Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Gosser1860 כתב:

1714378358_Screenshotfrom2021-08-1811-12-03.png.7fa3ee966dc1c3182eccf270e4c3b92f.png

לפי התרשימים האלו, העשירונים העליונים חיים "כמעט עד הפופיק", והעשירונים התחתונים חיים "מעל הפופיק".

אולי לא הבנתי משהו בגרפים, אבל מה פה בדיוק "עד הפופיק" פרט לעשירון התחתון?

האם אני מבין נכון שהגרף התחתון מציג יחס בין סך החוב לבין הכנסה של שנה אחת? אם כן, אז מה הבעיה פה? נגיד הכנסה חודשית של 20K, כלומר שנתית של 240K וחוב (עבור יחס של 1) של 240K זה בעיה?

בעשירון התחתון זה אכן מצב בעייתי - נגיד הכנסה של 4K בחודש, 48K בשנה וחוב של 384K (יחס 8).

פורסם

במקרה ראיתי את החלק הזה אתמול, והיה שם איזה גאון אחד שאמר ״אני אוהב מינוסים, כי מינוסים לא צריך להחזיר״ 🙄🙄🙄

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שזה מינוס לא שלו מה אכפת לו.

לכורה הוא מקבל כסף על הייעוץ. ושכל העולם יישרף.

אחי כאב לי על הזוג הראשון. שלא מסכים להשלים.

אם זה שלא מומלץ לו להתמנף. 

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אגב ראיתי אתמול בטמקא נראה לי שדירה בתל אביב עולה בממוצע פי 3 מדירה דומה בחיפה, ופי 1.5 מדירה דומה ברמת גן. הזוי לגמרי, באמת. ספריאל, תתקנו את העיר המפגרת שלכם. 

תגיד תודה לבריטים שהרסו את העיר (מסיבות טובות, התכוננו למלחמה) ולתושבים שבחרו ראש עיר דפוקה עד היסוד שלא מסוגלת לנהל את עצמה, ועוד קוראת לחזירי הבר "חמודים".

אבל, מצד שני, בזכות זה אני גר בדירה עצומה עם נוף שליש הדרך לפאפוס שעלתה לי כמו דירת 3 חדרים בת"א עם נוף לשרותים של השכנים. ובמרחק 10 דקות נסיעה מכל שירות שאני צריך (חוץ מקרית הממשלה, זה במרחק 15 דקות), ואם הטופוגרפיה לא היתה אכזרית הרוב היה בטווח הליכה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • לא הבנתי... 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טווח הליכה זה המפתח. אם אתה צריך להתניע את הרכב כדי להביא חבילה מהדואר או לקנות לחמניה במכולת, אתה בעצם סוג של נכה שהתכנון הגרוע שמוטה מכוניות כופה עליו את המגבלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, A_lex כתב:

נגיד הכנסה חודשית של 20K, כלומר שנתית של 240K וחוב (עבור יחס של 1) של 240K זה בעיה?

יכול להיות שלא, אבל בהינתן משבר כלשהו בהכנסה תחת אותם חובות (דירה, רכב, הלוואות שונות) הדרך מטה היא מהירה מאוד.

היחס 1 הזה מרמז שאנשים חיים "עד הקצה". ותחת ההנחה שהחובות הם ארוכי טווח אני לא רואה איך זה לא בעיה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

בעולם של אנשים עיוורים, האדם בעל העין האחת הוא המלך.

במדינה הזו יש אחוז גבוה של אנשים שחיים עם מינוס (בנוסף לחובות כמובן), אז מי שחי ביחס קרוב ליחס של 1 הוא שווה ערך ל"מלך" מהמשפט למעלה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי זה נראה לי שצריך לקרוא לפורום קינגספורום כי בשרשור סקר שמישהו עשה פה לפני שנה, כמעט לאף אחד פה לא היה מינוס בבנק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, yor2 כתב:

מגדלים באוויר: מי דוחף זוגות לקחת הלוואות שלא יוכלו להחזיר?

היה אתמול בחדשות 13. היום הפרק השני.

https://13news.co.il/item/news/economics/economy/loan-1320826/

אבל למה כל הנציגים האלה עובדים מהמגדלים בר"ג-ב"ב? אין מקומות אחרים להציע לאנשים לרכוש נדל"ן בלי הון עצמי?

