מ יהיה לו כסף לדירה ברעננה. פחחחח ליד הפיצוחים אולי.

• אהבתי 1

פורסם

אתה מודע שכול מה שכתבתי הוא הגזמה שנועדה להדגיש את ההגזמה שלך, כן?

תתפלא ,אבל 4 קירות זה לא החלום הרטוב של כולם, בטח שלא כשיש לך דרכים אלטרנטיביות להרוויח כסף. יש דברים מעצבנים בשכירות דירה כמו שיש גם דברים מעצבנים בבעלות על דירה. זה לא מצב שרק צד אחד הוא המסכן והסובל והצד השני הגיע לנחלה, ממש לא.

אמנם זה סיפור שכול חוסך לדירה הנכספת מספר לעצמו, אבל ברגע שאותה דירה נרכשת, זה קצת פחות זוהר ממה שהיה לו בראש.

לכן תשנה קצת את הדיסקט בקשר לתחזית דיסטופית - ה״שוק ירד ב 70 אחוז בעוד 30 שנה״ או שכמובן תיק ההשקעות נועד אך ורק למטרה הסופית הנהדרת - קניית דירה.

• אהבתי 2
פורסם

מסכים, אני לא רוצה לקנות בית, זה לא תורם לי בשלב זה של החיים שום דבר.

ההורים שלי קנו בית למגורים בפעם הראשונה בסביבות גיל 50, לא זיגזגנו בין בתי ספר וכל מיני קשקושים כאלו ואחרים. כל פעם עברנו בית כדי שיתאים לצרכים של המשפחה עד שהייתה הזדמנות לרכוש בית בו ההורים שלי יוכלו גם ״להזדקן״.

לעומת זאת אשתי רוצה לקנות בית גם אם לא למגורים אלא להשקעה כדי ״להיצמד״ לשוק, באופן כללית אני מסכים איתה שזה רעיון לא רע, אם כי שוק הדירות להשקעה לא מוצלח במיוחד היום בארץ (ובלי לספר לי סיפורים על תשואות דימיוניות בארץ בבקשה, מספיק אנשים סביבי מתעסקים בנדלן כולל ההורים שלי, נדיר למצוא היום מציאות)

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

יש אינסוף קווי עלילה, כל מה שיכול לקרות - קורה.

אתה בטבעיות נצמד לקווים שמתאימים לאג'נדה שלך ובמקום לדון על רעיונות אנחנו דנים על אנשים בדמיונות שלנו.

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

השאלה מה אפשר יהיה לקנות באותם 3 מיליון אז

סיכוי סביר ש 3 מיליון יאפשרו לכל משפחה לקחת משכנתא בתנאים נוחים במרכז באיזורים שרוב האנשים היו שמחים לגור בהם.

3 מיליון יספיקו גם בשביל לסיים את החיים אחרי טיול של 20 שנה בעולם.

3 מיליון זה גם מאות אלפי כרטיסי גירוד.

שכל אחד יעשה עם ה3 מיליון מה שהוא רוצה, אני לא כותב מדריך לחיים, אני מביא רעיון.

הרעיון שלי אומר שאפשר גם לא לקנות דירה הכי מהר שאפשר, אלא להשקיע את השנים בהם פוטנציאל החסכון שלי גבוה - לחסכון, ולחשוב על דירה בשלב מאוחר יותר.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 52 דקות, davemustaine87 כתב:

תתפלא ,אבל 4 קירות זה לא החלום הרטוב של כולם, בטח שלא כשיש לך דרכים אלטרנטיביות להרוויח כסף

זה לא בקטגוריית חלומות, זה צורך די בסיסי.

השכירות כל הזמן עולה, במיוחד בגוש דן. זה לא חיים לעבור דירה כל שנתיים שלוש כי בעל הבית החליט להוסיף עוד 500 שקל לשכירות, במיוחד שמדובר במשפחה עם ילדים.

