Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עין רעה,סתם נאחס או מיקריות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, הגמרא, לא זוכר איפה, דנה בעניין הזה ונכתב שם שרוב המיתות שבעולם מתרחשות מעין הרע, אין לי הסבר לזה, ומה זה בכלל, סתם נק' שראיתי לציין..

פורסם

אתם צודקים אבל אם הגעת ממשפחה שכולם מאמינים בה בעין רעה אז די נדפקת.(כמוני)

אני יורק שלוש פעמים כשאני רואה חתול שחור,אבא שלי מסוגל גם להאט את הרכב עד שמישהו אחר יעבור לפניו.

דופק על עץ שלוש פעמים כשצריך.

לא שורקים בבית.

לא חסר אמנות תפלות אצלנו...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני חושב שפשוט מאוד נוח שיש להאשים מישהו במחדל שקרה לך. "הוא פתח עליי, בגלל זה נדבקתי לעמוד ושברתי שיניים".

יותר קל לחשוב ככה מאשר להאשים את עצמך או שזו פשוט יד המקרה. לכולם קורה חרא בחיים, רוב הזמן לא צופים את זה.

מי שמאמין בעין רעה מתעכב על זה ומדביק את האשם לכולם חוץ מעצמו.

אני מסכים חלקית. לא תמיד אתה אשם. נכון, אחראיות אישית זה חשוב (וזה משהוא שחסר להרבה אנשים), אבל מקרה פשוט, של תאונת דרכים, שמימינך עובר רכב באדום ונכנס בך. נכון אפשר לקחת את זה לכיוון של "אתה אשם כי לא טרחת לבדוק שהנתיב פנוי אפילו שיש לך ירוק", אבל שנינו מבינים שאפשר להמשיך ללכת עם זה עד לאן שתרצה "אתה אשם שבחרת לנהוג ברכב" "אתה אשם שאתה עובד רחוק מהבית" "אתה אשם.." וכו'.

לעומת זאת, הסיכוי שתיקלע לתאונת דרכים הוא סיכוי קיים (לא משנה מה הוא כרגע, הוא עדיין קיים) ולא שונה מהסיכוי שתיקלע לשתי תאונות דרכים ברצף. אבל בגלל שזה כביכול מרגיש לנו כ"חוסר מזל" זה לא ככה.

דוגמא מצויינת אחרת זה מטוסים. מטוס נחשב לאחד הכלי תחבורה הבטוחים ביותר. זה עדיין לא מפריע לאנשים לדואג כל פעם שהם עולים על טיסה, להתפלל או לעשות כל מיני דברים אחרים שהם כנראה לא עושים כל בוקר שנכנסים לרכב.

• אחראי פורום
פורסם

ברור, בגלל זה כתבתי בנוסף "יד המקרה". כוונתי היא שדברים לא קורים סתם, זה מכלול של פעולות פיזיות של אנשים שגורמים לתוצאה X, לעצמם או לאחרים.

אבל לבוא ולהאשים את הפרצוף העקום שעושים על מצליחן, את ה"עין" שהוא פתח עליו, את הקנאה, את צרות העין, זה משולל כל קשר למציאות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לי יש מלא אמונות תפלות, על כל דבר. הבעיה שאני לא מאמין בהן :roll:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כבר אתה מכיר מלא אמונות טפלות. לא יכולה להיות לך אמונה שאתה לא מאמין בה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לא מספיק רק שום, שים דג במנוע עטוף בנייר אלומיניום, נעל של תינוק באגזוז ופרסה של סוס ליד הסמל :-D.

אם אתה ממש מפחד- שים דגל וסמלים של דעא"ש, אני בספק אם מישהו ירצה לגעת בו ;).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...