Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לבעלי קיה ריו החדשה

האם שמתם לב שהריו הידה=נית החדשה היא שתיינית דלק לא קטנה בכלל?

או שרק אצלי זה קורה

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עקב פרסום נתוני צריכת דלק מופרזים, מתארגנת תביעה ייצוגית.

נפגעים (בעלי רכב קיה קיו 1.2 ידנית) המעוניינים להצטרף מוזמנים להתקשר ל 0525604765.

פורסם

כמה הרכב עבר? איך אתה מחשב צריכה? מה תנאי הכביש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממליץ לך לחסוך כאב ראש וכסף ולרדת מזה, אין שום בעיה בנתוני צריכה של הרכב ספיציפית, הבעיה בנתוני צריכת דלק באופן כללי, כבר ניסו את זה לפניך ונכשלו.

פורסם

עשית פתיחת מנוע מסודרת?

גם בהתחלה אצל ההורים שלי בi30CW הייתה צריכת דלק גבוהה ומחרידה, היום הנתונים הרבה יותר טובים לאחר הרצה מסודרת.

אתה גם לא תצליח, כי היצרן מודד בתנאי מעבדה, להגיע קרוב לנתוני היצרן זה הישג מטורף, אבל לא שמעתי כמעט על מישהו שהגיע ממש לנתוני היצרן. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי את הרכב כחודש. עשיתי עליו 2000 ק"מ.

צריכת הדלק 6.8 ליטר ל 100 ק"מ - או בעברית 1:14.7

הנסיעה משולבת עם נטייה חזקה לעיר (כי מחוץ לעיר אני נוסע בין 120 ל 140 כשמתאפשר)

אני מאמין שזה עוד ישתפר בהמשך...

כשבדקתי את הרכב לקחתי את נתוני היצרן והפחתתי 20%, כך שציפיתי מראש ל 1:15

אני מודע לעניין שהיצרן מודד צריכה בתנאים סטריליים מעל ומעבר (וזה לא בסדר בכלל)

בינתיים עומד יפה ברף הציפיות שלי מצריכת הדלק.

וחוץ מצריכת דלק, וואווו איזה רכב. במחיר שלו, התמורה היא הרבה מעבר. אני מסיע משפחה ואין תלונות בכלל!!!

פורסם

דווקא במבחנים שערכו לרכב הוא הציג צריכת דלק יפה, ושם כידוע לא מרחמים על הרכב.

הבחור מעלי מציג צריכה של 1:14.7 אחרי 2000 ק"מ שזה יפה מאוד בהתחשב בנסועה הנמוכה שרובה בעיר.

מהי צריכת הדלק שלך? כמה ק"מ נסע הרכב וכיצד אתה מודד ?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

הבחור שהגיב מעליך חי בסרט אם הוא חושב שעם נסיעה עירונית + בין עירונית של 120-140 הוא מקבל צריכת דלק של 1:15 וכל זה מרכב בתול עם 2000 ק"מ על השעון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, הסבר פרט ונמק למה אתה קוטל אותו.

סתם בשביל ההשוואה - עם הולוסטר הגעתי לצריכה של 1 ל-13 ו-1 ל-12.7 בהרצה בנסיעות משולבות (50%-%50, בינעירונית על 110-120).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שלום, זה אני שחי בסרט.

אופן המדידה: ממלאים מיכל מלא ועוד קצת. נוסעים עד שמתרוקן המיכל. ממלאים עד הסוף ועוד קצת.

מחלקים קילומטרים בליטרים (זה בכיתה ב' למדתי). יוצא 14.7 לליטר.

ואני חי בסרט טוב.

תלמד לנהוג חסכוני ותהנה גם אתה מצריכת דלק נמוכה.

יום טוב

פורסם
שלום, זה אני שחי בסרט.

אופן המדידה: ממלאים מיכל מלא ועוד קצת. נוסעים עד שמתרוקן המיכל. ממלאים עד הסוף ועוד קצת.

מחלקים קילומטרים בליטרים (זה בכיתה ב' למדתי). יוצא 14.7 לליטר.

ואני חי בסרט טוב.

תלמד לנהוג חסכוני ותהנה גם אתה מצריכת דלק נמוכה.

