Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש מי שלא משרת כי לא הסתדר במערכת, ויש כאלו שיש להם סיבות אחרות. בלי לברר את זה לעומק זה לא רלוונטי.

פטריוטיות בכלל לא רלוונטית לכאן. אפשר להיות לא פטריוט, אפילו אנרכיסט, ועדיין להיות קצין מצטיין. תראו אותי. :lol:

זו התשובה הראשונה שלך בדיון :wink: שאני מסכים לה.

ההבדל - אתה יודע לבצע הבדלות, מתי לבעוט בקטנה, ומתי לישר קו.

אחרים .. לא בטוח כי ידעו.

ואני לא מאחל לך כי כאשר יהיה רגע של הוראה ופעולה מהירה.

או אז האנרכיסטים התורנים, ימשכו לכיוון אחר כי בא להם.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואולי אתה מבלבל בין סיבה לתוצאה?

וחוץ מזה, אני נורא מעריך אותך, את הכתיבה שלך ואת הדעות שלך, אבל במקרה הספציפי הזה, יש בזה מאצ׳ויאזם מוגזם שנורא נפוץ בחברה הישראלי, אבל לא בהכרח רלוונטי ליומיום. אני לא חושב שכדי לנהל צוות פיתוח בחברה תוכנה (ועשיתי את זה גם במקומות מאוד לחוצים) אתה צריך ניסיון מוכח בהובלת צוות מעבר לגבול. לצרוך העניין, אני מודה שאני כנראה לא הייתי עומד בלחץ של זה, כמו שאני מכיר את עצמי.

קודם כל תודה.

זה לא עניין של מאצ'ואיזם או לאכול לוף בשמונה בבוקר במשרד.

שוב, מניסיוני האישי, יש משהו שונה בהתנהלות בין אם זה ברגיעה או בלחץ גבוה.

זה לא בגלל ששנינו מאותו הכפר. עד היום לא יצא לי באופן אישי "ליפול" והעסקתי לא מעט אנשים בחיי.

כמו שיש כאלה שמחפשים עובדים שעושים רעש, אני מחפש את העובדים השקטים והקטלניים.

השקעתי, כתבתי, וכל מה שעשית זה להתגונן, למרות שלא כתבתי שום דבר נגדך או בגנותך.

אין טיפת קשר בין התגובה שלי לשלך, למרות שציטטת אותי.

אני לא אומר את זה בקטע רע, פשוט יוצא מצב שבמקום דיון כל אחד צועק משנתו. אולי כדאי שנפסיק כי בזה אין תועלת.

חלילה בגנותי וזה ממש לא בקטע רע.

קראתי את מה שכתבת, וכתבת יפה.

קרא את מה שכתבתי למעלה.

ברור לי שאתה לא מהשייטת, וזה לא היה אישי, רק ניסיתי להצביע על העובדה שכל מיני יחידות בצה"ל מנסות לשווק את אנשי המועדון הסגור שלהן כאנשים מובחרים, הטובים והמוצלחים יותר, מעל כולם. יש את הסיירות, הטייסים, השייטת, 8200 , וכו.

המציאות בשטח היא אחרת לגמרי.

אין לי מועדון סגור ולא היה לי.

כמו שכתבתי לפני כן, אני מעדיף זן מאוד מסוים של עובדים.

פורסם (נערך)
איזה עובד יכול להיות טוב יותר ממפק"צ בשייטת שלקח 5 לוחמים אחריו מעבר לגבול, למשך יומיים לפחות?

עובד שטוב ממנו במה שהתפקיד דורש - כן כן ניר תתפלא, אבל למרות שבוגרי יחידות מובחרות הם בד"כ אנשים מצוינים (אחרת לא היו עוברים את הסינון ההוא, להוציא מקרי פרוטקציות) - זה לא אומר שהם ורק הם מהווים את השמנה והסולתה של החברה הישראלית. אתה מוזמן להמשיך לחיות בסרט הזה שגורס קשר חח"ע, זה לא ישנה את המציאות שאנשים שלא היו ביחידות מיוחדות, או כאלו (רחמנא ליצלן) שלא עשו צבא, עדיין הרימו פרוייקטים מטורפים הגיעו להישגים מדהימים וכו' וכו'. אין כאן עניין של דעה אלא של עובדה, היותך לוחם אולי אומר שיש לך תכונות חיוביות מסוימות, אבל פרמטרים חיוביים שלך לא אומרים שבהכרח היית לוחם.

