Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, נקודה טובה כתב:

את זה אהבתי.

זה מה שנכון, כולם לומדים תוך כדי עבודה.

אז זה הרבה לפני שהתחלתי לעבוד. זה התחיל במאמרים מתוך Scientific American שקראתי בלימודי הביולוגיה בתיכון, דרך כל הספרים בטכניון (חוץ מספר הפסיכולוגיה של הילגארד), וכמובן כל מה שאני קורא היום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 53 דקות, נקודה טובה כתב:

הנה, אתה מתכנת אם אני זוכר נכון, וזה העבודה הכי מורכבת שאני מכיר - כמה לדעתך אתה משתמש בליבה שלמדת? כלומר, אם היית מתחיל ללמוד פיתוח ישר מאנגלית בסיסית ומתמתיקה בסיסית

כל הזמן.

אנגלית - אני לא יכול להסתדר עם אנגלית בסיסית, כי רוב ההייטק הישראלי מוכוון ארה"ב, רוב התקשורת בכתב היא באנגלית ובמקומות רבים, גם מהנדסים נדרשים לתקשר עם לקוחות גם בכתב, גם בע"פ, גם בפגישות. אומנם היה רק מקום אחד אי פעם שאשכרה ביקשו ממני לכתוב חיבורון באנגלית בסוף הראיון,  אבל ההנחה היא שפשוט כולם יודעים אנגלית ברמה סבירה. ואתה די תתקע אם לא. כמובן, מעבר לתקשורת הזו, אתה אמור להיות מסוגל לקרוא מה אנשים עושים וללמוד מזה. וגם זה לא כזה קל עם אנגלית לא קיימת.

מתמטיקה - יש אכן בשוק לא מעט מפתחים שסיימו כל מיני קורסים ואין להם רקע סביר במתמטיקה. זו לחלוטין מגבלה. כשאני יושב ומדבר עם עמיתים לעבודה על קטע קוד מסוים, אנחנו נדרשים להבנה במושגים מתמטים שונים, כדי להיות מסוגלים להבין כמה טוב או רע הקוד צפוי לעבוד. אתה לא חייב תואר במדעי המחשב כדי להבין את העיקרון. אבל אם אין לך רקע ברמה של 5 יח' אפילו (ואני לא מדבר על אוטודידקטים יוצאי דופן שקוראים אינפי של מיזלר לפני השינה לכיף) - לא תוכל לתרום דבר לשיחה כזו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

אז זה הרבה לפני שהתחלתי לעבוד. זה התחיל במאמרים מתוך Scientific American שקראתי בלימודי הביולוגיה בתיכון, דרך כל הספרים בטכניון (חוץ מספר הפסיכולוגיה של הילגארד), וכמובן כל מה שאני קורא היום.

הדבר שהכי חידד את יכולותיך זה שרשור פוליטי בקראספורום על 2613 העמודים שבו , אם הצלחת כאן  אחר כך תוכל לערוך את הסיינטיפיק אמריקן עם יד קשורה תוך שלושה חודשים... 😉

• מצחיק 2

פורסם

תשמע, כאן אני מנסה לפתח את יכולות הלימוד בחברותא עם נקודה טובה.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

החרדים בעיקרון לא תמכו בהקמת המדינה כידוע לך בודאי - כנראה שמאותה סיבה שהם לא דורשים אוטונומיה

אוטונומיה זו לא מדינה, דווקא בשל כך הגיוני יותר שהחרדים ירצו לבנות אוטונומיה ולא חלק מ״מדינת היהודים״ בה לא רצו לקחת חלק מלכתחילה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, נקודה טובה כתב:

זה מה שנכון, כולם לומדים תוך כדי עבודה.

בלי רקע מתאים אתה לא תבין כלום בעבודה שאתה אמור לעשות ורק תחקה את מה שהאחרים עושים. בשביל ללמוד תוך כדי עבודה, צריך להגיע עם רקע מתאים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, רוןS כתב:

במשפחה שלי אין טייסים.   אחד נהרג, אחד נרצח.

כשאתה מדבר על טייסים, של נעליך.

האצבע שלך קלה על המקלדת.

ליבי על האבדן אבל אין קשר לנושא מצטער....

טייס הוא חייל בדיוק כמו כל חייל אחר. 

פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

....

