Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 36 דקות, Pika007 כתב:

קרן ארנונה- "יותר טוב מכלום"? מה? על מה לעזאזל אתה מדבר? כלום יהיה עדיף בהרבה על העיוות הלא נורמלי הזה, זו לא דרך לטפל בכלל, זו דרך להנציח את הבעיה ועל הדרך לגרום להידרדרות במקומות אחרים

מבין כל רעיון שניתן להציע זה אחד מהגרועים ביותר- ואיתו בחרו לרוץ

עדיף מאוד להישאר עם המצב הנוכחי

לפעמים אני תוהה אם מתרחש איזשהו תהליך מחשבה בכלל מאחורי הפוסטים שלך, בלא מעט מקרים אתה שוגה אבל נראה שאתה באמת חושב באמת ובתמים שדברים הם כפי שכתבת, כלומר אין לך מידע אחר- ולפעמים אתה משקש כאלו שטויות שגם אם לא ידעת, קצת היגיון צרוף היה מדליק לך נורה אדומה בנוגע למה שכתבת. 

כך או כך, ברור לי שאני מבזבז את זמני, 1000 עמודים לא שכנעו אותך, העמוד ה 1001 בוודאי שלא.

אני לפעמים תוהה אם אתה חושב שאתה אילון מאסק או ביל גייטס, עם כל היהירות וההתנשאות. ממה שאני קורא, זה רחוק מכך.

קרן הארנונה נועדה לפתור, לפחות בתיאוריה, את אחת מהבעיות הגדולות בשוק הדיור הישראלי - מערכת תמריצים שגורמת לעיריות להעדיף בנייה לעסקים על פני בנייה למגורים.

מה אמורה קרן הארנונה לעשות?   לגבות כסף על בנייה לעסקים ומצד שני לתת כסף לבנייה למגורים.

מילא לטעון שזה לא יפתור את הבעיה או יהיה לזה אפקט זניח, אבל איך זה יגרום להידרדרות או איזה עיוות לא נורמלי יש פה אני לא יודע. 

כרגיל, עושים דרמה מצעד יחסית קטן שלא ישפיע כנראה על משלם המיסים כלל.

גם לגבי הסרת המכס על יבוא חלב אתה מקשקש. מדובר בפתרון זמני אך מהיר יחסית.

ואפשר רק להניח שבזמן הזה ימשכו הדיונים בנושא ואולי הזמני יהפוך לקבוע.

ודבר אחרון - לכתוב שאתה יודע "בדיוק" מה הוא עשה ועושה, בכל רגע, לא משכנע אף אחד, רק מראה כמה אתה פוץ יהיר. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

מה אמורה קרן הארנונה לעשות?   לגבות כסף על בנייה לעסקים ומצד שני לתת כסף לבנייה למגורים

מאיפה מכסף הזה יבוא? 

נכון מאד, מאלו משנהלים נכון תקציב. זה כמו להגיד, יש לך מינוס? לא נורא, ניקח מאלו שיש להם יתרה בעו"ש. מילא אם הכסף היה מגיע מהממשלה.

לפני 13 דקות, gadik6 כתב:

כרגיל, עושים דרמה מצעד יחסית קטן שלא ישפיע כנראה על משלם המיסים כלל

לא ישפיע עלי? מה אתה אומר, אין לך מושג או שאתה בכוונה מתעלם. אני אקבל פחות שירותים מהערייה שלי, גם אם זה אומר פחות זיקוקים ביום העצמאות (ההקצנה בכוונה). אני עדיין נפגע.

לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

גם לגבי הסרת המכס על יבוא חלב אתה מקשקש. מדובר בפתרון זמני אך מהיר יחסית.

ואפשר רק להניח שבזמן הזה ימשכו הדיונים בנושא ואולי הזמני יהפוך לקבוע.

ודבר אחרון - לכתוב שאתה יודע "בדיוק" מה הוא עשה ועושה, בכל רגע, לא משכנע אף אחד, רק מראה כמה אתה פוץ יהיר. 

איך זה ישפיע בדיוק יגרום לממשלה לעמוד בהסכמים שלה שהיא עצמה חתמה עליהם???