יום טוב

זאת בדיוק השגיאה שבגללה מקבלים תוצאות שונות/מוזרות משהו. לא מספיק ״עוד קצת", צריך לחזור על ״עוד קצת" כמה פעמים, ובהפסקות של 10 שניות, ולהשתדל להזרים דלק בלחץ נמוך, כלומר ללחוץ על ״ההדק״ כמה שפחות. לא בכל תחנות דלק זה אפשרי, לחץ במשאבות שונה מתחנה לתחנה, לכן, בשביל מדידה מדויקת, חובה לתדלק באותה תחנה ! אחרת המדידה שווה לת*ת.

ככה קיבלתי פעם צריכה של 1:16 בקורולה, ומה, זה שווה משהו ?

חוץ מזה, עושה רושם, שבנושא צריכת דלק יש לקוריאנים מה לשפר. כי סיפורים דומים שומעים גם מבעלי פיקנטו אוטומטית הקטנה, שמסתבר גם שתיינית גדולה יחסית למימדים שלה.

פורסם
הבחור שהגיב מעליך חי בסרט אם הוא חושב שעם נסיעה עירונית + בין עירונית של 120-140 הוא מקבל צריכת דלק של 1:15 וכל זה מרכב בתול עם 2000 ק"מ על השעון.

איתמר.

יתכן שכן, אבל באופן כללי אני לא קראתי על צריכת דלק מוגזמת, לא יחסית לנתוני היצרן ולא באופן כללי.

אפילו מצאתי מבחן שעשה אחד פה..

היא חסכונית (צריכת הדלק נעה אצלנו בין 16.5 ל-17.7 קילומטרים לליטר)

זו צריכה יפה מאוד לרכב בנסיעת מבחן, ואני מניח שגם שם הקילומטרז' היה נמוך יחסית.

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/627/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%E2%80%93-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A8%D7%99%D7%95-1.2-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-5-%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%AA

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

לי יש ריו ידנית בת 5 חודשים עם 4400 ק"מ.מה זה אומר הרצה?

הנסיעות שלי הן משולבות 50/50 מחשב הדרך מראה צריכה של 7-7.2 למאה ק"מ ואני כמעט תמיד לבד ברכב .

לא ביצעתי ממש בדיקה של תדלוק ואיפוס מד הקליומטר .

אני מבין ממה שכתבתם כאן שמחשב הדרך הוא לא משהו שאפשר לסמוך עליו וכנראה הצריכה שלי פחות טובה.

בגדול הריו כבדה כבדה והמנוע הקטן לא ממש עושה עימה חסד אני לא רואה את עצמי נוסע איתה ממש נסיעות מחוץ לעיר לדוגמה תא - ים המלח אני לא בטוח איך היא תשרוד את העליות חזרה דרך ערד כאשר ברכב יושבים 4 מבוגרים + ציוד קמפינג לדוגמא .

לא ביצעתי נסיעת מבחן על האוטו קודם ואני מתחרט על כך.לפני כן נסעתי על רכבי ליסינג אוטומטיים כמעט 10 שנים והמעבר לרכב כבד ידני ובעל מנוע צנום לא נעימה כלל.התרגלתי לשימוש בגיר הידני ואני מסתדר איתו .עליות מאוד קשות לה ויש צורך לשחק עם ההילוכים בהתאם .

נכון היא יחסית אבל רק יחסית נוחה,יחסית לאחרות מאובזרת יותר אך גם יקרה מהן בהתאמה,מרווחת לסגמנט ,האחריות הארוכה ללא ספק תורמת לתדמית ולשקט הנפשי אך במקביל יש גם לא מעט חסרונות.

זו הסיבה שאני שוקל להחליף אותה למרות שאני הולך להפסיד עליה לא מעט במכירה אני ממתין לאיזה מבצע טרייד אין "במחיר מחירון" שיגרום לי להרגיש פחות רע .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

החלטתי לבדוק את צריכת הדלק בנסיעה לא רגועה. לחצתי כמו שצריך על הגז והרבה בתוך העיר.

יצא 1:12.8

האוטו עם 3000 ק"מ

• תוכן חדש...