Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

איך יכול להיות ששבעים שנה אתם רוצים את זה, ואנחנו, בעלי כוח של בין חמישה לעשרה אחוז - מצליחים למנוע את זה מכם?

אנחנו באמת כל כך מתוחכמים?

הרבה פוליטיקה אבל בעיקר שמירה על סטטוס קוו. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 28 דקות, נקודה טובה כתב:

כמו שכתבתי לך כבר מליון וחצי פעמים - כמה מיסים אתה חושב שאנחנו לא משלמים? 17 מע"מ כפול קמעונאי וסיטונאי 50 אחוז יבוא 60 אחוז דלק ואין לי מושג כמה אחוז על דירות - בוא נעשה ממוצע 50 אחוז מהכל.

כמה עולה רפואה בארה"ב? כל כך הרבה? 

1. עניתי על זה. זה לא מה אני "חושב". זה עובדות. שמוסכמות אפילו על חבריכם למחנה הפוליטי מ"קוהלת". חרדים לא תורמים לכלכלה הישראלית, ואורח החיים שלהם, ללא תמותה המונית מרעב ומחלות, מתאפשר רק בזכות הקונסטלציה הפוליטית העקומה בישראל, וכמה אנשים לא חכמים מדי שלא מבינים שגם הם נפגעים מזה.

2. לא יודע. אבל אני יודע כמה עולה רפואה פרטית בישראל. וגם כמה עולה ביטוח רפואי פרטי בישראל. סכומים שמשפחה שלא יכולה לממן ארנונה כנראה תתקשה להוציא. אבל גם מה הקשר? המבנה חברתי פוליטי בארה"ב שונה. אני לא יודע כמה חרדים מקבלים food stamps. אבל זה מרתק. בזכותך אלך לחפש עכשיו כמה החרדים רוכבים על ה-welfare ושות' בארה"ב. תודה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 26 דקות, פינדר כתב:

זו למשל תמונה חלקית לכספים שמקבלים מוסדות גור בלבד. ויש עוד הרבה כאלו.

לקחתי את המוסד שמקבל שם הכי הרבה (14 מליון לשנה) 

אני משער שלומדים שם לפחות 3000 תלמידים

זה יוצא 388 ש"ח לחודש לתלמיד. אם זה 6000 זה יוצא 164...

גם אם אתה צודק, זה לא ההוכחה.

אבל אני שבעתי מהוויכוחים האלה.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

ללא תמותה המונית מרעב ומחלות,

חיסון לקורונה עלה למדינה 2 ש"ח לאזרח.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

וכמה אנשים לא חכמים מדי

זו דמוקרטיה, או איך שקוראים לזה בסאטמר "את וכלבא שווין"

פורסם
לפני 11 שעות, yor2 כתב:

המדינה בוערת. והוא טס לו לטורקיה. פתאום חברים.

בפעם השנייה ב-15 שנה: נתניהו ייפגש עם ארדואן בשבוע הבא (ynet.co.il)

ראש הממשלה ימריא לביקור ראשון בטורקיה מאז 2016, על רקע התחממות היחסים בין המדינות. שלושה ימים לפניו ייפגש ארדואן עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן.

טס לתורכיה, כי חושש מטיסות ארוכות יותר. בגלל הקוצב והכל...

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 5 דקות, נקודה טובה כתב:

חיסון לקורונה עלה למדינה 2 ש"ח לאזרח.

לא הצלחתי להבין את הטענה. או שאולי אתה לא הצלחת להבין את שלי. קורונה זו דוגמא אחת, מאוד עצובה, שהראתה למה אין סיכוי לעתיד משותף עם החרדים בישראל, כשאלו שוב בחרו לשאול את הרבי אם יש מחלה אמיתית או לא, אבל משום מה באו לקבל טיפול בבתי חולים ציבוריים על חשבוני כשחלו. אבל שוב, זו רק דוגמא. ברמה  הכללית יותר, בלי ה-2000 ומשהו שקל שהמשפחה שלי מעבירה למשפחה ממוצעת בבני ברק כל חודש - המשפחה הממוצעת מבני ברק תמות מרעב. זו לא הקצנה רטורית. זו מציאות אובייקטיבית. יש גבול כמה עניים ומאושרים אפשר להיות. וגם את זה, אגב, ראינו בקורונה.

