Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין את התגובות כלפי. האמת? אתם צודקים אין מילה אחרת. אבל תאמינו לי שאני לא סוציומט.

עכשיו כמובן יהיו התגובות "תקרא את הערך במילון ותבין מה זה" ועוד כל מיני תגובות בסגנון.

אז ככה, אם אחד כמוני, ואתם לא מכירים אותי, שתמיד עודד גיוס, שכרגע אח שלו רוצה לשרת בלוט"ר ומנסה לדחוף אותו כמה שיותר, שתמיד תמך בצה"ל בטוב וברע, שמח להתגייס(לא רציתי. תכלס מי רוצה? אבל שמחתי לשרת את המדינה והתגאתי בזה).. אם אני לא רוצה לשרת זה פאק במערכת ולא פאק בי. אחוז הלוחמים יורד, המון חותרים להיות הכי ג'ובניק שאפשר - יש פאק במערכת, פאק שצריך לתקן.

לא מצדיק את עצמי, אבל לא מצדיק את המערכת. נכון יש לי בעיות כאלה ואחרות, חלק נפשיות חלק לא, אבל לא סוציומט.

אחד שתמיד תרם לנזקקים, שעזר לזקנים בדברים שהם צריכים בשמחה, אחד שתמך בכל אחד ואחד שהיה צריך עזרה ממני אם זה בן משפחה, חבר, מכר, שכן, זקן או לא יודע מה... עד שזה הגיע למצבים ששכחתי לעזור לעצמי כדי לעזור לאחרים!

אחד שנלחם על העיר שלו לטובת זה שהיא תשתפר ומדבר עם ראש העיר כדי לעשות טוב לעיר ולתושבים, שיהיה כיף לגור בעיר שאני חי בה בשביל כולם.

אז כן שקראתי פה את התגובה שקוראת לי סוציומט - נפגעתי.

לא בגלל המילה, בגלל זה שאנשים לא רואים ולא יודעים כמה אני מנסה לעזור לאחרים, כמה מנסה לעשות טוב בסביבה שאני נמצא בה.

אני לא סוציומט. כן, מאסתי בשירות הצבאי ה"מפואר" שלי, ובגלל זה אני מעדיף לחיות בדרך שארגיש בה טוב, ולא כי זאת הנורמה.

גם לי אכפת מעצמי, ואכפת לי מהמדינה ואתרום לה בדרכים אחרות, בדרכים שאני רוצה ושיהיה לי כיף לתרום לה.

לזרוק מילה לאוויר רק בגלל מעשה אחד מתוך מיליון - זה לדעתי לא טוב ולא נכון.

אני לפני כמה זמן התחלתי לנהל את החיים שלי בדרך כזאת: כל עוד טוב לך וכיף לך לעשות מה שאתה עושה בין אם זה בצבא או בחיים, אין סיבה להרוס את זה.

התגובה הזאת היא לא כדי להצדיק אותי. אני רוצה שתבינו שאני לא עושה את זה כי אני שם פס על כולם ודואג אך ורק לעצמי.

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יבגני - אפילו אתה קובע שזה "רוע הכרחי" - אז מדוע תטיל אותו רק על חלק מהחברה. מן הראוי שכל אחד יתרום את חלקו, כמובן בהתאם ליכולתו.

אתה לא יכול להפוך רק חלק מהחברה ל"רעים" - כי בכך תחסל את המוטיבציה של כל השאר.

זה מתקשר לתשובתי למרטינס - המדינה הזו יצרה כאן כמה מפלצות של השתמטות. אחת הסיבות שבגללן היה קושי לקצר את השירות, ונותר השס"ן בן 6 החודשים שנקבע ב-1967, אחרי מלחמת ששת הימים. ויש קבוצות גדולות באוכלוסיה שמקבלות פטור, לא מחוסר יכולת אלא מסיבות פוליטיות. בהחלט סיבה להתמרמרות בקרב המתגייסים.

ד"א - אאל"ט, אם לא חל שינוי של הרגע האחרון מחזורי הגיוס הנוכחיים יזכו לשירות בן 32 חודש.

עוד כמה אפלייות קטנות :

גלי צה"ל זה אחד מקומות המפלט לכל מיני "בנים ובנות של" להנות מהתואר " שירות צבאי" תוך כדי הכנת הקריירה המפוארת לעתיד.

