Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית דיזל בתקציב 80-100 K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר השבתת הרכב של אימי, גולף 2003 TDI, אני בחיפושים אחר מחליפה ראויה. האוטו היה יד 2 עם 260,000 ק''מ כאשר מתוכם 190,000 ק''מ נעשו על ידי אימי. ללא תיקונים מיוחדים למעט החלפת טרמוסטט, החלפת רדיאטור פנימי ומחשב רכב. זהו, אמינה ממש.

גם כעבור 260,000 ק''מ האוטו עדיין הרגיש מוצק. לא היינו מחליפים אותו אלמלא ההשבתה.

במחירון יצחק לוי שוייה עומד על 20 אש''ח, לדעתי, תמורה גבוהה למחיר המחירון. סה''כ מכונית מצויינת.

בכל מקרה..

עכשיו אני מחפש אוטו שיענה על מספר דרישות.

הדרישות הן:

1. דיזל

2. נוחות\יציבות. אימי נוסעת בקו אילת מרכז בממוצא כל חודש

3. עדיפות לאוטומט, אך בלא נמצא נתפשר על גיר ידני

4. אמינות

המועמדות שהעלתי על דעתי הן - פלואנס (לא התחברתי למראה, לתחושת הסחיבה של המנוע), אוקטביה, ראפיד (לא יודע אם נכנס בתקציב), טולדו כנ''ל, קיה ריאו\סיד החדשה (חושש מבעיות מים בשמן אותן תיאר חבר פורום בעל מונית הריאו שאת שמו אני לא זוכר), C4 (חושש מבעיות אמינות), C3 פיקסו (מאחר ומדובר על אותו יחידת הינעה כמו בפלואנס אז התחושה הכללית מרתיעה אותי).

זה מה שעולה לי בראש כרגע.

האם יש עוד דגמים שלא חשבתי עליהם?

עוד משהו קטן, מאוד רצוי יד פרטית, לא רוצה לקחת חלק בשקשוקת הליסינג על כל רבדיה.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טולדו ידנית חדשה עם מנוע דיזל 1.6 עולה כ120K.

פלואנס בין המשומשות תיהיה הכי הרבה אוטו יחסית לכסף והיא נוחה, מרווחת ונעימה מאוד לשיוט.

קיה ריאו לנסיעות ארוכות כל כך? היא תיהיה פחות נוחה והצרפתיות.

תוספת כסף לדיזל חדשה מהיבואן עם גיר ידני יחסית לא גדולה. האם יש טעם לרכוש משומש? מנוע דיזל 1.6 - לא שמעתי אליו תלונות מוחדות, גירים ידניים של VAG מאוד אמינים ולא יהיו את כל הבעיות והחששות של DSG7.

רכב חדש צפוי להיות הרבה יותר אמין לטווח ארוך מאשר רכב משומש. לגבי הנוחות, לדעתי הטולדו צפופה למדי, אבל כדאי לכם לעשות נסיעת מבחן ולראות אם אתם מתחברים עליה.

כמו כן, אני יודע שזה תוספת משמותית במחיר, אבל מגאן סטיישין חדשה יכולה להיות אופציה נאה ונוחה מאוד. בד'רך כלל יבואנים מצעים תוכניות מימון. אני חושב שלא כדאי לקנות רכב משומש ב100K כאשר ב135K אפשר לקנות רכב חדש מהיבואן (או אפילו ב120K ע כמה פשרות). נכון, יש את הקטע של ירידת ערך, אבל יש את עינין הבלאי והטיפולים. לנסועה גבוהה אני בכל זאת ממליץ לשקול רכב חדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעבר לזה ראוי לציין, לC3 פיקאסו אין שום משותף עם הפלואנס ביחידת ההנעה.

סיטרואן - 1.6 HDI. (עם 92 כ"ס)

רנו - 1.5 DCI (עם 110 כ"ס)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ה-C3 פיקאסו דיזל מכונית מעולה. אבל הדגם האוטומטי הוא בעצם רובוטי די גרוע. לכן - רק בידני!

