Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנדלבליט אמר היום שמספיק החוק לביטול עילת הסבירות בכדי שישראל תפסיק להיות דמוקרטית.

אחרי הנאום של הנוכל הגדול אני מבין שמנדלבליט צדק. ראשית נאום מביש. נאום שכולו שלשפוך דלק למדורה ולצחוק כל הדרך. סרבנות. חצי מהממשלה שלו לא שרתה בצבא ועוד קיבלה הטבות על הסירוב.

הוא באמת לא צריך יותר מהחוק הזה.

לא צריך פסקת התגברות, לא צריך ועדה לבחירת שופטים ולא צריך שינוי נוסף במערכת המשפט.

החוק הזה מייתר את בית המשפט ולוקח לו את השיניים והיכולת לבקר חוקים והחלטות.

מחר ראש הממשלה מחליט לחוקק חוק שמפלגה שיש בה ח"כ ערבי איננה יכולה להתמודד בבחירות.

החלטה לא סבירה? זה מה שיש. ככה החלטנו ואף אחד לא יכול לבקר אותנו.

בא לשר למנות את השכן שלו למנכ"ל המשרד? עומד בקריטריונים, לא עומד בקריטריונים.....הוא יכול למנות את מי שהוא רוצה.

אני מזדעזע רק מהמחשבה על חוקים שבקנה ונהיה לי חום. כל החלטה שיחליטו להעביר, כל חוק, כל מינוי. אין דרך לבקר אותם.

להחליף אותם בבחירות? תסמכו עליהם שימצאו דרך לכך שהבחירות יתקיימו אך התוצאה תשאר לטובתם. לא יכול להיות? ראו הונגריה, טורקיה, פולין.

שלום לך ארץ נהדרת.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

החלוקה לשתי אוטונומיות היא נושא מעניין, בואו נפתח את זה.

השאלה הראשונה שלי היא:

1. איך הייתם מחלקים את השטח?

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 1 דקה, Shmulik_Miata כתב:

נושא מעניין, בואו נפתח את זה.

השאלה הראשונה שלי היא:

1. איך הייתם מחלקים את השטח?

מדוע לחלק את השטח? אוטונומיה היא משטר עצאי לערים החרדיות, כל עיר בפני עצמה. אין מגבלה של מעבר אנשים, שכל אחד יעבוד ויבלה היכן שהוא/היא רוצים. אם פלוני שייך לאוטונומיות, מדינת ישראל תעביר את מיסיו לרשות אליה הוא שייך. אין חובת גיוס, וכל מעשיו בתוך האוטונומיה ישפטו ע״פ חוקי האוטונומיה.

מי שלא שייך לאוטונומיות חייב בגיוס לשירות לאומי/צבאי ומיסיו הולכים למדינה כמו היום.

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

קודם כול, מאוד עצוב שמתכנת זאת העבודה הכי מורכבת שאתה מכיר. רק מראה על כמה צר עולמך.

אולי אתה חושב שזה לא עבודה מורכבת בגלל ש

אני נתקל בכול כך הרבה בינוניים ואף גרועים שאולי כדי שאוריד את הרף קצת.

אתה לא חושב שבחישוב פר IQ ההייטק לוקח?

אדרבה תחכים אותי, אני לא מחפש לצאת צודק - אני מחפש לדעת.

גם אנשים טכניים, איתם אני עובד, ישר רואים מי מבין ובעל יכולת ללמוד ולהבין מהר, ומי... לא. פשוט לא. לצערי נאלץ להתמודד עם כמה כאלה, וזה פשוט לא כיף.

זה לא בדיוק הלפתור משוואות דיפרנציאליות, זה משהו אחר שמגיע עם זה.

מסכים איתך לגמרי למרות שאין לי דרך להגדיר את היכולת הזאת, חוש טכני כזה? יכולת למידה?