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 34 דקות, SlowRide כתב:

טווח הליכה זה המפתח. אם אתה צריך להתניע את הרכב כדי להביא חבילה מהדואר או לקנות לחמניה במכולת, אתה בעצם סוג של נכה שהתכנון הגרוע שמוטה מכוניות כופה עליו את המגבלה.

זה טרייד אוף שנעשה במודע. הקרבנו את הנושא הטופוגרפי (מדרגות, מדרונות) לטובת גודל הדירה ויחידות מתבגרים (יש לנו שתיים, כל אחת בשטח 30-40 מ"ר). אם דגשים טיפה שןנים, ושינוי גישה יותר מוקדם במהלך החיפושים, יכולנו למצוא דירה באותה שכונה, יותר קרוב למרכז המסחרי (שסה"כ נמצא במרחק 700 מ' אבל הפרש גובה 70 מ'). ובשכונות אחרות אפילו יותר קרוב לשירותים השכונתיים, אבל יותר רחוק מהרכבת, שבאותו זמן היתה חשובה לנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, Gosser1860 כתב:

יכול להיות שלא, אבל בהינתן משבר כלשהו בהכנסה תחת אותם חובות (דירה, רכב, הלוואות שונות) הדרך מטה היא מהירה מאוד.

היחס 1 הזה מרמז שאנשים חיים "עד הקצה". ותחת ההנחה שהחובות הם ארוכי טווח אני לא רואה איך זה לא בעיה.

אני שוב שואל, למה יחס של 1 הוא בעיה?

אם זה היחס בין כל החוב (לא החוב חלקי מספר שנות ההלוואה) לבין הכנסה שנתית...

בדוגמא שנתתי כנראה לא יקרה כלום אם אותו זוג בעל הכנסה של 20K וחוב של 240K יחווה איזה משברון. חוב של 240K אפשר להחזיר גם ב-1.5K בחודש. לא חושב שזה ביג דיל אם מישהו מחזיר 1.5K מתוך הכנסה של 20K.

נהפוך הוא, הגרף רק מראה שיש עוד הרבה מקום להתמנף לאדם הממוצע (כן, כן, מכיר את החבר של ישה 😉).

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
לפני 18 דקות, A_lex כתב:

אם זה היחס בין כל החוב (לא החוב חלקי מספר שנות ההלוואה) לבין הכנסה שנתית...

צודק, גם במאמר אין פירוט אם זהו חוב "שנתי" או חוב כולל. אם נלך במסלול המקל, אזי יחס 1 הוא בסדר. מקסימום לוקחים את החוב ומפזרים על יותר שנים.

במסלול הקשה יותר, הסיפור קצת אחר. אם לוקחים בחשבון הלוואות דיור ורכב, קשה לי מאוד להאמין שמשק הבית הממוצע חייב סה"כ כ-חצי מליון שקל (שכר ממוצע לעשירון עליון הוא 40,254 נכון לסוף 2019).

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

תגיד תודה לבריטים שהרסו את העיר

השכונות במרכז זה לא תכנון של גדס כמו בת"א?

ההפך. אם לא היו מזניחים את כל האזור של הדר וכו' - זה אזור שהיה נותן פייט לכל שכונה בתל אביב.

לפני 3 שעות, sperial כתב:

אבל, מצד שני, בזכות זה אני גר בדירה עצומה עם נוף שליש הדרך לפאפוס שעלתה לי כמו דירת 3 חדרים בת"א עם נוף לשרותים של השכנים. ובמרחק 10 דקות נסיעה מכל שירות שאני צריך (חוץ מקרית הממשלה, זה במרחק 15 דקות), ואם הטופוגרפיה לא היתה אכזרית הרוב היה בטווח הליכה.

אתה חי בעיר שסובלת מהגירה שלילית, צעירים בורחים ממנה והפערים בינה לבין המרכז רק הולכים וגדלים, למרות שמדובר בעיר די גדולה עם מגוון הזדמנויות תעסוקה.

זה בסדר שלך מסתדר לגור שם, הקריירה שלך שם וכו'. אובייקטיבית מדובר בshithole, שזה באמת די עצוב, ואני כותב את זה כמישהו שבאמת אוהב את חיפה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...