לפני 47 דקות, BloodFist כתב:

לעומת זאת אשתי רוצה לקנות בית גם אם לא למגורים אלא להשקעה כדי ״להיצמד״ לשוק, באופן כללית אני מסכים איתה שזה רעיון לא רע, אם כי שוק הדירות להשקעה לא מוצלח במיוחד היום בארץ

נכון, יש אופציות יותר טובות להשקעה. אבל למגורים? אם אתה יכול היום לקבל משכנתא על דירה טובה במקום שאתה רוצה לגור בו, לדעתי כדאי לעשות את זה כי בעוד כמה שנים סביר להניח שכבר לא תוכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

אם יחסוך עד גיל 60 בפק"מ יהיה לו כסף לדירה ברעננה. פחחחח ליד הפיצוחים אולי.

לא אכפת לי לגור ברעננה ליד הפיצוחים.

לפני 14 דקות, Katom כתב:

סיכוי סביר ש 3 מיליון יאפשרו לכל משפחה לקחת משכנתא בתנאים נוחים במרכז באיזורים שרוב האנשים היו שמחים לגור בהם.

שכל אחד יעשה עם ה3 מיליון מה שהוא רוצה, אני לא כותב מדריך לחיים, אני מביא רעיון.

הרעיון שלי אומר שאפשר גם לא לקנות דירה הכי מהר שאפשר, אלא להשקיע את השנים בהם פוטנציאל החסכון שלי גבוה - לחסכון, ולחשוב על דירה בשלב מאוחר יותר.

הנקודה שלי זה מאיפה אתה כל כך בטוח שאותם 3 מיליון יהיו שווים את מה שהם שווים היום?

אולי אז זה יספיק רק לקניית טסלה מודל 8 יד 6 מרופא, או בכלל קופסת גפרורים.

וזה בתנאי שבכלל תשרוד עד גיל פרישה.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, Katom כתב:

יש אינסוף קווי עלילה, כל מה שיכול לקרות - קורה.

אתה בטבעיות נצמד לקווים שמתאימים לאג'נדה שלך ובמקום לדון על רעיונות אנחנו דנים על אנשים בדמיונות שלנו.

בהצלחה עם לקחת משכנתא בגיל 60.
אל תשכח גם שעם השנים ערך הכסף נשחק, ל-3 מיליון בעוד שלושים שנה לא יהיה את אותו כוח קניה כמו היום. תראה מה קרה למיליון שקלים ב-10 שנים...
הבעיה היא כאשר מסתכלים על דירה למגורים תחת קטגוריה של השקעה. דירה למגורים היא לא השקעה בעיני.

אחרי שאמרתי את שני אלה אגיד עוד משהו שמפריד את התאוריה מהמציאות.
בתאוריה אתה יכול לעשות מה שאמרת, לחסוך בכל חודש X ולהשקיע אותו במדד או וואטאבר.
בפועל מעט מאוד אנשים יצליחו לעשות את זה ובטח לאורך 30 שנה. אנשים עוברים בחיים שלל טלטלות ואירועים, ואני לא מדבר בכלל על נפילות בשווקים שמוציאות גם משקיעים מנוסים משיווי משקל.
המודל הזה שהצגת יתאים למעט מאוד יחידי סגולה עם סבלנות, משמעת ותעוזה, ואנשים כאלה הם בעיני מאוד מוכשרים וכנראה שיש להם ביד כבר דירה אחת או שניים, ארחת קשה מאוד להסביר איך הם ישנו טוב בלילה במשך 30 שנה כשכל הביצים שלהם נמצאים על איזה מדד/אג"ח. רוב רובם של האנשים יכשלו במהלך הדרך ולא יגיעו לאותם 3 מיליון "נכספים".

משכנתא לעומת זאת היא התחייבות שקל בהרבה לאנשים לעמוד בה, פשוט כי אין להם ברירה, הם חתמו על חוזה. אם הם יפרו את החוזה הם יפסידו את הבית+כל מה שהם שילמו עד עכשיו ויזרקו לרחוב/יתחילו לשלם שכירות.

אנשים יעשו הכל כדי לא להפסיד את הבית שלהם. למכור את תיק המניות אין להם בעיה.

לפני 10 דקות, vadim6385 כתב:

לא אכפת לי לגור ברעננה ליד הפיצוחים.

בעפולה

• תוכן חדש...