Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, arturkopit כתב:

על מה אתה מוכן להמר?

על זה אתה נתפס? אתה מסוגל להרבה יותר...

לפני 2 דקות, arturkopit כתב:

לא יודע אם אתה צוחק או אתה אשכרה מאמין בזה.

לא צוחק ולא מאמין, רק שואל.

אין כאן ויכוח - אני לא אומר את זה בתור הצעה משלי, רק מנסה להבין מה אתם חושבים (מה שתכל'ס אני מנסה תמיד..:)

רק מעניין אותי מהו המשהו שלא מסתדר לי בפאזל. מה אתם מחפשים שיהיה באוטונומיה הזאת.

לפני 4 דקות, David32 כתב:

בכול מקרה, לא רק שאני לא רואה איך בלי ליבה אפשר להיות מוצלח בהייטק, אני גם רואה איך *למרות* ליבה והשכלה - אנשים לא מוצלחים.

אתה בעצם אומר שרוצים שכולם יהיו מוצלחים ולכן מלמדים אותם למרות שבפועל זה לא עוזר ללא מוצלחים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

@David32 גם מחנך. ובדיוק כמו בהנדסה, זה איזה שילוב של יכולת שמגיעה ״מהבית״, לימודים פורמליים וכמובן ניסיון. כמובן שהסט הזה שונה מהסט שנדרש להנדסה, אם כי אין סתירה ביניהם, ויש מקרים נדירים של מהנדס טוב שהוא גם מורה טוב. ואם גם מחנך טוב אז בכלל עילוי.

כתבתי קודם - מבחני ה-IQ נועדו למטרות ספציפיות, לא צריך לראותם כאורים ותומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, נקודה טובה כתב:

אין כאן ויכוח - אני לא אומר את זה בתור הצעה משלי, רק מנסה להבין מה אתם חושבים (מה שתכל'ס אני מנסה תמיד..:)

רק מעניין אותי מהו המשהו שלא מסתדר לי בפאזל. מה אתם מחפשים שיהיה באוטונומיה הזאת.

אתה בעצם אומר שרוצים שכולם יהיו מוצלחים ולכן מלמדים אותם למרות שבפועל זה לא עוזר ללא מוצלחים

מה אנחנו מחפשים? היפרדות ממכם.

שתפסיקו לשאוב את הכספים שלנו.

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 11 דקות, נקודה טובה כתב:

לזה לא צריך אוטונומיה, אם אתם טוענים שאנחנו חיים על קצבאות פשוט תפסיקו אותם.

לא ברור לי מדוע בחרת שלא לענות לשאלתי, אבל זכותך.

לפי הזכור לי משרד החינוך מתקצב כל תלמיד בישראל בסכום של כאלף ש"ח לחודש. משפחה חרדית ממוצעת מביאה לעולם שבעה ילדים. מדובר ב-7000 ש"ח לחודש במשך שנים, על חינוך בלבד, שהמדינה מתקצבת את המשפחה החרדית, גם אם אחד ההורים בה עובד.  אני מניח שהמשפחה החרדית הממוצעת לא מכניסה למדינה מיסים בגובה 7 אלף ש"ח לחודש ואין לי כוונה לפגוע בילדים החרדים או להכריח אותם ללמוד במסגרת שהם לא רוצים בה. אבל אם תהיה אוטונומיה חרדית, ייתכן שהיא תהיה יעילה בהרבה בעלות החינוך לילד (למשל פחות מפקחים ותקנים שאינם מורים) ועלות החינוך תעלה 400 ש"ח לחודש, אזי כל המדינה תוכל ללמוד מדוגמא זו.

הפסקת הקיצבאות יוצרת תחושה של אנטי בקרב הציבור החרדי. אין לי כוונה "לחנך" את הציבור החרדי, אלא ליצור משוב חיובי - ליצור בקרב הציבור אינטרס לעבוד בעבור עצמו: אם יכשיר את תלמידיו יותר טוב לחיים, הוא ירוויח כסף רב יותר לטובת מטרותיו האישיות, בין אם הן חומריות או רוחניות.

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

אתה לא חושב שבחישוב פר IQ ההייטק לוקח?

אדרבה תחכים אותי, אני לא מחפש לצאת צודק - אני מחפש לדעת

אין קשר בין מנת משכל, היכולת ללמוד ואיכות העבודה.

אתה יכול להיות מבריק ובעל יכול למידה מדהימה אבל חסר מעוף וחשיבה מקורית אז אתה תשב ותעשה עבודה אפורה שכל אחד בינוני יכול לעשות.

