Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה?

הנה כתבת זאת במפורש:

"לוקח כוח מהמנוע"... כשהוא לוקח כח מהמנוע, הוא עושה זאת מכיוון שהוא צורך המון כח. ולכן לא יכול לקחת לבדו זרם מהמצבר או מהאלטרנטור.

כלומר, מזגן לוקח הרבה יותר דלק ממאוורר.

הדיון כאן התחיל והתגלגל לעניין אחד: חיסכון בדלק יחד עם הפעלת מזגן.

ולכן, עדיין חד משמעי, עדיף לשים טמפ' גבוהה יחסית (21 מעלות או 25) ומאוורר גבוהה יחסית (לא מקסימום), מאשר לשים מאוורר נמוך וטמפ' 16 מעלות.

עניין צריכת הזרם שולית כאן, כי בסופו של דבר פותח השרשור התעניין בצריכת דלק! מבחינתי צריכת זרם = עומס = צריכת דלק.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולכן, עדיין חד משמעי, עדיף לשים טמפ' גבוהה יחסית (21 מעלות או 25) ומאוורר גבוהה יחסית (לא מקסימום), מאשר לשים מאוורר נמוך וטמפ' 16 מעלות.

למה בדיוק? האם אתה יכול לספק הסבר טכני למה שכתבת?

נ.ב. את הפיסקה הראשונה בהודעה שלך לא הבנתי בכלל, למעט המשפט האחרון בה, שהוא נכון.

פורסם
מה?

הנה כתבת זאת במפורש:

"לוקח כוח מהמנוע"... כשהוא לוקח כח מהמנוע, הוא עושה זאת מכיוון שהוא צורך המון כח. ולכן לא יכול לקחת לבדו זרם מהמצבר או מהאלטרנטור.

כלומר, מזגן לוקח הרבה יותר דלק ממאוורר. - כאשר מפעילים את מערכת המיזוג ברכב תמיד מפעילים את המפוח וגם המאוורר של המעבה נכנס לעבודה באופן אוטומטי ומכאן מגיעה צריכת הזרם הגבוהה ולא מפעולת המדחס לכן אתה לא יכול להפריד בין שני הדברים. ייתרה מזאת ברכבים בעלי מערכת מיזוג אוויר עם בקרת אקלים ברירת המחדל של מהירות המפוח היא בדרך כלל במצב MID עד LOW כאשר מפעילים את המזגן.

הדיון כאן התחיל והתגלגל לעניין אחד: חיסכון בדלק יחד עם הפעלת מזגן.

ולכן, עדיין חד משמעי, עדיף לשים טמפ' גבוהה יחסית (21 מעלות או 25) ומאוורר גבוהה יחסית (לא מקסימום), מאשר לשים מאוורר נמוך וטמפ' 16 מעלות. - בימי הקיייץ בתקופת יולי-אוגוסט אתה מפעיל את המזגן על טמפ' של 25 מעלות צלזיוס ?

עניין צריכת הזרם שולית כאן, כי בסופו של דבר פותח השרשור התעניין בצריכת דלק! מבחינתי צריכת זרם = עומס = צריכת דלק.

אתה מזגז ימינה ושמאלה וקושר קשרים טכנים מוזרים רק כדי לא להודות בטעות הפטאלית שלך בקשר לצריכת הזרם של המדחס כרכיב בודד לעומת המפוח.

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה מזגז ימינה ושמאלה וקושר קשרים טכנים מוזרים רק כדי לא להודות בטעות הפטאלית שלך בקשר לצריכת הזרם של המדחס כרכיב בודד לעומת המפוח.

אליך אני פשוט לא התייחס ולו רק כדי לא לרדת לרמתך!

BUKI, פותח השרשור שאל שאלה מה עדיף. ולדעתי עדיף מזגן על טמפ' 25 מעלות מאשר על 16 מעלות.

ב16 מעלות, המזגן יעבוד תמיד ולא יפסיק כי הוא לא יצליח להגיע לטמפ הזו כלל.

וכן, אני עדיין חושב שכל מערכת המיזוג לוקחת יותר דלק מאשר המאוורר הפניימי.

אתה חושב אחרת? אני אשמח לדעת למה.

פורסם

BUKI, פותח השרשור שאל שאלה מה עדיף. ולדעתי עדיף מזגן על טמפ' 25 מעלות מאשר על 16 מעלות.

אני פשוט רוצה להבין איך הגעת לעובדה שהמדחס צורך יותר זרם מהמאוורר ?