ביבי ראש ממשלתנו כמו אחיו, שירת ביחידה מובחרת, אבל לא מזמן קראתי שהבן שלו משרת ביחידה הדיפלומטית הצבאית, לא יודע איפה שירת הבן השני.

הבנים של אולמרט כלל לא שירתו בצבא:

ביקורת נרחבת הושמעה בימי הלחימה על כך שראש הממשלה, אהוד אולמרט, אשר שלח את חיילי צה"ל לחרף את נפשם בלבנון, הינו אב לילדים שחלקם כלל לא שירתו בצה"ל וחלקם סרבני שירות בצה"ל - כאשר שניים מילדיו ירדו מהארץ לטובת פריז וניו-יורק, זאת מלבד ניסיונו הצבאי האישי המפוקפק של אולמרט ששימש כזכור כתב בעיתון "במחנה".

ובכלל רבים מהאח"מים בארץ דואגים לרפד את הצאצאים שלהם בשירות מוגן ומפנק, שלא מזיק לקריירה שלהם.

זה ממש מעורר יופי של מוטיבציה.

פורסם

כתבתי לך בהודעה 3

נניח שכולם יחליטו כמוך שלא בא להם צבא. מי ישרת?

נניח שכולם יחליטו שלא בא להם לשלם מס הכנסה

נניח שבא לי לרצוח את השכן כי הוא כרגע עושה מסיבת קריוקי וזה לא עושה לי כיף בחיים.

לפני קצת יותר מ 50 שנה כאשר הייתי בטירונות אמר לנו רס"ר הבסיס את המילים הללו:

בבית ספר חייתם עם כללי משמעת, בצבא אתם חיים עם כללי משמעת, גם באזרחות תחיו לפי כללי משמעת, גם אשתך תגיד לך מה לעשות.

אם לא יהיו חוקים תהיה אנרכיה.

מה שתעשה לבסוף עם עצמך, זה אתה עם עצמך.

אל תצפה ממני שאבין אותך או אראה את המעשה שלך בעין טובה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

SG כמעט כל חייל שתשאל יגיד לך שהיה מעדיף לעשות משהו שכייף לו לעשות ולנהל את החיים שלו בהתאם לרצונות שלו. העזרה שלך לזקנים ולתושבי העיר מוערכת אבל לא קשורה לעיניין בכלל.נגיד שהגעת לתפקיד שלא גורם לך סיפוק ומיצוי, ניסית לעבור לתפקיד אחר? ומה אתה חושב על שירות לאומי לצורך העיניין?

פורסם

המחשבה שלך דוחה בעיניי ויסלחו לי משתמשי הפורום, וזה לא בא להעליב אבל זה מגעיל. זאת מחשבה של ילד.

כמו שאני "שרפתי" 3 שנים מהחיים שלי (וממשיך לשרוף גם במילואים וכך זה ימשך ב16-17 שנים הקרובות עד גיל 40) גם אתה. עכשיו תורך.

נו, אז תהיה בחימוש, תהיה מוסכניק. ביג פאקינג דיל! אוי ואבוי, בוא נבכה על גורלך המר! תזכור שגם יכולים לצאת מזה דברים טובים, בייחוד אם תהיה מכונאי רכב, תרוויח קצת ידע שאולי יוכל לעזור לך. אני מסכים שעם מכונאי רק"מ אין מה לעשות בחוץ ממש, אבל גם את זה צריך בצבא. מישהו צריך לתקן את הכלים האלו כדי שיעבדו באימונים והכי חשוב - בשעת הש'.

בסופו של דבר אני יכול להגיד לך שהתגייסתי ילד לצבא ויצאתי בוגר. גם ישמע הזוי, אבל כמו אצל רבים גם לי הצבא גרם להתבגרות במחשבות.

אתה יודע, אולי גם בי עלו מחשבות כשהייתי בהתחלה בצבא, בשביל מה, במה התפקיד שלי כבר מועיל, הרי אני לא הייתי לוחם, "בסך הכול" טכנאי תקשוב.

בסופו של דבר כשראיתי את מערכות התקשוב שתיקנתי והתקנתי לפני צוק איתן, חוזרות אחרי המבצע ועדיין עובדות, זה עושה לך משהו. אתה יודע שעשית את העבודה שלך כמו שצריך והכול עבד כמו שצריך כשהיו צריכים. נשמע הזוי או מונפץ אבל זה מה יש.

