Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

#מגש הכסף

Yony_S
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבות נאמר, דובר ונכתב כמעט בכל מקום אודות הסידרה, מה הרשמים שלכם ממנה ?

אני ראיתי רק את הפרק הראשון (עומס בלימודים), ולעת עתה לא התרשמתי יתר על המידה. הוא משטח מספר בעיות, אבל לא מציע פתרונות.

הדבר היחיד שחורה לי בסיפור הזה שחזר על עצמו, ואקטואלי גם כיום במיוחד עם עובדי חברת החשמל, איך לעזאזל המדינה לא מנסה להתמודד עם וועדי העובדים ?

איך נותנים לחבורה אליטיסית לשבת על השאלטר של המדינה בבנקים/נמלים/שדות תעופה/רכבת ישראל/חברת החשמל.

אגב אחד התוצרים הדפוקים של הרפורמה האחרונה (שוועד עובדי החשמל פוחד ממנה יותר משביבי מפחד מהגרעין האיראני ואנחנו צריכים לפחד לא פחות ותיכף אסביר) הוא הפרטת חברת החשמל.

באה המדינה מכרה זיכיונות למועדון ה10 (10 האנשים החזירים במשק) שמייצרים חשמל שחברת החשמל לא צריכה, חברת החשמל מחויבת לרכוש את החשמל הנל, אממה ? חברת החשמל קונה את זה ב30 אחוז יותר יקר מהמחיר בו היא מוכרת לצרכן הסופי שזה אנחנו, כלומר חברת החשמל מפסידה כאן 30 אחוז.

דבר בעייתי נוסף הוא שאף אחד מהם לא לוקח על עצמו את תחזוקת התשתיות שמתגלגל על כתפי חברת החשמל ובעצם מתגלגל חזרה אלינו הצרכנים.

הרפורמה אמורה בהמשך להתרחב, וחבריי זה ממש לא מעודד הכיוון אליו זה הולך.

לידיעת הקורא (או שלא קורא) ביבי שים לב איך מטפלים בוועד עובדים כוחני

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%AA_%D7%A4%D7%A7%D7%97%D7%99_%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%94_%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ראיתי רק את הפרק השלישי.

גיבור הפרק דני גוטווין הינו פרופסור להיסטוריה אבל משתמש בתואר הזה באופן מרומז כדי לתת משנה תוקף לדעותיו הכלכליות והפוליטיות.

לדעתו, ארגון ההסתדרות הביא לישראל רק שפע ושוויון וכל ההפרטות שננקטו בעשורים האחרונים הביאו את כל הבעיות. הוא מדלג בקלילות מעל בעיות חמורות ביותר שהיו בשיטה אליה הוא מתגעגע כמו חוסר יעילות, מקורביזם, נפוטיזם, הדרה של אוכלוסיות שלמות ממוקדי הכח, תל"ג נמוך ועוד.

השיא בפרק הוא הקטע בו הוא מראיין את חיים רמון וזה מכנה אותו בתואר "בולשביק".

למיטב הבנתי לפחות חצי מהטענות שלו הן עיוות המציאות וזה עוד בלשון המעטה. הפרק הזה בהחלט משאיר טעם של תעמולה סובייטית.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אין פתרונות ?

זליכה מרמז בפרק השני על הפיתרון לכל הספגטי הזה - מחאה עממית של כולם. זה יקרה בסוף השאלה מתי יהיה מספיק רע למסה קריטית של אנשים.

פורסם

למה שמחאה עממית תפתור משהו? כבר היתה פה אחת כזאת.

הבעיה המרכזית במחאה, לדעתי, היא שקבוצות אינטרסים רבות "השתלטו" עליה וכל אחת משכה לכיוון האג'נדה שלה - בדיוק כמו הגופים בהם ניסו להילחם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מחאה לא תהיה מהסיבה הפשוטה שלציבור היתה הזדמנות להחליף את הגורם לנזק, והציבור החליט שטוב לו ככה.

אז שאני אקום מהספה בשבילם?

להפך, הכנתי פופקורן ואני נהנה מהסרט.

פורסם

דיברנו על זה קצת בשרשור הפוליטי.

