Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעסיק שרואה שעשית צבא יודע שיש לך משמעת ונסיון מסגרתי כלשהו. בלי קשר לערכיות.

אתה יכול לשרת בתפקיד הכי בסיסי שיש, זה כבר אומר שיש לך מחוייבות כלשהי למסגרת, סמכות וכו'

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל כפי שנאמר בצדק , מי שצולח את הצבא רוכש לו כמה נקודות זכות + מתבגר.

ממש לא בהכרח. כמו שאתה אמרת, יש ויש. אם ראיון העבודה לא ייכנס לפרטי פרטים (וזה הרי לא יקרה) בעניין שירותו הצבאי של המועמד (או היעדר השירות) לא ניתן לקבוע דבר כזה בצורה גורפת. לשפוט כך מועמד זו אפליה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שום אפליה, זה פקטור אחד מתוך מכלול של שיקולים בהכרת המועמד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יתכן, אבל קיומו או חסרונו של הפקטור בהחלט יכול להשפיע על מקבלי ההחלטות בתהליך הגיוס.

מעבר לעובדה שיתכן שחלקם פטריוטים ויראו בעין לא יפה את העובדה שהמועמד לא שירת בצבא, הרי שאחרים יכולים להתייחס לעיניין כאינדיקציה לבעייתיות של המועמד כי כנראה הוא לא הצליח להתאים עצמו למסגרת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

יש מי שלא משרת כי לא הסתדר במערכת, ויש כאלו שיש להם סיבות אחרות. בלי לברר את זה לעומק זה לא רלוונטי.

פטריוטיות בכלל לא רלוונטית לכאן. אפשר להיות לא פטריוט, אפילו אנרכיסט, ועדיין להיות קצין מצטיין. תראו אותי. :lol:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא קשור אבל קשור.

בא לפגישה עיסקית, שאם לא יימצא לה פתרון, הצדדים הולכים לבית משפט.

ומדובר בסכום שהוא בסמכות בית המשפט המחוזי קרי מעל 2.5 מיליון ש"ח.

פגישה מתוחה , על סף פיצוץ.

בוא נצא להפסקה

בהפסקה מקשקשים על דא והא , ומגיעים מיד היכן כל אחד שירת

זה בצנחנים השני בגולני, הרי כמו אש ומים,

אבל לפתע התפוגגה המתיחות , אתה מכיר את המג"ד הזה וכו'.

נמצאה פשרה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באופן מקרי חבר קיבל הצעת עבודה היום, לא בחברה בטחונית, אבל נדרש רקע בטחוני פיקודי לתפקיד הספציפי.

רק אמר איפה שירת ומה עשה בצבא, ונרשמה העדפה עבורו.

אם היה עונה "לא, אחי, לא שירתתי. רציתי ללמוד. למי יש כח לבזבז 3 שנים על הצבא הזה? רוצה את החיים שלי, שיקימו צבא מקצועי", אפשר היה לדמיין שלא היו ממשיכים לבזבז עליו פעימות מונה חינמיות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אל תגזימו.

בחיים לא נתקלתי באדם שלא התקבל לעבודה בגלל צבא. באופן כללי, ללא קשר לפות"ש, כי זו הסוגיה שהתחילה פה.

אני מכיר כמה וכמה אנשים שלא עשו צבא כולם מרוויחים יפה מאוד חלקם במשרות ניהוליות. אני אמנם לא מסכים עם ההחלטה שלהם אבל אני ממש לא שופט אותם, כי אין לי מושג למה הם לא עשו צבא, וכך גם צריך להיות אצל מעסיק.

מעולם אף אחד לא נשאל על צבא. מי ששאל קיבל תשובה "לא עשיתי סיבות אישיות שאינני מעוניין לפרט, כי זה אישי". וזהו.

אין שום סיבה שהיעדר שירות צבאי ישפיע על קבלה של עבודה שאינה מצריכה ניסיון צבאי.

מראיין שהוא גם רמבו ומצחצח שיניים עם סכין קומנדו יכול לשאול, אבל האם יחטט? עד איזה עומק?

אם אתם מראיין ואמרו לכם "לא עשיתי מסיבות אישיות"? האם תשאלו? תחטטו? האם לא תקבלו את המועמד לעבודה על הרקע הזה?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אל תגזימו.

