Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זבובים בשמשה / מגן קדמי - מדוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, מהיכן הם צצים?

תמיד הדבקים לשמשה הקדמית, בנגן הקדמי, לפעמים אף בגג הרכב.

אני מקווה שאתם מבינים למה הכוונה.

מהיכן הם מגיעים?

פורסם

ברחשים (שם מדעי: Leptoconopinae) הם תת-משפחה של דו-כנפיים קטנים (בין 4-1 מ"מ) המצויים בכל סביבת מחיה לחה או מימית על פני כדור הארץ מלבד הקטבים. במרבית מיני הברחש הנקבה מוצצת דם מפונדקאי, ומינים אחדים הם טפילים אף על חרקים גדולים מהם. ישנם גם סוגי ברחשים שטורפים חרקים קטנים אחרים.

Miata ND2

פורסם

הכי מעצבנים זה החרקים העפים שמתחילים לצוץ כששוטפים את הרכב ומתחלים לנחות על הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הם פשט נמצאים באויר וכשאת נוסעת את דורסת אותם.

כמובן שבאיזורים גיאוגרפיים מסויימים יש יותר.

יש רכבים ש(חוסר) המבנה האוירודינמי שלהם גורם להרבה יותר חרקים להיאסף עליהם, רכבי שטח למשל. הבנתי שהחלפת רכב לאחרונה, אולי החדש פחות טוב מהקודם מהבחינה הזו.

יש קשר ישיר בין מהירות לכמויות החרקים: רכב שנסע 60 ק"מ ב200 קמ"ש יהיו עליו פי 4 חרקים מרכב שנסע את אותם 60 ק"מ ב100 קמ"ש. אלה נתונים שאספתי באופן לא מדעי, אבל הם מאוד עקביים..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בעל מכון שטיפה פעם אמר לי שברחשים נמרחים על פרייבט ב120 ומעלה ובג'יפים מעל 100 קמ''ש. זה די תואם את הנסיון שלי.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

כמו שנאמר זו תופעה מוכרת.

ממליץ להמנע מנסיעה באזורי עמקים ומאגרי מים במיוחד בקיץ.

על אופנוע זה מעצבן פי כמה.

בכל מקרה, כדאי לנגב אותם כמה שיותר מהר מכיוון שהתייבשותם על הצבע עלולה לגרום לפגיעה בצבע וגם לכך שיהיה קשה להסיר אותם.

פורסם

מזכיר לי את הטיול לפני כמה שנים ביער השחור.

אחרי שבוע של נסיעות הרכב היה מכוסה במאות (אם לא אלפי) ברחשים מעוכים, על כל מראה היו לפחות כמה עשרות של מסכנים שכאלה.

פורסם
ומכאן לשאלה המתבקשת, מה הדבר האחרון שעובר במוחו של ברחש שמתנגש בחלון הקדמי ב100 קמ"ש?

אם יש ווקס/אוטם על הרכב כדי שיהיה אפשר להוריד את גופתו בקלות.

פורסם

ahmed the dead terrorist

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

השאלה המתבקשת (כן, היא מתבקשת. אתם לא תגידו לי) היא למה בכלל הם נמרחים על האוטו. הרי האוטו דוחף את האוויר שמסביבו, והחרקים האלה אמורים להילכד בתוך מאסת האוויר הזאת ופשוט לעוף מעל האוטו (להוציא אלה שנמרחים על הגריל הקדמי - שהאוויר פשוט עובר דרכו לתוך הראדיאטור). הרי אף פעם דרסתי פרפר, או עש או איזה חרק מעופף נורמלי, זה כל הזמן רק הפגומים האלה. למה?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הפרופיל האווירודימני שלהם חותך את האוויר בצורה מאוד יעילה וגורם לכך שהם אינם מושפעים מתנועת גוש האוויר סביבם.

מליוני שנים של אבולוציה הביאו לכך שיצורים אלו יוכלו לממש את ייעודם ולהמרח על כלי רכב בצורה המיטבית ביותר.

פורסם

בתחילת הקיץ טיילתי במשולש הגבולות בין וויומינג, איידהו ומונטנה וערב אחד מצאתי את עצמי נוהג בתוך ענן אינסופי של ברחשים במימדים תנ"כיים... כשחזרתי למלון הייתי צריך להסיר שכבות על גבי שכבות של חרקים מעוכים מכל החלק הקדמי ומהמראות של הקמרי השכורה שלי. אחת הטראומות המגעילות של החיים.

• תוכן חדש...