Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מובילי המחאה יאמרו שהם יכבדו תוצאות של משאל עם, אז יהיה משאל עם.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אם הרופא שואל אתכם למי הצבעתם, פשוט תעברו לקבל טיפול אצל ״עמית רופא״, זה כבר ילמד אותו לקח.

בחייאת @sperial, אולי תסביר לנו מה זה הדבר הזה?

image.thumb.png.e5e5ba588610949e73f3915c079d2fa7.png

מה בדיוק הנקודה שלך?   על איזה סעיף אתה מתלונן?

למה שהכשרה של עוזר רופא תיעשה על ידי ההסתדרות הרפואית ולא על ידי מוסד אקדמי, למשל?

פורסם
לפני 13 דקות, נקודה טובה כתב:

אתה באמת מאמין שאני לא יכול ללמוד את זה בחודש חודשיים?

אתה מערבב בין "נקודה טובה" האדם, לבין החרדים כקהילה.

פורסם
לפני 11 דקות, נקודה טובה כתב:

סקרנות נטו - איזה מתמתיקה אנגלית צריך במערך הטכני?

אתה באמת מאמין שאני לא יכול ללמוד את זה בחודש חודשיים

לא יודע. בתור טכנאי אחזקת מע' טילי נט, היה לי רקע של בגרות טכנולוגית וכיתת י"ג אלקטרוניקה. כולל אנגלית ומתמטיקה.

אם אתה מסוגל ללמוד את כל זה בחודשיים אתה גאון מבוזבז, עם פוטנציאל השתכרות של עשרות אלפי שקלים בחודש.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

משאל עם על מה? אם אנחנו רוצים לחיות במדינת הלכה או לא? יכול להיות שיש לזה רוב. אז מה?

בכלל, אני בטוח שגם אם אין היום אין רוב להקמת ממלכה מדיאבלית בחסות האל בישראל - יהיה עוד עשור.

אבל זה לא יפתור את המתח הברור בין מי שרוצה לחיות במדינה מערבית, במאה ה-21, למי שרוצה לקדיש את חייו לתפילות לאלוהים או סגידה למלך ביבי.

למעשה, אני לא חושב שיש משהו או מישהו שיכול לפתור את המתח הזה. 

הצד שלי רק יכול להזכיר, למי שמתנדנד, שרוב שתומך ברעיון מסוים, לא הופך את הרעיון עצמו לדמוקרטי או ליברלי או כל מילה אחרת, שהימין הדתי בישראל משתמש בה ומרוקן אותה מכל תוכן; שהקונספט של אנטי דמוקרטים שרוכבים על עיקרון רצון הרוב לא חדש; ושחילונים שמונעים לא רק על ידי שנאה לערבים ושמאלנים, צריכים להבין שהשלטון המלוכני בישראל ידפוק גם אותם, וזה רק עניין של טיימינג מתי.

• אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

מה בדיוק הנקודה שלך?   על איזה סעיף אתה מתלונן?

למה שהכשרה של עוזר רופא תיעשה על ידי ההסתדרות הרפואית ולא על ידי מוסד אקדמי, למשל?

לא ההכשרה, אלא הפיקוח המקצועי.

להסתדרות הרפואית מנגנונים מסודרים לקביעת הדרישות, הפיקוח ובחינת המועמדים.

אם צריך לנעבחר את הסמכות זה צריך להיות למשרד הבריאות. אבל במסגרת ההפיכה רוצים גם לשנות את הגדרות האקדמיה, כל מוסד יוכל לקרוא לעצמו אוניברסיטה. ומה רע להעניק למוסד כזה, המנוהל על ידי אנ"ש, עוד קתת סמכויות?

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

לא יודע. בתור טכנאי אחזקת מע' טילי נט, היה לי רקע של בגרות טכנולוגית וכיתת י"ג אלקטרוניקה. כולל אנגלית ומתמטיקה.

אם אתה מסוגל ללמוד את כל זה בחודשיים אתה גאון מבוזבז, עם פוטנציאל השתכרות של עשרות אלפי שקלים בחודש.

תשמע. הבחור צנוע. רק לפני כמה שבועות דן

ובר על בחור הישיבה שמסוגל ללמוד את הקוקפיט של  F15 ביומיים

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, נקודה טובה כתב:

תלוי מה. דרג א׳ כנראה שתוכל תוך שלושה חודשים, אם יש לך תפיסה טכנית טובה, זה זמן הכשרה של טכנאי רגיל. הם לרוב קוראים רשימת תקלות ומחליפים במקום. משהו מעבר - כנראה שלא. צריך לדעת אנגלית טכנית וברמה טובה גם אלקטרוניקה/מכאניקה.

