Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן, יש לי רכב גולף 1800 אוטומטית, עם מזגן של בקרת אקלים קלימטרוניק, מזגן דיגיטלי.

ולשאלה שלי, לצורך השאלה, אם נניח אני שם את המזגן על 21 מעלות ואת המפוח על רמה 3, כלומר 3 קווים,כמה דלק מתבזבז עקב כך? נניח אם הצריכה היא 8 ק"מ לליטר אחד, לאחר הדלקת מזגן עם הנתונים הללו היא תהא בערך? תודה על העזרה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ניתקלתי במסמך או בבדיקת מעבדה שיכולה לומר לך בוודאות מהי התוספת בתצרוכת הדלק כאשר המזגן מכוון לטמפ' X והמאוורר למהירות Y.

למה זה מעסיק אותך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

זה לא משנה איזה מעלות אתה מכוון, ברגע שלחצן ה a/c דולק אז המזגן עובד.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

כי אני לא יודע מה לעשות, הרכב אצלי כבר כמעט 5 שנים, ותמיד בחורף ללא מזגן אני מגיע לאחר תדלוק מלא ומיכל מלא שהקיבולת שלו כ 55 ליטר, לאיזור ה 350-400 קמ. נכון שאני נוסע נסיעות בינעירוניות בפקקים, וגם בינעירוני אבל זה נראה לי ממש צריכה מוגזמת.בפעם האחרונה הצריכה השתפרה, נסעתי כ 435 קמ למיכל מלא ועדיין המנורה של הדלק לא נדלקה. אני נוסע לרון בשישי להחליף תרמוסטט, נקווה שהצריכה תשתפר.למרות שגם לפני שהוא היה תקול הצריכה הייתה זהה.

פורסם
זה לא משנה איזה מעלות אתה מכוון, ברגע שלחצן ה a/c דולק אז המזגן עובד.

אין לחצן ac במזגן. ולפי מה שאתה טוען גם אם אני אסע עם 16 מעלות או 21 הצריכה תהיה זהה?

פורסם
כי אני לא יודע מה לעשות, הרכב אצלי כבר כמעט 5 שנים, ותמיד בחורף ללא מזגן אני מגיע לאחר תדלוק מלא ומיכל מלא שהקיבולת שלו כ 55 ליטר, לאיזור ה 350-400 קמ. נכון שאני נוסע נסיעות בינעירוניות בפקקים, וגם בינעירוני אבל זה נראה לי ממש צריכה מוגזמת.בפעם האחרונה הצריכה השתפרה, נסעתי כ 435 קמ למיכל מלא ועדיין המנורה של הדלק לא נדלקה. אני נוסע לרון בשישי להחליף תרמוסטט, נקווה שהצריכה תשתפר.למרות שגם לפני שהוא היה תקול הצריכה הייתה זהה.

בדוק שוב את צריכת הדלק, אצלי מנוע 2.0 ואני עושה כמעט 560 ק"מ למיכל עד המנורה. בשילוב עם מזגן ביום וסירקולציה חיצונית ללא מפוח בלילה.

אין לחצן ac במזגן. ולפי מה שאתה טוען גם אם אני אסע עם 16 מעלות או 21 הצריכה תהיה זהה?

אין דבר כזה שאין לך לחצן a/c . כל עוד שיש קירור ברכב אז הלחצן קיים.

פעולת המזגן ברכב היא שונה מאוד מפעולת המזגן בבית. ברגע שהAC לחוץ לא משנה איזה מעלות אתה מכוון, תפוקת המדחס היא זהה כלומר, הוא מסתובב באותו המהירות סל"ד המנוע ונותן את אותו הקירור. ברגע שאתה מכוון ל 21 מעלות פשוט אתה מוסיף חום והטמפרטורה מתערבבת ויוצא 21 מעלות. את תסע על 16 אז זה יתן לך את כל הזרימה של הקור.

ועדיף שאם כבר אתה מנצל את המזגן תכוון אותו ל16 מעלות.

במזגן בבית זה לא ככה, מה גם עם הטכנולוגיות החדשות שיש בשוק עם תפוקת מדחס משתנה (אינברטר) זה מורכב יותר.