שים לב שאני לרגע לא אומר לך מה לעשות עם העסק שלך, אתה מוזמן לגייס אך ורק יוצאי עילית ואפילו רק יוצאי עילית ג'ינג'ים אם אתה רוצה לחיות על הקצה, אבל המציאות היא המציאות - ובמציאות יש אנשים מצוינים אחרים. הטיעון שלך של 'רק מי שעשה מסלול דומה לי שווה מספיק מבחינתי' מעיד מספיק טוב, אתה לא הראשון ובטח לא האחרון שהמציא ויישם קליקה.

למזלנו, 'סתם לוחמים', יש מעסיקים נוספים

אין לי מועדון סגור ולא היה לי.

אבל אבל

זו הסיבה שכל העובדים שלי היום היו קצינים או לוחמים ביחידות מובחרות.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
עובד שטוב ממנו במה שהתפקיד דורש - כן כן ניר תתפלא, אבל למרות שבוגרי יחידות מובחרות הם בד"כ אנשים מצוינים (אחרת לא היו עוברים את הסינון ההוא, להוציא מקרי פרוטקציות) - זה לא אומר שהם ורק הם מהווים את השמנה והסולתה של החברה הישראלית. אתה מוזמן להמשיך לחיות בסרט הזה שגורס קשר חח"ע, זה לא ישנה את המציאות שאנשים שלא היו ביחידות מיוחדות, או כאלו (רחמנא ליצלן) שלא עשו צבא, עדיין הרימו פרוייקטים מטורפים הגיעו להישגים מדהימים וכו' וכו'. אין כאן עניין של דעה אלא של עובדה, היותך לוחם אולי אומר שיש לך תכונות חיוביות מסוימות, אבל פרמטרים חיוביים שלך לא אומרים שבהכרח היית לוחם.

יקירי,

ראשית, אני מאוד מעריך את פועלך. באמת.

אני אשתדל להגיע להרצאה הקרובה שלך למרות שחיסלתי את המשכנתא ולמרות המחיר המופקע :-)

ההעדפה שלי היא ברורה.

אני מעדיף זן מאוד מסוים של עובדים.

ראיתי לא מעט הישגים של אנשים בחיי, גם של כאלו שלא עשו צבא, וישבו איתי בטכניון.

אנשים שאתה בטח מכיר אותם מכותרות העיתון ואחד מהם שכן שלי.

אני מעריך את פועלם, זה ברור. לגבי העסקתם אצלי - העדפותיי הן שונות.

לגבי הציטוטים שלי - היה לך כשל בהבנה.

אין לי מועדון סגור של היחידה שלי.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם (נערך)

שום כשל בהבנה, יש לך מועדון סגור, זה הציטוט כלשונו.

זה לא של היחידה שלך, אלא של תמהיל ;) של יחידות. זכותך המלאה כן? אבל זה מועדון סגור בהגדרה - יש תנאי סף, והוא אפילו לא באמת קשור לעבודה (אלא לתעדוף של המעסיק), ומי שלא בקליקה לא נכנס.

אז שוב, שיהיה בכיף. באמת שיהיה בכיף. אני גם מבין את הרציונל מאחורי הדברים, וכמו שיש טייסים שמגייסים רק טייסים, ו8200ימים שמגייסים רק 8200ימים, כאלו שיגייסו רק אנשים יראי שמיים ואחרים שיגייסו יוצאי מוסד-ספציפי; אתה בקטע של יוצאי יחידות.

מכאן עד לטעון שהם ה-עובדים הכי טובים בשביל החלל... נו, אני לא צריך להסביר לך את הכשל הלוגי המובנה כן? הרי ברור לשנינו (אני מקווה לפחות) שיש עובדים טובים מהם, אבל כנראה המסקנה שלך היא שבממוצע זה תעדוף שמוכיח את עצמו. אז אחלה, סבבה, לג'יט וכו' - אבל own it כמו גב-גבר (יוצא סיירת!), ואל תיתן נימוקים אירציונליים (לומר שיוצאי סיירת הם בהכרח טובים יותר מכל שאר העולם, זה אירציונלי).

