Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם שירות צבאי זה משהו שאזרחים יכולים לעשות בצורה מקצועית יותר תמורת משכורת הוגנת. בטוח יותר טוב מבני 18 באיומי כלא.

=

במקרה הזה יהיה לנו צבא מטורף, אבל אין למדינה כסף, אנחנו צבא עני מאוד יחסית לעולם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני יש לי רעיון ( הוא לא מקורי שלי )

אני אדם עשיר

הבן שלי צריך ללכת לצבא

אני מעדיף שהוא לא ילך

אני אשלם למישהו אחר שיילך במקומו.

מה אתה להגיד?

אתה צוחק, אבל יש מדינות שבהן זה קיים.

הרעיון שלי יותר טוב - צבא מקצועי שכיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בשביל זה יש את המערכות הסוציאליות במדינה, זה לא תפקיד של צבא לתת עבודה למובטלים ולמצא הורים ליתומים, לתגבר את המשטרה בשוטרים, או לשלוח מורים חיילים לתגבור בבתי הספר וכו..

אני נוטה להסכים איתך, כמו שקראת.

אבל בשביל זה צריך לשנות את הגישה שמי שלא עשה צבא אינו עובד ראוי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פותח השרשור, תרשה לי להגיב לך ישירות.

אני מסכים מאוד עם האמירה שחייל טוב זה חייל שטוב לו.

מצד שני, השירות הצבאי זה לא תוכנית כבקשתך. יש מפקדים קשוחים יותר ויש פחות ובסוף צריך לצאת מחשיבה אגוצנטרית וצרה לכדי גמישות מחשבתית וטובת הכלל.

מה לעשות? נולדת במדינת ישראל. יש חובת גיוס. יש קוצנזוס במדינה לגבי הגיוס והשירות בצה"ל. מה לעשות, יש כאלה שבאמת לא יכולים לשרת. באמת. ובוא שניה נודה על האמת, לפחות לדעתי, אתה יכול לשרת. רק שאתה רוצה לשרת בדרך שלך -רק שאין דבר כזה.

אתה רוצה שאחיך יהיה מדריך בלוט"ר? איזה מין דוגמא אתה נותן לו?

אני חוזר למשפט הראשון של התגובה שלי. האם אתה ביוזמתך עשית משהו כדי להיטיב עם עצמך למול המערכת?

האם דיברת על התחושות עם המפקדים? האם הלכת לטיפול מקצועי? (ברה"ן) - אגב אין בזה שום בושה וזה עשוי מאוד לעזור.

אולי אם היית הופך את החשיבה שלך מאיך לרצות לברוח לאיך לתרום יותר, יחס המפקדים והמערכת היה משתנה לטובה? אולי במקום לראות את האיום בכל דבר תסתכל על ההזדמנויות שיש לך?

תדע - למעשים שלך יש משמעות.

אם תצא מהצבא, הדבר עשוי בסופו של דבר לפגוע בך בעתיד.

עוד דבר, עכשיו זה התור שלך לתרום, אז אם כל אחד אחר היה אומר "3 שנים מהחיים הולכות לי" לא היה צבא ובסופו של דבר לא היתה מדינה. פשוטו כמשמעו.

ההחלטה בידיך.

שבת שלום.

פורסם
אתה צוחק, אבל יש מדינות שבהן זה קיים.

הרעיון שלי יותר טוב - צבא מקצועי שכיר.

אכתוב בפעם המאה

להחזיק צבא שכיר עולה כסף.

מהיכן יבוא הכסף?

הצבא הסדיר כאמור הוא רק הטרקלין שממנו נכנסים לסלון שהוא צבא המילואים.

מה הפתרון שלך?

אשמח לשמוע היכן יש מדינות כאלה בעולם שמיישמות את הרעיון שהבאתי?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה כסף עולה להחזיק את כל החיילים שלא באמת צריך בצבא, ומגייסים אותם רק בגלל שיש חוק גיוס חובה? הכסף הזה לא יכול ללכת למשכורות לחיילים שכירים למשל?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ומי תכשיר לשירות מילואים? מהיכן תנפיץ ותכשיר מסה מספקת של אנשי מילואים לעת קריאה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רוב האנשים כבר לא מתגייסים מאידיאולגיה.

רובם באים לעקוץ בדרך כזו או אחרת, ורוצים תפקידים שיעזרו להם באזרחות לקריירה שלהם או לתדמית שלהם.

מה שישה אמר, עם כל הציניות, צה"ל הוא מקום לא לשמנה וסולתה של החברה הישראלית. הייתי מעדיף לדגול בשיטה הטורקית - כולם מתגייסים, למעט מי שיכול לשלם סכום מופרז מאוד (אני זוכר סביבות ה100K) בשביל לקנות את דרכו הצידה.

