Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

החל מהבוקר ולבקשתי שמי הוסר משמות מנהלי פורום אודיו.

לפורום אודיו הגעתי איפשהו בשנת 2003, קצת לאחר רכישת רכבי הראשון והחיידק שהתחיל לבצבץ. הייתי קורא פאסיבי לא מעט זמן, קראתי ולמדתי לא מעט חומר עד שהתחלתי להיות משתתף באופן פעיל.

האהבה שלי לתחום רק הלכה ותפחה לאורך השנים (ובו בזמן כמות המזומנים בארנק הלכה ופחתה) ובשנת 2006 מונתי לאחד ממנהליו, הרבה בזכות הרב EyalR שליט"א שקידם עניינים בקרב בעלי הפורום.

מאוד נהנתי מהפורום. זו הייתה מסגרת חברית אמיתית מעבר למסגרת הוירטואלית. לא פעם ולא פעמיים נפגשתי עם חברים מעבר למסגרת המפגשים, בבתים, באירועים, מסעדות - you name it. אני יכול גם להצביע על תקופת שגשוג של הפורום עם פרוייקטים מצולמים, מאמרים ומאמרים מתורגמים ומפגשים ברמת גן עם ציוד מהשורה הראשונה שיש לעולם האודיו לרכב להציע.

נקודה שאני תמיד נהנה להיזכר בה הייתה האירוע בעפולה בשנת 2007. זה היה אירוע למופת עם מאות אנשים, צוות שופטים, ספונסרים, פרסים וסיקור של YNET. האירוע הזה יצא לפועל בזכות התגייסותם ותרומתם של רבים מחברי הפורום באותה תקופה שרק מעטים מהם נמצאים כאן היום, וחבל.

לצערי ובאופן שלא ממש ברור, הצלחתי לרכוש במרוצת השנים לא מעט "אוייבים", בעיקר אנשים צרי עין שראו דברים מנקודת מבט מעוותת ובנו לעצמם סיפורים דימיוניים-פנטזיונריים, אנשים שבסופו של דבר הצליחו להתיש אותי ולהוציא את כל הרוח מהמפרשים. אולי זו הנקודה להבהיר, גם אם באיחור של כמה שנים, שמעולם לא אני ולא אף אחד ממנהלי פורום אודיו פעל מתוך איזה מניע אישי נסתר או אינטרסנטי לטובת מי מחברי הפורום או הספונסרים. יותר מזה, אני התנגדתי נחרצות לפעילות של ספונסרים בפורום בדיוק בשל הסיבה שאני רציתי פורום טהור ונקי ומכל אינטרסים ובעיקר בגלל שפורום אודיו ידוע בפתיחות ובחברתיות של אנשיו גם מעבר למסגרת הוירטואלית. פועל יוצא של כל אותם ספונסרים הם יצירת עדות מעריצים ו"מחנות" שפגעו בפורום וריסקו אותו. למרות שניסיתי והבעתי באופן גלוי וברור את דעתי על העניין לצערי לא הצלחתי במשימה. זאת בתוספת אותם אנשים קטנים ועלובים שחרחרו ריב ומדון הובילו את הפורום לתהום שאליה הוא נפל. חבל.

חבל לי גם היה לראות את כמות הזוהמה והרפש שנכתבו עלי בכל מיני קבוצות בפייסבוק, נאמרו שם דברים כל כך דמיוניים, כל כך מעוותים שלא הצלחתי להבין מאיפה בא כל הרוע ומסכת השקרים הזו? האם אי פעם פגעתי במישהו? אי פעם "ירדתי" על מישהו ברמה האישית? האם מקצועית לא התנהלתי נכון? באמת שאין לי תשובה לזה. כשנכנסתי לתפקיד אחד המנהלים הותיקים אמר לי "תתרגל לספוג הרבה אש". כמה שהוא צדק.

