Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העולם שלי היה עולם המטה, ושם המשכורות נמוכות מתפקידים ברמת פעילות גבוהה יותר.

אם יש לך תארים שממלאים כל מיני גמולי השתלמות וזיקות מקצועיות (לי היה) אז השכר נעשה סביר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל זה בדיוק מה שהתייחסת אליו, כשדיברת על ההשלכות על החיים שאחרי:

התייחסתי להבדלים ברווח העתידי בין התפקידים. זה לא אומר שביקשתי לשלם לכולם על "מה היה יכול היה להיות אם". זו הסקה... קצת מרחיקת לכת. לא צריך להתאמץ ולהקצין, באמת.

אני לא מבין למה עניין החובה רלוונטי לנושא הנדון.

חבל, הסברתי משהו כמו 5-6 פעמים.

אם אתה תמים מספיק לחשוב שכל אחד בצבא נמצא בדיוק בנקודה שהולמת את הכישורים שלו - אשריך.

אם אתה לא מבין את ההבדל בין יכולת הבחירה שלך לממש את הכישורים בחברה חופשית, לבין מחויבות שלך מתוקף חוק ללכת לכל חור תחת שהצבא שולח אותך אליו - חבל מאוד. אתה מוזמן לגגל על יאיר לפיד, לדוגמא. לי לא הציעו להיות כתב ב"במחנה". האמן לי שלחרבן על ראשם של הישראלים מה הכי מאפיין אותם בעייני, כמו שעושים ליהיא או יאיר, גם אני יכול. וזו רק דוגמא.

האנלוגיות שלך לעולם שבחוץ לא רלוונטיות. בעולם האזרחי אף אחד לא אומר לך שעכשיו אתה חייב להיות מנקה רחובות שלוש שנים, כי מישהו שאתה בכלל לא מכיר ולא מכיר אותך החליט שזה הכי הולם אותך, או כי אתה מספיק בריא לזה ואחרים לא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כן, חייל ג'ובניק מקבל 810 ש"ח בחודש, תומך לחימה מקבל 1170, לוחם מקבל 1620.

מנקה באזרחות, שעובד עם אפס סיכון, מרוויח שכר מינימום, מקבל 5200.

כן, לשירות צבאי יש את היתרונות שלו, אבל תגמול כלכלי הולם זה משם והלאה.

טוב, זה היה צפוי... לא טענתי בשום מקום שהתגמול הולם. רק שיש הבדל בין התגמול שמקבל ג׳ובניק לזה שמקבל חייל קרבי. שים לב להפרש (באחוזים) בין התגמול לג׳ובניקים לתגמול לקרביים. צה״ל מודע להבדל ודואג לכך שזה יתבטא בשכר וגם במענק השחרור

פורסם (נערך)
התייחסתי להבדלים ברווח העתידי בין התפקידים. זה לא אומר שביקשתי לשלם לכולם על "מה היה יכול היה להיות אם". זו הסקה... קצת מרחיקת לכת. לא צריך להתאמץ ולהקצין, באמת.

אז מה כן ביקשת כשהעלת את הנושא הזה, תסביר בבקשה. מה בדיוק אתה מציע לעשות? הרי ברור שגם בצבא ״מקצועי״ יהיו כאלה שיצאו ״מסודרים״ לאזרחות וכאלה שלא. הראנו כבר שהצבא דואג לתגמל (במסגרת מה שהוא יכול) את אלה שמסכנים את עצמם. אז התייחסת להבדלים העתידיים. מה בדיוק אתה מציע לעשות בקשר אליהם?

אם אתה תמים מספיק לחשוב שכל אחד בצבא נמצא בדיוק בנקודה שהולמת את הכישורים שלו - אשריך.

אם אתה לא מבין את ההבדל בין יכולת הבחירה שלך לממש את הכישורים בחברה חופשית, לבין מחויבות שלך מתוקף חוק ללכת לכל חור תחת שהצבא שולח אותך אליו - חבל מאוד. אתה מוזמן לגגל על יאיר לפיד, לדוגמא. לי לא הציעו להיות כתב ב"במחנה". האמן לי שלחרבן על ראשם של הישראלים מה הכי מאפיין אותם בעייני, כמו שעושים ליהיא או יאיר, גם אני יכול. וזו רק דוגמא.