מה שאני לא מבין, ואולי החברים החרדים אולי יצליחו להסביר לי: אתם משוכנעים שתוך חודש/חודשיים תוכלו לדעת כל דבר שאחרים במדינה עושים, אתם לא רוצים לשרת את המדינה בשירות צבאי/לאומי, לא מקבלים משפט שלא על פי דין תורה, המנהיגים שלכם מאמינים שאתם אלו המממנים אותנו ולו תתקיים מדינה על פי ההלכה הכל יהיה מדהים ולא תצטרכו לעבוד. מעבר לכך לא נוח לכם שהמיסים שלכם מממנים דברים כמו עבודות בשבת או קולנוע (יכול להבין את זה). אז אם כל זה נכון, מדוע אתם לא רוצים אוטונומיה משלכם שתתנהל בדין תורה? לא יהיה מעליכם חיוב לשירות המדינה, תוכלו לנתב את כספי המיסים שלכם ללימוד תורה ובג״צ לא ישפיע עליכם. אני לא מבין מדוע במשך כל השנים הללו לא העלתם דרישה כזו, והייתם מראים לכולם איך אוטונומיה כזו משגשגת, אור לגויים.

שואל ברצינות, ללא ציניות. פשוט לא מתחברים לי הדברים

• רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

ומה עשית איתם בעבודה? חיברת מעגלים לפי נוסחאות?

הנה, אתה מתכנת אם אני זוכר נכון, וזה העבודה הכי מורכבת שאני מכיר - כמה לדעתך אתה משתמש בליבה שלמדת? כלומר, אם היית מתחיל ללמוד פיתוח ישר מאנגלית בסיסית ומתמתיקה בסיסית?כמה זה היה מעכב אותך? כל אחד יודע אנגלית בסיסית בעולם שלנו ואתה לא משתמש היום במתמתיקה המורכבת שלמדת, למען האמת - ספק אם אתה זוכר אותה.

באמת נטו סקרנות

לפני 2 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

מה שאני לא מבין, ואולי החברים החרדים אולי יצליחו להסביר לי: אתם משוכנעים שתוך חודש/חודשיים תוכלו לדעת כל דבר שאחרים במדינה עושים, אתם לא רוצים לשרת את המדינה בשירות צבאי/לאומי, לא מקבלים משפט שלא על פי דין תורה, המנהיגים שלכם מאמינים שאתם אלו המממנים אותנו ולו תתקיים מדינה על פי ההלכה הכל יהיה מדהים ולא תצטרכו לעבוד. מעבר לכך לא נוח לכם שהמיסים שלכם מממנים דברים כמו עבודות בשבת או קולנוע (יכול להבין את זה). אז אם כל זה נכון, מדוע אתם לא רוצים אוטונומיה משלכם שתתנהל בדין תורה? לא יהיה מעליכם חיוב לשירות המדינה, תוכלו לנתב את כספי המיסים שלכם ללימוד תורה ובג״צ לא ישפיע עליכם. אני לא מבין מדוע במשך כל השנים הללו לא העלתם דרישה כזו, והייתם מראים לכולם איך אוטונומיה כזו משגשגת, אור לגויים.

שואל ברצינות, ללא ציניות. פשוט לא מתחברים לי הדברים

החרדים בעיקרון לא תמכו בהקמת המדינה כידוע לך בודאי - כנראה שמאותה סיבה שהם לא דורשים אוטונומיה

פורסם
לפני 1 דקה, נקודה טובה כתב:

איך בדיוק תבין מעגלים אלקטרוניים אם לא למדת חשמל ואלקטרוניקה, שמבוססים על מתמטיקה?

לפני 3 דקות, נקודה טובה כתב:

היית מתחיל ללמוד פיתוח ישר מאנגלית בסיסית ומתמתיקה בסיסית?כמה זה היה מעכב אותך?

ספרי הלימוד המתקדמים והעדכניים כתובים באנגלית. איך תקרא עם אנגלית בסיסית? איך תתעדכן בלי לקרוא מאמרים?

מעל עשרים שנות עבודה, רובן בחברות בינ"ל. איך הייתי מתקשר עם עמיתים ממדינות אחרות בלי אנגלית?

אני מתכנת אבל עובד בחברת חומרה. הצ'יפים שאנחנו מפתחים מממשים אלגוריתמים מתמטיים מורכבים. אז אם הייתי אלגוריתמאי הייתי נדרש לשימוש יומיומי במתמטיקה מתקדמת. אבל גם בתפקיד שלי, אני צריך לכל הפחות להבין מתמטיקה של מספרים קומפלקסים, מה זו התמרת פורייה ועוד מושגים שלא לומדים בבית ספר יסודי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

הרבדים האן הרבה יותר מורכבים.