הרנו פלואנס דיזל מכונית מעולה, גם בידני וגם באוטומט. אם לא התחברת למראה אז בסביבות ה-100 אלף ש"ח אפשר למצוא כבר רנו מגאן סטיישן דיזל, שחולקת את יחידת ההנעה של הפלואנס. גם יופי של אוטו, אם כי מניסיוני טיפ טיפה פחות חסכונית (לא ברור למה).

טולדו/ראפיד דיזל במילה אחת - למה? באמת, נהגתי ברכב הזה, אין שום דבר שהוא עושה טוב יותר מפלואנס דיזל. כלום. לא חיסכון בדלק, לא ביצועים, לא בידוד רעשים, לא מרווח פנים. כלום. רק עולה יותר ומגיע עם פחות אחריות. אז למה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

dorsht תודה על התיקון, השכלתי.

AssafO
תודה, ראיתי אותה. בנתיים היא אופציה אחרונה (וכל פלואנס אחרת).

tzvipper

ה

סיכוי למתיחת התקציב הוא קלוש, הגמישות היא בין ה80 ל100.

עשיתי נסיעת מבחן במגאן סטיישן, עם נעזוב רגע בצד את עניין המרכב וגודל האוטו ובלי להתייחס לחיבור\אי חיבור למראה, משהו בתחושת הסחיבה הפחות בשרנית מהתחושה בגולף לא מגריש לי בנוח. אולי זה הגיר הכפול. וגם זכורים לי רעשי רוח מציקים במעבר ה100 קמ''ש.

מצד שני, מי שקונה את המכונית זו אימי. כך שאולי לה זה ישנה פחות, למרות שגם היא רוצה עם תחושת מומנט.

לפני מספר חודשים פורסמה בפורום למכירה מגאן החדשה במרכב 5 דל'. דיזל עם נתונים טובים, לצערי כבר לא רלוונטית.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

הייתי מוסיף לרשימה גם קיה סיד, ואולי שוקל טויוטה פריוס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המגאן האצ׳בק נדירה מאוד בארץ, על אחת כמה וכמה בגרסת הדיזל. קרסו פשוט לא ידעו למכור את המכוניות האלו ורובן הגיעו לבסוף לשרת את עובדי החברה.

אני לא חושב שמבחינת ביצועים היא שונה מהותית מהסטיישן או הסדאן, מבחינת עיצוב היא כנראה יפה מהן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתה מפורסמת בלוחות מלא זמן מגאן האצ'בק אוטומטית שחורה שנכנסת בתקציב, השאלה אם היא נמכרה או לא.

יש כאן בלוח גם פלואנס שנראית נחמד, אבל ידנית.

פורסם
המגאן האצ׳בק נדירה מאוד בארץ, על אחת כמה וכמה בגרסת הדיזל. קרסו פשוט לא ידעו למכור את המכוניות האלו ורובן הגיעו לבסוף לשרת את עובדי החברה.

אני לא חושב שמבחינת ביצועים היא שונה מהותית מהסטיישן או הסדאן, מבחינת עיצוב היא כנראה יפה מהן.

אנחנו מחזיקים אחת כזו ממאי 2013 עשתה 75k ועובדת יופי! צריכת דלק של 19.5 במשולב.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

יש גם מעט C3 (רגילה ולא פיקאסו) דיזל רובוטיות.

יש בארץ יחידות בודדות של הונדה אקורד דיזל, שנתון נמוך ביחס לכל מה שהוצע כאן אבל רכב מרווח ונוח. מניח שפחות חסכוני מהפלואנס.

האמת שאני אישית הייתי הולך לכיוון של הרנו, אתה מקבל תמורה טוב למחיר, במיוחד בדגמים המאובזרים ומדובר ברכב נפוץ למדי גם בליסינג מה שאמור לעזור למחיר אחזקה סביר. אם תצליח לשים את ידך על מגאן האצ'בק או סטיישן יהיה עדיף אבל גם הפלואנס לא רעה בכלל.

