Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 16.8.2021 בשעה 17:58, Legend כתב:

דור שלם משועבד למשכנתא - שקפצה ב-70% תוך 5 שנים:

לפני שש שנים בלבד בשנת 2015, משכנתא ממוצעת ללווה במדינת ישראל עמדה על סך של כ-550 אלפי שקלים.

על פי נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, של האוצר ושל בנק ישראל המשכנתא הרקיעה שחקים ועומדת היום על סך של כ-930 אלפי שקלים ללווה.

מתוך הסכום הזה 40 אחוזים  בקירוב נטלו משכנתאות ממונפות בשיעור העולה על מיליון שקלים ולתקופה ממוצעת של 22 שנה.

לא מפתיע.

וזה לא קשור רק למחיר למשתכן.

אנשין משתעבדים הרבה מעבר ליכולת הכלכלית שלהם והבנקים תורמים לחגיגה.

דוגמה אחת:

זוג שאני מכיר קונה דירה בפריפריה הרחוקה. דירת 5 חדרים ב 1.6m.

מביאים 400k מהבית ומשכנתא של 1.2m.

ההכנסה שלהם?

8000 שקלים. כניראה הורה של אחד מהם חתם ערב. לקחו גרייס של שנתיים על כל הסכום.

האישה לא עובדת.

זה סיפור אחר ואני בטוח שיש עוד אלפים כאלו.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה לא מלמד על הכלל, רוב האנשים שחותמים על משכנתא לא קופצים מעל הפופיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בטוח?
"בכרבע מתיק המשכנתאות ובחמישית מהאשראי לעסקים קטנים כבר בוצעה דחייה של החזרי הלוואות • 553 אלף לווים כבר קיבלו מהבנקים דחייה החזרים •  תתאפשר דחיית תשלומי החזר במשכנתאות עד סוף השנה, ולמשך יותר מ-6 חודשים"

"מסימני משבר הקורונה: הציבור בישראל ביקש לדחות את החזרי המשכנתאות שלו ב-1 מכל ארבע משכנתאות בישראל"

אומנם הרוב לא דחו, אבל רבע כן דחו. חלק לא קטן מהאנשים עם משכנתא נשאר עם משהו שולי או שהוא כבר בגיל מבוגר ומבוסס. חתוך את אלו מהסטטיסטיקה ואני לא יודע אם לא תקבל שרבע מהכלל הוא הרוב ממה שנשאר לך.

אני מזכיר לך שהם קיבלו דמי אבטלה בתקופה הזו וההוצאות שלהם ירדו לאפס עגול חוץ מאוכל וחשמל.
בקיצור המון אנשים פה קופצים מעל הפופיק...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אם אחוז גדול מהמשפחות היו קופצות מעל הפופיק, היתה צריכה להיות הצפה באי החזרי משכנתא (נגיד לפחות רבע ממי שקפץ מעל הפופיק) שהיתה גוררת מכירת דירות ע"י הבנקים.

אנחנו לא רואים מכירה מסיבית של דירות ע"י הבנקים, אומנם אכן משפחות קצת חונקות את עצמן עם הלוואות, אבל זה בלי קשר לדירות. זה קשור לריבית הנמוכה.

.

פורסם

אז באותו עניין - אותם אנשים ש״שרפו כסף לשכירות״ ולא היה להם ״בית בידיים״ יושבים בצד מנסים לחסוך ומחכים, מחכים שאותם לווים מסוכנים לא יעמדו בהחזרים, ויצוצו הזדמנויות קניה חדשות והשוק יעבור להיות שוק של קונים, מה שיוריד את המחיר
לא יודע מתי יקרה וכמה זמן זה ייארך

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, om2 כתב:

אם אחוז גדול מהמשפחות היו קופצות מעל הפופיק, היתה צריכה להיות הצפה באי החזרי משכנתא (נגיד לפחות רבע ממי שקפץ מעל הפופיק) שהיתה גוררת מכירת דירות ע"י הבנקים.

אנחנו לא רואים מכירה מסיבית של דירות ע"י הבנקים, אומנם אכן משפחות קצת חונקות את עצמן עם הלוואות, אבל זה בלי קשר לדירות. זה קשור לריבית הנמוכה.

איך בדיוק תהיה הצפה של לווים מסוכנים אם המדינה ובנק ישראל דחו להם תשלומי משכנתא?

אתה לא מבין שהמשחק מכור? כשלווים מסוכנים היו צריכים להגיע למצב של מכירת הבית שלהם בנק ישראל והמדינה התערבו, ולא נתנו לזה לקרות.

שחס וחלילה מחירי הנדלן פה לא יפלו.

