Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מסוגל (לא רוצה) לשרת בצבא. לא מסוגל. לא משום שאני שמאלני קיצוני תומך "בצלם", או מפונק שלא יכול בלי הדמי כיס של אבא והשניצל של אימא.

לא מסוגל, וזה רק בגלל שאני רוצה את החיים שלי.

אני כן חושב שצריך להתגייס (אז תתגייס), אבל לא כל אחד ובכל מחיר. אני אוהב את המדינה שלי, אני פטריוט ותמיד אהיה ככה, אבל לא אמשיך את שירותי בצה"ל.

אני רוצה במקום ה3 שנים האלו לעשות תואר, להשלים בגרויות, לעבוד להתחיל את החיים שלי מעכשיו. אני חימושניק, ואני לא רוצה להיות מוסכניק 3 שנים. לא רוצה להיות תחת חוקים מגוכחים שאם יש לך מ"מ יותר בשיער אתה תיענש! אם יש לך זיפים? תיענש! אם הכומתה שלך משופצרת - תיענש. בקיצור אין לך חופש כבן אדם.

אני בן אדם(!) ועצם זה שאני בן אדם מגיע לי להרגיש בן-אדם.

אני אסיים את השירות שלי ומה...? תמשיך לחיות לעבוד וללמוד כמו כולם כן, תרמתי לצבא איכשהו, עכשיו אני אוכל להגיד בלב שלם שעשיתי צבא. בשביל מה? 3 שנים מהחיים שלי הלכו ולא יחזרו, ואני רק מקבל טפיחה על השכם ומקבל "תודה", וממשיך את החיים שלי מכלום ושום דבר. אותם 3 שנים שהייתי יכול כמעט לסיים תואר ולבוא לחיים שלי בגיל 21 עם עבודה מסודרת ועוד הישג(ברשימת ההישגים של החיים שלי) לפרוטוקול, ולאט לאט להתקדם. פאקינג גיל 21.

לפני שהתגייסתי חברים שלי תמיד דיברו על לצאת מהצבא, הייתי נגדם, צעקתי וקיללתי בגלל מה שהם אמרו והשטויות שעשו כדי לצאת מהצבא. תכלס? עכשיו אני מבין אותם. אז עכשיו אתה מבין שאתה רוצה להיות משתמט כמוהם.

בן אדם יש לו הזכות לקבוע מה הוא רוצה לעשות בכל שלב בחיים שלו. נכון שהצבא הוא חובה, אבל יש דברים יותר חשובים מזה. התואר שלך יותר חשוב מביטחון המדינה?

לדעתי חובתי כאזרח זה לשלם מיסים, להיות שומר חוק ואכפתי, לתרום למדינה (ולשרת בצבא)בדרכים כאלה ואחרות - וכל אחד בוחר את הדרך שלו.

מקווה לטוב ולצאת מצה"ל - אותו צבא שתמכתי בו ותמיד אתמוך, אבל אתמוך בדרכים אחרות, הדרכים שאני רואה לנכון, ולא הדרכים שהמדינה או הנורמה החברתית רואה לנכון.

ובקיצור חשיבה ילדותית בשילוב עם סוציומטיות.

הצבא חשוב אבל לא בשבילי?

מה אתה שונה משאר הילדים בני ה-18 שמתגייסים?

למה כי אתה רוצה תואר? הם לא?

אתה לא רוצה חוקים נוקשים? הם רוצים?

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
^^^ ראה את 2

1. כינוי לאדם ילדותי, תינוקי; דֵבּיל, בעל התנהגות לא בוגרת ורצינית.

2. דבּיל, בעל מנת משכל נמוכה, המפגר בהתפתחותו, אידיוט.

על פי מילוג כמובן.

שיהיה קרדיט

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אין אף אחד שיודע?

מישהו שהשתחרר לא מזמן? התגייס? חיילים?

אני מאוד מסוקרן.

Bazinga

1. אין בחירה - אם אין לך פטור = מגוייס לצבא

2. אין בחירה - אם אתה לא פרופיל 64 או עם ת"ש אתה הולך לקרבי..אחוז מסויים מהקרביים נושרים מהמסלולים למינהם או מסיימים אותם בציונים נמוכים ונשלחים לתפקידים תומכים - אבל הבחירה לקרבי לא בידך בגיוס.

