Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה ברשותכם..האם תחזוקה טיפולים וחלפים בהכרח יקרים משמעותית בין מאזדה 3 ,1600 קומפורט שנת 2010 לעומת מאזדה ספיריט 2000 סמק 2010

פורסם

מנסיון בין מזדה 3 קומפורט 1.6 2004 לספיריט 2.0 2009 דור שני אין הבדל. הדבר היחידי השונה מהותית הוא הצמיגים. בספיריט הם חתך נמוך ויותר יקרים - עדיין לדעתי לא מהותי.

פורסם

אני מנחש שההבדל היחידי יהיה אולי כמות יותר גדולה של שמן במנוע 2.0 אבל חוץ מזה מבחינת שגרת טיפולים לא אמור להיות הבדל משמעותי ויכול להיות שחלק מהחלפים יהיו אפילו זהים בין הדגמים.

פורסם

לא אמור להיות הפרש כ"כ גדול, בגדול חוץ מצמיגים ומצתים[אולי גם שמן] לא אמור להיות הבדל במחירים, גם מבחינת עבודה מנוע 2L יותר נוח בגישות

פורסם (נערך)

בספיריט ,ברוב הדגמים יש מצתי אירידיום, שהם מעט יותר יקרים ממצתים רגילים.

"מחלה" נוספת של הרכב הוא תושבת מנוע ימנית, שגורמת לרעידות וויברציות מטורפות בעמידה- התושבת הזו די יקרה בחברה- בסביבות 1,700 ש"ח (ברכב של שנתון 2007, ב 2010,לך תדע).

הטסט והביטוח מעט יקרים יותר אבל,הכי חשוב- לשים לב ממי קונים את הרכב.

הרבה פעמים נופלים על צעירים,שחושבים שזה רכב ספורט ומתעללים בו ולא מטפלים כמו שצריך.

מעבר לכך- ההבדל בין הדגם החזק לבין ה 1600 הוא שמיים וארץ לטובת מנוע 2,000.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עלות מצתי האירידיום מתקזזת עם תדירות ההחלפה (כל 120 אלף אם אני זוכר נכון)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

במזדה 3 1.6 קומפורט מותקנים מצתי אירידיום אשר מוחלפים אחת ל 120,000 ק"מ. ב2.0 ספיריט מצתי האירידיום מוחלפים אחת ל 45,000 ק"מ או 3 שנים. בספיריט שלי מודל 2009 דור שני אני לא מכיר נושא של תושבת ימנית - יש ויברציות רק כשהאוטו קר וזה היה כך גם כשהיה הרבה יותר חדש. בטמפרטורות עבודה הויברציות נעלמות והאוטו נוסע חלק. מהנסיון שהיה לי גם עם ה 1.6 אני לא רואה הבדל בהוצאות כמעט בכלל - הפרשים זניחים (לטעמי) בטסט בביטוח ובתחזוקה (כאמור צמיגים יותר יקרים ותדירות החלפת המצתים - הפרש בהוצאה של כמה מאות שקלים שמתקזז על פני מספר שנים). צריכת הדלק של שתי המכוניות כמעט זהה.

מבחינת תגמול לכסף אין מה להשוות - בספיריט מנוע הרבה יותר חזק (150 כ"ס לעומת 105, פער דומה במומנט), גיר 5 הילוכים לעומת 4 ב 1.6, אוטו יותר מאובזר (גג נפתח, הגה וידית הילוכים מעור, קרוז קונטרול, תאורת פנים משופרת, בד המושבים יותר איכותי. הפריטים הבאים שקיימים בספיריט, אולי קיימים גם בקומפורט - תפעול מערכת השמע מההגה, מראות מתקפלות חשמלית ועוד שאני לא זוכר כרגע).

אני מצטרף לדעתו של זה מעלי שכתב לשים לב ממי קונים את הרכב - ואגב - זה נכון לכל רכב.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מצטרף לקודמי,

אני נהגתי על שתיהן, מאזדה 3 2010 דור שני.

לגבי טיפולים אני לא יודע כי הן לא היו שלי, אבל בוודאות הייתי בוחר בספיריט גם אם היא יקרה יותר.

מאיצה טוב יותר משמעותית, מאובזרת הרבה יותר והבנתי שיש לה גם הילוך 5 לעומת ה- 4 שיש בדגם הפשוט.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

והבנתי שיש לה גם הילוך 5 לעומת ה- 4 שיש בדגם הפשוט.

נכון, בדגמי דור שני (אמצע 2009 עד 2013) בדגם 2000 סמ"ק יש גיר 5 הילוכים. בדגם 1600 גיר 4 הילוכים.

בדור ראשון (2004-2009) - גם ב 2000 סמ"ק וגם ב 1600 - 4 הילוכים.

• תוכן חדש...