ואני אגב, הכרתי מספיק יוצאי סיירת שהיו נעל, ואחרים שהיו עילויים, בשביל לדעת שיש עוד כמה פרמטרים למשוואה הזו. אבל זה רק אני.

ההרצאה הקרובה (שנדמה לי שלא רחוקה ממך, אגב) sold out, אז אם תרצה להגיע שלח ה"פ ואפילו תקבל בירה חינם על חשבון הברון.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מסכים עם ניר. במידה ואהיה מעסיק אתן העדפה ברורה ללוחמים לא משנה מה התפקיד. נכון שיש ויש אבל אדם שאיך שלא תסתכלו ותסובבו את זה, בשורה התחתונה,היה מוכן לשים את החיים שלו בשביל האחר יקבל אצלי המון נקודות זכות.אני לא אומר שזה כל מה שהוא צריך להיות אבל במידה ויש 2 מועמדים עם נתונים דומים פחות או יותר הבחירה תהיה חד משמעית בלוחם.

פורסם

ניר, אני מבין שאצלך לא יהיו: ערבים, נשים, בנים יחידים להורים שכולים. אנשים עם שכל מטורף ובעיה בריאותית קלה, חיילים קרביים שנפצעו במהלך השירות ולא השלימו מסלול, סתם חי״רניקים שקיבלו צל״ש, מ״פים בשריון. מהגרים בגילאים מאוחרים, חרדים, אמנים, ספורטאים מצטיינים. להמשיך?

כמובן שזכותך כבעל עסק להעסיק את מי שבא לך (למרות שהחוק אולי טוען אחרת). יכול להיות שזה גם עובד לך מצויין, אבל אני חושש שבטווח הארוך מגביל את פוטנציאל הצמיחה והגמישות שלך. לא בריא לאף עסק, לדעתי האישית, לצמצם את מגוון צורות המחשבה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ואני אגב, הכרתי מספיק יוצאי סיירת שהיו נעל, ואחרים שהיו עילויים, בשביל לדעת שיש עוד כמה פרמטרים למשוואה הזו. אבל זה רק אני.

זה לא רק אתה. אני עבדתי (ככה אני קורא לפעולת השירות) עם לא מעט צוותי אוויר, שנחשבים בראיה הפופולרית לעל-אדם. להגיד שכולם מצדיקים את המוניטין הזה, אפילו באופן קלוש? לא יכול.

אני חושב שבדיון על צבא כמסגרת אנחנו שוכחים שבערך כל יחידה בצבא היא ארגון נפרד לחלוטין מבחינת התרבות הארגונית והצביון שלו, לאו דווקא מבחינת איכותו של החומר האנושי.

מה שהצבא כמסגרת-על נותן זה את האתוס הצבאי, וניתן למדוד את הצביון של כל יחידה על פי העומק בו מושרש בה האתוס הצבאי. יש יחידות שחשופות יותר לנורמליזציה ו״התאזרחות״, ויש כאלו שפחות, אבל הוא נותן את אותותיו במידה כזו או אחרת בכל יחידה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אוסיף לדיון, מנסיוני בגיוס כח אדם, כאשר אדם לא התגיס בגלל סיבות רפואיות, הוא מציין זאת (בד"כ) מפורשות בקורות החיים.

כאשר הוא לא מתגייס מסיבות כלכליות משפחתיות, גם כאן, בד"כ זה יהיה מצויין בקורות החיים.

משום מה, רק המשתמטים, הם אלא שמשמיטים כליל את נושא צהל מקורות החיים.

כשאני מעיין בקורות חיים ורואה שצהל כלל לא קיים בקורות החיים, ברור לי שמדובר במשתמט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אוסיף לדיון, מנסיוני בגיוס כח אדם, כאשר אדם לא התגיס בגלל סיבות רפואיות, הוא מציין זאת (בד"כ) מפורשות בקורות החיים.