אז תפסיק להתבכיין, גם אני כמוך הייתי צריך לשפר בגרות ולעשות פסיכומטרי ועשיתי את זה אחרי הצבא ולא קרה לי כלום. נכון שאני מתחיל את הלימודים האקדמאיים בגיל 24 כמעט במקום בגיל 20-21, אבל לא קרה לי כלום. תרמתי את ה-3 שנים שלי למדינה ואני ממשיך לתרום (49 ימי מילואים מתחילת השנה) ואני אמשיך לתרום כשאצטרך. (כל עוד זה לא ידפוק לי את הלימודים)

אגב, אם תצא מהצבא בצורה כלשהי, תדפוק את עצמך מעכשיו. צא מהצבא על נפשי וזה ידפוק אותך במשרות שקשורות לתעשיות בטחוניות (אלביט, תעשייה אווירית וכדומה) או במשרות ממשלתיות. לא חכם לפסול לא מעט מקומות עבודה.

נניח שתמצא סיבה רפואית לצאת בגללה מהצבא, אז תצא על סעיף רפואי, אבל זה גם עלול להתנכל בך איכשהו.

בוא נגיד שיש לא מעט מעסיקים שלא ירצו להעסיק מי שלא שירת בצבא, לא יגידו לך את זה בריש גלי כי זה לא ממש חוקי.

בסך הכול מה שאני בא להגיד בסופו של דבר - תתגייס, לא תמות מזה. תעשה את ה-3 שנים שלך, זה לא כזה נורא. אני אפילו נהנתי מהסדיר שלי, היו איתי אחלה אנשים ומפקדים סבבה, אפילו די אהבתי את מה שאני עושה. (וגם אם התפקיד חרא, אם יש אנשים טובים זה מפצה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
נניח שכולם יחליטו כמוך שלא בא להם צבא. מי ישרת? נניח שכולם יחליטו שלא בא להם לשלם מס הכנסה? נניח שבא לי לרצוח את השכן כי הוא כרגע עושה מסיבת קריוקי וזה לא עושה לי כיף בחיים. [...]אם לא יהיו חוקים תהיה אנרכיה.

כן, טיעונים של מדרון חלקלק, זה הגיוני!....

וההשוואה בין משאלת לב (לא מדובר ביותר מכך) שלא לשרת בצבא לבין מעשי פלילים היא נלעגת.

אפילו ההשוואה להעלמת מס לא הגיונית. מסים תמיד היו, ובכל מקום. צבא עם גיוס חובה - לא.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

Dor, אז כנראה שלא קראת את כל מה שכתבתי גם בתגובות.

אני בחרתי להיות חימושניק... זה ישמע מוזר אבל כן.

כדאנשים שואלים אותי "למה אתה לא בורח משם?" ואומרים שהתפקיד חרא אני טוען אחרת לגמרי.

כן גם אני אומר "חימוש זה חרא תברחו" בצחוק. כשאנשים באמת באים לדבר איתי על זה אני דווקא אומר בגאווה שאני חימושניק, כי אני יודע כמה זה משמעותי לצבא.

תאמין או לא.

הבעיה היא לא החיל שאני נמצא בו הבעיה שלי היא המערכת שאני בתור בן אדם קשה לי להיות בה.

אני לא אומר שאתה לא צודק, אולי ההתנהגות מגעילה, וגם אני אמרתי את זה המון לפני הגיוס ובתחילת הגיוס על אנשים שחדבו ואמרו מה שאני רשמתי בשרשור כלפי עצמי.

גם אני אמרתי לאנשים שאמרו שהם לא רוצים לעשות צבא בדיוק את אותם הדברים שרשמו 80% מהמגיבים פה.

אני לא מאשים אני פשוט מדבר בשם עצמי!

פורסם

SG159, כולם יודעים שהמערכת אטומה ודפוקה, אתה תגלה את זה גם במילואים. (ובמילואים זה יותר יפריע לך, בייחוד אם תיפול על מפקדים שלא ממש אכפת להם ממך, כי כבר תהיה סטודנט או בעל משפחה וכו')

כמה זמן כבר נשאר לך לשרת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כתבתי לך בהודעה 3

נניח שכולם יחליטו כמוך שלא בא להם צבא. מי ישרת?

אולי אז לא יהיו מלחמות.