הקטע של האוטונומיה די קיים היום כבר - יש בני ברק ויש תל אביב, מה בדיוק אתם רוצים לחדש? מערכת חוקים נפרדת? תחבורה בשבת?

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, נקודה טובה כתב:

הקטע של האוטונומיה די קיים היום כבר - יש בני ברק ויש תל אביב, מה בדיוק אתם רוצים לחדש? מערכת חוקים נפרדת? תחבורה בשבת?

מערכת מיסים נפרדת, מערכת חוקים נפרדת, פתרון כלשהו לשיוויון בנטל (צבא/לאומי). ברגע שהאחד לא ירגיש שהוא נפגע מהשני, ייטב לכולם. כרגע אנחנו על סף מלחמה בתוך הבית, אולי יותר טוב לצמצם אזורי חיכוך.

יש באוכלוסיה החרדית והחילונית הרבה דברים טובים ולתחושתי נוכל להתקרב אם ניקח מעט ספייס האחד מהשני. איש תחת גפנו ותחת תאנתו. 

אם ח״כ חרדי רוצה לעלות על בג״צ עם d9, אני לא רוצה שיפגע מהשקפת עולמי ומצד שני לא רוצה שישמיד את בג״צ. הוא חולם על שליטת דין תורה, אז למה לא לממש זאת בערים החרדיות? אולי זו הדרך וכל ישראל יראו את הפלא וילמדו מכך?

עריכה אחרונה על ידי הצילינדר השישה עשר
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, נקודה טובה כתב:

לא. זה סט מסויים של יכולות. סט שונה לחלוטין מזה של מחנך, ששונה מזה של רופא, ששונה מזה של טייס. אין בכלל סרגל שיכול להשוות. יש אנשים עם יכולות חופפות, אבל אי אפשר לומר שאחד טוב מהשני.

מבחן ה-IQ בעייתי מאוד, הוא בודק דברים מסויימים, והוא תלוי תרבות. נסה לחשוב על המבנה של שפות שונות, שאתן גדלים ילדים. שים לב שאפילו ציון הפסיכומטרי הישראלי מופיע ב-3 שקלולים - מאוזן, מוטה כמותית ומוטה לשונית. ההטיות האלה קיימות כי למקצועות שונים דרושות יכולות שונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

ס״ט שונה לחלוטין מזה של מחנך, ששונה מזה של רופא, ששונה מזה של טייס.

שלושתם עושים עבודה מכנית לרוב לעומת ההייטק שעושה יותר עבודה לוגית.

אבל שיהיה, לא אכפת לי, לי יש ס"ט (מה זה בכלל?) של אברך כולל ואולי של הורה:)

פורסם

הס״ט הוא באשמת מתקן הכתיב של האייפד. תוקן.

ההודעה שלך מראה חוסר הבנה בסיסית של מהות המקצועות. אין לך מושג איזו הבנה מעמיקה דרושה בכל אחד מהם (ואלה רק דוגמאות) כדי לבצע את העבודה נכון ולהגשים את המטרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, נקודה טובה כתב:

תשלום מיסים נפרד,  בני ברק תחיה על חשבון משלם המיסים שלה ותל אביב על שלה.

לפני 11 דקות, נקודה טובה כתב:

שלושתם עושים עבודה מכנית לרוב לעומת ההייטק שעושה יותר עבודה לוגית.

זה בעצם להגיד במילים אחרות שאין לך שום מושג על מה כל אחד עושה.

אם נלך עפי הטענה שלך, אין הבדל בין מועצת חכמי התורה לבין חבורת הקקי בגן. שנהיים עושים עבודה שלא מעניינת איש ואין לה שום תרומה.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 דקות, arturkopit כתב:

זה בעצם להגיד במילים אחרות שאין לך שום מושג על מה כל אחד עושה.

למה ככה? כתבת שורת קוד אחת מימיך? אני מהמר שלא.

לפני 11 דקות, arturkopit כתב:

תשלום מיסים נפרד,  בני ברק תחיה על חשבון משלם המיסים שלה ותל אביב על שלה.