בחיים לא נתקלתי באדם שלא התקבל לעבודה בגלל צבא. באופן כללי, ללא קשר לפות"ש, כי זו הסוגיה שהתחילה פה.

אני מכיר כמה וכמה אנשים שלא עשו צבא כולם מרוויחים יפה מאוד חלקם במשרות ניהוליות. אני אמנם לא מסכים עם ההחלטה שלהם אבל אני ממש לא שופט אותם, כי אין לי מושג למה הם לא עשו צבא, וכך גם צריך להיות אצל מעסיק.

מעולם אף אחד לא נשאל על צבא. מי ששאל קיבל תשובה "לא עשיתי סיבות אישיות שאינני מעוניין לפרט, כי זה אישי". וזהו.

אין שום סיבה שהיעדר שירות צבאי ישפיע על קבלה של עבודה שאינה מצריכה ניסיון צבאי.

מראיין שהוא גם רמבו ומצחצח שיניים עם סכין קומנדו יכול לשאול, אבל האם יחטט? עד איזה עומק?

אם אתם מראיין ואמרו לכם "לא עשיתי מסיבות אישיות"? האם תשאלו? תחטטו? האם לא תקבלו את המועמד לעבודה על הרקע הזה?

כשמישהו אומר לך "לא עשיתי, סיבות אישיות". אז אתה מניח שיש לו מה להסתיר. וכן, יש לא מעט אנשים (ואולי אפילו הרוב) שלא יקבלו לעבודה בנאדם שנותן תשובה כזאת.

קח משהו דומה: מגיע אליך בנאדם לראיון ובקו"ח שלו כתוב שהעבודה האחרונה שלו הייתה ב2014, אתה תשאל אותו למה לא עבד שנתיים, והוא יענה לך "לא עבדתי, סיבות אישיות". אתה מקבל אותו? (בהנחה שחוץ מהתעלומה הזאת הכל לכאורה תקין איתו)

V5

פורסם

איכשהו הדיון הגיע לאן שהגיע אז אוסיף שאלונת בעצמי.

נגיד שהייתם מתגייסים אי שם בתחילת שנות ה-2000 עם כוונות טובות. נגיד שהחזקתם מספר מסויים של חודשים עד שיצאתם מהצבא עקב בעיות רפואיות אישיות, אותן תגלו ממש רק שנים אחרי.

מה אתם כותבים ברזומה?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

בלי קשר לעבודה בטחונית כזו או אחרת, ההבדלים בין בוגרי צבא, במיוחד בין בוגרי יחידות העילית, הוא גדול מאוד לעומת אלו שלא שירתו בצה"ל.

אני לא יודע מה הרקע התעסוקתי של יושבי הפורום הכל יודע, אבל מניסיוני, שהוא לא קטן כלל, ההבדלים עצומים.

ההבדלים באים לידי ביטוי בדבקות במטרה, בתעוזה, בעמידה בלחצים איומים, ברעות, בעבודת צוות וכיוצ"ב.

איזה עובד יכול להיות טוב יותר ממפק"צ בשייטת שלקח 5 לוחמים אחריו מעבר לגבול, למשך יומיים לפחות?

זו הסיבה שכל העובדים שלי היום היו קצינים או לוחמים ביחידות מובחרות.

חלק ממשתתפי הפורום מכיר אותם אישית.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם
באופן מקרי חבר קיבל הצעת עבודה היום, לא בחברה בטחונית, אבל נדרש רקע בטחוני פיקודי לתפקיד הספציפי.

רק אמר איפה שירת ומה עשה בצבא, ונרשמה העדפה עבורו.

אם היה עונה "לא, אחי, לא שירתתי. רציתי ללמוד. למי יש כח לבזבז 3 שנים על הצבא הזה? רוצה את החיים שלי, שיקימו צבא מקצועי", אפשר היה לדמיין שלא היו ממשיכים לבזבז עליו פעימות מונה חינמיות.

ויכול להיות שבחברה שנמצאת בקומה מעל החברה הזו עובד אדם באותו גיל של חברך. לא גוייס, סיים את התואר הראשון בגיל 21 את התואר השני בגיל 23 ועכשיו אחרי כמה שנות ניסיון בתחומו הוא עובד במשרה שהחבר שלך יכול רק לחלום עליה.