אם אתה רוצה לחסוך בדלק תשתמש בשיטה שלי. אני פותח סירקולציה חיצונית ללא מדחס (A/C) עם מפוח. בימים נעימים זה מאוד עוזר, בקרוב עם החום זה כבר לא יהיה יעיל.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
בדוק שוב את צריכת הדלק, אצלי מנוע 2.0 ואני עושה כמעט 560 ק"מ למיכל עד המנורה. בשילוב עם מזגן ביום וסירקולציה חיצונית ללא מפוח בלילה.

אין דבר כזה שאין לך לחצן a/c . כל עוד שיש קירור ברכב אז הלחצן קיים.

פעולת המזגן ברכב היא שונה מאוד מפעולת המזגן בבית. ברגע שהAC לחוץ לא משנה איזה מעלות אתה מכוון, תפוקת המדחס היא זהה כלומר, הוא מסתובב באותו המהירות סל"ד המנוע ונותן את אותו הקירור. ברגע שאתה מכוון ל 21 מעלות פשוט אתה מוסיף חום והטמפרטורה מתערבבת ויוצא 21 מעלות. את תסע על 16 אז זה יתן לך את כל הזרימה של הקור.

ועדיף שאם כבר אתה מנצל את המזגן תכוון אותו ל16 מעלות.

במזגן בבית זה לא ככה, מה גם עם הטכנולוגיות החדשות שיש בשוק עם תפוקת מדחס משתנה (אינברטר) זה מורכב יותר.

אם אתה רוצה לחסוך בדלק תשתמש בשיטה שלי. אני פותח סירקולציה חיצונית ללא מדחס (A/C) עם מפוח. בימים נעימים זה מאוד עוזר, בקרוב עם החום זה כבר לא יהיה יעיל.

אתה טועה ומטעה!

יש מכוניות ללא לחצן AC והצריכת דלק לא תהיה זהה בין 16 ל21 מעלות.

ברגע שהטמפ' תגיע ל21 מעלות, המדחס יפסיק את פעולתו.

ובעניין מהירות המאוורר:

תלוי ברכב, אבל לרוב אין כמעט הבדל בין רמת מאוורר 1 ל אחת לפני האחרונה (מבחינת צריכת דלק).

ולכן עדיף מאורר גבוה וקביעת טמפ' יחסית גבוהה(25 ולא 16) מאשר מאוורר נמוך וטמפ' נמוכה.

פורסם
אתה טועה ומטעה!

ובעניין מהירות המאוורר:

תלוי ברכב, אבל לרוב אין כמעט הבדל בין רמת מאוורר 1 ל אחת לפני האחרונה (מבחינת צריכת דלק).

ולכן עדיף מאורר גבוה וקביעת טמפ' יחסית גבוהה(25 ולא 16) מאשר מאוורר נמוך וטמפ' נמוכה.

לגבי כפתור הA/C יכול להיות שאתה צודק. לגבי מהירות המאוורר גבוהה היא צורכת גם לא מעט חשמל. ואם כבר עדיף 16 מעלות במהירות מאוורר נמוכה.

פורסם
לגבי כפתור הA/C יכול להיות שאתה צודק. לגבי מהירות המאוורר גבוהה היא צורכת גם לא מעט חשמל. ואם כבר עדיף 16 מעלות במהירות מאוורר נמוכה.

ושוב אתה טועה ומטעה!

ב 16 מעלות, המדחס לא יפסיק לעבוד לעולם!

מדחס לוקח הרבה יותר זרם מאשר מאוורר...

פורסם

כמו כן,לחלק מהמכוניות יש גם כפתור ECO (כמו אצלי) שלפי הבנתי כשהוא מגיע לטמפ' הרצויה המדחס מפסיק לפעול עד שהטמפ' ברכב גבוהה יותר מהטמפ' שנקבעה.

כשECO כבוי ויש רק את פתית השלג,המזגן ממשיך לקרר גם אם הגיע לטמפ' הרצויה.

לפחות ממה שהוסבר לי-במידה וזה לא נכון אשמח לתיקון

פורסם
אתה טועה ומטעה!

ובעניין מהירות המאוורר:

עדיף להפעיל את המפוח במהירות בינונית כלומר במצב MID.

לא רק שאתה מנסה לתקן הודעות של אחרים בצורה מגעילה אלא אתה גם טועה ומטעה (אני כותב לך באותה נימה).

ושוב אתה טועה ומטעה!

ב 16 מעלות, המדחס לא יפסיק לעבוד לעולם!