כנראה לא מצאת מידע טכני בגוגל אשר מבסס את טענותייך השגויות וזו הסיבה העיקרית לתגובה שלך.

פורסם

המזגן בוודאי שיגיע לטמפ' של 16 מעלות לאחר זמן מסויים. טמפ' סניקת האוויר מפתחי המיזוג היא בסביבות 4-6 מעלות צלזיוס.

דחוף מד-חום לתוך פתחי המיזוג ואתה תופתע לראות שהטמפ' היא בסביבות 6 מעלות צלזיוס לאחר מספר דקות שהרכב חנה בצל ומערכת האיוורור במצב של סירקולציה של האוויר.

פורסם

אני שואל כרגע לגבי המזגן בגולף 4, מזגן דיגיטלי עם בקרת אקלים, אני שם בדרכ 3 פסים במפוח, ו20-21 מעלות וממש קר באוטו, מכיוון שאני סוגר את התריס בצד הנוסע. לשאלתי, וסליחה שיצרתי בלאגן, עדיין לא הבנתי, אם המעלות יהיו על 16 או 21 זה לא ישנה מבחינת צריכת דלק? ומה גורם ל"יותר הרס" של המדחס, הפעלת המפוח בעוצמה רבה יותר, או הורדת הטמפ' לנמוכה ביותר? תודה לכם.ואני חייב לכתוב זאת בכלליות, מרק הינו בעל ידע טכני רחב מאוד בכל מה שקשור לרכבי הקונצרן וואג, לכל מי שיריץ חיפוש ייראה שירושורים שכולנו נוכל ללמוד ולהשכיל מהם.

פורסם

נסה להבין, המזגן יצרוך תמיד יותר חשמל מהאיוורור.

במזגן ביתי המדחס מופעל על ידי מנוע חשמלי ולכן צורך הרבה חשמל.

במזגן של רכב (למעט כמה דגמים חדישים) המדחס מופעל על ידי המנוע של הרכב (באמצעות רצועה), ולכן אינו צורך חשמל כלל. בדרך כלל יש מצמד אלקטרו מגנטי שמפעיל ומפסיק את המדחס לפי הצורך; מצמד זה אכן צורך חשמל אבל הרבה פחות ממדחס ביתי.

דני

פורסם

בוא נתחיל בדבר בסיסי . רכב פשוט, מזגן פשוט, מדחס פשוט.

פיאט פונטו למשל.

אתה יושב בתוך תא הנהג ומסובב את בורר הטמפרטורה של מערכת האיוורור/מיזוג ממצב "קור" למצב "אמצע".

מה קורה אז, אלו מערכות מופעלות, איך פעולת המדחס משתנה?

פורסם
אני שואל כרגע לגבי המזגן בגולף 4, מזגן דיגיטלי עם בקרת אקלים, אני שם בדרכ 3 פסים במפוח, ו20-21 מעלות וממש קר באוטו, מכיוון שאני סוגר את התריס בצד הנוסע. לשאלתי, וסליחה שיצרתי בלאגן, עדיין לא הבנתי, אם המעלות יהיו על 16 או 21 זה לא ישנה מבחינת צריכת דלק? ומה גורם ל"יותר הרס" של המדחס, הפעלת המפוח בעוצמה רבה יותר, או הורדת הטמפ' לנמוכה ביותר? תודה לכם.ואני חייב לכתוב זאת בכלליות, מרק הינו בעל ידע טכני רחב מאוד בכל מה שקשור לרכבי הקונצרן וואג, לכל מי שיריץ חיפוש ייראה שירושורים שכולנו נוכל ללמוד ולהשכיל מהם.

אני אנסה לסכם עבורך את הדברים.

1. במידה וכיוונת את בורר הטמפ' ל-16 מעלות צלזיוס בוודאי שצריכת הדלק תהייה גבוהה יותר מאשר בטמפ' של 21 מעלות צלזיוס.

2. הפעלת המפוח במהירות גבוהה יותר לא מקצרת את אורך החיים של המדחס.

3. במידה וכיוונת את הטמפ' ל-16 מעלות צלזיוס אכן הבלאי של המדחס יהייה גבוה יותר מאשר בטמפ' של 21 מעלות צלזיוס בגלל שהמדחס עובד לפרקי זמן ממושכים יותר.

בכדי לשמור על צריכת דלק סבירה וגם להרגיש בנוח בתקופת הקייץ רצוי לסגור את כול החלונות ולהפעיל את המפוח על מהירות מספר 3 או MID.