לפני 8 דקות, נקודה טובה כתב:

זו דמוקרטיה, או איך שקוראים לזה בסאטמר "את וכלבא שווין"

לא יודע אם הייתי קורא לזה "דמוקרטיה", אבל זה לא כזה משנה. זה מה שמספיק אנשים בישראל מאמינים בו, כן.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

. בזכותך אלך לחפש עכשיו כמה החרדים רוכבים על ה-welfare ושות' בארה"ב. תודה.

אה צחוקים. מסתבר שכן. לא רק זה, מסתבר שמערכת החינוך החסידית בניו יורק מוציאה כל שנה בוגרים שלא יודעים לקרוא ולכתוב באנגלית, וברמה הכללית יותר, בתי ספר פרטיים של הקהילה היהודית בניו יורק פחות או יותר נכשלים במבחני קריאה ומתמטיקה סטנדרטים של המדינה. ולמרות התוצאות המרשימות, לפי הניו יורק טיימז, בתי ספר של החסידים בניו יורק מקבלים מאות מיליוני דולרים בשנה, ומבזבזים אותם על שימור עוני ובורות בקהילות החסידיות.

ובכן, חייתי בסרט עד היום. מסתבר שאפשר לדפוק את המערכת גם באמריקה. ואם זה עובד כל כך טוב עם הגויים הפראיירים שם, למה שלא יעבוד פה?

פורסם
לפני 16 דקות, fatboy1340 כתב:

מעניין כמה עלה לו ביטוח הנסיעות

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בטוח שיהיה לכם את כל זה?

אולי יש עוד מישהו חוץ מהחרדים שמעוניין בזה?

בטוח. כמו בכל מדינה מערבית מתוקנת. בטוח גם שישנם אנשים אחרים מעוניינים בשירותי דת, אף אחד לא לוקח להם את זה. הפרדת דת מהמדינה זה לא סגירת מסעדות כשרות. אם יהיה בביקוש יהיו לך מסעדות כשרות בד"צ בריבוע. רוצה להתחתן עם רב או ברבנות? אף אחד לא לוקח לך את זה. לא רוצה לנסוע בשבת? לא ידחפו אותך בכוח לאוטובוס. להיקבר בבית קברות יהודי? אולי בקומות, אבל לא חסר. אבל שלא יתפסו אנשים כמוני בביצים מלידה ועד הקבר.

איך יכול להיות ששבעים שנה אתם רוצים את זה, ואנחנו, בעלי כוח של בין חמישה לעשרה אחוז - מצליחים למנוע את זה מכם?

אנחנו באמת כל כך מתוחכמים?

לא, אתם לא כאלה מתוחכמים. זה המצב של המדינה, כאשר ישנם 2 מחנות בערך חצי חצי. ואז גם 5 אחוז יכולים לקבוע מי יהיה בשלטון.

אגב, מה זה ה"א" של אפזצט"א? חשבתי שזה הולך "פזצטא"?

בזמני זה היה אפזצט"א. "א" זה אש, תלוי בתווך ההתקלות יכול לבוא לפני "פול".

• מעניין 1
פורסם
לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

לא הצלחתי להבין את הטענה. או שאולי אתה לא הצלחת להבין את שלי. קורונה זו דוגמא אחת, מאוד עצובה, שהראתה למה אין סיכוי לעתיד משותף עם החרדים בישראל, כשאלו שוב בחרו לשאול את הרבי אם יש מחלה אמיתית או לא, אבל משום מה באו לקבל טיפול בבתי חולים ציבוריים על חשבוני כשחלו. אבל שוב, זו רק דוגמא. ברמה  הכללית יותר, בלי ה-2000 ומשהו שקל שהמשפחה שלי מעבירה למשפחה ממוצעת בבני ברק כל חודש - המשפחה הממוצעת מבני ברק תמות מרעב. זו לא הקצנה רטורית. זו מציאות אובייקטיבית. יש גבול כמה עניים ומאושרים אפשר להיות. וגם את זה, אגב, ראינו בקורונה.

לא יודע אם הייתי קורא לזה "דמוקרטיה", אבל זה לא כזה משנה. זה מה שמספיק אנשים בישראל מאמינים בו, כן.