מציגים לך בעיה ואתה במקום להביט למציאות בעיניים ולראות שעובדים עליך אתה בוחר להקיא תשובות לא רלוונטיות ועוד בוחר ללכת להעלבות אישיות.

• אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 3 דקות, ArikM כתב:

מאיפה מכסף הזה יבוא? 

נכון מאד, מאלו משנהלים נכון תקציב. זה כמו להגיד, יש לך מינוס? לא נורא, ניקח מאלו שיש להם יתרה בעו"ש. מילא אם הכסף היה מגיע מהממשלה.

לא ישפיע עלי? מה אתה אומר, אין לך מושג או שאתה בכוונה מתעלם. אני אקבל פחות שירותים מהערייה שלי, גם אם זה אומר פחות זיקוקים ביום העצמאות (ההקצנה בכוונה). אני עדיין נפגע.

איך זה ישפיע בדיוק יגרום לממשלה לעמוד בהסכמים שלה שהיא עצמה חתמה עליהם???

מציגים לך בעיה ואתה במקום להביט למציאות בעיניים ולראות שעובדים עליך אתה בוחר להקיא תשובות לא רלוונטיות ועוד בוחר ללכת להעלבות אישיות.

אתה קראת את הצעת החוק?   מה הקשר בין אלו ש"מנהלים" נכון תקציב לבין ההצעה לקחת כספים על בנייה לעסקים ולתגמל רשויות שבונות למגורים?

מה גם שמדובר פה רק על אחוז מסוים מהכנסות מהגידול בארנונה העסקית (כלומר השינוי), ולצד זה, יהיה תגמול על בנייה למגורים.

ואיזה בעיה מציגים?   משק החלב הוא הבעיה.

מחירי החלב בישראל גבוהים בעשרות אחוזים מאלו שבאירופה (זה היה נכון לפחות עד לא מזמן), וישראל (יחד עם קנדה) היא אחת המדינות האחרונות ב-OECD שעוד משתמשת במנגנון של מכסות.

הביטול הזמני של מכסי היבוא זה צעד קטן, אולי, לפירוק הקרטל, כמו שעשו כבר באיחוד האירופי לפני מספר שנים.

אם הפיילוט יוכיח את עצמו, אז זה יסתור את הטענה של הלובי החקלאי כי אי אפשר לייבא למשל חלב ניגר.

פורסם

הגיע שיפוצניק והצהיר שיתקן לי את הבית.

העיף את הגג וניסר את היסודות. שבר את החלונות וריסק את הדלתות.

אבל גדי מסביר לי שהכל בסדר, כי הוא תיקן מעולה את ברז המטבח המטפטף.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

אתה קראת את הצעת החוק?   מה הקשר בין אלו ש"מנהלים" נכון תקציב לבין ההצעה לקחת כספים על בנייה לעסקים ולתגמל רשויות שבונות למגורים?

מה גם שמדובר פה רק על אחוז מסוים מהכנסות מהגידול בארנונה העסקית (כלומר השינוי), ולצד זה, יהיה תגמול על בנייה למגורים.

ההצעה היא לשדוד את הרשויות שמנהלות את כספן באופן אחראי ולהעבירו לידיים של החרדים, שולחיהם של דרעי (ושאף אחד לא יספר שהוא לא השף במטבח הזה) וחבר מרעיו. 

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

ואיזה בעיה מציגים?   משק החלב הוא הבעיה.

מחירי החלב בישראל גבוהים בעשרות אחוזים מאלו שבאירופה (זה היה נכון לפחות עד לא מזמן), וישראל (יחד עם קנדה) היא אחת המדינות האחרונות ב-OECD שעוד משתמשת במנגנון של מכסות.

הביטול הזמני של מכסי היבוא זה צעד קטן, אולי, לפירוק הקרטל, כמו שעשו כבר באיחוד האירופי לפני מספר שנים.

אם הפיילוט יוכיח את עצמו, אז זה יסתור את הטענה של הלובי החקלאי כי אי אפשר לייבא למשל חלב ניגר.

החלב באירופה מסובסד בהיקפים עצומים. כמובן שכך מחירי המוצרים יורדים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, gadik6 כתב:

קרן הארנונה נועדה לפתור, לפחות בתיאוריה, את אחת מהבעיות הגדולות בשוק הדיור הישראלי - מערכת תמריצים שגורמת לעיריות להעדיף בנייה לעסקים על פני בנייה למגורים.

