Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב, הפוסט הולך להיות ארוך ולכן יחולק למספר נושאים:

הזמנתי פיאט 500, וכעת אני חושב שזה הזמן המתאים להשקיע במערכת ברכב, מההתחלה ולא כמו שעשיתי בקליאו והתחלתי להוסיף דברים כשהרכב היה כבר כמעט בן 3. כאן גם אין מה להיות מוטרד משליטה מההגה, כי היא פשוט לא קיימת. :roll:

מהרכב שלי אפרק את הקומפוננט (JBL CS-5C) ואת ה6X9 (בסיסיים של פיונייר, דגם 6965 אם אני זוכר טוב).

ה500 מגיעה עם מערכת מקורית ללא AUX וללא USB, אני מעוניין להחליף אותה.

פאנלים:

ראיתי שיש פאנלים שניתן להרכיב ברכב לטובת מערכת דאבל דין, אבל הם יקרים באיביי (כאלו בלי תריסי מזגן עולים כמה מאות שקלים, ואלו עם תריסי מזגן עולים 900-1000₪!).

מתאם פלסטיקה לסינגל דין עם מתאמי חשמל עולים 80-90₪.

אני מעדיף דאבל דין בעיקרון, השאלה האם ניתן להשיג פאנל לדאבל דין עם תריסי מזגן במחיר סביר? בשבילי סביר זה 400-500₪ לכל היותר.

מערכת:

במידה ואכן אצליח להשיג במחיר סביר מתאם דאבל דין, ארכוש את ה2750 של פיונייר ואוסיף לו מצלמת רוורס. האם יש באיזור המחיר של המערכת המדוברת משהו יותר מומלץ?

במידה ולא אצליח להשיג מתאם דאבל דין במחיר הגיוני, אקנה מתאם סינגל דין. האם יש מערכת סינגל דין איכותית עם מסך נשלף באיזור ה1500₪?

אם לא, אז איזו מערכת כדאי לקחת? (היא צריכה לכלול 2-3 יציאות למגבר, USB, AUX ובלוטות', רצוי שתקרא קבצי FLAC וכמובן שתהיה לה איכות טובה, וכמה שיותר אופציות לכיוונון השמע)

רמקולים:

לפי מה שאני יודע, ב500 יש מלפנים קומפוננט בסיסי של 6.5" ומאחור רמקולים של 6.5". אני מתאר לעצמי שאלו לא ברמה גבוהה במיוחד, על כן מקדימה תכנתתי להחליף למורל טמפו.

מאחור מה כדאי לעשות? להשתמש בציוד שישאר מהקליאו? לא לשים כלום?

אני כן אוהב את התחושה של הסאונד ההיקפי שמקבלים מרמקולים מאחור כמו 6X9, אבל לא מעוניין לקדוח במגש של רכב חדש או לבנות מגש מיוחד (כמו שעשיתי בקליאו). מהן האופציות?

הייתי שמח לרמקולים עם באס נחמד ושהטרבל לא יצרח כמו שהוא צורם לי עכשיו בקליאו לפעמים.

האם תהיה בעיה להכניס את הרמקולים לתושבת המקורית? (לא צריך הגבהה וכו'?)

מה אני שומע? רוק ומטאל על כל סוגיו, ומוזיקה ישראלית כמו כנסיית השכל, שלמה ארצי, עידן רייכל וכו'.

בידוד:

התרשמתי לטובה מנושא הבידוד בפיאט 500, אבל בשביל רמקולים איכותיים הבנתי שרצוי שיהיה בידוד ברכב על מנת לשפר את איכות הסאונד, יש חומר מומלץ ולא יקר שיעשה את העבודה? אני לא מתכוון לפרק חצי רכב בשביל הבידוד הזה, אלא רק את הדלתות הקדמיות ואולי את הדיפון האחורי.

תקציב:

לכל העניין הזה מוקצים משהו כמו 3000-3500₪. (כולל עבודה)

יד שניה לא בא בחשבון.מתאמים וכו' אין בעיה להזמין מחו"ל, רמקולים ומערכת מעדיף לרכוש בארץ עקב אחריות ותשלומים.

אודה לכל עזרה. :-)

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

- בשביל מה לפרק את הציוד הקיים בקליאו אם אין מה להשתמש בו ב-500? אלא אם כן תגיד שאתה מתכוון למכור אותו תמורת גרושים.

- כל הסיפור של הדאבל דין/מסך הוא בשביל מצלמת רוורס? זה פאקינג פיאט 500, מי צריך מצלמת רוורס?! :wink:

- הטמפו אולטרה כנראה יהיה עדיף.