לגבי השרשור קשה לי להגיב..אני פשוט חושב שפות"ש טועה..לא מפתיע.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה נוקנוק.

ככה זכרתי את הדברים.

מקבלים מנילה, מסמנים 2 חטיבות חיר 5 כל השאר 1 ומתפללים לטוב (שלא יהיה שיריון) LoL

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
1. אין בחירה - אם אין לך פטור = מגוייס לצבא

2. אין בחירה - אם אתה לא פרופיל 64 או עם ת"ש אתה הולך לקרבי..אחוז מסויים מהקרביים נושרים מהמסלולים למינהם או מסיימים אותם בציונים נמוכים ונשלחים לתפקידים תומכים - אבל הבחירה לקרבי לא בידך בגיוס.

לגבי השרשור קשה לי להגיב..אני פשוט חושב שפות"ש טועה..לא מפתיע.

התהליך הזה מאוד אידיאלי לצבא. אבל קצת שונה היום מסיבה אחת פשוטה: הצבא צריך גם אנשים עם ראש על הכתפים, ולא רק חיילים שיסתערו למטרה בכוחות עצמם. לכן הצבא היום פותח דלתות במגוון יחידות גם לפרופיל 97 עם קב"א 52 ומעלה.

אני יכול להעיד על עצמי: פרופיל 97, הלכתי ללמוד הנדסאי ויכלתי להיות בשטח. הצבא החליט (אחרי מיונים כמובן) שאלך ליחידה פיתוח.

אבל המצב האידיאלי הוא מצב מאוד מציאותי להרבה מאוד בני נוער שאו מזלזלים בעתיד או שרוצים להיות קרביים.

פורסם

צודק - מתקן טעות gdboy צודק.

אני קשה לי לתת פה את הצד שלי בנושא כי הצבא מבחינתי הייתה חוויה אחרת לגמרי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
^^^ ראה את 2

1. כינוי לאדם ילדותי, תינוקי; דֵבּיל, בעל התנהגות לא בוגרת ורצינית.

2. דבּיל, בעל מנת משכל נמוכה, המפגר בהתפתחותו, אידיוט.

ישה, הבאת הגדרה לא רלוונטית לטקסט. אני לא כיניתי אדם.

זו ההגדרה: http://m.milog.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A4%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9C%D7%99

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במבי

אם תכתוב פות"ש טיפש ינזפו בך

אם תכתוב גישתו מטופשת הכל סבבה.

לכן כתבתי שלמילה אינפנטילי יש קונוטציה שלילית כי לא מדובר רק בילדותיות.

בזה הסתיימו 20 שניות של לשון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, אל תהיה ילדותי תודה בטעות. אי אפשר היה לבלבל את כוונתי, אלא אם מתאמצים.

הבנתי - אתה כתבת שהגישה שלו אינפנטילית, לא שהוא עצמו אינפנטיל.

לא רק שזה מה שכתבתי, תראה איך זה כתוב. כתוב: הגישה היא אינפנטילית, ובסוגריים גם פירוט הכוונה של "אינפנטילית".

אין ספק שהגישה של פות"ש השרשור היא אינפנטילית (אני עושה רק מה שבא לי ולא מסוגל לראות את מקומי בתוך החברה), אבל לא צריך להתנפל עליו, החברה מסוגלת להכיל גם כאלו.

אי אפשר להבין מתוך זה שאני מכנה את פות"ש בכינוי גנאי, אלא אם אתה עושה מעשה ישה, לוקח מילה, מוציא מהקשרה, משנה את ההטייה, ומביא הגדרה שגויה למילה הלא נכונה, ומפרסם ללא ההקשר.

כאילו היה עורך בטמקא...

:-)

בהקשר הזה אי אפשר אלא להבין את המילה בפירושה הברור "ילדותי". ואפילו לא כיניתי את פות"ש ילדותי, אלא שגישתו בעניין הזה ילדותית (כי אנשים יכולים להיות בוגרים בתחום אחד ואינפטילים גמורים באחר, ע"ע ביל קלינטון עם סיגר, כדוגמא טובה).

עכשיו תמה הדקה של העברית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי מחר על אומצה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...