ככה לא פותרים את הבעיה. כמה מסבסדים פרזיטים.
אתה רוצה לפתור את הבעיה?
בוא נתחיל מזה שכולם ישלמו ארנונה בלי הנחות של 90%.
צעד שני להעלות את מחירי הארנונה.
אבל לא עושים את זה, רוצים שברשויות מסויימות אנשים שלא משלמים ארנונה יקבלו סיבסוד מרשויות אחרות שבהם אנשים משלמים ארנונה.
לא עושים את זה, רוצים שרשויות שבהם יש פרזיטים שלא יכולים להצדיק מרכז מסחרי כי הם קונים רק בסופר או בגדים מתרומות יסובסדו ע"י אוכלוסיות עובדות שיוצאות בערב לבית קפה שמשלם ארנונה לעסקים.
לא רוצים את זה, רוצים שרשויות שבהם יש אוכלוסיה לא עובדת באחוזים גבוהים מאוד ולכן אין הצדקה לבנייני משרדים בה תקבל סיבסוד ע"י רשויות אחרות של אנשים עובדים, שעובדים במשרדים קרוב לבית, משרדים שמשלמים ארנונה לעסקים.

אתה רוצה סיבסוד בין רשויות?
אין בעיה. תניח קריטריונים שלא מועדדים פרזיטיות.
למשל אחוז משלמי ארנונה מלאה מעל 90%.
למשל אחוז מועסקים מעל 80%.
ככה תתקצב עיריות פרברים שתורמות לכלכלה ולא פרזיטים, יש בזה הגיון אחרי הכל אותם אנשים עובדים בעיר אחרת שבה נמצא המשרד שמשלם ארנונה.
בקונטלציה הקיימת ברור למה החוק הזה בא לענות בראש ובראשונה.

לפני 22 דקות, gadik6 כתב:

מחירי החלב בישראל גבוהים בעשרות אחוזים מאלו שבאירופה

בדקת מה הסיבה?
האם זה בגלל המדינה או בגלל הרפתנים?
מה המעמ באירופה על חלב? מה המעמ על דגן? מה המכסים על דגן? מה הסבסוד על חלב?
כמובן שלא בדקת כלום ואתה כותב שטויות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 6

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

איך דודי אמסלם סיים תשורת שלו.

https://www.mako.co.il/news-politics/2023_q3/Article-a910157fb8a7981026.htm

גילויים חדשים: כך הסתיים שירות המילואים של השר דודי אמסלם בשריון.

בעקבות התבטאותו של השר אמסלם מוקדם יותר השבוע, מ"פ בגדוד המילואים שבו שירת החליט לחשוף את סיפור הדחתו - שטרם סופר • "הוא הכריח את כל הפלוגה לשקר למ"פ, לקח את הרגליים שלו וברח הביתה", שחזר • במהלך הריאיון ביקר את התנהלותו של השר: "אדם שמדיח לשקר, הוא מעז לקרוא לטייס שמסכן את חייו כל יום 'צפונבון'?" • אמסלם בתגובה: האירוע המדובר אמנם קרה, אבל לא הודחתי מהגדוד.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
  • מבאס 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
לפני כשעה, gadik6 כתב:

יש לי חבר שמגדל בקר למחייתו. הוא מתלונן שאירופה מסבסדת את החלקלאים, את המזון של החיות וכו' ולכן המחירים נמוכים. כאן במקום לסבסד מייבאים מחו"ל בזכות הבסבסוד האירופאי, ועוד בעם בטענות למגדלים שהם חזירים.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

מאיפה יקחו?

מהרשויות עם עודף. למה יש להם עודף? כי הם מתנהלות נכון כלכלית. 

מה הקשר לאיזה אחוז לוקחים, אפילו אם יקחו שקל אחד זה עדיין יוצא מהכיס שלי. 

שוב אתה לא עונה לעניין. 

לפני 2 דקות, yor2 כתב:

איך דודי אמסלם סיים תשורת שלו.

https://www.mako.co.il/news-politics/2023_q3/Article-a910157fb8a7981026.htm

גילויים חדשים: כך הסתיים שירות המילואים של השר דודי אמסלם בשריון.