אה צחוקים. מסתבר שכן. לא רק זה, מסתבר שמערכת החינוך החסידית בניו יורק מוציאה כל שנה בוגרים שלא יודעים לקרוא ולכתוב באנגלית, וברמה הכללית יותר, בתי ספר פרטיים של הקהילה היהודית בניו יורק פחות או יותר נכשלים במבחני קריאה ומתמטיקה סטנדרטים של המדינה. ולמרות התוצאות המרשימות, לפי הניו יורק טיימז, בתי ספר של החסידים בניו יורק מקבלים מאות מיליוני דולרים בשנה, ומבזבזים אותם על שימור עוני ובורות בקהילות החסידיות.

ובכן, חייתי בסרט עד היום. מסתבר שאפשר לדפוק את המערכת גם באמריקה. ואם זה עובד כל כך טוב עם הגויים הפראיירים שם, למה שלא יעבוד פה?

לא אצפה ממך להבין את שיקוליי בנוגע לקורונה כשם שלא תצפה ממני להבין את התועלת בהסכמי אוסלו.

ויכוח על מהות הדמוקרטיה ורמת ההשכלה של חסידות בניו יורק לא יחכימו לא אותי ולא אותך אז חבל לשתינו להתחיל עם זה.

ובלי קשר, אני לא מחפש להתווכח או להוכיח את עמדתי, יש לי מספיק פורומים חרדיים שכולם יחשבו שאני צודק. ובעיניי ודאי אני צודק לפחות כמו שבעיניך אתה צודק. אני מנסה להבין אותך (או לא אותך ספציפית אבל את החילוני הממוצע).

תחשוב עליי כמו VM, כתבת שאתה כותב קוד לצ'יפים שממשים אלגוריתמים מורכבים  - מסתבר שאתה משתמש בVM או אימולטור כל שהוא, במידה מסויימת אני מנסה להריץ תוכנה חילונית על חומרה חרדית, נטו כי אני אוהב להבין כל דבר. ככה שכל התנצחות מיותרת.

פורסם
לפני 46 דקות, נקודה טובה כתב:

חיסון לקורונה עלה למדינה 2 ש"ח לאזרח

אולי הנוזל במזרק עלה 2 ש"ח. 

הובלה, אחסון, קירור, פחת, מערך של אחיות שמחסנות, הסברה לציבור, וזה רק על קצה המזלג. 

בנושא המימון לבתי ספר, השקעה בחינוך היא הכי טובה שיש בעיני לטווח ארוך. בתנאי שהיא מחזירה את עצמה, כלומר מייצרת אדם שמפרנס גם את עצמו ואת משפחתו, וגם מפריש לטובת הכלל - בתי חולים, כבישים, חינוך וכו'. 

בחסידות גור זה ממש לא המצב. 

דרך אגב, עד כמה שידוע לי מתנהלת חקירה במדינת ניו יורק בנוגע למיליונים שקיבלו הקהילות החרדיות, ולא לימדו את המחויב לפי החוק. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 9 דקות, נקודה טובה כתב:

לא אצפה ממך להבין את שיקוליי בנוגע לקורונה כשם שלא תצפה ממני להבין את התועלת בהסכמי אוסלו.

ויכוח על מהות הדמוקרטיה ורמת ההשכלה של חסידות בניו יורק לא יחכימו לא אותי ולא אותך אז חבל לשתינו להתחיל עם זה.

ובלי קשר, אני לא מחפש להתווכח או להוכיח את עמדתי, יש לי מספיק פורומים חרדיים שכולם יחשבו שאני צודק. ובעיניי ודאי אני צודק לפחות כמו שבעיניך אתה צודק. אני מנסה להבין אותך (או לא אותך ספציפית אבל את החילוני הממוצע).

תחשוב עליי כמו VM, כתבת שאתה כותב קוד לצ'יפים שממשים אלגוריתמים מורכבים  - מסתבר שאתה משתמש בVM או אימולטור כל שהוא, במידה מסויימת אני מנסה להריץ תוכנה חילונית על חומרה חרדית, נטו כי אני אוהב להבין כל דבר. ככה שכל התנצחות מיותרת.