לזה לא צריך אוטונומיה, אם אתם טוענים שאנחנו חיים על קצבאות פשוט תפסיקו אותם.

פורסם
לפני 3 דקות, נקודה טובה כתב:

על מה אתה מוכן להמר?

לפני 5 דקות, נקודה טובה כתב:

לא יודע אם אתה צוחק או אתה אשכרה מאמין בזה.

פורסם
לפני 8 דקות, נקודה טובה כתב:

איך נפסיק אם אתם מחר תצאו לרחובות ותהפכו פחים?

ובכלל, עם הממשלה הזו, יש לי הרגשה שנמשיך לשלם לכם ואפילו יותר. יודע מה? אני אכתוב במילים שאתה מבין. זה גזל!, פשוט גזל.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 3 שעות, נקודה טובה כתב:

מה עשית איתם בעבודה? חיברת מעגלים לפי נוסחאות?

הנה, אתה מתכנת אם אני זוכר נכון, וזה העבודה הכי מורכבת שאני מכיר - כמה לדעתך אתה משתמש בליבה שלמדת? כלומר, אם היית מתחיל ללמוד פיתוח ישר מאנגלית בסיסית ומתמתיקה בסיסית?כמה זה היה מעכב אותך? כל אחד יודע אנגלית בסיסית בעולם שלנו ואתה לא משתמש היום במתמתיקה המורכבת שלמדת, למען האמת - ספק אם אתה זוכר אותה.

באמת נטו סקרנות

אני מהנדס מכונות בהכשרתי ולא מתעסקישחרות בחישובים.

ועדיין משתמש המון ברץגיאומטריה אנליטית, פיזיקה, מתימטיקה (כולל חדו"א) שלא לדבר על אנגלית ברמה הרבה מעבר לתיכון.

מידי פעם משתמש בחשמל ואלקטרוניקה אבל זה ידע שצברתי במהלך השנים כשרק הבסיס בא מבית הספר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

קודם כול אני לא משווה IQ, זה לא מעניין אותי.

לא יודע גם מה הקשר בין IQ ללימודי ליבה.

לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

מסכים איתך לגמרי למרות שאין לי דרך להגדיר את היכולת הזאת, חוש טכני כזה? יכולת למידה?

נו ו? אם לא עושים את זה - לרוב אין את זה. 

משמע צריך אלא אם כן אתה מיוחד.

ומזה יוצא שפינדר משתמש בתוצאות של הלימודים שלו.

לפני 21 דקות, sperial כתב:

אין לך מושג איזו הבנה מעמיקה דרושה בכל אחד מהם (ואלה רק דוגמאות) כדי לבצע את העבודה נכון ולהגשים את המטרות.

דווקא כמחנך/מורה, כנראה צריך יותר כישורים של תקשורת בין אישית, חמלה, סבלנות ועוד, שמעט מאוד מזה כנראה יהיה קשור לIQ, וגם לא יודע כמה מזה זה באמת נלמד.

רוצה לאמר - לא חושב שאם הייתי הולך להוראה הייתי מורה טוב, פשוט כי אין לי סבלנות להסביר לאנשים ולא יודע איך ארבע שנים במוסד לימודי היו עוזרים לי לזה.

אותו דבר על כול מיני מקצועות אחרים. רופא נגיד צריך גם המון ידע והבנה, אבל גם את הנ"ל.

בכול מקרה, לא רק שאני לא רואה איך בלי ליבה אפשר להיות מוצלח בהייטק, אני גם רואה איך *למרות* ליבה והשכלה - אנשים לא מוצלחים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, נקודה טובה כתב:

לזה לא צריך אוטונומיה, אם אתם טוענים שאנחנו חיים על קצבאות פשוט תפסיקו אותם

תגיד את זה לדרעי ולחבר שלו גולדממבר ההוא. יכריזו עליך מנודה...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...