Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המיסוי הירוק קבר את הדיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הסתכלתי על המחירון החדש שצ'מפיון פרסמו.

ראפיד דיזל - 141,000 שקלים.

פאביה ספייס דיזל - 130,000 שקלים.

ג'טה דיזל ידנית - 155,000 שקלים (המחיר שהיה בעבר של גרסת ה-DSG) ל-DSG תשלמו 165,000.

אוקטביה דיזל - 165,000 שקלים.

כולם משקפים עליה של מעל 10,000 שקלים

רנו, קיה, אופל וסיטרואן עדין לא עדכנו מחירים לגרסאות הדיזל.

האם סופית דיזל יהיה רק נחלתם של מוניות, או מי שנוסע ממש המון קילומטר?

ומי שרוצה דיזל משומשת יכול לחלום על רכב במצב טוב :|

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

המחירים של הדיזלים של קבוצת פולקסוואגן תמיד היו יקרים.

מעניין מה יבחרו לעשות ברנו עם הדיזלים, האם להפחית רווחים ולשמור על המכירות הגבוהות או להעלות מחיר ולפגוע בהן.

פורסם

VAG תמיד תמחרו את גרסאות הדיזל שלהם במחיר יקר מאד. גם לפני עדכון המס הירוק, הפער בין רנו דיזל (פלואנס ומגאן) לדגמי VAG מקבילים היה גבוה ולא מוצדק. גם המנועים המגיעים בדגמי VAG מצוידים במסנן חלקיקים כמו הרנו והיו בקבוצת 4 לפני העדכון.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא בזלזול, ברצינות, מתי פעם אחרונה מישהו קנה VAG דיזל כפרטי?

לדעתי (הבלתי מלומדת) הרכבים ש"נקברו" בעקבות העליה במיסוי הם דווקא של רנו וסיטרואן.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לא בזלזול, ברצינות, מתי פעם אחרונה מישהו קנה VAG דיזל כפרטי?

תתפלא, הרבה מאוד אנשים שנוסעים הרבה קונים VAG דיזל - את זה אתה יכול ליראות ביד 2 עם רכבים שהיו בבעלות פרטית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מחירים לא היונים,פאביה ב 130?

למה שבן אדם פרטי לא יקנה tsi במידה והוא לא נוסע המון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דיזל זה סוס מת. מנועי טורבו בנזין הפכו את הדיזל ללא רלוונטי. אפילו באירופה מתחילה מגמה של נטישת מנועי דיזל לטובת מנועי טורבו בנזין.

פורסם

ChemGuy85, סלח לי ידידי אבל אני חולק עליך. מנועי טורבו בנזין לא חסכוניים כמו הדיזל ובמציאות כאשר אתה לוחץ בטורבו בנזין כדי לנסוע הוא שורף דלק כמו מנוע גדול יותר. ולמה זה? כי מנעו בנזין עובד על תערבובת קבועה. נכון יש את העינין של תערבובת ענייה, אבל במאמץ מנוע לא עובד בתערבובת ענייה. דיזל מקביל חסכוני יותר בכל מצב.

מעבר לזה, מנוע דיזלל בנוי הרבה יותר חזק ומחזיק יותר בהמון. מנוע בנזין בנפח קטן וטורבו - בוא ניראה בעוד כמה שנים איך מנוע הזה יזדקן, אני מהמר שהמנוע לא יזדקן יפה. זה רלוונטי כי בארץ בגלל מחירי הרכבים אנשים קונים רכבים ישנים. בארץ הרכבים נוסעים 10+ שנים ואפילו 15+. ניראה איך מנוע טורבו 1.2 יראה אחרי 10 שנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה לעזאזל פאביה ספייס? למה לא האצ'בק רגילה וזהו? מי צריך ספינה בתור רכב רק בגלל שהוא דיזל :|

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

השאלה למה לא מיבאים דיזל 1.2.

פורסם

אמנם באירופה שאנחנו מאוד רוצים להדמות אליה מבחינת רכבים נורא אוהבים דיזל, אבל אני דווקא שמח מהריגה המבוקרת של הדיזל שעושים פה.

כל אוטו דיזל בן כמה שנים מתחיל להסריח ממש ולהוציא עשן שחור במקרה הגרוע.

כשעומדים ברמזור עם חלונות פתוחים ליד אוטו בן 15 או ג'יפ או כל דבר שאפשר לחשוד שיהיה רועש, דווקא שקט ונחמד, אבל אם עומדים ליד איזה פולו קלאסיק \ מונית שירות \ טנדר דיזל כלשהו חייבים לסגור את החלון מרוב רעש.

חוץ מ2 הדברים האלה שהם מאוד בולטים למי שנוסע לפעמים עם חלונות פתוחים, יש גם את עניין הזיהום. מכוניות בנזין מודרנית פחות או יותר מגדילה את "אפקט החממה" שמעניין לי את ה.... ומשומה מעניין מאוד את האירופאים, דיזל לעומת זאת משחרר כל מני זבלים מסרטנים ישר עליי בפרצוף.

כמה שפחות מהדיזל הזה והחיים יותר טובים לכל הסובבים אותם בערים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ליאור, חסרים רכבי בנזין מסריחים? יש מלא כאלה ויש אותם הרבה יותר מדיזלים מסריחים. רכבי בנזין בני 10+ אצל בעלים שלא שומרים על הרכב, הולכים חיישנים ובגלל תערבובת לא טובה הרכב חונק את כל הסביבה שלו.

כך שגם רכבי בנזין וגם דיזל מוזנחים מסריחים באותה מידה.

פורסם

לא מסכים איתך.

א. מנועי טורבו בנזין צמצמו מאוד את הפער בצריכת הדלק.

ב. מנוע טורבו בנזין משמעותית יותר זול לרכישה ממנוע דיזל ולא רק בארץ.

ג. בסעיף אמינות אין לי מושג, אבל ממש לא משנה לי שמנוע דיזל מחזיק מעמד חצי מיליון קילומטר כשכל החלקים מסביב מתפרקים והרכב נכנס למוסך כל שני וחמישי.

לפני מספר שבועות קראתי ראיון באחד העיתונים בארץ עם בכיר בתעשיית הרכב האירופאית לכבוד אימוץ תקן יורו 6. הוא אמר שיצרניות רכב אירופאיות מתחילות להתרחק ממנועי דיזל עקב המשאבים האדירים שצריך להשקיע בפיתוח מנועי דיזל שיעמדו בתקני זיהום אוויר המחמירים.

פורסם

ב. מנוע טורבו בנזין משמעותית יותר זול לרכישה ממנוע דיזל ולא רק בארץ.

אשמח אם תוכל להראות נתונים שמאמתים את זה. כי דיזל 1.6 שותה פחות דלק מטורבו בנזין 1.2 על רכב קטן יותר.וקיים דיזל גם 1.2 שבכלל נוסע כימעט על ריח של סולר. רק היברידי מתחרה עם דיזל וגם בערבון מוגבל.

לגבבי סעיף ג - לפי ניסיוני זה לא מדוייק.

• תוכן חדש...