נניח שכולם יחליטו שלא בא להם לשלם מס הכנסה?

אולי תתקבע שיטה צודקת יותר לגיוס כספים לניהול מדינה. ע"ע חלק 4 בספר "חיים על פי השכל", או במספר מאמרים של איין ראנד.

12345

פורסם

אפילו ההשוואה להעלמת מס לא הגיונית. מסים תמיד היו, ובכל מקום. צבא עם גיוס חובה - לא.

ממש לא נכון, במספר מדינות בהסטוריה לא היה כלל מס הכנסה וכמעט לא מיסים אחרים, דוגמה אחת אפשר למצא בארה"ב שהצליחה אפילו להתנהל בתקופה הזו בלי לצבור חוב חיצוני:

[h=2]Before the Income Tax [/h]

פורסם (נערך)

אני אשמח מאוד לראות את צה"ל נהפך להיות צבא מקצועי - אבל עד שזה יקרה, חובה על כל אחד לציית לחוק, לשרת, וללכת בתלם.

באופן אישי, אני מכיר כמה וכמה אנשים ש-'ויתרו' בצורה זו או אחרת על השירות הסדיר והיום מחזיקים חברות (אינטרנט, נדל"ן) שמגלגלות עשרות מליוני דולרים בשנה. במקרה האישי שלי, שרתתי הן כלוחם והן כמפקדיונר קומבינטור, ולאחר השירות עברתי לאוסטרליה לחמש וחצי שנים. בוא נסכם זו כך - הכישורים שרכשתי בצבא בטלים בשישים לעומת מה שלמדתי באוסטרליה.

אכן, בישראל יש הרבה מעסיקים שיעדיפו עובדים ששרתו - אבל מצד שני ישנם גם מעסיקים כמוני שלא יתנו לעניין כל חשיבות. בסופו של יום, אני מנהל חברת אינטרנט, לא חברה לאבטחת מועדונים - אני מחפש אנשים שיודעים לנהל ולהתנהל. לכישורי הפיקוד \ משמעת שלהם אין כמעט כל משמעות עבור ביצועי החברה.

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

פורסם
תמיד יש תירוצים "במלחמה עושים טעויות" לא מזמן עברנו את יום כיפור ושוב השמיעו כמה הקלטות מאחד המעוזים, והקול של הקשר מקס ממן מתחנן, לארטילריה, לעזרה, ומשקרים לו , עד שהמצרים פורצים ושורפים אותו, והמילים האחרונות שלו - בגדתם בנו, אלוהים ישלם לכם.

ושוב חזרו הסיפורים על מוצב החרמון שם הקצינים התארגנו בסודי סודות ברחו ממנו והשאירו את שאר החיילים ליפול בשבי. והסיפורים על הטנקים שהגיעו למעוזים לחלץ אבל רק את אנשי המודיעין, את החיילים שניסו להתלות על הטנקים כדי לחלץ את עצמם דחפו בכח והפילו אותם למוות שהגיע אחרי זמן קצר מהמצרים.

לשמוע ולא להאמין.

את החלק הראשון אני מכיר, את החלק השני פעם ראשונה שאני שומע.

יש לך סימוכין?

פות"ש, אתה כל הזמן אומר שאתה עוזר וממשיך לעזור לכולם- כל הכבוד.

אל תשכח להגיד את זה לכל מי שאתה פוגש.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
את החלק הראשון אני מכיר, את החלק השני פעם ראשונה שאני שומע.

יש לך סימוכין?

פות"ש, אתה כל הזמן אומר שאתה עוזר וממשיך לעזור לכולם- כל הכבוד.

אל תשכח להגיד את זה לכל מי שאתה פוגש.

אני לא בטוח לאיזה מהדברים התכוונת, אבל אם לגבי מה שקרה בחזית הדרום, שהורידו חיילים בכח מהטנקים ומנעו חילוץ שלהם? זה מופיע בסרט הבא בדקה ה ,13:52

אבל כדאי מאד לראות את כל הוידאו.

