Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנזק שחיזבאללה וחמאס גרמו לעורף ישראלי כמדומני שצבאות ערב לא גרמו ( פרט למלחמת השחרור ).

המצב כיום, הוא לא ערובה לכלום למה יכול להיות מחר.

הצבא הסדיר הוא רק הכנה לצבא המילואים , שהוא שדרת הכוח העיקרית של צה"ל.

יבגני

כמו שלא רבים מצטרפים למשטרה כך אני לא רואה מספיק אנשים שמתגייסים לצבא המקצועי שלך.

וכאמור הצבא הסדיר הוא רק השלד של הצבא , והעיקר הם המילואימניקים.

ואין מזה להסיק שצריך לתת לצבא שיק פתוח לכל אשר חשקה נפשם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

עדיין, צבאות ערב היו איום לעצם קיומה של המדינה. חזבאללה הוא לא, וחמאס לא כל שכן.

אני מבין שאתה רואה בצבא תעודת ביטוח, למשל למצב שאחת או יותר מן המדינות הערביות תתכחש לשלום על ישראל. הבעיה היא שהצבא לא רואה את עצמו ככזה, וזה מה שחשוב. יש לו מוכנות אפסית לתרחיש כזה.

ואל תשכח שיש עוד גורמי תמותה, שתוכל לצמצם את מידת קטלניותם אם תשקיע בהם על חשבון בטחון החוץ.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

חן - צבא צריך להתכונן לבלתי צפוי. זה כולל, למשל, הפיכה במצרים והפניית הצבא המצרי העצום כלפינו.

כמובן, קיים גם עניין הכשרת המילואים, כפי שציין ישה.

שאלה לי אליכם: מדוע זקוקה שויצריה לצבא? מדוע כל שויצרי נקרא לאימונים צבאים סדירים? מי מאיים על נורווגיה? אפילו פינלנד מחזיקה איזה כוח צבאי די סמלי. ולאלה אין איום של רקטות מעבר לגדר, או של פלישה מהצפון, או הדרום ואולי גם דאעש מהמזרח, או שמדובר בעיום ששום צבא של מדינה קטנה לא יהדוף.

יבגני - תאוריות הקונספירציה שלך מוגזמות. במלחמה עושים טיעויות, והרבה. כל הצדדים. והטעיות האלה עולות בדם. אתה מתאר את סיפור הנגמ"ש כאילו הוא נועד להקריב חיילים על מנת להגדיל תקציבים. יודע מה - נראה לי מופרך לגמרי. לא אתה ולא אני מכירים את השיקולים בניהול הקרב באותו רגע, מה היו הצרכים שראו המפקדים ומה היו הכוח והאמצעים שעמדו לרשותם. במבחן התוצאה היה כשל, אבל אתה מציג את הקצינים כרוצחים. סורי, הפעם הגזמת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כן, רק שצה״ל לא מתכונן לתרחיש כזה בשום צורה. אם תרצה שהצבא יפתח מוכנות ללוחמה במדינה כמו מצרים תצטרך לפרק אותו לגמרי ולבנות אותו מחדש. אין אף אחד בעולם התכנון האסטרטגי שאפילו מתקרב להציע כזה דבר.

אגב, דווקא הצבא במתכונתו הנוכחית דורש הרבה יותר כסף כי הוא מתכונן ללחימה חזבאללה כאילו היא עומדת לפרוץ מחר. כשמדובר במדינה יריבה, כמו מצרים, אפשר לבנות כוח בצורה הרבה יותר הדרגתית שתכביד פחות על התל״ג.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

חן, אני לא יודע למה צה"ל כן או לא מתכונן, אבל מדובר בתרחיש לא מופרך.

הבעיה שלנו היא שצה"ל, במקום להתכונן למלחמה, משחק משחקי חתול ועכבר בגדה.

אני בהחלט קרוב בדעותי לניר ולנהג לילה ולשאר "סמולנים" - אבל כידוע "הרוצה בשלום ייכון למלחמה" - את זה ידעו הרומאים לפני שנים רבות - וחשוב שיהיה לנו הכוח להגיב בצורה קטלנית לכל איום על גבולותינו. גם כוח מדיני (תמיכת העולם ואי התערבות למען אויבינו) וגם צבאי. חזק.