תחסכו ממני את נימוקי ״אבל המדינה הכניסה אותם לסגר והם לא יכלו לעבוד״, כפי שאמרתי קודם כל מי שהוא שכיר קיבל דמי אבטלה וההוצאות שלו (דלק, בילויים, טיסות, גנים) ירדו לאפס עגול. אם גם במצב כזה הוא היה צריך דחיית משכנתא אז הוא קפץ מעל הפופיק.

יוצאי דופן אולי הם עצמאים שהיו צריכים לקבל סיוע פרטני.

מקס זה לא יקרה אין פה שוק חופשי אמיתי תשכח מזה.

פורסם

אבל הטענה על קפיצה מכל הפופיק היא ןמצב נורמלי.

לא למצב של קטרסטרופה עולמית

ולא ראינו לפני הקורונה מכירה מסיבית של דירות על ידי בנקים

.

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, om2 כתב:

טעות בידך.

הבנקים נותנים להם אוויר ומגדילים את המינוס.

עוד מקרה שאני מכיר מקרוב, זוג שלא יכל לסיים את החודש בלי לבזבז יותר ממה שהוא מכניס.

הגיעו למינוס של 10k, והפלא ופלא, ביקשו מהבנק והבנק הגדיל להם את המינוס ל 30k.

הבנקים מגנים על כל השוק עד שהנושא יתפוצץ.

ציטוט

לדעתי זה לא מלמד על הכלל, רוב האנשים שחותמים על משכנתא לא קופצים מעל הפופיק.

לדעתי יש חוסר הבנה בסיסית של המון לוקחי משכנתאות.

עוד סיפור שנתקלתי בו:

בבחירת הדירה במחיר למשתכן, הזוג שבחר לפנינו התלבט אם לבחור את הדירה ולקחת משכנתא של 1.350k. לא היה להם שמץ של מושג מה העלות של משכנתא כזו, מה ההחזר החודשי, האם הבנק יתן להם או לא (בסוף נתן).

לפני שאנחנו בחרנו דירה, עשינו חושבים של כמה נמשיך לחסוך עד שנצטרך לשלם, מה תהיה המשכנתא, בערך החזר חודשי. אנשים נכנסים לעסקאות ללא שום ידע.

אספר שאני בדקתי קניית בית אחר ואחרי לבטים רבים אני ואישתי החלטנו שמשכנתא כזו היא מטורפת והפלנו עסקה (יצא לטובה כי זכינו במחיר למשתכן).

הבורות הכלכלית מרחפת מעל לא מעט משפחות כאן, אנשים לוקחים החלטות עם תחושת ה"יהיה בסדר".

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, om2 כתב:

אבל הטענה על קפיצה מכל הפופיק היא ןמצב נורמלי.

לא למצב של קטרסטרופה עולמית

ולא ראינו לפני הקורונה מכירה מסיבית של דירות על ידי בנקים

קפיצה מעל הפופיק בישראל היא מצב נורמאלי.
קונים רכב עם 100% מימון.
יוצאים לחופשה ומשלמים עליה 12 תשלומים.
לוקחים משכנתא בלי לחשוב פעמיים.

ברגע שאחד מבני הזוג לא עובד מתחיל הבלאגן. לרוב האנשים אין חסכונות להחזיק את עצמם חצי שנה-שנה בלי עבודה (שמתוכם 3 חודשים מקבלים דמי אבטלה כן?). בקורונה הוכח שאין להם אפילו יכולת להחזיק את עצמם כשהם מקבלים דמי אבטלה בלי הגבלה וההוצאות שלהם יורדות לאפס (עדיין לא ברור לי איך...).

אם לא הייתה פה התערבות גסה בשוק החופשי אז כן, דירות היו נפלטות לשוק או לפחות האנשים האלה היו לומדים לקח והיו צריכים להתחנן לאבא/אמא שיקחו הלוואה בשבילם.
מי אכל אותה? כל אותם תמימים שחשבו שזה שוק חופשי ושמתישהו יגיע משבר שיוריד את המחירים. לא חברה זה לא יגיע. המדינה והבנקים ידאגו שזה לא יקרה תמשיכו לחלום. תוכלו למצוא את אותם תמימים בכל מני קבוצות פייסבוק וטוקבקים סטייל "יש 150K דירות למכירה בישראל, המחירים תכף יורדים".

פורסם

אנשים שחורשים את האינטרנט בשביל למצוא את האוזניות שהם רוצים ב5 שקלים פחות, לא טורחים לקרוא חוזה של למעלה ממליון שקל.

ואז עושים כתבה על כך שהם מופתעים לגלות שיש כזה דבר שנקרא מדד תשומות הבנייה ושהוא עולה להם בעוד עשרות אלפי שקלים.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, farkash7 כתב:

קפיצה מעל הפופיק בישראל היא מצב נורמאלי

זה לא ממש קפיצה מעל הפופיק אם אתה מסוגל לעמוד בתנאים של ההלוואה.