איש פיתוח (וזה לא משנה אם זה מהנדס, מתכנת או אדריכל נוף) צריך חשיבה יצירתית, חשיבה מחוץ לקופסא ואת הכלים ליישם את הרעיונות המוזרים שלו. זה מה שהופך אותו לעילוי ולא זה שהוא מסוגל לפתור משווואה דיפרנציאלית בעל פה תוך דקה.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, נקודה טובה כתב:

הפרדה. דמיין שני אחים שחיים יחד תחת קורת גג אחת. הבכור בטוח שהוא נושא בכל נטל אחזקת הבית, מימון המחיה, ניקיון וכו'. הצעיר בטוח שהוא עושה את חלקו ביצירת אווירה נעימה בבית בזכות השירה שלו. למה שימשיכו להילחם זה בזה? יבנו מחיצה בתוך הבית ויחלקו אותו לשניים, כל אחד ינהל את ביתו כראות עיניו ויזמינו זה את זה לארוחה מדי פעם. ברגע שהסרת את הרכיב המרכזי למלחמה בין השניים, הם יוכלו לראות טוב יותר את הדומה ביניהם במקום את השונה.

שני הצדדים מאמינים כאן בכיוונים שונים לחלוטין ונקודת הפיצוץ מגיעה, מדוע לא לעצור רגע לפני ולנסות לאפשר לכל אחד לחיות בהתאם לאמונתו?

לפני 9 דקות, נקודה טובה כתב:

לא את החינוך החרדי.

לפי אתר הכנסת, בשנת התשפ"א תוקצב כל ילד חרדי בסכום שנתי בסך 14,341

אם לא טעיתי בחישוביי, זה מעל אלף ש"ח לחודש.

אולי החינוך החרדי עולה מאה שקלים בחודש וסתם מטעים אותנו כדי שנכעס עליכם? שהרי אתה חש שאתה נושא את משקלך וברצונך להביא כמה שיותר ילדים לעולם בכסף שהרווחת ביושר ואילו אני חש שאתה, כאדם טוב שאתה, לא רואה את העלות האמיתית של אופי חייכם. הרי שאם נבצע הפרדה תוכלו להוכיח לנו שמדובר סתם על העמסה מיותרת של משרד החינוך ובסופו של דבר הילד החרדי לומד נהדר במאה שקלים לחודש.

עריכה אחרונה על ידי הצילינדר השישה עשר
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, נקודה טובה כתב:

אולי תסביר לי, למה אתה כל כך נעול על תכנות.

לימודי ליבה זה לא רק מתמטיקה ואנגלית, ואני בכלל לא מבין למה אתה רואה בתכנות את הסמל היחיד להצלחה.

בינינו, כנראה שאחד ממקצועות החסרים ביותר לחרדים הוא מקצוע האזרחות, כדי שתבינו על מה התרעמות וכיצד אמורה להתנהל מדינה מתוקנת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, נקודה טובה כתב:

לפני 32 דקות, arturkopit כתב:

למה אתה מתחמק?

בוא נתערב. אלוהים איתך, לא?

לפני 19 דקות, נקודה טובה כתב:

זה למה נדרש ללמוד ליבה.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 1 דקה, הצילינדר השישה עשר כתב:

הפרדה. דמיין שני אחים שחיים יחד תחת קורת גג אחת. הבכור בטוח שהוא נושא בכל נטל אחזקת הבית, מימון המחיה, ניקיון וכו'. הצעיר בטוח שהוא עושה את חלקו ביצירת אווירה נעימה בבית בזכות השירה שלו. למה שימשיכו להילחם זה בזה? יבנו מחיצה בתוך הבית ויחלקו אותו לשניים, כל אחד ינהל את ביתו כראות עיניו ויזמינו זה את זה לארוחה מדי פעם. ברגע שהסרת את הרכיב המרכזי למלחמה בין השניים, הם יוכלו לראות טוב יותר את הדומה ביניהם במקום את השונה.

שני הצדדים מאמינים כאן בכיוונים שונים לחלוטין ונקודת הפיצוץ מגיעה, מדוע לא לעצור רגע לפני ולנסות לאפשר לכל אחד לחיות בהתאם לאמונתו?

הבהרת את הנקודה יפה.

נניח שאתה צודק - איך תתנהל החלוקה הזאת? יש הרבה אנשים והרבה דעות אני מאמין אפילו ביני לבינך, מסאטמר עד השמאל שמאל יש הרבה מאוד אנשים - מה יעשו? יגדירו קריטריונים לכל עיר? זה לא רק חרדי או חילוני.

לפני 2 דקות, sperial כתב:

בינינו, כנראה שאחד ממקצועות החסרים ביותר לחרדים הוא מקצוע האזרחות, כדי שתבינו על מה התרעמות וכיצד אמורה להתנהל מדינה מתוקנת.

כתיבה בקארספורום זה נראה אחד השימושים היותר מועילים במקצוע הזה.

פורסם
לפני 4 שעות, נקודה טובה כתב:

סקרנות נטו - איזה מתמתיקה אנגלית צריך במערך הטכני?