מי שקנה את דרכו ? אחלה הכנסה לקופת המדינה. אולי נוכל להעסיק עוד איזה עיתונאי ל"תאגיד".

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
אכתוב בפעם המאה

להחזיק צבא שכיר עולה כסף.

מהיכן יבוא הכסף?

הצבא הסדיר כאמור הוא רק הטרקלין שממנו נכנסים לסלון שהוא צבא המילואים.

מה הפתרון שלך?

אשמח לשמוע היכן יש מדינות כאלה בעולם שמיישמות את הרעיון שהבאתי?

רוסיה וסין למשל. שם זה בא בתור שירות משלים ל"לא מתאים לי לשבת בכלא, אז אשתמש בכסף שגנבתי, כדי לשלם למישהו שיישב במקומי" (באיטרציה הזאת אני חושב שזה קיים גם בארץ).

כמה כסף עולה להחזיק את כל החיילים שלא באמת צריך בצבא, ומגייסים אותם רק בגלל שיש חוק גיוס חובה? הכסף הזה לא יכול ללכת למשכורות לחיילים שכירים למשל?

+1

גם גיוס חיילים סדירים עולה המון כסף לצבא. וגם נזקים שאותם חיילים גורמים להם, כי פשוט לא אכפת להם. וגם יחידות שכלל אין בהן צורך, או המוני אנשי קבע וקצינים בתפקידי שקר כלשהו, שגם בהם אין ממש צורך. ומכרזים תפורים, שבהם הצבא מפזר כסף כאילו אין מחר.

יש המון שומנים שאפשר לקצץ בהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הזכר לי את דרגתך ומהיכן אתה יודע מה נחוץ ומה לא נחוץ.

אין מחלוקת שיש לטפל בהרבה בעיות שקיימות בצבא כמו שבכל ארגון גדול מאוד ניתן לייעל בו ולחסוך בו ולהוריד בו שומנים.

אפילו בתא הכלכלי הקטן ביותר ושמו משפחה...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הדבר היחידי שאני אף פעם לא הבנתי בצבא זה מדוע הם זורקים ככה אוכל. כמויות שיכולות להאכיל יישוב שלם, בכל בסיס כמעט, מושמדות על בסיס יומי.

ודבר שיותר גרוע מזה, היא העבודה כשהטירונים מסרבים בתוקף לזרוק כאלו כמויות של אוכל ופותחים בשביתה איטלקית , המפקד זורק את זה לפח כהרף עין ע"מ לייצר "ראבאק".

מקוה שהנושא השתנה מתקופתי.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

המשך קיומו של גיוס חובה לא צריך להיבדק רק משיקולים כלכליים אלא גם משיקולים חברתיים. "הפרטה" של הצבא עלולה לגרום להחמרה של שסעים בחברה. במשך שנים רבות "צבא העם" שימש גורם מגבש במדיניות "כור ההיתוך" של החברה הישראלית. למרות שיש בשיטה הקיימת בזבוז רב של משאב אנושי, והשירות גם מעכב את ההתפתחות וההגשמה האישית, עדיין הוא עדיף על צבא מקצועי.

פורסם
הדבר היחידי שאני אף פעם לא הבנתי בצבא זה מדוע הם זורקים ככה אוכל. כמויות שיכולות להאכיל יישוב שלם, בכל בסיס כמעט, מושמדות על בסיס יומי.

ודבר שיותר גרוע מזה, היא העבודה כשהטירונים מסרבים בתוקף לזרוק כאלו כמויות של אוכל ופותחים בשביתה איטלקית , המפקד זורק את זה לפח כהרף עין ע"מ לייצר "ראבאק".

מקוה שהנושא השתנה מתקופתי.

חשש מתביעות משפטיות וכו'. כנ"ל לגבי בתי מלון ועסקים דומים אחרים.

Gn'f'R

פורסם

^^^

תרגום להדיוט כמוני

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

למיטב ידעתי נכון להיום אין הגנה משפטית לתאגידים האלו מפני תביעות אשר עלולות להגיע עקב אירועי בטיחות צרכנים(הכוונה היא לצרכנים אשר קיבלו את המזון הזה במסגרת צדקה).

אדם אשר נחנק, קיבל קלקול קיבה, שלשולים, נפגע מעצם זר במזון יכול לתבוע. למיטב ידעתי בארה"ב כבר קיים חוק אשר מגן על המוסדות האלו ופוטר מהן אפשרות תביעה.

Gn'f'R

• תוכן חדש...