פורסם

טולדו/ראפיד דיזל במילה אחת - למה? באמת, נהגתי ברכב הזה, אין שום דבר שהוא עושה טוב יותר מפלואנס דיזל. כלום. לא חיסכון בדלק, לא ביצועים, לא בידוד רעשים, לא מרווח פנים. כלום. רק עולה יותר ומגיע עם פחות אחריות. אז למה?

שכחת לציין שלצמד הנ״ל נוחות נסיעה מחורבנת, מה שאמור להעיף אותם מהרשימה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הפלואנס רכב טוב, יש אותה לאחי. אבל מהיכרות שלי גם עם קיה סיד, לדעתי קיה יותר נעימה לנסיעה. הגרסה של הדיזל באה עם גיא ידני (אפשר לחסוך ככה בכלל בדלק) ויש לה אחריות של 7 שנים שזה נחמד...

פורסם

אני יכול להציע משהו אחר במקצת ממה שאתה ביקשת ודובר כאן. אני לא מתיימר להמציא את הגלגל, אבל תשקלו.

עד לפני חודשיים הייתה ברשותנו סיאט אלתיאה 2.0TDI עם גיר DSG6, שנת 2006, יד ראשונה (9 שנים לצורך חישוב). אני יודע שהרכב הזה לא נפוץ, וגם לא טולדו מהשנים הללו, שהם רכב זהה עם מרכב יותר סטיישני שהיה נפוץ יחסית כמונית (אני רק מציין את זה ולא מציע לחפש מונית לשעבר). הרכב נוח, חזק מאוד, זריז ומאוד חסכוני (20 ק"מ לליטר חיפה-ת"א). הגיר - יותר טוב מכל גיר אוטומטי שנהגתי עליו (ויש לי הרבה קילומטראז' מגוון). הוא גם מאובזר היטב לשנתון וגם יחסית להיום. המחירון שלו ברצפה (אני פשוט נתתי את שלי לאחותי) - כ- 30 אש"ח ל- 2006.

אנחנו נהנינו ממנו מאוד ולא הסתכלנו כלל על אובדן ערך או דברים אחרים. אמינות ללא הערות וללא שום דברים חריגים לגיל (התקלה החריגה היחידה הייתה רעש ממיסב אלטרנטור, שהוחלף והחלפה של תותבי מתלה בגלל הכבישים הנוראים שבסביבתנו)

אפשרות נוספת הינה גולף TDI, שהגיעה עם מנוע ומכלולים זהים ועשויה להיות יותר נפוצה ומשנתונים יותר חדשים.

לטעמי, אין על שילוב של VAG של TDI עם DSG6.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם (נערך)

ליסינג, באת טוב עם ההודעה שלך, בדיוק רציתי לחדד את עניין הגיר בVAG. לא חווית בעיות עם הגיר בכלל?

יש את ה- DSG6 וה- DSG7, מאיזה גיר להמנע. מאיזו שנה תוקנו הבעיות שבו?

יותר ספציפית, אני מדבר על אוקטביה.

ועם באוקטביה עסקינן, לאיזה תיבות משודכים מנועי ה- 2.0, 1.9, 1.6 כולם TDI כמובן.

תודה.

נ.ב

לאחר שיחה עם בעל מספר מוניות (דו ספרתי) יצאתי עם תובנות חדשות.

פלואנס יורדת מהרשימה, כך גם המגאן. זאת עקב תקלה רודפת תקלה, לדבריו, בשלושת מוניות מדגם הפלואנס שהיו לו.

כך גם קיה סיד כאשר צריכת סולר של 1\9.5-10 מבטלת כל הגיון בקניית דיזל של היצרן, לפחות עד שילמד לייצר מנועים חיסכוניים.

הנטייה הטבעית היא לרכב מקבוצת VAG.

בהמצא אקזמפלאר שמור נתפשר על מרכב, שנה (2009-2013), דגם וגיר (בכפוך להמנעות משנתונים בהם בDSG בעייתי.)

כמו ששמתב לב, אני מתעלם באלגנטיות מהצרפתיות, לעת עתה.

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

• תוכן חדש...