אני חושב שכל אותם אנשים שהיו מעורבים צריכים להתבייש במה שהם עשו, אמרו או כתבו. לא היה חבר פורום אחד שפנה אלי אי פעם ונפנפתי אותו, כל מי שפנה אלי קיבל תשובה בצורה הכי ישירה שיש, גם אם היא לא הייתה נעימה. לא ניסיתי להתייפייף ולספר סיפורים. אני מאוד מאמין בתקשורת, לא סתם אלוהים נתן לנו פה (או מקלדת ועכבר במקרה של הפורום). להסתתר מאחורי מסך, לכתוב שקרים והמצאות זה הדבר הכי קל, נוח ופשוט. חבל מאוד שבעולם האמיתי האמת רחוקה משם מליוני שנות אור.

אבל שלא יווצר הרושם שזו הסיבה היחידה שאני עוזב את האודיו. כמו שהחיידק צץ בשנת 2003 ככה הוא גוסס בשנת 2013. אני לא חושב שהמצב אצלי שונה מהסטטיסטיקה, תחום האודיו לרכב הוא חיידק שבא והולך, יש כאלה שהוא מגיע בגיל מוקדם ויש כאלה שבגיל מאוחר, יש כאלה שהוא הולך אחרי כמה חודשים ויש כאלה שהוא נשאר אצלם כמה שנים. אני חושב שנפלתי איפשהו באמצע ההתפלגות הסטטיסטית הזו.

כבר יותר מ 3 שנים שאין לי מערכת נורמלית באוטו. אפילו יותר מזה, מזה חצי שנה שאני מתנייד עם ההגברה המקורית של הרדיודיסק המקורי. גיליתי שאני כבר לא מחפש את המרכוז של הזמרת במרכז הבמה ושבלתי אפשרי לשים סאב בתא המטען ברכב קטן שתא המטען שלו נמצא בשימוש מלא ב 99% מהנסיעות. גילתי שאני כבר לא מתלהב ממוזיקה בפול ווליום (לא שאי פעם שמעתי בפול ווליום, כן?) ושבכלל אני כמעט לא שומע מוזיקה. גלגל"צ זה אחלה.

הגיע הזמן לשים את המפתחות על השולחן ולהמשיך הלאה. אני מאוד אוהב את Carsforum ואין לי שום כוונה להפסיק את פעילותי בו. אני משקיע זמן בפורומים אחרים ומייצר תכנים נוספים לאתר. זה משהו שטוב לי ושאני נהנה לעשות.

אני מקווה שאנשים מסויימים יקראו שוב את דבריי ואולי יראו דברים אחרת. אני מקווה שיבוא יום והפורום יחזור ויתרומם על רגליו. המידע היום זמין ונגיש הרבה יותר ממה שהוא היה לפני עשור (כי לפני עשור לא היה פייסבוק ולמי שהיה ICQ קראו חנון). יש היום בשוק ציוד סופר איכותי במחירים נגישים לכל, יש יבואנים לכמעט כל מותג וגם יש ebay.

אני מקווה שיש בחוץ עוד אנשים שמחפשים SQ ללא פשרות כמו גם שנמשיך לראות פרוייקטים רציניים ואמיתיים של SPL.

אני באמת מקווה שהפורום הזה יחזור לתקופת הזוהר שלו. לצערי אני לא אהיה שם.

שיהיה לכולנו בהצלחה בהמשך הדרך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

יוצא שאנחנו פורשים ביחד מהפורום הזה ובעצם כמעט מאותן סיבות בדיוק.

אצלי נכון לעכשיו החיידק בשיאו אבל מתחילה לה הדעיכה ואני מחפש את מערכת ה"פרישה" שלי אפשר לאמר שמכאן והלאה תתגלגל איתי לרכבים הבאים בחיי.

הסיבות שאני פורש בגללן הן כי אינני יכול יותר לנהל דיון אחד נורמאלי מבלי שמישהו יחליט "להתפוצץ" - מספיק מילה אחת שאני כותב שמישהו מפרש אותה לא נכון וזה קורה - אז, במצב כזה, אין טעם להמשיך יותר לכתוב.

