Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל כך קל להבדיל מהשרשור הזה,

מי ממנו בעלי מקצוע ומי ממנו לקוחות "ממורמרים".

בקשר לשאלת השרשור,

כן, גם אני מנהל במוסך מורשה יבואן כלשהו, אין דבר כזה אצלי לקוחות בתוך המוסך. לא קרה ולא יקרה.

אצלי יש חדר המתנה שהוא בגובה מעל כל המוסך, עם חלון ראווה גדול שבו ניתן לצפות על כל רכב ורכב בזמן העבודה.

איני מסתיר כלום מאף לקוח, כל אחד שידרוש לראות חלק פגום\לקבל הסבר. אני עוצר את כל העבודה במוסך, ליפטים לא זזים למטה או למעלה. הכל קופא. ורק אז אני מכניס את הלקוח מסיים איתו, יוצא וכולם ממשיכים לעבוד.

עד היום, לא היה לי לקוח שלא סמך על העבודה שלנו, ולא היה לקוח שסירב כשאני ביקשתי ממנו.

כל החלקים שהוחלפו, תמיד! נשמרים. ובסוף התיקון\טיפול הם מוצעים ללקוח.

ככה לדעתי צריך להיות, זו צורה בטיחותית לעבוד.

יצא לי לשמוע(אומנם מצד ג' ולא ישיר) לקוח שתבע מישהו במוסך מורשה כלשהו אחר, על זה שהוא קיבל שפריץ של שמן על הבגדים, תבע על סך של כ 4 אלף שקל, וניחשתם נכון, הוא גם זכה במשפט. מהסיבה שזהו שטח עבודה. לקוח לא צריך להיות בשטח הזה, יש שילוט המורה על כך, ומנהל העבודה כשל באותו יום כאשר לא הוציא אותו החוצה.

אז חבר'ה, אם אתם לא סומכים על המוסך שלכם, אל תטפלו שם. פשוט מאוד.

פורסם

מה הקשר לסומכים או לא? סומך על המוסך שלי בעיניים עצומות אבל יש לי שריטה. לא רוצה שכל מוסכניק מתחיל יעלה לי על האוטו להכניס אותו לליפט. (לכן רק מנהל העבודה נוסע לי על הרכב).

מכיוון שבחלק מהרכבים בצי המשפחתי אני מטפל לבד אני יודע בדיוק מה המכונאי צריך לעשות ושם עין שהכל קורה לפי הספר. זה הכל

פורסם

לא ארחיב במילים, אלא יתן מספר ציטוטים:

אין דבר כזה אצלי לקוחות בתוך המוסך. לא קרה ולא יקרה.

איני מסתיר כלום מאף לקוח, כל אחד שידרוש לראות חלק פגום\לקבל הסבר.

אצלי יש חדר המתנה שהוא בגובה מעל כל המוסך, עם חלון ראווה גדול שבו ניתן לצפות על כל רכב ורכב בזמן העבודה.

אני לא מאמין שמחלון ראווה אפשר ליראות בפרטי פרטים את העבודה. למשל: דרך חלון ראווה בגובה מעל המוסך אי אפשר ליראות מה קורה בתחתית הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הגיוני ונכון שלא מרשים ללקוח לעמוד ליד הרכב בזמן הטיפול.

בנוסף למה שהוזכר - יש הרבה גורמי סיכון, שמן שאפשר להחליק עליו, מכשירים שונים, תנועת מכוניות סמוכות - למעשה מגינים עליך כאשר אוסרים עליך להסתובבב שם חופשי.

אבל טוב שיש מוסכים בהם ניתן הסבר מקיף, ואם צריך אז ליד או מתחת הרכב ולזמן קצר.

לקוח שעומד ליד, שואל ומנג'ס - מפריע לעבודה.

למי שחשוב או חושש בעניין החלקים המוחלפים - אפשר לבקש את החלקים שהוחלפו ואת האריזות של החדשים.

כמובן שמי שיודע מה הוא רוצה ויכול לקחת כלי ולעשות את זה - ימצא את המוסך איתו אפשר להסתדר, אבל יש רק מעט חובבי רכב כאלו.

לדעתי התירוץ של הביטוח אינו אמיתי, כי ביטוח צד ג' של מוסך אמור לכסות את כל מי שבשטח המוסך לצרכי הקשר איתו (בין אם הוא בעל רכב או שליח).

לדעתי זו בדיוק הסיבה שכן צריך לעמוד ליד הרכב, או לפחות (חבל שאי אפשר) לצלם מכמה זויות ולתת שקיפות ללקוח,

פעם רק בזכות עירנות "תפסתי" את המוסכניק שמטפל ברכבי שם בטעות נוזל קירור לא ייעודי לרכב הספציפי שלי (שלי צריך רק FL22)

בעוד שהוא הוסיף של פרסטון, אם לא הייתי מעיר על כך אז היה עירבוב.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

כ"כ הרבה דעות וטיעונים ואף לא הצעה אחת לפתרון..

לי יש אחד, להחתים את הלקוח שהוא והוא בלבד אחראי במידה וקורה לו משהו בזמן שהוא מסתובב ברצפת המוסך.

חד חלק ופשוט, המוסך יקבל הגנה במקרה של תביעה והלקוח יחוג סביב רכבו כמו מאבטח רה"מ בכנס בחירות.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אצלי יש כלל מאוד ברור: מוסך שלא מאפשר נוכחות הלקוח בטיפול מכל סיבה שהיא. הוא מוסך שיש לו מה להסתיר.

אני באופן אישי לא מטפל במוסך שנוהג אחרת.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אני נורא רוצה להתנסות במקצוע הזה(אפילו ליום), חבל לי שיש סטיגמה כל כך מגעילה על המוסכים כי בסופו של דבר ישנם בחורי זהב (מנסיון שאני מכיר) שלפעמים נסיבות החיים הובילו להיות מכונאי ולא כי "צ'חצ'ח\רמאי\ערס\ערבי".

מה שכן, בכל מקום שאתה נותן מוצר אתה היית מת לראות מה עושים לו, לא חושב שזה קשור רק למכוניות. זה לקחת משהו ששלך ולהפקיד אותו בידיי זרים (במיוחד רכב שהוא דבר אחד החשובים). לדוגמה, אם המחשב שלכם היה עושה צרות והייתם שולחים אותו לתיקון ויש בו אינספור דברים חשובים ואפילו אישיים, לא תהיו קצת באי נוחות שהמחשב אצל זרים גם אם הבנאדם הוא חיים הכט?

פורסם
החתמת הלקוח על תופס ויתור תביעה כנגד המוסך לא תקפה בעליל וכמובן שבית המשפט לא יתייחס לזה

אתה נשמע נחרץ, אשמח לפירוט מדוע ההחתמה לא תקפה ?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

דעתי האישית היא שיש מספיק מוסכים קטנים שהם גם מקצועיים וגם אמינים, ובמידה ואני מרגיש שעושים אלי קופה או משקרים לי, או העבודה לא מקצועית אני מתחפף משם מייד.

בכל מוסך שאני מגיע בפעם הראשונה אני מקפיד להיסתכל מה עושים באוטו שלי, איך עובד המכונאי ומזה אפשר ללמוד מה המוסר עבודה שלו, לשמחתי אני כבר יותר מ-5 שנים באותו מוסך ומכיר גם את הבעלים וגם את המכונאים.

• תוכן חדש...