כאשר הוא לא מתגייס מסיבות כלכליות משפחתיות, גם כאן, בד"כ זה יהיה מצויין בקורות החיים.

כשאני מעיין בקורות חיים ורואה שצהל כלל לא קיים בקורות החיים, ברור לי שמדובר במשתמט.

שוב, מה זה משתמט ? יש סיבות שצהל לא מגייס - רפואיות כלכליות ומשפחתיות. משתמט הוא אדם שצהל כן החליט לגייס אבל אותו אדם סירב להתגייס. היחידים שעונים להגדרה של משתמטים הם סרבני הגיוס שיושבים בכלא על סירובם. וכאלה יש מיעון שבמיעוט, בודדים בכל שנה.

אז על איזה קבוצה אתה מדבר כאן ?

פורסם
יש רשימה של גופים הרשאים לקבל מידע על עבר פלילי

מעסיק פרטי לא נכלל ביניהם.

ואז כאשר קורית תאונה קטלנית ומתברר כי לנהג 150 הרשעות קודמות המעסיק מגלגל עיניים למרום ואומר

מהיכן לי לדעת.

גאונות של רגולציה ממשלתית במיטבה.

מצד אחד מעסיקים ממשיכים להפלות מועמדים כמה שבא להם.

מצד שני מאפשרים לעבריינים אמיתיים להסתיר את עברם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש גם כאלה שלא התגייסו מסיבות לגיטימיות (רפואית, כלכלית) אבל מתביישים לציין את זה בקורות חיים כי בחברה הישראלית מסתכלים עליך אחרת ברגע שאמרת שלא שירתת, עוד לפני ששמעו את הסיבה.

בכל אופן למעסיק מותר להחליט את מי הוא מקבל לעבודה ואם הוא רוצה לקבל אך ורק בוגרי סיירות/ בוגרי טכניון/ בלונדיניות אירופאיות עם ישבן מוצק זו זכותו המלאה. לא כל החלטות שלנו רציונליות ולאנשים בד"כ יותר נח לפעול בתוך המגבלות הפסיכולוגיות שלהם (בדיוק כמו בקניית רכב מתוך סטיגמות על מכוניות) וללכת על המוכר והטוב. אז העובד לא יהיה כוכב בעבודה, אבל לפחות תוכלו לספר אחד לשני חוויות מהשירות על הטמבל ששלחתם להביא אבקת חשמל ואיך התגנבתם למגורי הבנות בבסיס.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי בגירה צודק - מי שלא התגייס או שוחרר מסיבות לגיטימיות, לרוב לא תהיה לו בעיה לציין את זה בקו"ח. התגייסתי לחי"ר, שוחררתי מסיבה בריאותית פרופר, הכל צוין כשהיה רלוונטי וכששאלו - עניתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בימי כג'ובניק שירת תחתיי חייל שהוריו נפטרו, אחותו היתה נרקומנית, שלקחו ממנה את התינוק שלה, והוא תמך בה. האיש היה בא בבוקר, מנקה שירותי, והולך הביתה. בלילות הוא עבד בצביעת כבישים, והיה פטור משמירות.

מי שתפר לו את התפקיד היה רס"ר הבסיס, שעל כל חסרונותיו היתה לו את המעלה הזו, הוא דאג לנסות להשאיר כל אחד עד סוף השירות.

היה חייל אחר שזרק את אביו האלים מהבית בגיל 16, ושהגיע לגיל 18 אביו הוציא אותו מהבית, בצו בית משפט, והוא יצא עם אחיו הצעיר ממנו בשנתיים, בו תמך וטיפל (עבד כברמן בלילות). גם לו היה תפקיד נוח.

אז מצד אחד אתה יכול לאמר, כל הכבוד, עשו מה שיכלו.

מצד שני, אם אתה חושב על זה... באמש'ך, שלח את האנשים הללו הביתה. התרומה שלהם סופר מינורית, הם לא באמת צריכים צבא והצבא לא צריך אותם, והסיבה העיקרית שלהם לגמור שירות זה כי המפקד שלהם הבין שאחרת אולי תהיה להם בעיה בחיים, והשאיר אותם בשיניים.

ולא, הם לא יספרו לך את סיפור החיים שלהם בקורות החיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...