לא, הוא נלחם בעומק האויב. לא בדיוק זהה למש״ק דת או שקמיסט. הטייס מקדיש חלק נכבד מחייו למען המדינה, מושג ערטילאי משהו לעומת אילו שחושבים שהמדינה צריכה לשרת אותם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, yd b-4 כתב:

טייס הוא חייל בדיוק כמו כל חייל אחר

בוודאי , כל מי שמשרת בצבא של המדינה היהודית היחידה הכבוד כולו שלו בכל תפקיד שלא יעשה, 

אבל בתשובה שלך יש גם הקטנה לטייסים לבסוף מגיע להם את הכבוד ולא את הבוז/ביטול כבודם , לא כי הם שווים יותר,  אלא מהסיבה הנכונה.

פורסם
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

לא הוא לא.

אין קשר בין ה"מכשיר כשרות" לבין הטייס, כמו שאין קשר בין הספר לבין הטייס.

בשביל להיות טייס אתה נדרש לעבור מיונים שמתחילים מצו ראשון ונמשכים כ4 שנים. אחרי שסיימת את זה אתה מחולק לטייסות ששם אתה ממשיך לקבל הכשרה. בנוסף לזה אתה חותם קבע של כ9 שנים[או 7 לא זכור לי המספר המדויק, יותר הרבה מכל אחד אחר].

הטייסים נותנים את החיים שלהם למדינה, לעומת החרדים שלוקחים את החיים המדינה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

טייס המילואים מתאמן על בסיס שבועי. וכמובן עושה כוננויות פעילות בלי סוף. אז הוא מסתכן, והמשפחה צריכה לסבול את העדרותו מהבית. והמעסיק צריך לספוג את ימי ההעדרות שלו מהעבודה (כלומר, לא כל מעסיק ירצה להעסיק אותו). וכמובן שלטוס במרחבים מוגני נ"מ צפוף זה עסק מסוכן מאוד. זה שונה לגמרי מאיש החי"ר שאכן נלחם מול אש ומסתכן ברמות הגבוהות ביותר, אבל הפעילות שלו אינה כל כך יומיומית. וכמובן שההכשרה של איש חי"ר אורכת חצי שנה, לא 5-6 שנים יקרות מאוד של הכשרת טייס.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

עדיין לא הבנתי מדוע החרדים לא רוצים אוטונומיה. @נקודה טובה לא היית רוצה לחיות  באוטונומית העיר בני ברק?

לא יהיה איום בגיוס, המיסים שלכם ילכו קודם כל ללימוד תורה ובג״צ לא יתערב לכם בדבר

הרי בקצב הילודה הקיים זה יקרה כך או כך, מדוע לא להקדים את המאוחר? במקום להילחם עם החילונים, בואו תראו לכולם איך עושים זאת אחרת.

אני בכנות מאמין שזה ישפר את היחסים בין כולם כאן. לא יוכלו לומר לחילוני שחרדים שודדים את הקופה הציבורית והחרדים לא יצטרכו לממן דברים שמנוגדים להשקפת עולמם.

עריכה אחרונה על ידי הצילינדר השישה עשר
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 10 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

החרדים לא יצטרכו לממן דברים שמנוגדים להשקפת עולמם.

זה בעצם אומר שהם יצטרכו לצאת לעבוד ולממן את עצמם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, arturkopit כתב:

זה בעצם אומר שהם יצטרכו לצאת לעבוד ולממן את עצמם

המנהיגים שלהם אומרים שהחרדים מממנים את החילונים, לפיכך ההפרדה תעשה להם רק טוב.

אני מאמין שלחרדים שיוצאים לעבוד יהיה קל יותר מנטלית לעבוד ולשלם מיסים אם המיסים ילכו רק לדברים בהם הם מאמינים. להכריח אותם לעשות משהו לא יעבוד, לעשות למען עצמם אולי יהיה להם הגיוני יותר

פורסם
לפני שעתיים, נקודה טובה כתב:

הנה, אתה מתכנת אם אני זוכר נכון, וזה העבודה הכי מורכבת שאני מכיר - כמה לדעתך אתה משתמש בליבה שלמדת?

קודם כול, מאוד עצוב שמתכנת זאת העבודה הכי מורכבת שאתה מכיר. רק מראה על כמה צר עולמך.

שזה עצוב קצת.

מתכנתים בלי בסיס עושים עבודה גרועה, אני יחסית מזלזל במקצוע הזה, אבל פאק אני נתקל בכול כך הרבה בינוניים ואף גרועים שאולי כדי שאוריד את הרף קצת.

גם אנשים טכניים, איתם אני עובד, ישר רואים מי מבין ובעל יכולת ללמוד ולהבין מהר, ומי... לא. פשוט לא. לצערי נאלץ להתמודד עם כמה כאלה, וזה פשוט לא כיף.

זה לא בדיוק הלפתור משוואות דיפרנציאליות, זה משהו אחר שמגיע עם זה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...