- אולי להיכנס לפרויקט מוגבר צנוע עם סאב?

מציע לזמן את liav12 לדיון, משום שהוא בעלים של 500 עם HU סינגל דין פיוניר, קומפוננט דוטק, מגבר וסאב מאסיב אודיו.

אגב, ראיתי שדגם 2016 הוכרז ונראה שיש שם קצת עדכון לפאנל הקדמי - זה משהו שאולי שווה לחכות לו?

פורסם

1. האוטו הולך לטרייד אין, מצידי להתקין את הציוד הזה ברכב אחר של המשפחה או לתת לחברים, מעדיף שהם יהנו מזה אפילו, או למכור אותו תמורת 200-250₪. חשבתי שאולי יש מה לעשות איתו.

2. לא, זה בשביל המירורינג של הוויז וסתם כי אני רוצה משהו מתקדם.

3. מה זה טמפו אולטרה?

4. אולי, השאלה בכמה עבודה זה כרוך ובכמה זה מייקר את העסק?

דיברתי עם ליאב כבר בפייסבוק, אגב גם ב2016 תגיע מערכת מקורית ואני אף פעם לא בונה על מערכת מקוריות (אלא אם כן מדובר ברכבי יוקרה סטייל אודי A8, BMW סדרה 5/7 וכו', שם אולי יש מערכות איכותיות, אבל לא מצפה מרכב ב70 אלף ש"ח שיגיע עם משהו מספק).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

1. מובן. יכול להיות שניתן להשתמש בקומפוננטים מאחור.

2. בדוק את הנושא של המירורינג. זכורות לי טענות לכך שעדין אין אפשרות עבור הוויז, אבל אולי אני טועה ומדובר בפונקציה אחרת שאינה מאפשרת זאת. גם יש ענין של תאימות הטלפון למשימה. "סתם משהו מתקדם" זה שטויות (לטעמי, כן?) - המטרה היא איכות סאונד וקלות תפעול.

3. דגם חדש יותר ומעודכן על גבי הטמפו הרגיל. לא יקר בהרבה ממנו. לא יודע איך ישמע ללא הגברה, ובכל מקרה שניהם יקבלו זאת בחיוב.

4. עיקר התקציב שלך כרגע נאכל ע"י הדאבל דין. אם נשים את זה בצד, אפשר למצוא מגבר סביר עד כ-1000 ש"ח, עוד 800-850 ש"ח לקומפוננט (מחיר של אולטרה), סאב - עוד סכום דומה או קצת פחות. כל השאר להתקנה.

אופס, שכחתי HU. טוב נו, עוד כ-600 ש"ח נגיד.

לגבי דגם 2016 - גם אין לדעת אם לא תגיע מערכת בסיסית יותר בדגם הפשוט.

בכל אופן, אם היא תכיל למשל אפשרות לממשק עם טלפון ומצלמת רוורס וכיוצב', אז ניתן להפנות משאבים לטובת פרוססור למשל ולתקן את המעוות.

פורסם

1. השאלה איך הם ישמעו שם אם לא אתקין מגבר, ובכל מקרה מאחור יש מקום ל6.5".

2. אבדוק, בכל מקרה לדעתך זה שטויות, אני מעדיף שכן ;)

3. אחפש אותו בזאפ. זה שהוא חדש לא אומר בהכרח שהוא יהיה טוב יותר, הלא כך? המורל טמפו ישמעו טוב ללא הגברה על מערכת טובה?

4. אם לא נשים דאבל דין, איזו מערכת אפשר לרכוש? אתה חושב שהתקנה תעלה 1000₪? ברצינות? ומה רע במגברים של 500-600₪ למשל? סאבים ראיתי בתקציבים נמוכים יותר, אל תשכח שהבגאז' של הפיאט גם ככה קטן ואני לא רוצה סאב גדול, עדיף משהו כמו 8".

5. מה לגביי הבידוד?

פורסם

תתחדש על ה500, אני התקנתי רדיו סינגל דין קצר (בלי cd) קורא flac של kenwood, הפלסטיק בכמה עשרות שקלים והרדיו ב300 ומשהו, שניהם מאיבי כמובן, אם תרצה אני יביא לך קישורים.

נשארתי עם הרמקולים המקוריים שהם לא רעים כל כך עם כיוון טוב ברדיו, אבל לאחרונה כשיצא אלבום חדש של אינפקטד ואני חורש עליו אז אני שומע את המגבלות של הרמקולים האלה, במוזיקה פשוטה יותר לא הפריע לי המקוריים האלו.