בבית הספר לרפואה למדתי דיפרנציאלים ואינטגרלים שהיו הבסיס לקורס בתרמודינמיקה ולקורס בביופיזיקה שעליהם נבנה הקורס בפיזיולוגיה, שחיוני להבנת הפתולוגיה של מחלות.

אפשר להתווכח האם ההעמקה הזו דרושה כדי לדעת כמה פניצילין לתת, אבל כך בנויים לימודים אקדמיים. הם מלמדים לא רק עובדות, אלא, בעיקר, נותנים כלים ללימודנוהתפתחות עתידית. הרי מה שלמדתי ברוטציה בפנימית ב-1979 כבר לגמרי לא רלוונטי. אבל הכלים שקיבלתי מאפשרים לי להיות בחזית הרפואה גם כשאני על סף הפנסיה. אילו למדתי רק כמה chevklisys כנראה שאחרי 3 שנים הייתי צריך לפנות את מקומי.

או הקורסים בסטטיסטיקה, שלכאורה חסרי משמעות למי שאינו חוקר. אהל, מבתבר, שבלעדיהם אי אפשר להבין מאמר רפואי, הודאי לא באופן ביקורתי.

וכמובן אנגלית מקצועית שחיונית להבנת החומר. אנגלית שפינדר יישבר ממנה אחרי המשפט השני, בדיוק כפי שאני אשבר אחרי המשפט השני בתיעוד של האפליקציה שלו. אלה לא דרישות בסיסיות אלא הרבה יותר מעמיקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 55 דקות, נקודה טובה כתב:

סקרנות נטו - איזה מתמתיקה אנגלית צריך במערך הטכני?

כל הספרים כתובים באנגלית.

מאמין?אנחנו לא בדת פה, אלא במדע.

בשביל לעשות משהו יותר בסיסי מהחלפת גלגל/שמן כאשר זה אנחנו מדברים על מערכות מכאניות מתקדמות, חשמליות, אוויניקה וכדומה אז אתה בחיים לא תצליח.

לפני 33 דקות, נקודה טובה כתב:

כל אחד יודע אנגלית בסיסית בעולם שלנו ואתה לא משתמש היום במתמתיקה המורכבת שלמדת, למען האמת - ספק אם אתה זוכר אותה.

מה?אני יכול להגיד לך בפירוש שחלק גדול ממדינת ישראל לא יודע אנגלית בסיסית.

נחש מה, מהנדסים משתמשים במתט' המרוכבות שהם למדו בגלל שזה הבסיס לתרגילים שהם פותרים.

אני סטודנט להנדסת חשמל ואני גם מעביר שיעורים פרטיים במקצועות המתט' והפיסיקה, כל מה שלמדתי בשנתיים הראשונות זה בסיס על מנת שאבין את ההתמחויות שאני לומד+זה עוזר לי להבין ביותר קלות נושאים אחרים.

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

וכמובן אנגלית מקצועית שחיונית להבנת החומר. אנגלית שפינדר יישבר ממנה אחרי המשפט השני, בדיוק כפי שאני אשבר אחרי המשפט השני בתיעוד של האפליקציה שלו. אלה לא דרישות בסיסיות אלא הרבה יותר מעמיקות.

את זה אהבתי.

זה מה שנכון, כולם לומדים תוך כדי עבודה.

פורסם

סקר : איזה חוט של שנאה ביבי ימשוך הערב בנאומו?  

קורטוב קורבנות? רצוי עם איזה משל ודימוי ציורי מימי תשעה באב?

סקר 2: מה הסיכוי שהוא יקרא בצורה קוהרנטית ומכילה לכל חלקי העם להתאחד ללא השפלות להאשמות למי מהצדדים 

פורסם
לפני 35 דקות, נקודה טובה כתב:

הנה, אתה מתכנת אם אני זוכר נכון, וזה העבודה הכי מורכבת שאני מכיר - כמה לדעתך אתה משתמש בליבה שלמדת? כלומר, אם היית מתחיל ללמוד פיתוח ישר מאנגלית בסיסית ומתמתיקה בסיסית?כמה זה היה מעכב אותך? כל אחד יודע אנגלית בסיסית בעולם שלנו ואתה לא משתמש היום במתמתיקה המורכבת שלמדת, למען האמת - ספק אם אתה זוכר אותה.

באמת נטו סקרנות

אני מהנדס ויכול להעיד שאני משתמש בכל לימודי האנגלית, ההנדסה והחשבון שלמדתי, מהיסודי עד סוף תואר שני. לא יכולתי לעשות את עבודתי בלי זה, נקודה. ואני אחד האנשים החלשים בחברה, כנראה כולם עושים סביבי רונדלים.

לא רואה מישהו משלים את זה בשלושה חודשים, גם עילוי. וזה מה שחבל, אם אתה אדם מוכשר, למה להציב לעצמך מכשול בהעדר לימודי ליבה?

• תוכן חדש...