אני נתקלתי מספר פעמים באנשים כאלה.

פורסם (נערך)
כשמישהו אומר לך "לא עשיתי, סיבות אישיות". אז אתה מניח שיש לו מה להסתיר. וכן, יש לא מעט אנשים (ואולי אפילו הרוב) שלא יקבלו לעבודה בנאדם שנותן תשובה כזאת.

קח משהו דומה: מגיע אליך בנאדם לראיון ובקו"ח שלו כתוב שהעבודה האחרונה שלו הייתה ב2014, אתה תשאל אותו למה לא עבד שנתיים, והוא יענה לך "לא עבדתי, סיבות אישיות". אתה מקבל אותו? (בהנחה שחוץ מהתעלומה הזאת הכל לכאורה תקין איתו)

אם יש מה להסתיר זו זכותו. סיבה אישית יכולה להיות סרטן, הומוסקסואליות, מחלה נפשית או סתם חוסר התאמה. זכותו לא לשתף אותך בסיבה!

אתה מכיר את הזכות לפרטיות? אז זה.

אני מתנצל, אבל ההיגיון שלך מאוד פסימי. אם יש לו מה להסתיר, זה לא בהכרח אומר שזה משהו אפל או משהו שימנע ממנו לעבוד טוב.

וכן, חד משמעית הייתי מקבל אותו לעבודה בהנחה והוא מתאים ו"הבעיה" היחידה אתו זה עניין הסיבות האישיות בצבא.

ניר, הכל לגיטימי. זה לא נכון תמיד! זה נכון עבורך.

במקרה ישבתי בריאיון של יוצא יחידת עילית. וואלה תשמע, הוא היה הבנאדם הכי מערכתי ביקום. רובוט מהלך. הדבר האחרון שהיינו צריכים.

לא אומר שהוא בנאדם רע, הוא פשוט לא התאים. לך אולי הוא יתאים פיקס כי אתה צריך עובדים עם תכונות מסוימות.

אתה רואה לאן אני חותר עם זה?

כנ"ל במקרה שלך, הם פשוט מתאימים למקצוע שאתה נותן להם. באותה מידה אתה יכול למצוא מישהו שאינו יוצא יחידת עילית ויהיה עובד יותר טוב [אתה לעולם לא תדע כי אין לך איך לבדוק את זה ברמה משכנעת] ויכול להיות שיש מישהו אחר שכן יוצא יחידה עילית ולא יהיה עובד טוב כמו הנוכחי שלך.

זה לא שחור ולבן. מה שמתאים לך לא מתאים לאחר. אתה ממשיך כי עובד לך. אני שמח!

בגלל זה אני אומר שראוי לאמוד אנשים ולא הישגים צבאיים.

הרי אתה לא מקבל אותם כי הם יוצאי יחידות עילית נכון? יש עוד משתנים?

אם שירות ביחידה עילית מקנה כלים שאתה מכיר, נהדר. הוא מקנה גם חסרונות למקצועות אחרים. קורה. ואולי על אף היתרונות יש מישהו שיותר מתאים מבחינה מקצועית, אופי, דברים אחרים. שוב. יש חוק, וחוק קובע שאסור להפלות. מי שמפלה, פשוט אדם מאכזב.

בצורה דומה, למה שתפסול מישהו שיש לו סיבה [מוצדקת או לא, אתה לא אמור לדעת] לא לעשות צבא? מה זה מעניין אותך? באמת אני שואל.

אם הוא מגיע בזמן, אם הוא טוב מקצועית, אם הוא שקדן וחרוץ, למה שלא יקבל הזדמנות?

הרי רוב האנשים לא יוצאי יחידות עילית. ועדיין יש בעולם הזה עובדים טובים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

איזה עובד יכול להיות טוב יותר ממפק"צ בשייטת שלקח 5 לוחמים אחריו מעבר לגבול, למשך יומיים לפחות?

אלו סיפורים שמפקצ"ים בשייטת מספרים לעצמם כדי להרגיש טוב. המציאות הרבה יותר מורכבת מזה.

• תוכן חדש...