דיברת בהודעה שלך על 6x9, מקווה שאתה לא רוצה אותם ב500 כי המגש באורך של 5 סנטימטר בערך ואין מקום לרמקולים עליו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

1. גם עכשיו הם בלי מגבר, לא? אז אתה יודע איך הם נשמעים.

יש מקום אולי (לא מכיר), אבל אז אתה צריך לרכוש עוד זוג. ככה, אתה יכול להתקין את הקיים אם איזו טבעת מתאמת ולסגור את הפינה. אבל אל תצפה לבאס מיוחד מהם כמו 6X9 כמובן.

3. לא מופיע שם.

הכי זול שראיתי הוא ב-bombuy ב-850 ש"ח. יש את האתר b-a-s-s.co.il עם מחירים תחרותיים מאוד למוצרי מורל, אבל לא ראיתי את האולטרה שם. צריך לברר מולם ומפיצים נוספים (ראה אתר של ניפון) לגבי מחיר.

לפי ביקורות שראיתי לגביו, הוא בהחלט עדיף.

ספציפית לגבי הטמפו הרגיל, ראיתי המלצות לגביו גם במערכות לא מוגברות. אבל עוד לא יצא לי לשמוע אותו בפועל כך או כך, אז איני יכול לתרום בנושא.

4+5. התקנה (כולל אביזרים) יכולה בקלות לעלות סכום כזה בעיקר אם אתה מוסיף את העלות של חומרי בידוד והעבודה הכרוכה בכך (תריץ חיפוש - מספר חומרים נידונו בעבר).

איזה מגברים ספציפית? יש אולי כמה במחיר כזה שהם ממש ברמה בסיסית מאוד, אבל עוד איכשהו מחברה מוכרת.

נראה לי שמחירי מינימום למגבר 4 ערוצים סביר מתחילים סביב 800 ש"ח (למשל סדרת GTO של JBL).

לגבי סאבים, בסדר, בטח אפשר למצוא משהו קצת יותר זול שיענה על הצרכים שלך. שים לב שמחירים לא תמיד כוללים תיבה.

אגב, אני מבין שאתה נגד, אבל מגבר הוא מוצר קלאסי לרכישה כיד שניה.

ובהמשך להודעתו של ליאור, אתה באמת יכול להתחיל מהחלפת יחידת הראש, עם אופק קדימה ואח"כ להחליט על כיוון להמשיך אליו.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

יש לך סט מומלץ של מערכת + רמקולים + סאב + מגבר במסגרת התקציב?

או שעדיף שאחפש בעצמי דגמים ותגיד לי על מה חשוב להסתכל וממה כדאי להתרחק?

פורסם

מצאתי מחיר "פיגוז" לאולטרה - http://www.automoshe.co.il/products/749258/%D7%A1%D7%98-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%98-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C-%D7%98%D7%9E%D7%A4%D7%95-%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%94-6.5-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A5%D7%B3

לבדוק אם עדין רלוונטי.

וחוץ מזה, אם הוא מציע במחיר הזה, אז בטח יש עוד מקומות או שניתן להתמקח בהתאם.

פורסם
יש לך סט מומלץ של מערכת + רמקולים + סאב + מגבר במסגרת התקציב?

או שעדיף שאחפש בעצמי דגמים ותגיד לי על מה חשוב להסתכל וממה כדאי להתרחק?

מתנצל על הדאבל פוסט.

אז הנה האולטרה ב-720 ש"ח. סגרנו קומפוננט.

מגבר JBL GTO-804EZ, עוד 830 ש"ח (הכי נמוך כרגע בזאפ).

סאב מורל פרימו 804, עוד 500 ש"ח (או פרימו 104 ב-530 ש"ח) פלוס בניית/רכישת תיבה בנפרד, עוד כ-300 ש"ח לכל היותר.

לגבי HU, ניתן לרכוש יחידה בסיסית שתכיל את כל ה-AUX/USB/BT הרגיל של פיוניר או קנווד בעד 600 ש"ח לדעתי.

מה שמשאיר כ-550 ש"ח עבור התקנה בהגעה לרף העליון של התקציב.

רכישה מרוכזת אצל מתקין אחד, עשויה לשמור על התמחורים הנ"ל (במידה וחלק מהציוד נמכר אצלו במחיר גבוה יותר למשל), או להוזיל באופן כללי את החבילה.

כמובן שישנם עוד אפשרויות בשוק ושילובים אפשריים. המתן לתגובות נוספות ו/או חפש במקביל המלצות כאלו ואחרות.