האנלוגיות שלך לעולם שבחוץ לא רלוונטיות. בעולם האזרחי אף אחד לא אומר לך שעכשיו אתה חייב להיות מנקה רחובות שלוש שנים, כי מישהו שאתה בכלל לא מכיר ולא מכיר אותך החליט שזה הכי הולם אותך, או כי אתה מספיק בריא לזה ואחרים לא.

אתה יכול לטעון שהצבא לא יעיל מספיק בשיבוץ האנשים לתפקידיהם - לגיטימי (אם כי דורש יותר מדוגמא אחת..).

אתה יכול לטעון שיש בצבא פרוטקציה וכו׳ - לגיטימי לגמרי (כנ״ל).

(ד״א לא ראיתי את הטענות האלה באופן מפורש בדבריך, אם פיספסתי - אני מתנצל.)

הבעיה שלי היא עם הטענה שלך שהצבא איכשהו אשם בנקודת הפתיחה המועדפת שמקבל מתכנת ב-8200 (או שאולי התכוונת לכזה שקיבל את תפקידו בפרוטקציה? אני אישית לא מכיר יוצאי היחידה שהם לא מוכשרים בתפקידם - ואני מכיר לא מעט) על חייל בכפיר. ביססנו כבר שצה״ל מפצה את החייל בכפיר כלכלית גם במהלך השירות וגם במענק השחרור. ביססנו כבר שצה״ל לא יכול באמת ״להשוות תנאים״ עבור החייל בכפיר באזרחות. ביססנו גם שהחייל בכפיר מבצע תפקיד חשוב והכרחי בצבא, כך שהוא לא אחד מאלה שצה״ל גייס כדי ״לסמן עליהם וי״. אז מה בעצם רצית לומר בטענה הזו?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

יבגני - בעולם האזרחי לא יכולים לחייב אותך להיות בכל חור או תפקיד. מצד שני, בצבא זה ל-3 שנים. באזרחות אתה צריך, לעתים קרובות, להוריד ראש תקופה של עשרות שנים, לעסוק במה שיש ולא במה שאתה רוצה ומסוגל.

חוסר יעילות, פרוטקציוניזם ונפוטיזם? תראה לי ארגון גדול שבו זה לא קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בוא נשים דברים בפרופורציה

תפקיד הצבא להגן על המדינה

את זה הוא עושה עם אנשים

כל אחד במקצוע שהצבא חושב שהוא מתאים לו ( הוא כמובן גם טועה בשיבוציו )

היתרון שיהיה לחייל ממקצועו הצבאי באזרחות זה בונוס לחייל.

הצבא באמצעיו הכלכליים מנסה לבדל את התגמול לחייל על פי מידת הסיכון לחייו, כך שחייל קרבי מקבל כפול מחייל שמשרת בקריה.

קיים כמובן הבדל במענק השחרור. תגמול שלא היה קיים בכלל בזמני.

זה מהפך אדיר לעומת תקופתי בהם כולם קיבלו אותו תגמול חודשי.

נדמה לי שהתגמול החודשי היום גבוה בהרבה מאשר היה בתקופתי בערכי וופלה

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יותר גבוה, אבל לא מספיק.

מעט מדי, מאוחר מדי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
אסמכתא לאמור לעיל

ישה - אתה מכניס אותי לפינת הלבנת הון של גופים .. אבל קח בקטנה.

הסכומים הרבה יותר גדולים בטיפולי ההבראה הרפואיים הנעלמים.. בתי מלון חמי מרפא ים המלח טבריה.

מנגנון ההפניה לבתי המלון מסורבל, והנכים לא מנצלים את ההבראה וההקצבה.

מדובר בעשרות מיליונים, והם מסרבים למסור זאת לנכים שיקבעו לבד להיכן להגיע ולטפל.

בתואנה כי זה פתח לשחיתות - בקש מהקרוב במשרד מבקר המדינה, לבדוק.

מה סכום ההקצבה לטיפולי ההבראה הרפואיים, וכמה בפועל הוקצב לנכים - והיכן יתרת הכסף.

הרי היום לפי מס' הטלפון אפשר לדעת :cry: אם הנכה היה בטיפול או לא - יש קבלות והכל ממוחשב.

רשומה בתחתית.. שאילתה..

בפועל - אגף השיקום מוציא בשנה, כחצי מהתקציב בלבד לשיקום הנכים.

ושאר הכסף עובר להוצאות השוטפות של מערכת הביטחון.

לכן חשוב למערכת הביטחון כי אגף השיקום ישאר בידיהם

ולא יעבור ( כפי שצריך ) למשרד הבריאות או האוצר.