שאלת שאלות, התווכחת על עובדות ועניתי לך.

בוודאי שזה יכול להחכים אותך, ובטח שזה מחכים אותי. אתה, הרי, שאלת על עלות ביטוח רפואי בארה"ב, לא? ולצד השני, אני לומד, בזכותך, שגם בארה"ב קיום של חלק די גדול מהקהילה החרדית אפשרי רק כי יש פראיירים שמממנים את זה.

אני מבין את השיקולים שלכם מצוין. כולם רוצים לשרוד, בסופו של דבר. ולכן כנראה רק אנשים מיוחדים לא ילכו לקבל טיפול רפואי כשהם חולים, גם אם הרבה אומר שזה בסדר, אין מחלה וצריך להמשיך ללמוד תורה. אני גם לחלוטין מבין את האמונה, את השיטות לפתור דיסוננסים שהיא מייצרת והצורך לבנות סיפורים כדי להסביר למה מה שהציל אותכם בקורונה, זה לא רופאים אלא תפילות, את הקושי להכיל מציאות אובייקטיבית עובדתית, שיכולה להיות מנוגדת לכל מה שגדלת וחונכת להאמין בו.

כחילוני ממוצע, אני לא מחפש לשכנע אותך, אלא רק מסביר לך את התהליך. וקורונה זו סתם דוגמא. אבל ברמה המאוד עקרונית, הקהילה שלך היא סוג של נזק סוציולוגי עצום למדינת ישראל, שכמעט ובלתי אפשרי לתקן. ואתה גם לא תבין את זה, בדיוק בגלל שאתה מנסה להריץ תוכנה חילונית על חומרה חרדית, וזה חוסם אותך.אני יכול לכתוב עוד מיליון פעם שאתם חיים על חשבוננו, ושזה אולי הדבר היחידי שגם בשמאל הכלכלי וגם בימין הכלכלי מסכימים עליו, כי זו פשוט עובדה אובייקטיבית. ואתה תמשיך לזרוק את זה לפח. 

אז מה בעצם אתה מנסה להבין?

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

יש הנחה על השתלת שיער סגול

• מצחיק 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, נקודה טובה כתב:

כמו שכתבתי לך כבר מליון וחצי פעמים - כמה מיסים אתה חושב שאנחנו לא משלמים? 17 מע"מ כפול קמעונאי וסיטונאי 50 אחוז יבוא 60 אחוז דלק ואין לי מושג כמה אחוז על דירות - בוא נעשה ממוצע 50 אחוז מהכל.

איך אתה מגיע ל50%? נניח הכנסה משפחתית של 10000 ש״ח נטו. מיסים ישירים יצא בערך 1500 ש״ח. אם כל ההכנסה הולכת על קניות, אזי 1500 ש״ח הלכו על מע״מ. אם מוציאים 1000 ש״ח על דלק, עוד 500 על בלו. סה״כ 3500 ש״ח למשפחה שמחזיקה רכב. אז אותה משפחה תאורטית לא מממנת את הלימודים של ילדיה, את הבריאות שלהם, את התחבורה הציבורית, את חופשות הלידה ואין מה לדבר על ביטחון וצבא.

אבל זה בדיוק העניין, אני לא רוצה לשכנע אתכם לגבי עלויות או נשיאה בנטל. במוקדם או במאוחר יגיע השלב בו תאלצו אתם לקחת את המושכות ולהיות בעלי הבית, כי אתם תהיו הרוב. אז הדבר הכי טוב לדעתי הוא לתת לכם להתנסות ברמת עיר, עוד לפני שצריך לדאוג לצבא ואנשים שישרתו בו 

לפני שעתיים, נקודה טובה כתב:

מצבם של הבנות טוב יותר, אגב - הם כן לומדות ליבה ואח"כ עובדות, לתשומת לבך, ועובדות ההוראה בבתי הספר החרדיים מתוקצבות בשישים אחוז שהם לפעמים ארבעים אחוז בפועל (כי זה לא נכנס בבסיס התקציב ובסוף לא תמיד זה נשאר...)

למעשה הם מקבלות הרבה פחות מהמורים בציבור הכללי, זאת עובדה שקשה להתווכח עליה.