אתה באמת מאמין שאני לא יכול ללמוד את זה בחודש חודשיים?

בחודש חודשיים אתה לא תלמד לעשות אפזצט"א. אלא אם כן אתה סוג של רמבו ומקומך בהוליווד.

לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

הקטע של האוטונומיה די קיים היום כבר - יש בני ברק ויש תל אביב, מה בדיוק אתם רוצים לחדש? מערכת חוקים נפרדת? תחבורה בשבת?

הפרדת דת ממדינה, שבני ברק תתקיים על חשבונה בלבד. אם כל זה מתקיים מוכן לתת פטור משירות צבאי, נסתדר.

לפני 21 דקות, נקודה טובה כתב:

לזה לא צריך אוטונומיה, אם אתם טוענים שאנחנו חיים על קצבאות פשוט תפסיקו אותם.

תשכנע בזה את נציגים בכנסת. לא נראה לי שהם יאהבו את הרעיון.

פורסם
לפני 2 דקות, mikyl כתב:

בחודש חודשיים אתה לא תלמד לעשות אפזצט"א

זה מה שעושים בטכני? או שזה מה שלומדים בליבה?

לפני 2 דקות, mikyl כתב:

הפרדת דת ממדינה

אתה בטוח שכל מי שהוא לא חרדי מעוניין בכך? אני לפחות רוצה להאמין שלא

לפני 3 דקות, mikyl כתב:

תשכנע בזה את נציגים בכנסת. לא נראה לי שהם יאהבו את הרעיון.

כולכם נופלים באותו פח, זה לא הצעה שלי ודעתי לא חשובה כאן. אני שואל למה אתם הולכים ישר על אוטונומיה כאילו זה מה שיביא לצרותינו דיי.

פורסם
לפני 2 דקות, נקודה טובה כתב:

נניח שאתה צודק - איך תתנהל החלוקה הזאת? יש הרבה אנשים והרבה דעות אני מאמין אפילו ביני לבינך, מסאטמר עד השמאל שמאל יש הרבה מאוד אנשים - מה יעשו? יגדירו קריטריונים לכל עיר? זה לא רק חרדי או חילוני

כן, לכל עיר שתבחר זאת בנפרד. הרי עיר פטורה מהחובות הכבדות של מדינה - צבא, ביטחון וכו'. אין סיבה שהדבר לא ינוהל ברמת העיר החרדית. לא הצעתי ולא אציע לחרדי בבני ברק לחלוק את אותה אוטונומיה עם חרדים מירושלים. הכוונה להגדיל את כוחה של העירייה לכדי אוטונומיה. ואם העיריה בוחרת לקיים אירועים בהפרדה וזה הוא רצון הבוחרים באותה אוטונומיה - איזו זכות יש לי לבקר אותה? ההפרדה לא תתבצע מכספי המיסים של המדינה, אז באיזו אמתלה נתערב בעיניניה?

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, נקודה טובה כתב:

איך תתנהל החלוקה הזאת? יש הרבה אנשים והרבה דעות אני מאמין אפילו ביני לבינך, מסאטמר עד השמאל שמאל יש הרבה מאוד אנשים - מה יעשו? יגדירו קריטריונים לכל עיר? זה לא רק חרדי או חילוני

זה נשמע פתרון מעולה אבל כשחושבים על זה לעומק קשה להאמין שזה בר ביצוע.

יותר בר ביצוע זה להפריד את הדת מהמדינה, כך שכל מי שדתי/חרדי/מסורתי יוכל לחיות כמו שהוא מאמין בלי לפגוע בחופש של אחרים וההפך.

במקום מדינה יהודית, מדינה ליהודים. 

אם ההנהגה החרדית/דתית לא היתה משתמשת בכח הפוליטי שלה כדי לכפות את אורחות חייה על כולם, לאף אחד לא היה כזה אכפת לממן את מי שבוחר ללמוד תורה ולהיות עני מרוד עם 8 ילדים.

לפני 6 דקות, נקודה טובה כתב:

אני שואל למה אתם הולכים ישר על אוטונומיה כאילו זה מה שיביא לצרותינו דיי

כי אז יהיו לנו אוטובוסים ורכבות בשבת, יהיו לנו פחות מגבלות על עסקי מזון, יהיו פחות עיכובים בבניית תשתיות, פחות עוגמת נפש למי שרוצה להתחתן ולהתגרש, ובעצם שיפור עצום בכל תחום שכרגע הדת מכתיבה בו את חוקי המדינה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה מה שעושים בטכני? או שזה מה שלומדים בליבה?

זה מה שלומדים בצבא ביחידות קרביות.

אתה בטוח שכל מי שהוא לא חרדי מעוניין בכך? אני לפחות רוצה להאמין שלא

לא עשיתי סקר, אבל כל התשובות כאן אישיות. אף אחד לא יכול לענות בשביל כולם.

• תוכן חדש...