דני גוטווין אכן עושה רומנטיזציה קצת מופרכת למה שהיה לפני 1977.

לגבי פתרונות - בשוק המזון, למשל, מדבר זליכה על מיסי ייבוא מאוד גבוהיים. הורדתם זה חלק מהפתרון.

מצד שני, לא בטוח שמעבר להצגת הבעייתיות במצב הקיים הם יכולים להציע יותר מדי דברים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לדעתי הסדרה התחילה טוב אבל מאוד מפספסת עם הפרק השלישי , דני גוטיין גם לא מומחה לכלכלה, אז למה לראיין בנושאים כלכליים, ובכך גם נותנים תחמושת למתנגדי השינוי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אתה לא יכול להפריד בין כלכלה לחברה, וזה התחום בו הוא עוסק. באקדמיה תמצא הרבה מאד חוקרים המתחילים קריירה בתחום מסוים ומתפתחים בתחומים אחרים.

לא ראיתי את הסדרה כך שאיני יכול להעיר עליה, אבל את גוטווין שמעתי בהרצאה פרונטלית אחת לפחות וגם קראתי מאמרים שלו ברשת, והדעות שלו בהחלט לא שגרתיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי את רוב הסידרה (עצרתי באמצע הפרק השלישי כי נמאס לי מהבולש*ט של דני גוטווין).

ב-2 הפרקים הראשונים אכן יש תוכן מעניין והרבה בשר.

בפרק הראשון ההצגה של הבעיות לא רעה אם כי הצעה למחאה היא חסרת תכלית שכן מי שנכנס לכל תהליך כזה ונאמר לפני הם גורמים שבעיקר מתנגדים לשלטון ואין להם הצעות ממשיות.

אני בהחלט מאמין למהלך שאותו בנט כשר הכלכלה התחיל (לא בקצב מספק) והוא פתיחת השוק לתחרות ושבירת מונופולים.

הדבר שאני באמת רוצה שיקרה הוא שבירתם של אירגוני העובדים שחונקים את הכלכלה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

~

כרגיל, רק אני שגר בחו"ל ועל הז*ן שלי כל הצרות האלה, מצאתי את הזמן לראות את כל שלושת הפרקים במלואם.

עם גיא רולניק יש לי בעיה. אני יודע שהוא מדבר לעניין, אבל סגנון ההגשה הצעקני והמלגלג שלו מקשה על ההקשבה. בערך כמו סגנון ההתבטאות שלי בפורום, יש שיגידו.

ירון זליכה הוא פשוט גיבור לאומי בעיניי, וזה שעדיין לא מצאו אותו ירוי באיזו תעלה אומר שישראל עדיין לא הדרדרה לרמה של מדינת עולם שלישי. עדיין לא, אבל היא בדרך לשם.

הפרופסור הוא... פרופסור טיפוסי. תיאורטיקן דגול, כנראה עם מעט נסיון פרקטי והבנה של איך דברים עובדים בעולם האמיתי.

בשורה התחתונה - שלושתם עשו לי קצת סדר באירועי השנים האחרונות ובמפה הכלכלית של ישראל 2015. למטרה אינפורמטיבית, ואם לוקחים את כל המספרים קצת בע"מ, מדובר בסדרה מעולה עם קצב טוב שאפשר ללמוד ממנה לא מעט. וזו למיטב הבנתי הייתה גם מטרתם של יוצרי הסדרה - לחנך קצת את הציבור. מהבחינה הזאת לדעתי הצליח להם.

מה הציבור יעשה עם המידע... זה כבר דיון אחר.

פורסם
למה שמחאה עממית תפתור משהו? כבר היתה פה אחת כזאת.

הבעיה המרכזית במחאה, לדעתי, היא שקבוצות אינטרסים רבות "השתלטו" עליה וכל אחת משכה לכיוון האג'נדה שלה - בדיוק כמו הגופים בהם ניסו להילחם.

זו היתה הבעיה שלי עם המחאה החברתית, שאגב התייחסו אליה בשיא הרצינות תחילה, עד שהחלו לצוץ כל מיני קבוצות כגון V15 (מישהו מדמיין מה היה קורה אם בצרפת או בגרמניה, היתה קמה תנועה מכספי משלם המיסים הישראלי להחלפת השלטון?) ומרצ שהתשלטו על המחאה וחירבנו אותה פשוט והפכו אותה לפוליטית.