[video=youtube;bjHQ5QZa8-4]

פורסם (נערך)

מדהים כמה אפס קשר יש בין ההודעה והכוונה של פותש לשרשורקופטרפלצת הזה

SG159 היקר,

אני מבין שקשה לך לקבל בהבנה את הטיעון שאתה סוציומט, אבל צר לי - בנושא הזה אתה סוציומט. ממש בהגדרה. זה לא רלוונטי שבנושאים אחרים אתה גיבור תותח מיניסטיו ושאר תארים יפים, כשאתה מסביר שאתה לגמרי בעד צה"ל ונגד הסמולנים ולגמרי בעד שירות בצבא רק לא כשזה נוגע לחיים האישיים שלך - ובכן, אתה מתנהג בסוציומטיות (עם קורטוב של.... לא משנה).

היות והיו כאן כמה בודדים שהתייחסו אליך ספציפית ולא לסוגיות פחות קשורות כמו "צבא עם נגד מקצועי", "כמה מבצעים עשית בשירות", "תפקיד האקדמיה בחברה" וכן הלאה, אומר בפשטות:

אם היית מסביר שאתה נגד נגד שירות חובה לכולם אלא שינוי בשיטה שיוביל לצבא מקצועי וכו' - דיינו

ואם היית מסביר שאתה בעד שירות חובה אבל יש לך פרטנית מקרה באמת חריג שלא מאפשר, למורת רוחך, שירות מלא - דיינו

ואם לא היית מסביר את הבעייתיות במקרה שלך ושואל לעצות לפני שאתה מתחיל לשבור את הכלים - גם דיינו

במקום זה, פתחת שרשור אכלו לי שתו לי, כבר בשורה הראשונה הסברת שאתה פטריוט אמיתי שאוהב את צה"ל בניגוד לאנשים שאשכרה עוסקים בפטריוטיות* ואשכרה סיימו שירות מלא בצה"ל. לא עדות חיובית במיוחד ליכולות ההיקש שלך /=

חביבי, אתה ילד. לא ממקום של התנשאות אלא ממקום של קריאת ההודעות שלך וציור תמונה של אותו ילד מתוסכל שאוהב להקצין, יום אחד לועג לחבריו שמשתמטים ויום אחר מצטרף אליהם כי שתו לו.

למזלך אתה נוגע בעצב כ"כ חשוף בחברה שלנו, שרוב האנשים עסוקים בוויכוח על תתי-דיונים ולא בהתייחסות להודעה שלך.

אז העצה שלי אליך.... תתבגר. לצבא אגב, יש יכולת לעשות את זה לאנשים - אם לא תברח משם ותעבור לשיטת ה'לימונים ולימונדה' שהציעה לך מיקה אי שם בתחילת השרשור אולי אפילו תוכל להרוויח משהו מהשירות. כרגע נדמה שאם היית מממש את תוכניותך ופורש מהצבא לטובת תואר אקדמי, אז במבחן הראשון בחדוא היית מגלה שהחומר לא בדיוק תואם להרצאה מתחיל להתבכיין שהקורס הזה קשה מדי ושהמתרגל היה 'לא הוגני' פורש גם משם והולך לעבוד בקפיטריה בחצרים.

*(לתפיסתם, ומותר לא להסכים עם השיטות /דעות - גם אני לא מסכים)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם התכוונת לבריחה המבישה של הקצינים ממוצב החרמון בחשאיות כשהם מסתירים את הבריחה משאר החיילים ונותנים להם למות וליפול בשבי, גם זה סיפור ידוע.

כשמספרים מורשת קרב לצעירים אני בטוח שאת הסיפורים האלה לא נוטים להזכיר. אוי לאותה בושה, כשמגיע רגע האמת מסתבר שמשאירים בלי שום בעייה את כל הפצועים בשטח ובורחים, וזה חוצה חזיתות ודרגות.

"פתאום באמצע הלילה הגיע אלי מפקד המוצב , סגן גדי זידובר, ושאל אותי אם ראיתי את המ"מ של גולני. אמרתי לו שהמ"מ של גולני נמצא כאן, והוא פצוע בכתף. הוא היה שלושה אנשים לפני בטור. המפקד אמר לי ללכת לקרוא לו, והלכתי לקרוא לו. פתאום אני רואה את שניהם מתרחקים. חשבתי שהם הולכים לסייר במוצב ורציתי להצטרף אליהם, אבל הוא אמר לי להשאר במקומי. כל השיחה הזאת התרחשה במחילה ברוחב של מטר וחצי, כשהכל חשוך והמחילה חסומה על ידי הטור. נשארתי במקומי, ובדיעבד התברר שהוא לקח את כל הקצינים וברח."

• תוכן חדש...