לפני 47 דקות, yaniv572 כתב:

עוד סיפור שנתקלתי בו

אני מכיר ואני מכיר זה עדיין לא מצביע על מגמה. על כל אחד כזה שאתה מכיר, אני מכיר איזה הייטקיסט רווק שאמא נתנה לו חצי מליון, היו לו עוד כמה מאות בצד, לקח משכנתא קטנה על דירה חדשה פיזדייץ עם מרפסת ו2 חניות בראש העין והחיים שלו דבש. 

לא כל מי שקונה לא יכול לשלם. הרוב משלמים.

לפי הנתונים בערך רבע מבקשים דחיה, כמה מהם דוחים כי לא מצליחים לשלם לעומת כמה דוחים סתם כי אפשר, לך תדע. ובטח שזה גם בגלל הקורונה ולא רק התנהלות דפוקה של אנשים. דמי אבטלה לא תמיד מכסים הכל. אם הרווחת 20, זה הספיק לך לחיות ברמת חיים מסויימת בלי לצבור חובות כולל החזר משכנתא, עכשיו אתה מקבל אבטלה 8, שזה בערך חצי ממה שאתה צריך לשלם כל חודש ויש לך עוד הוראות קבע ותשלומים, מה נשאר לך מזה לאכול? אתה בבעיה אמיתית. להתחיל לוותר על הרבה דברים שהתרגלת אליהם וזה לא כזה פשוט לרוב האנשים. לא עוברים ביום אחד מוואגיו במרפסת של המגדל בשרונה לטוסט גבנ"צ על המפזר חום בג'סי כהן.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

אני מכיר ואני מכיר זה עדיין לא מצביע על מגמה. על כל אחד כזה שאתה מכיר, אני מכיר איזה הייטקיסט רווק שאמא נתנה לו חצי מליון, היו לו עוד כמה מאות בצד, לקח משכנתא קטנה על דירה חדשה פיזדייץ עם מרפסת ו2 חניות בראש העין והחיים שלו דבש. 

מה שנקרא - זה היה מזמן.

כי היום בשביל דירה חדשה כזו עם מרפסת ו-2 חניות בראש העין (שזה אומר פסגות אפק A או B או נצבא סיטי) שהיא 4 חדרים, צריך לשלשל יותר מ-2.3-2.4 מיליון.

אם תמצא דירה כזו של 3 חדרים (ויש מעט מאוד) עם 2 חניות, זה יעלה בסביבות 1.8

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הבחור הזה ספציפית קנה ב2018.

אני לא מדבר על המחירים היום אלא על המשכנתאות שאנשים דוחים בגלל הקורונה. זה תופס גם לדירות שנרכשו לפני 10 שנים.

לא יודע, נראה לי מופרכת הקביעה שכולם במדינה הזו ממונפים ובחובות עד האוזניים וכל מכה קטנה תפיל את מגדל הקלפים שהם אוכלים עליו את הוואגיו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אגב ראיתי אתמול בטמקא נראה לי שדירה בתל אביב עולה בממוצע פי 3 מדירה דומה בחיפה, ופי 1.5 מדירה דומה ברמת גן. הזוי לגמרי, באמת. ספריאל, תתקנו את העיר המפגרת שלכם. 

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

לא יודע, נראה לי מופרכת הקביעה שכולם במדינה הזו ממונפים ובחובות עד האוזניים וכל מכה קטנה תפיל את מגדל הקלפים שהם אוכלים עליו את הוואגיו.

נכון למחקר שפורסם ב-2019 ומתבסס בין היתר על נתוני 2017, אפשר לטעון כי הטענה בהחלט נכונה בחלקה (בטח ובטח עבור העשירונים התחתונים).

אני מניח שיתפרסם עוד מידע בהמשך (יכול להיות שיש, אך התעצלתי לחפש באתר של הלמ"ס), אך זה כמובן יכלול הטיה חזקה עקב הקורונה.

1714378358_Screenshotfrom2021-08-1811-12-03.png.7fa3ee966dc1c3182eccf270e4c3b92f.png

לפי התרשימים האלו, העשירונים העליונים חיים "כמעט עד הפופיק", והעשירונים התחתונים חיים "מעל הפופיק". אז כן, חלילה משבר כלכלי מספיק חריף ללא תמיכת הממשלה/בנקים/מוסדיים ואנחנו נראה בין היתר את שוק הדיור יורד.

ד"א המידע הזה מראה למה להסתכל רק על יחס חוב-תמ"ג (שבו ישראל נמצאת במיקום אחלה בחלה) סופר בעייתי כאשר מתבוננים על משקי בית באופן פרטני.

מקור

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...