מה גם שאני לא מבין את עצמי כבר - אני מתאמץ בצורה יוצאת דופן להעלות מידע לפורום שיפריח בו קצת את השיעמום ואת חוסר המשך הלימידה בנושאי סאונד נטו - SQ ובסופו של דבר זה תמיד נגמר במהומה.

אני לא רואה יותר במפגשי הפורום כמקום חברי עבורי ואני גם רואה במפגשי הפורום כמקום שיש בו סכנה פוטנציאלית שעלולה להפוך למקרה מצער - אני יודע שאף אחד מחברי הפורום לא יסכימו עם זה אבל גם לא מסכימים איתי לגבי שום דבר אחר באותה הנימה, אז, אני רק יכול לקוות שאני טועה כאן לגבי זה.

ובדיוק כמוך - אמנם אני פורש מכתיבה בפורום ובהחלט אני פורש לצמיתות מהמפגשים אבל אני אמשיך להביט כאן ואהיה פעיל באופן פרטי עם כל אותם האנשים אשר הם כן חברים לתחביב וכן שומרים איתי על קשר רצוף וקבוע גם דרך הפורום וגם בחיים הפרטיים.

אם יהיה משהו חריג שארגיש שארצה לשתף בו, אעשה זאת אבל מה שבטוח זה שאני לא אמשיך לעזור או להיות פעיל בפורום אודיו כפי שהייתי בעבר.

תשמור על קשר - אתה איש יקר עבורי וחבר!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

את האמת אני לא מכיר כל כך את שניכם, אבל ממה שהספקתי לקרוא כאן (החיידק נכנס גם אצלי עכשיו

יחד עם רכבי הראשון) אתם אנשים גדולים עם ידע גדול ורחב ואין ספק שתחסרו לפורום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשנכנסתי לפורום לראשונה לפני כמה שנים אתה היית המנהל מבחינתי (לא ידעתי אפילו שהיו עוד מנהלים)-

היית אקטיבי ואינפורמטיבי וניכר שהנחלת את מה שהיה להווייתך "רוח הפורום".

חבל שאתה פורש, אני מקווה שמישהו ייכנס לנעליים שלך ובכלל יתחיל לקחת את ניהול הפורום בצורה יותר אקטיבית מאיך שהוא מנוהל כרגע.

(אין לי בעיה עם הניהול כרגע אבל זה תמיד יותר נחמד שהמנהלים עצמם גם כותבים בפורום ולא נמצאים רק על תקן מנקי ספאם).

פורסם

כמה חבל שאנשים עם ידע כל כך גדול עוזבים. לא מעניין אותי ריבים וסיבות, אנשים חדשים שרוצים ללמוד רק מפסידים מזה.

לפחות אני מדבר בשם עצמי,כי לקבל מידע נוסף,אולי אצה כזאת או אחרת ולראות ולקראו דברים חדשים מאנשים עם ניסיון וידע זה תמיד כייף ופה הפסד כולו של הפורום. חבל

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

יש יוזרים שפורשים בגלל המנהלים ויש מנהלים שפורשים בגלל יוזרים... אירוני משהו. :rolleyes:

לא נורא, הגיע הזמן להמשיך הלאה ולחפש עניין במקומות אחרים, זו דרכו של הטבע.

תהנה מהפרק הבא בחייך ותרגיש חופשי להתייעץ באוף טופיק אם יש צורך בהכוונה.

לסיכום - ברוח גלגל"צ, הייתי רוצה להקדיש לך שיר לדרך: :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=msumWLbq1Dk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

לפני כמה ימים חשבתי לעצמי - שפעם הייתה תקופה שרוב הזמן שהייתי מבלה בקארספורום הייתה בדרך כלל בפורום אודיו.

ואילו לאחרונה אני אפילו לא נכנס אליו.

אני לא מתבייש להודות שגם אני לא תמיד הסכמתי עם איתמר וגם אמרתי לו את זה מדי פעם.

אבל בסה"כ האמת היא שגם אני לפני 11 שנה בערך לא יכולתי לסבול לשמוע שום דבר ברדיו שהוא לא מוזיקה והיום אני מאזין לרשת ב' ומתעצבן אם שמים לי איזה שיר שיפריע לדיבורים... וגם ביננו, כמה פעמים אפשר להמליץ על טמפו ו-100.4 :wink:

פורסם

אז תמליץ על משהו אחר או שלא תמליץ. מה זה משנה?

