Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נרכש כיד שנייה לפני כשנה עם מסננים כעת הופיעה קוד תקלה מס' 4 - ואין מים קרים.

ניסינו להוציא את החשמל למשך זמן מספר פעמים אך התקלה חוזרת.

חשוב להדגיש שלפעמים כן יש מים קרים והקירור עובד (לעיתים רחוקות, נניח פעמיים ביום). זה פוסל את העניין שהגוף קירור לא עובד? והבעיה כנראה בכרטיס?

תודה.

פורסם

אין מים בכלל, או שאין מים קרים בלבד? הכוונה, האם בלחיצה על המים הקרים יוצאים מים פושרים (טמפ' החדר) או כלום?

האם לחיצה על החמים מוציא מים חמים?

אם לפעמים כן יש מים קרים, ובנוסף לא יוצאים לך מים כשאתה לוחץ על הקרים, כנראה הלך לך החיישן טמפרטורה.

פתיחה של המכשיר ומיכל המים הקרים אמורה לגלות לך בלוק נאה של קרח :lol:

ייתכן שהזזה של החיישן טיפה יותר קרוב או רחוק מהמיכל (אני לא יודע בדיוק איך זה בנוי במתקנים של החברה הנ"ל) תפתור לך את הבעייה, אם לא אז תצטרך להחליף את החיישן- או את המכשיר...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה אין לך אחריות? אני קיבלתי מכשיר מתנה (משומש)והתקשרתי לשירות. אני משלם כ60 שח בחודש ויש אחריות .כבר בהתקנה ראו תקלה ותיקנו ישר ללא בעיות

פורסם

צהריים טובים,

יש מים - החמים עובדים מעולה וגם שומע את המים מורתחים.

הבעיה היא שאין מים קרים - יוצאים מים פושרים - חמים. פעם הייתי שומע אותו מתחיל לקרר כמו מקרר, כיום הוא לא עושה כלום.

מדובר על מכשיר תמי 4 ישן שנקנה יד שנייה לפני כשנה עבור 400 שח + 400 עבור 2 מסננים מקוריים ונורה. לאחר שיחה עם תמי4 - היות והמכשיר ישן, לא רצו לבטח אותו ישירות אלא זה כלל פרוצדורה שלמה (לא מאשים אותם במדיניות שלהם).

אני מחר אפתח את המסגרת שלו ואראה אם הרגש טמפ' קפא.

תודה רבה על הכיוון!

פורסם

את הבדיקה לגבי הקפיאה של המים יש לעשות רק כשלא יוצאים מים מהמתקן, כי אחרת לא תוכל לדעת מה בדיוק קרה שם. כשלא יוצאים מים קרים כלל, זה כנראה כי המים קפאו לבלוק של קרח. כשיוצאים מים פושרים מהקרים, זה יכול להיות בעייה של הטרמוסטט, של החיישן או של מדחס הקירור.

לדעתי זה נשמע כמו בעייה של חיישן בסך הכל, אבל שוב- אני לא מומחה למכשירי תמי, אין לי ניסיון איתם.

פורסם

פירקתי את כל המעטפת הפלסטית של התמי 4, הוצאתי את 2 הרגשים (אחד ארוך והשני קצר), הם לא היו קפואים והטמפ הייתה כמו של החדר (כך גם המים במיכל).

כמו כן, הרגשים נבדקו עם מדידת ההתנגדות שלהם ביחס לטמפ (NTC) והם נראו תקינים (ניתן לראות שגם בצג של התמי4 ההצגה של טמפ' המים הקרים היא תקינה).

בכל מקרה זיהיתי חימצון מטורף על הצינור מנחושת היוצא מהמדחס. שיפשתי את כל הקורוזיה עם נייר זכוכית.

התוצאה:

עכשיו הוא מקרר, אבל לוקח לו המון זמן לקרר ואני גם שומע אותו מקרר המון זמן (נניח פעם הקירור היה עובד כ5-10 דקות, כעת הוא עובד כמעט ללא הפסקה עד שהמים מתקררים).

האם זה יכול לגרום לצריכת חשמל מוגברת? העלתי את טמפ' המים הרצויה זה עזר מעט.

האם הפתרון היחיד הוא פשוט לקנות תמי4 חדש?

פורסם

בכל מקרה זיהיתי חימצון מטורף על הצינור מנחושת היוצא מהמדחס. שיפשתי את כל הקורוזיה עם נייר זכוכית.

התוצאה:

עכשיו הוא מקרר, אבל לוקח לו המון זמן לקרר ואני גם שומע אותו מקרר המון זמן (נניח פעם הקירור היה עובד כ5-10 דקות, כעת הוא עובד כמעט ללא הפסקה עד שהמים מתקררים).

האם זה יכול לגרום לצריכת חשמל מוגברת? העלתי את טמפ' המים הרצויה זה עזר מעט.

האם הפתרון היחיד הוא פשוט לקנות תמי4 חדש?

מה שתיארת נשמע תקין על פניו.

הקירור עובד בפעם הראשונה (= כשהמים במיכל הם בטמפרטורת החדר) רצוף עד שהמים מגיעים לטמפרטורה הרצוייה, ואז הוא רק נכנס מדי פעם לפעולה על מנת לשמור על המים בטמפרטורה הנ"ל.

אם אחרי שהמים יתקררו הקירור ימשיך לעבוד, המים יקפאו ותגיע למצב שתיארתי בהודעות הקודמות שלי עד שהמים יפשירו וחוזר חלילה.

ייתכן שהזזת החיישנים (הוצאה והחזרה למקום) פתרה לך את הבעייה.

אם לא, אני חושש שתצטרך לקרוא לטכנאי של תמי או באמת לרכוש מכשיר חדש, אני לא מבין מספיק במכשירים של תמי כדי שאוכל לעזור לך...

ואם כבר אתה הולך על מכשיר חדש, עשה לעצמך טובה ולך על משהו אחר, שלא כובל אותך לתשלומים ולמסלולים שונים. יש חופשי מבצעים של בר פשוט (מכני) סביב 700 ש"ח (לפחות היו לפני כשנה, היום אני כבר לא מעודכן :lol: ).

אפרופו, אזהרת מסע.

לאחרונה שמעתי ברדיו פרסומות על מבצע חדש, "מיני בר בחינם!!1!!111!1!!111" כשמשלמים רק עבור המסננים (סכום פעוט של 48 לחודש כפול דומני 36 תשלומים).

למכשיר הבר המדובר, המסנן אמור לעלות לא יותר מ-100 (120 בלחץ) ש"ח ולהספיק לחצי שנה... עשו לעצמכם טובה ותיזהרו ממבצעים כאלה.

אפרופו, מי שצריך מסנן, עדיין מוזמן לדבר איתי בכיף. גם חליפי לתמי פרימו ופמילי.

פורסם

לירוי1

"למה אין לך אחריות? אני קיבלתי מכשיר מתנה (משומש)והתקשרתי לשירות. אני משלם כ60 שח בחודש ויש אחריות .כבר בהתקנה ראו תקלה ותיקנו ישר ללא בעיות "

אני קניתי את המכשיר ביד 2 במחיר של 300 ₪, אם התקנה חינם שנתנו למוכרת אך בכל זאת התקנתי לבד.

עובד כמו גדול כבר שנה עם מתאם ופילטר חיצוני.

איזה הצדקה יש לשלם 720 ש"ח ביטוח.

גם אם אקנה מכשיר כל שנה לא אשלם להם את הביטוח הזה.

• תוכן חדש...