חשוב לבד:

מדוע הם מסרבים לשחרר את אגף השיקום החוצה - למשרדי ממשלה יותר מתאימים.

משרד האוצר מטפל בנכי רדיפות הנאצים, וביקש מספר פעמים לקבל את הטיפול אליו.

יש למשרד מנגנון טיפולים תואם לאגף השיקום.

ומשרד הבריאות אומר כי הוא יכול לטפל בועדות הרפואיות..

אולי כי היום, דרך הוועדות הרפואיות הפנימיות של אגף השיקום -

מתגמלים אנשי קבע ומקורבי משרד-הביטחון. - ומעבירים את התקציב לאפיקים אחרים.

האם ידעתה כי פקידה במשרד בת"א, כאשר כואב לה היד - נחשבת כנפגעת מערכת הביטחון.

עוברת ועדה רפואית באגף השיקום ומקבלת תנאי נכה צה"ל אשר נפצע בלחימה או פעילות מבצעית.

את הטיפול הרפואי בחיילים הצבא מעביר לקופות חולים אזרחיות.

על אגף השיקום - צינור הלבנת הכסף הוא לא מוותר.

וכאשר נכה צה"ל, צריך להתקין מנגנון הגבהה לכיסא ברכב , באוגוסט.

אגף השיקום מוסר לו כי התקציב לשנה הנוכחית נגמר.

וכאשר בודקים שנתיים אחורה את ההוצאה על התאמת הרכבים לנכי צה"ל.

מתברר כי עוד בתחילת השנה, מרץ (3) - נגמר רוב התקציב ללא פירוט.. זה סוד.

והתשובה - יש פחות התאמות מושבים עקב מעבר של נכים רבים לרכבים מוגבהים ג'יפונים.

אבל בשנה אח"כ - שוב יש את ההקצבה והיא גדלה ב 5% .. ושוב נגמרת.

יש להם טבלת חתכים - רשומים בה התקנות קודמות לנכים, ונכים חדשים עם פגיעות מוטוריות.

אשר מניסיון קודם יצטרכו התאמות - הם בונים תקציב לפי חתך של כ 30% התאמות בשנה -

הנכים מחליפים רכב כל 3.5 שנים לכן כ 30% בשנה מבצעים החלפה..זה הבסיס להקצאה מהאוצר.

בפועל - רוב התקציב נעלם בתחילת השנה.

כנ"ל - התאמת הבית / הדירה לנכים.

ובדוק את הקצאת התקציב לנכים עיוורים, טיפולים ומלווה - ההקצאה היא בתקציב ל 24 שעות ביממה.

(אגף השיקום נלחם באוצר על ההקצבה הזו.. והאוצר מתקצב ל 24 שעות)

בפועל הם מקבלים מלווה בין 8-10 שעות.

מאחר - ובלילה כנראה הראיה חוזרת להם, ופתאום הם רואים או מסוגלים להפעיל חוש-חש.

ואם יש תקלה בחשמל בבית, עכשיו זה לא חשוב כי הם לא רואים, אם הם נופלים או פרצה אש!

הידעתה - העיוורים מסוגלים להכין ארוחת ערב לבד.

ואם הם מתקשים בהכנת האוכל.. :roll: (בציניות) הם יכולים לצאת מהבית לבד וללכת למסעדה.

(יש להבדיל בין נכים מעל 100% הפצועים מאוד קשה, ומקבלים רכבי מדינה ודירות של המדינה.)

וישה - זה לא הצבא - זו מערכת הביטחון.

הבעיה - הם מאוד קרובים ויש חשש, כי הצבא לומד ומושפע מהמערכת הסובבת.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
היתה העלאה רצינית (50%?) בשנה שעברה, אאל״ט.

לשמחתי הרבה, היו 2 מערכות בחירות (2013, 2015). כאשר אני התגייסתי לצבא, היה תחקיר של אולפן שישי על שכר החיילים. יאיר לפיד רץ על זה, והתחיל לחפש איפה אפשר לעלות את שכר החיילים יחד עם בוגי. כמובן שהם שהם נתנו לצמם את הקרדיט על העליה של השכר ב-2014. פתאום היו בחירות, וכחלון אמר ששכר החיילים מביש והעלה לכולם. השכר מ-2012 עד 2015 עלה ב-75%.

מסקנה: בלי תקשורת ביקורתית ומערכות בחירות, שכר החיילים הייתה נמוכה עוד שנים ארוכות.