עצם הדרמטיזציה של הפעולות של החברים והמנהלים כאן תמוהה בעיני מאוד.

כ"כ הרבה חברים וותיקים לא נמצאים כאן או שכן ורק מראים נוכחות פעם ב.. ולא זכור לי שמישהו מהם עשה מזה כזה סיפור גדול.

חברים או מנהלים רוצים לאוורר רגשות ובעיות שנוצרו מול קהל הפורום? קדימה.. מה רע בדיון על דעות, דרכי התנהגות ואופציות אופרטיביות בפורום?

יש מספיק דברים שמציקים בפורום שצריך להיות קל ופשוט לדבר עליהם.

לי מציק שאסור לכתוב חחח(מקבילה ל LOL וניגזרותיה כמעט בכל מקום אחר בעולם אלא אם נתחיל לרשום צב"ר כל פעם שמצחיק לנו) או אחי וכו'. אז מה? אם הייתי מנהל ולכם היה מציק שמותר לא היינו יכולים לדבר על זה? אז נכון לכל אחד הייתה דעה אחרת ויכול להיות שהיו קצת עצבים בדרך. אז כולם היו מתגברים על זה כי בסופו של דבר הכל דיבורים ואני לפחות לא מכיר מקרים של אלימות שנבעו מהפורום. הזוי..

אז הרמה עכשיו ירודה כי באמת שהפורום רווי מידע וחידושים קשה למצוא היום. אז תנוחו, תנו לדור החדש להמליץ על טמפו ו 100.4 ומדי פעם כשיהיה משהו שמעניין אתכם תבואו לכתוב משהו או אפילו ללמוד משהו חדש.

אני מקווה שכשתרצו לחזור לפורום תעשו את זה.

לסיכום, דיי לדרמה! ובהצלחה לכם בהמשך דרככם.

פורסם

מסכים עם כל מילה של מור.

רק שלדעתי, כל מה ששניכם (אדי ואיתמר) פירסמתם תמיד היה לרווחת ושימוש שאר חברי הפורום, ויוצא שבגלל כמה עשבים שוטים:

1.אתם נפגעים.

2.הפורום נפגע.

לדעתי זו לא הדרך לטפל בבעיה, וחבל שזה הכיוון של שניכם.

אישית אני מאד מקווה להמשיך ולראות את השתתפותכם בפורום.

תמיד מוזמנים ורצויים במפגש צפון.

SCANSPEAK

פורסם

למה יש את ההכללה הזאת ש״הדור הצעיר״ חסר ידע?

יש פה מספיק מוחות צעירים בעלי טונות של מידע וידע.

קשה לפרגן?

זה נראה שכואב לכם שיש דם חדש בעל ידע בפורום.

זו מגמה שחוזרת על עצמה מאז שאני נהייתי פעיל פה ב2011. יש שנאה כלפינו, ויש הרבה שנאה והדבקת סטיגמה לתחום הSPL.

זה נמאס וזה דוחה.

עשיתם כזה עניין מפרישה. אין צורך בזה. אני מרגיש כאילו הפורום נהיה בית אבלים.

פורסם

דיוויד לקחת את זה למקום דיי קיצוני.

"דם חדש", תמיד טוב, טכנולוגיה משתנה/מתווספת, וכך גם הנפשות היודעות להפעילה אותה נכון, והוותיקים לעולם יצעקו "לפני שבאתם היה פה יותר טוב".

זה נכון לכל תחום, ואני חייב לצטט פה את אחד המרצים שלי, "בשנות השישים שיגרו אנשים לירח, את הכלי עליהם הם טסו לא תיכננו בעזרת מחשב או מודלים מסובכים מידיי...", בכל אופן היום לא מתכננים אום בלי מחשב, אך הערגה לעבר תמיד קיימת.

י

SCANSPEAK

• תוכן חדש...