אם זה המצב אז אמורה להיות לכם מוטיבציה כפולה לאוטונומיה, כדי שיקבלו את השכר המלא. באוטונומיה אתם תחליטו כמה לשלם למורות וכמה עולים הלימודים

פורסם

מצבם של הבנות טוב יותר, אגב - הם כן לומדות ליבה ואח"כ עובדות, לתשומת לבך, ועובדות ההוראה בבתי הספר החרדיים מתוקצבות בשישים אחוז שהם לפעמים ארבעים אחוז בפועל (כי זה לא נכנס בבסיס התקציב ובסוף לא תמיד זה נשאר...)

אם הבנות במגזר החרדי לומדות ליבה, ואחר כך עובדות ב60 אחוז מהתקציב, אז תגיד לחבר כנסת החרדי עם הקול של העז שהן ראויות פי 60 יותר ממנו לעמוד על הדוכן במליאת הכנסת.

פורסם
לפני 56 דקות, SurfHigh כתב:

אולי הנוזל במזרק עלה 2 ש"ח. 

הובלה, אחסון, קירור, פחת, מערך של אחיות שמחסנות, הסברה לציבור, וזה רק על קצה המזלג. 

לא מוצא כרגע את הנתון, אני מדבר על המחיר שמדינת ישראל סבסדה את החיסון - אולי אתה צודק וזה לא כולל הובלה וכו'

לפני 20 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

איך אתה מגיע ל50%? נניח הכנסה משפחתית של 10000 ש״ח נטו. מיסים ישירים יצא בערך 1500 ש״ח. אם כל ההכנסה הולכת על קניות, אזי 1500 ש״ח הלכו על מע״מ. אם מוציאים 1000 ש״ח על דלק, עוד 500 על בלו. סה״כ 3500 ש״ח למשפחה שמחזיקה רכב. אז אותה משפחה תאורטית לא מממנת את הלימודים של ילדיה, את הבריאות שלהם, את התחבורה הציבורית, את חופשות הלידה ואין מה לדבר על ביטחון וצבא.

זה הרבה יותר מ1500 - אתה צריך להכפיל את המע"מ בכל יד שעוברת+ מס הכנסה שמתגלגל לצרכן בסוף.

כל דבר מייבוא הוא באזור 50 אחוז, כמה עולה רכב כאן וכמה בחו"ל? ולא דיברנו על הדירות שאנחנו קונים יותר.

אבל כבר אמרתי ששבעתי מהחשבונות האלה - אתם מקצינים. מאוד. 

אני מוכן להבין שאנחנו מקבלים יותר ממה שאתם מקבלים ביחס למה שאנחנו נותנים (בראש חילוני - כנ"ל) אבל לא נמות בלעדיכם ולא תרוויחו כמעט כלום מזה שניפרד.

הכסף שלכם קבור (עמוק) אצלכם, לא אצלינו.

פורסם

אם אלוקים אמר גם מה תורה ומה לא - למה לא להקשיב לו?

זה לא בדיוק ככה, זה לא שאלוהים ישירות אמר זה סוג הפרשנות האנושית העקיפה שאתה בוחר להאמין בה אומרת.  בגלל זה יש שבעים פנים לתורה.  האם השתתפות בבניית וחיסוק מדינתנו הוא הוא לא לא מידה קודש? לדעתי דרך אגב כן

"כמה עולה רפואה בארה"ב? כל כך הרבה?"

בוא תשמע סיפור אמיתי מיד ראשונה לא שמועה רחוקה, דוד של אשתי אגם מסורתי שחי בארה"ב שנים רבות , בזמן הקורונה שוכנע על ידי רבנים לא להתחסן לקורונה, האיש בשלב מסויים חלה הקורונה והיה מאושפז זמן רב כל יוםצעלות של אלפי דולרים ועקב הסוכרת שלו לצערי הסתבכה מחלתו עד שהפך לצמח ולםני שבועות בודדים נפטר והוטס לקבורה בישראל לאחר שנתיים של מאבק ממושך  , בקשר לעלות האשפוז בארה"הףב- גויסה לו מגבית של מאות אלפי דולרים שבקושי כסתה את העלות שם, סיפור אמיתי שנותן לך מושג לגבי עלות הרפואה בארה"ב

• תוכן חדש...