פורסם (נערך)

אוקיי.

מערכת אתה מתכוון לפיונייר 4750BT למשל? היא קוראת FLAC? היא תספיק למגבר? מספיק איכותית? או שיש אופציות אחרות מומלצות.

מה לגביי הסאב הזה? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=378870

התיבות האלה ניתנות לרכישה או שצריך לבנות במיוחד? ראיתי שתיבות של 10-12" הן לא כל כך יקרות. כמה מקום יתפוס לי סאב של 8"? איך הוא מקובע בבגאז'?

איך המערכות של סוני? יש את הBT5100 במחיר סביר יחסית והיא כוללת 3 יציאות למגבר ודיבורית בלוטות', בנוסף יש לה איזה מתאם שליטה להגה שאפשר להתקין באיזור של ההגה! (שעולה משהו כמו 200₪ באיביי)

יש גם את JVC KD-R820BT, בפחות מ600₪ עם 3 יציאות RCA וגם דיבורית בלוטות, השאלה אם היא גם שווה משהו?

נשאלת בכלל השאלה, האם צריך 3 יציאות RCA בהתחשב בעובדה שאני מחבר סאב וופר וקומופוננט מקדימה למגבר? וקומפוננט מאחורה שיחובר ישירות למערכת. או שזה לא מומלץ?

פורסם

למשל, כן.

לא קוראת FLAC למיטב זכרוני.

לקנווד כמו שליאור אמר יש כמה דגמים שכן, אבל רק של 16bit אם אני זוכר נכון (היה לליאור שרשור על זה).

לפיוניר יש 2 יציאות למגבר שזה הבסיס שאתה צריך. יש מעבד 24 ביט. הייתי בודק אם יש מוצרים מקבילים יחסית מבית קלריון ואלפיין למשל.

בדוק הצעות של הספונסרים בדביקים, לגבי כלל החלקים למערכת.

לא יכול לחוות דעתי על הסאב המדובר.

התיבות ניתנות לרכישה מוכנות מראש - ובמקרה זה יש לבדוק שהנפח שלהן מתאים לנדרש.

או שניתן לבנות במיוחד או לא במיוחד אצל נגר עם מידות. לגבי המקום, תלוי בתיבה :wink:

לגבי קיבוע, בדר"כ מספיק לשים כמה חתיכות וולקרו בתחתית שיתפסו בשטיח. אפשר למצוא דרכים אחרות לאבטח את העסק.

פורסם (נערך)

1. תסתכל על העריכה שלי.

2. אין לו בלוטות', זה בעייתי.

3. יש את זה:

http://www.ecaudio.co.il/pl_products~16.htm

זה סאב וופרים?

זה יותר טוב מהמורל שהצעת לי?

http://www.ecaudio.co.il/pl_product~126~13~0.htm

4. התיבה הזאת שווה משהו?

http://www.cheaper.co.il/Product/%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A1%D7%90%D7%91-%D7%95%D7%95%D7%A4%D7%A8-mdf-%D7%90%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%94

פורסם

למי אין BT? אם כבר נראה שלסוני אין AUX ו-USB.

אין בעיה עקרונית לחבר את האחוריים ישירות לר"ד. צריך לברר אם הפעלת LPF עבור יציאת הסאב (שניתנת לרוב להגדרה ככזו) לא תשפיע גם על היציאות הרגילות, ובמקרה הגרוע פשוט לחתוך דרך המגבר.

לגבי מספר היציאות, אתה צודק. 3 יציאות טובות לך אם אתה מתכנן להתרחב בעתיד ולהוסיך עוד ערוץ הגברה שאתה מבקש לשלוט עליו בנפרד.

עוד נתון לשים לב אליו הוא מתח המוצא של היציאות למגבר - גבוה יותר עדיף תאורטית, כל עוד המגבר תומך בכך - פחות רגישות להפרעות ורעשים ומאפשר למגבר לעבוד קל יותר.

פורסם

אני לא מבין את הקטע של המתח, כמה שיותר גבוה = יותר טוב?

עד כמה זה נורא אם יש 2V או 2.5V ולא 4V?

מה יקרה אם המערכת נותנת 4V והמגבר לא תומך בכך? ישרף?

הFLAC זה בעייתי כמו שאני רואה. אין הרבה מערכות עם זה.

הבעייתי זה הרדיו שהצעת, אין לו בלוטות'.

אתה צודק לגביי הסוני, הוא לא רלוונטי אם כך.

השאלה מה עדיף? הפיונייר 9550BT יקר להחריד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...