כאחד שגר במקום סוציואקנומי (שלדעתי) גבוה, עם אזרחות כפולה, קבלתי מספר זימונים לחילות מסוימים. הצבא כן מוכן ללכת לקראת החייל, ולתת לו הזדמנות להתגייס למקום שהוא ירצה, מבחינתו של WINWIN.

פורסם

gbguy - ישוב\שכונה במצב סויואקונומי גבוה - סביר שההורים משכילים, זה ש\משליך על הילדים ועל הקב"א שלהם. וקב"א גבוהה פותחת דלתות.

הורים בשכונות במצב סוציואקונומי יותר נמוך יכולים לקדם את ילדיהם - על ידי שליחתם לבתי ספר ראויים. ילד עם השכלה טובה (נניח - בגרות איכותית) - עלית הקב"א ופתיחת דלתות.

ויש לצה"ל גם תוכניות המקדמות אוכלוסית עם פוטנציאל גבוה שבאות ממקומות "פחות טובים". לדוגמא - תוכנית עתידים

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
gbguy - ישוב\שכונה במצב סויואקונומי גבוה - סביר שההורים משכילים, זה ש\משליך על הילדים ועל הקב"א שלהם. וקב"א גבוהה פותחת דלתות.

הורים בשכונות במצב סוציואקונומי יותר נמוך יכולים לקדם את ילדיהם - על ידי שליחתם לבתי ספר ראויים. ילד עם השכלה טובה (נניח - בגרות איכותית) - עלית הקב"א ופתיחת דלתות.

ויש לצה"ל גם תוכניות המקדמות אוכלוסית עם פוטנציאל גבוה שבאות ממקומות "פחות טובים". לדוגמא - תוכנית עתידים

א. בצו ראשון שבו נקבע הקבא והדפר. לכן הצבא לא מעניין אותו הציון הסופי או ממוצע הבגרות לתפקידים איכותיים או פחות (למעט עתודאים כתנאי קבלה למסלול).

ב. ציינתי את איכות האוכלוסיה שאני גרתי בה, כי אולי בזכות זה קבלתי מיונים מסוימים. לכן נשאלת השאלה: האם מלש"ב מפריפריה יקבל אותם מיונים של מלש"ב מהמרכז? הדעה שלי מחולקת:

מצד אחד היו איתי ביחידה גם אנשים מהפריפריה הרחוקה (גם דרוזים) וגם חיילים מעדות שיש עליהם סטיגמות שליליות (אתיופים עתודאים וקצינים).

מצד שני, כמות האנשים מהמרכז הייתה גדולה מאוד ביחס לשאר. האם זה אפליה מכוונת?

בסופו של דבר מועמד ידאג לעצמו ויש לו סיכוי שיצליח. גם אם הוא נפל בין הכסאות, החייל תמיד יתלונן, ומפקדים ידאגו לחייך תפקיד יותר זוטר ביחידה או יחתום על טופס 55. בסופו של דבר, כל חייל (כמה שהוא בעייתי ומילל שרע לו בצבא), יסיים את השירות

פורסם

שיקום זה שבאמת קורא את מה שרושמים לו ומנסה להתעמק ולחשוב על מה שהצד השני כותב, ולא ישר קורא 'כותרות' ורץ להכניס את התגובה המדהימה שלו, שבתורה, אף אחד לא באמת יקרא.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הנה ענית בעצמך. היית ביחידה "טובה" - ושירתת עם אוכלוסיה מגוונת.

בדוק אם כמות האנשים מהמרכז פרופורצונית לאחוז האוכלוסיה במרכז מתוך האוכלוסיה המתאימה ליחידה זו, פחות או יותר.

פורסם

היו איתי ביחידה[...]חיילים מעדות שיש עליהם סטיגמות שליליות[...]עתודאים וקצינים.

לא מבין.

קודם כל, עתודאים ובוודאי קצינים זה לא ״עדות״, ובוודאי ש״עדת״ הקצינים אינה בעייתית. עדת העתודאים (שהיא בהגדרה חלק מעדת הקצינים) זה סיפור אחר.

זו לא סטיגמה שלילית. עתודאים ואקדמיזטורים (כמוני) עוברים את שנותיהם הפורמטיביות באקדמיה במקום בטירונות. אצל חלקם (שוב כמוני) הלימודים הופכים למרכיב זהות בעוד שהדרגה והמדים - לא. זה אף פעם לא עוזר להשתלב במערכת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...