אגב הציבור לא ידע להתמודד אחכ עם התשובות של הממשל לבקשותיו, פרו' מנואל טרכטנברג שעמד בראש ועדה לקידום דרישות המחאה מנה 10 דברים שהציבור רצה מאוד.

והוא ידע למצוא קישורית בין 2 שלא תבוא על חשבון הכבדת נטל המס, והציבור התנגד.

2 מתוך הבקשות היו גנים בחינם לילדים ולגלזיציה (אלוהים, איך לעזאזל זה קשור למחאת יוקר המחיה ?)

טרכטנברג הציע לבצע לגלזיציה וכספי מיסים שיגיעו משם יכסו על הגני ילדים, והציבור התנגד ונשארו בלי זה ובלי זה.

מחאה לא תהיה מהסיבה הפשוטה שלציבור היתה הזדמנות להחליף את הגורם לנזק, והציבור החליט שטוב לו ככה.

אז שאני אקום מהספה בשבילם?

להפך, הכנתי פופקורן ואני נהנה מהסרט.

אם אתה חושב שבוזי ופיצי ליבני היו עושים דברים אחרת אתה טועה, ביבי אינה טלית שכולה תכלת, אבל במצב הנתון הוא היה האדם היחיד שהיה ראוי לכסא רהמ.

אינני רוצה להכנס לויכוחים פוליטיים כי זה ויכוחים עקרים מטבעם ולא אני אצליח לשכנע אותך ואתה לא אותי, אבל אני מבטיח לך שלו בוזי היה נמצא בשלב הרכבת הממשלה תהיה בטוח שבשביל הכיסא החרדים היו מקבלים את אותו הדבר.

דיברנו על זה קצת בשרשור הפוליטי.

דני גוטווין אכן עושה רומנטיזציה קצת מופרכת למה שהיה לפני 1977.

לגבי פתרונות - בשוק המזון, למשל, מדבר זליכה על מיסי ייבוא מאוד גבוהיים. הורדתם זה חלק מהפתרון.

מצד שני, לא בטוח שמעבר להצגת הבעייתיות במצב הקיים הם יכולים להציע יותר מדי דברים.

יש פתרון וזה פתיחת השוק לייבוא, הבעיה לדוגמא שמלבד המלחמה בתנובה וטרה המדינה פותחת חזית בעצם מול מועצת החלב ששיכת לקיבוצים, מול החקלאים הבכיינים (לא קונה את סיפור מחאת הפלפלים, אם המתווך משחיל אותם שיפסיקו לעבוד איתו יעברו לשיווק עצמאי)

ובעצם מדובר באותם אנשים שהקימו את מפאי ולא נראה לי שמישהו במפלגת העבודה יכנס ראש בראש מול הגרעין של המפלגה. (שוק המזון היה דוגמא קטנה, זה שיש בעיה בשוק הרכב ועוד הרבה שווקים נוספים זה ידוע לכל)

ראיתי את רוב הסידרה (עצרתי באמצע הפרק השלישי כי נמאס לי מהבולש*ט של דני גוטווין).

ב-2 הפרקים הראשונים אכן יש תוכן מעניין והרבה בשר.

בפרק הראשון ההצגה של הבעיות לא רעה אם כי הצעה למחאה היא חסרת תכלית שכן מי שנכנס לכל תהליך כזה ונאמר לפני הם גורמים שבעיקר מתנגדים לשלטון ואין להם הצעות ממשיות.

אני בהחלט מאמין למהלך שאותו בנט כשר הכלכלה התחיל (לא בקצב מספק) והוא פתיחת השוק לתחרות ושבירת מונופולים.

הדבר שאני באמת רוצה שיקרה הוא שבירתם של אירגוני העובדים שחונקים את הכלכלה

סופסוף אני מוצא מישהו שמסכים איתי, אחד העיוותים בשוק העבודה הוא איגודי העובדים שיצרו את הדבר הבזוי הזה שנקרא עובדי קבלן.