פות"ש - אל תחשוב שאני נהניתי לשבת שנתיים (נטו, לא כולל אימונים ולא כולל מילואים) על ג'בל ברוך ובבקעת הלבנון. אל תחשוב שהבן שלי נהנה לרדוף אחרי שב"חים פלסטיניים - הוא גם מבין לרוחם, ואת רצונם לפרנס את משפחותיהם. אבל גם את העובדה שיתכן שבין אלה מסתתרים גם רוצחים פוטנציאליים. כך, לכל אחד מאתנו יש תפקיד, והטנקיסט לא יוכל לפגוע באויב אם החימושניק לא ידאג שהרק"מ שלו יהיה תקין. יתכן שנפלת בידיהם של קצין או מש"ק לא מוצלח - אז רד חפה, וחכה שהם יתחלפו. או שתבקש לעבור לפלוגה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חן - צבא צריך להתכונן לבלתי צפוי. זה כולל, למשל, הפיכה במצרים והפניית הצבא המצרי העצום כלפינות

יבגני - תאוריות הקונספירציה שלך מוגזמות. במלחמה עושים טיעויות, והרבה. כל הצדדים. והטעיו האלה עולות בדם. אתה מתאר את סיפור הנגמ"ש כאילו הוא נועד להקריב חיילים על מנת להגדיל תקציבים. יודע מה - נראה לי מופרך לגמרי. לא אתה ולא אני מכירים את השיקולים בניהול הקרב באותו רגע, מה היו הצרכים שראו המפקדים ומה היו הכוח והאמצעים שעמדו לרשותם. במבחן התוצאה היה כשל, אבל אתה הופך את הקצינים לרוצחים. סורי, הפעם הגזמת.

תמיד יש תירוצים "במלחמה עושים טעויות" לא מזמן עברנו את יום כיפור ושוב השמיעו כמה הקלטות מאחד המעוזים, והקול של הקשר מקס ממן מתחנן, לארטילריה, לעזרה, ומשקרים לו , עד שהמצרים פורצים ושורפים אותו, והמילים האחרונות שלו - בגדתם בנו, אלוהים ישלם לכם.

ושוב חזרו הסיפורים על מוצב החרמון שם הקצינים התארגנו בסודי סודות ברחו ממנו והשאירו את שאר החיילים ליפול בשבי. והסיפורים על הטנקים שהגיעו למעוזים לחלץ אבל רק את אנשי המודיעין, את החיילים שניסו להתלות על הטנקים כדי לחלץ את עצמם דחפו בכח והפילו אותם למוות שהגיע אחרי זמן קצר מהמצרים.

לשמוע ולא להאמין.

פורסם

אני בהחלט קרוב בדעותי לניר ולנהג לילה ולשאר "סמולנים" - אבל כידוע "הרוצה בשלום ייכון למלחמה" -

על זה יש משפט אחר שאומר "Fighting for peace is like fu_king for virginity"

פורסם

מרטינס - ביום כיפור נעשו טעויות חמורות - הרבה לפני המלחמה. זו היתה הזנחת המעוזים, הזנחת המערכות שנועדו להדליק את התעלה, הזנחת המילואים והימ"חים. וכאשר אין כוחות גם אין מי שיתן סיוע. עם כל הכבוד להקלטות, אני, לפחות, לא מכיר את פרישת הארטילריה באותה גזרה, מה היתה תמונת הקרב שהצטיירה למפקדים ואיזה כוחות אפשר היה להפעיל ולאיז מטרה. עם כל הכבוד וכל הקושי, ארוע הנגמ"ש היה ארוע טקטי.

אני מודאג יותר מדברים אסטרטגיים. אני רואה את הגישה של "אין אויבים" בדיוק כמו את ההזנחה של תחילת שנות ה-70. מזניחים את האימונים, מזניחים את הציוד - הכל הולך לטובת קומץ מתנחלים וחבורות מטורפות בקבר יוסף.

פורסם

אני בהחלט קרוב בדעותי לניר ולנהג לילה ולשאר "סמולנים" - אבל כידוע "הרוצה בשלום ייכון למלחמה" - את זה ידעו הרומאים לפני שנים רבות - וחשוב שיהיה לנו הכוח להגיב בצורה קטלנית לכל איום על גבולותינו. גם כוח מדיני (תמיכת העולם ואי התערבות למען אויבינו) וגם צבאי. חזק.

צה״ל מתכונן למספר תרחישים, אבל הידרדרות ביחסים עם מצרים, ירדן ו/או סעודיה - לא כלולים בהם.

חזבאללה, תכניות למגירה לאיראן ועם מה שנשאר נלחמים בחמאס ובפעילים בגדה. ״סוריה״ (לא דאעש) גם היא עדיין מעסיקה את הצבא, נטו מכוח ההרגל.

פורסם

אין דמיון לשנות השבעים. אז כבר היה לנו צבא גדול, שהיה שאנן לא מכוחם של יחסים שפירים עם מדינות ערב אלא מפאת תחושת עליונות בלתי מבוססת.

צבא מקצועי או לפחות קטן יותר עדיין יכול להיות במוכנות גבוהה ללחימה וחף משאננות.