להעביר את בורר הסירקולציה למצב סיחרור אוויר פנימי עד אשר הטמפ' בתא הנוסעים נוחה לך ולאחר מכן להעביר את הבורר למצב של כניסת אוויר נקי מבחוץ.

פורסם

מרק תקן אותי בבקשה אם אני טועה. עקרון הפעולה של המזגן ברכב דומה למזגן בבית (לא אינוורטר) כאשר במקום מנוע חשמלי המנוע ברכב מפעיל את המדחס ע"י רצועה ובגלל זה פועל על המנוע עומס נוסף שמביא לצריכת דלק. כמו כן ברגע שהטמפ' ברכב מגיע לטמפ' הרצוי המדחס מתנתק ע"י קלאצ' ואז המזגן מוציא אויר לא מקורר ולכן לא צורך דלק.

אם כל מה שכתבתי נכון, אז לא הבנתי את דבריך:

להעביר את בורר הסירקולציה למצב סיחרור אוויר פנימי עד אשר הטמפ' בתא הנוסעים נוחה לך ולאחר מכן להעביר את הבורר למצב של כניסת אוויר נקי מבחוץ.

אם אעביר את הבורר לכניסת אויר מבחוץ המזגן יצתרך לקרר את האויר החם שבחוץ, שזה הרבה יותר קשה מאשר לבצע סירקולציה עם האויר שבתוך הרכב ולקרר אותו.

פורסם

השרשור הזה מתבדר עקב חוסר מיקוד טכני. ראשית יש הבדל בין מערכות עם בקרת אקלים לבין מערכות ללא בקרת אקלים.

שנית יש הבדל בין מערכות בהן שינוי מהירות המפוח מושגת ע"י סולם נגדים (או רכיבים לינאריים) לבין מערכות בהן ישנו ווסת ממותג.

שלישית יש הבדל בין אם מדובר במדחס רגיל לבין מדחס עם ספיקה משתנה.

לשאלת פותח השרשור- ברכב מודרני ככל שהטמפ' תהיה גבוהה יותר ממוצע ההספק של מערכת המיזוג ירד וצריכת הדלק תפחת (אם כי אני בכלל לא בטוח שבאופן מורגש), בין אם זה קורה במישרין ע"י הורדת ספיקת המדחס, ניתוקו ובין אם בעקיפין ע"י ערבוב עם אוויר חם, שמקטין את ספיקת האוויר על מחליף החום, מה שבתורו גורם לשינוי לחצים במערכת ובסופו של דבר לניתוק המדחס.

פורסם

היי אביב, אכן אתה צודק, האשכול קצת גלש לכיוונים לא רצויים.

אני התייחסתי לטענה של חבר הפורום chenrp שכתב שהמדחס צורך יותר זרם מהמפוח הפנימי.

צריכת הזרם של הקלא'צ המגנטי ברוב הרכבים הפרטים היא בסביבות 2-3.7 אמפר ואפילו פחות מזה, יתרה מזאת צריכת הזרם היא רק בזמן שהמדחס מחובר לעומת צריכת זרם של מפוח שיכולה להגיע גם ל-15 אמפר ויותר.

ברכבים שבהם וויסות מהירות המפוח מבוססת על פונקציית בקרה הממתגת את מקור המתח לצרכן כתלות בזמן (PWM) עדיין צריכת הזרם 'הממוצע' היא גבוהה יחסית לצריכת הזרם של המדחס.

פורסם

לדעתי כוונתו של חן ברורה אם כי הניסוח קצת מטעה, המדחס כמכלול בזמן פעולה, מעמיס יותר על המנוע מאשר המפוח.

חשוב לזכור כי יש גם את המאוורר של המנוע שעובד יחד עם פעולת המזגן, בטריגר כזה או אחר, אבל עדיין הוא פקטור נוסף שמעמיס על המנוע ולכן תוואי הנסיעה משנה מאוד על צריכת הדלק, ניתן להבין כי בתנועה עירונית המאוורר המנוע יעבוד יותר ולכן תצרוכת הדלק תגדל בהתאמה.

ככלל, ככול שמהירות המפוח גבוהה יותר, המדחס יכנס לספיקת עבודה או תדירות עבודה גבוהה יותר ותצרוכת הדלק תגבר.

לכן, לאלו החסכנים בדלק , ביחרו מהירות מפוח כמה שיותר קטנה, או בבקרת אקלים, ביחרו טמפ' כמה שיותר גבוהה תוך התחשבות ברצון שיהיה נעים לנוסעים, על מנת להפחית את עבודת המדחס ולצרוך פחות דלק.

• תוכן חדש...