הם ורק הם אחראים לכך, אני אפילו לא מדבר על הביזיון הזה שנקרא קביעות כשאתה פוגש במשרד ממשלתי עובד ששם עליך 12 טון של ז** אחד גדול כי אתה לא יכול להתלונן עליו והוא יודע שאי אפשר לפטר אותו לא משנה מה התפוקה העלובה שלו ככל שתהיה.

לצערי כל עוד לא תהיה שינוי שיטת ממשל ובחירות המצב לא ישתפר, תראו מה עובדי הנמלים ניסו לעשות לישראל כץ, הם התפקדו לליכוד על מנת להוריד אותו ברשימת המפלגה והוא הזיע ולא מעט בגלל זה.

להבדיל אלף הבדלות זה מה שעשו החרדים בממשלה הנוכחית, רוצה את הכיסא ? תשלם

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

סופסוף אני מוצא מישהו שמסכים איתי, אחד העיוותים בשוק העבודה הוא איגודי העובדים שיצרו את הדבר הבזוי הזה שנקרא עובדי קבלן.

הם ורק הם אחראים לכך, אני אפילו לא מדבר על הביזיון הזה שנקרא קביעות כשאתה פוגש במשרד ממשלתי עובד ששם עליך 12 טון של ז** אחד גדול כי אתה לא יכול להתלונן עליו והוא יודע שאי אפשר לפטר אותו לא משנה מה התפוקה העלובה שלו ככל שתהיה.

לצערי כל עוד לא תהיה שינוי שיטת ממשל ובחירות המצב לא ישתפר, תראו מה עובדי הנמלים ניסו לעשות לישראל כץ, הם התפקדו לליכוד על מנת להוריד אותו ברשימת המפלגה והוא הזיע ולא מעט בגלל זה.

להבדיל אלף הבדלות זה מה שעשו החרדים בממשלה הנוכחית, רוצה את הכיסא ? תשלם

האידאולוגיה שהביאה לקיום איגודי עובדים היא טובה במקור וחשובה, היא נועדה לאזן את הכח של המעסיק למול של העובדים שלו, ולאפשר לחברה להשיג את היעדים שלה בצורה שלא תקפח אף אחד ותהיה טובה לכולם.

יש הבדל ענק בין איגוד עובדים בגוף שהוא מונופול ממשלתי/ציבורי שנהנה מהגב של ההסתדרות, לבין איגוד עובדים בחברה פרטית שפועלת בשוק תחרותי, בחברה פרטית אירגון עובדים לא יכול להשתולל כמו שקורה בחברות הממשלתיות שהרי אז הוא כורת את הענף שהוא יושב עליו, עלול להביא לסגירת החברה ולשלוח את כולם הבייתה. ארגוני עובדים מסוג זה מגלים אחריות הרבה יותר גדולה.

פורסם

פרופגנדה ניאו קומוניסטית טיפוסית. אני שמח לגלות שלפחות כמה מחברי הפורום מגלים חסינות כלפיה, זה יפה מאוד. בלי סרקזם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מה הקשר לקומוניזם ? אתה מערבב דברים שונים.

זכות ההתאגדות היא קודם כל זכות דמוקרטית, והיא מוכרת בחוקי עבודה בכל מדינות העולם המפותח, בארה"ב הברית האנטי קומוניסטית אתה חושב שאין איגודי עובדים ? איגודי עובדים פרחו שם עוד מהתקופה שכל מי שנחשד כקומוניסט היה נתפס נכלא ושמו היה מושחר ברבים, שליש מהעובדים בארה"ב בשנות ה 50 היו חברים באיגוד כזה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

הסדרה היא אומנם חשובה, אבל מתלהמת ופופליסטית באותה מידה.

זה נחמד למי שלא חיי בבועה לגבי התחלאות החברתיות והשלטוניות שיש פה.

בשורה התחתונה כמו שכבר אמרו, הציבור מתלונן על יוקר מהחייה, אבל "במאני טיים" הלך ובחר ביבי.

אז אולי לא רע פה מספיק,

והערבים\האירנים\אובמה או וואטאבר עדיין מפחידים מספיק את מר ישראלי, כדי שימשיך לשים פתק בקלפי בצורה אמוציונלית ולא בצורה מחושבת והגיונית.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• תוכן חדש...