מדחס לוקח הרבה יותר זרם מאשר מאוורר...

המדחס לא צורך יותר זרם מאשר המפוח נקודה. המדחס מונע בעזרת רצועה ואינו צורך יותר זרם.

במידה וקיים במדחס קלא'ץ (צימוד אלקטרומגנטי) אז רק בזמן ההפעלה של האלקטרומגנט המדחס צורך זרם.

בקיצור עדיף שלא תייעץ בתחומים שאינך מבין דבר ואפילו חצי דבר.

פורסם
עדיף להפעיל את המפוח במהירות בינונית כלומר במצב MID.

לא רק שאתה מנסה לתקן הודעות של אחרים בצורה מגעילה אלא אתה גם טועה ומטעה (אני כותב לך באותה נימה).

המדחס לא צורך יותר זרם מאשר המפוח נקודה. המדחס מונע בעזרת רצועה ואינו צורך יותר זרם.

במידה וקיים במדחס קלא'ץ (צימוד אלקטרומגנטי) אז רק בזמן ההפעלה של האלקטרומגנט המדחס צורך זרם.

בקיצור עדיף שלא תייעץ בתחומים שאינך מבין דבר ואפילו חצי דבר.

אתה זה שכותב מגעיל!

אני כתבתי בצורה מכובדת. מה גם שאני עדיין טוען שהמאוורר הפנימי ברכב, צורך פחות זרם מאשר מדחס.

אולי עדיף שאתה לא תייעץ לי מה לייעץ!

פורסם

ננסה להסביר לך בצורה מנומסת.

הפולי של המדחס מונע בעזרת רצועה שמחוברת לפולי של המנוע כלומר המדחס מסתובב כתוצאה מאנרגיה מכנית ולא ממנוע חשמלי.

גם במדחסים בעלי ספיקה משתנה שבהם כיוונון/שליטה על הספיקה מתבצעת על-ידי שסתום לבקרת הספיקה עדיין צריכת הזרם היא 1/10 מהמפוח וגם זה לפרקי זמן קצרים.

בשביל לסבר לך את האוזן צריכת הזרם של המפוח במהירות מקסימלית עשוייה להגיע ברכבים מסויימים ל-10 אמפר וגם כפול מזה ברכבים מסחריים.

בגולף דור III שהייתה ברשותי לפני יותר מ-15 שנים מדדתי צריכת זרם של 12 אמפר כאשר מתח המצבר היה בסביבות 12 וולט.

עכשיו בבקשה תסביר לי מדוע המדחס צורך יותר זרם מהמפוח ? איזה חלק מהמדחס צורך זרם אם בכלל ?

פורסם

לא צריך טובות... אתה אמור להסביר בצורה מנומסת לכולם פה! זה שכתוב לי נהג צעיר כאן באתר, לא אומר שאני באמת נהג צעיר...

אז תן כבוד לכולם. ואם אני חושב שמישהו טועה ומטעה אני אכתוב זאת.

כרגע אני בטוח שאתה טועה!

צריכת זרם של המאוורר אתה טוען 12 אמפר... אני טוען שצריך להפעילו פחות מהמקסימום...מה שיתן פחות מ12 אמפר.

מה גם שלא נראה לי הגיוני שאיוורור פנימי, יצרוך 12 אמפר. או 1.2 אמפר???

ומה צריכת הזרם של המזגן?

נסה להבין, המזגן יצרוך תמיד יותר חשמל מהאיוורור.

פורסם

חן, לצערי אתה כותב דברים לא נכונים.

אני לא רוצה לחזור על מה שכתב מרק, אבל בכל זאת.

בקצרה - אם נתעלם מצריכת זרם לא גבוהה במיוחד של קלאץ' מדחס - מדחס המזגן לא צרוך זרם. אפשר להתווקח על זה כמה שתרצה, אבל הוא עדיין לא צורך זרם, את ההסבר קיבלת.

לוקח כוח מהמנוע ומגדיל את צריכת הדלק - כן.

אבל חשמל הוא לא צרוך.

כשאתה כותב : מזגן לוקח יותר חשמל מהאוורור אתה בעיקרון צודק, אך לדעתי אתה לא מבין את הסיבה, והסיבה לא קשורה (כמעט) לפעולת מדחס.

• תוכן חדש...