צה״ל מתכונן למספר תרחישים, אבל הידרדרות ביחסים עם מצרים, ירדן ו/או סעודיה - לא כלולים בהם.

חזבאללה, תכניות למגירה לאיראן ועם מה שנשאר נלחמים בחמאס ובפעילים בגדה. ״סוריה״ (לא דאעש) גם היא עדיין מעסיקה את הצבא, נטו מכוח ההרגל.

פורסם

טוב שאתה יודע מה מתרחש בבור.

המקורות המודיעיניים שלי הם בערך אלה של "תיק דבקה" - כלומר העיתונות הישראלית. אז אני יכול, לכל היותר, לקוות שמישהו חושב גם על הדברים הפחות צפויים.

אחרי מה שמתחיל להתפרסם בנוגע ל"צוק איתן" ברור לי שצמרת המדינה היום לא יותר טובה מזו שהיתה ב-1973. מקווה שלפחות בצה"ל קצת פחות שאננים. אבל אני משוחרר ממילואים כבר הרבה שנים, לא יודע מה התוכניות אפילו ברמת הפלוגה שלי.

פורסם

גם פה טעית, אבל תמשיך למה לא. לדבר בבטחון לא הופך את דבריך לאמת.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם (נערך)

שירתתי בצבא איש שטח,לבנון,רמה''ג,מבצעים,מילואים בלי סוף ואף איבדתי חברים,

ואני לא כועס על פות''ש,

אני לחלוטין מתנגד לגיוס חובה(!!) ולכפות גיוס על ילדים תמימים כמו שאני הייתי,

אני בעד גיוס איכותי לרציניים עם תשלום יותר מכובד,והטבות שונות ואף מפליגות בשיחרור.

אני בעד שיתוף כל המגזרים בנטל ולא רק מיגזר אחד,

במידה והגיוס לצבא היה יותר ממריץ היינו מקבלים צבא גדול איכותי וחכם שכולם נושאים בנטל,

ומי שלא מעוניין מפסיד ובגדול.

כותב אדם מדם ליבו (פות''ש) למה לרדת עליו? זה יעזור במשהו?

אני מודה ומתוודה שתקופת השירות שלי היתה חוויה עצומה אבל היום

הייתי חושב מחדש.בכלל נס גדול שאני נמצא פה ולא נישארתי שם בגיל 19

בגלל השטות הזו של הבוץ הלבנוני.

לפחות לתומי חשבתי שאזכה לאיזה פיצוי או הטבה על השנים והסיכון אבל אני רואה

שמגזרים אחרים בינתיים התקדמו ולמדו/עבדו וכו' והזכויות שוות וזה מקומם אותי מאד.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
הדעה שלי שונה מהדעה שהתקבעה כאן בקונצנזוס.

אני חותם על כל מילה של יבגניפ. הקירקס הזה הפך בשנים האחרונות למגוחך ולאבסורד של ממש כשהתחילו "להשאיל" חיילי סדיר למשטרה למגן דוד ולעוד כל מיני משרדים וגופים בשביל לחסוך בתשלומים לשוטרים ,אחים, ומורים ולכח אדם בכלל. ומי יודע איזה עוד מקצועות יהרסו בצורה הזו. וכל זה על גבם של צעירים, שלוקחים אותם לסוג של עבדות ל 3 שנים.

זה לא רק פוגע בזכויות האדם של הצעירים שהופכים אותם בכפייה לעבדים של המשטרה, זה פוגע במשק, בגלל שזה לוקח משרות של שוטרים ובעלי תפקידים אחרים ובעצם גוזל משרות של אזרחים.

ומישהו בכלל זוכר שבחוק שירות חובה תקופת הגיוס היא שנתיים וחצי ולא 3 ? מישהו זוכר שאי שם בסוף שנות ה 60 הגדילו את תקופת השירות בגלל שעת חירום, לגיטימי לגמרי, אבל אחר כך "שכחו" לקצר שוב את תקופת השירות לשנתיים וחצי ...

אם יש עודף של חיילי סדיר לצבא, שחררו אותם, הם לא נועדו להיות עבדים של המדינה.

זה נוח וכיף שיש כח אדם חינם שעומד לרשות השילטון אבל כשמדינה מתחילה להשתמש בכח האדם הזה לכל מיני מטרות שלא קשורות להגנה על המדינה ולנצל אותו בצורה מבישה, זה הרגע שהתפיסה מתחילה להשתנות אצל הרבה אנשים מ "אני רוצה לשרת ולתרום" ל "אני רוצה לדאוג לעצמי" בדיוק הדעה שפות"ש הציג. ומדינת ישראל הרויחה את זה ביושר.

מילה במילה

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...