בעקבות התבטאותו של השר אמסלם מוקדם יותר השבוע, מ"פ בגדוד המילואים שבו שירת החליט לחשוף את סיפור הדחתו - שטרם סופר • "הוא הכריח את כל הפלוגה לשקר למ"פ, לקח את הרגליים שלו וברח הביתה", שחזר • במהלך הריאיון ביקר את התנהלותו של השר: "אדם שמדיח לשקר, הוא מעז לקרוא לטייס שמסכן את חייו כל יום 'צפונבון'?" • אמסלם בתגובה: האירוע המדובר אמנם קרה, אבל לא הודחתי מהגדוד.

איזה אפס

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • אהבתי 3

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אצה לא מבין שעירייה פשוט תעדיף להזניח את איזור התעשייה, תפסיק לאכוף שימוש מסחרי בנכסים למגורים ומי שייפגע מזה תהיה התעשייה שגם ככה בורחת מפה.

אם אתה כבר רוצה לחלק את העוגה תקים מנהלת איזורי תעשייה שתתחזק אותם, שתגבה את הארנונה לקופה מרכזית ומשם חלק לרשויות לפי מספר התושבים.

אתה לא יכול לבוא אליי ולהגיד לי תשלם ארנונה שבמקום שתתחזק את איזור התעשייה שלך (וכדי שיהיה לך מושג, אני משלם כ 17,000 שקל לחודש על מבנה של 1250 מטר ואפילו על פינוי האשפה אני משלם בנפרד) הכסף יילך לרשות אחרת שלא שמה שקל בתחזוקת איזור התעשייה שלך.

עריכה: שכחתי לציין שתעריפי הארנונה לתעשייה לא זהים בכל הרשויות וההבדלים די גדולים (ולא לטובת הפריפריה).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שכחת לציין שההצעה המטומטמת להחריד הזו מעודדת בעצם בניה בפורמט של פרברים במקום ערים מעורבות, דבר שעולה המון לתחזק ויש ממנו 0 הכנסות. אם נצעד בכיוון הזה- מדובר בכדור שלג שילך ויגדל, ואי אפשר ממש להחזיר אותו אחורה. מהר מאוד נמצא את עצמנו במשבר שאין ממש איך לפתור. אין דרך להפוך פרבר מגורים פתאום לאיזור תעשיה או אפילו איזור יצרני.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כבר מה שעושים כאן הרבה שנים. במובן הזה זה לא ישנה הרבה, רק ינציח טמטום שכבר קיים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם באמת היו רוצים לשנות פה משהו לטובת העיריות והאזרחים, היה פשוט צריך לתת יותר סמכויות לממשל המקומי.
שיקבעו איזה ארנונה שהם רוצים, שיבנו איזה שכונות ואיזורי תעשיה שהם רוצים לפי התוכנית האיזורית - בלי מענקי איזון ובלי העברות ובלי בטיח. תתחרו על העסקים, על התושבים לפי רמת השירות שאתם מספקים. אלא מאי ? שאז כל העיריות והמועצות שאנחנו יודעים בדיוק מי הן, יפלו לרמת חיים של זימבבואה.

שינהלו תחבורה ציבורית בתאגיד מטרופוליני, שיקבע מתי איך ואיפה עוברת תחב"צ, ולא בהחלטות פוליטיות מלמעלה.

כבר זה והיה שינוי גדול לטובה, אבל הרבה פחות שחיתות וג'ובים וזה לא טוב, כולנו יודעים למי.

• אהבתי 3

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אצה לא מבין שעירייה פשוט תעדיף להזניח את איזור התעשייה

איך לא ציינת שגם עכשיו איזורי התעשייה נראים כמו מדינת עולם שלישית אחרי הפצצה. 

ובטח שאתה עם ההיכרות שלך עם איזורי תעשיה באירופה יכולת לציין את ההבדל שמיים וארץ בין השניים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לדעתי ביטול עילת הסבירות היא עובדה מוגמרת.

לא רואה סיטואציה שזה לא עובר ביום שני. 

אחרי יום שני כל גחמה של כל שר בממשלה הופכת למציאות. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...