Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן, וברגע שיש תקלה במכשיר חשמלי כזה או אחר שבא עם הדירה, זה יתוקן מיד (מניסיון כאשר מכונת כביסה ומקרר התפגרו בדירה שכרנו).

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שכר ממוצע תמיד מפורסם בברוטו. 3,800 ש"ח (או 900 יורו בערך) ברוטו מול 9,000 ברוטו בישראל.

אני לא מכיר כל כך את אסטוניה, אבל אני מניח שכמו בכל מדינות אירופה, חלק גדול מהתושבים גרים בשכירות. אם היה בישראל שוק דירות להשכרה מסודר במקום גן חיות מלא בדירות מוזנחות עם בעל דירה קפריזי, חלק גדול מהציבור היה שוכר בכיף כל החיים.

גם 9 ברוטו לא קל להשיג. ומהיכרות שלי, כל מי שאני מכיר גר בדירה משלו. לא בשכירות. לא יודע מה מצב השכירויות שם למען האמת.

פורסם
השכר פה לא תמיד בהתאם.

אבל יש חוק להגנת הדייר, בעל הבית לא יכול להעלות סתם ככה שכר דירה כל שנה ועוד.

והמחירים בארץ בכלל לא רחוקים ממה שיש לנו פה בשוויץ.

ע"פ טמקא, השכר החציוני בשוויץ הוא 127 שקל לשעה לעומת 31 בארץ. זה נכון?

פורסם

זה אחד הפתרונות.

עם דירה הייתה עולה מחצית מסכומה היום , יש כדאיות גם ברכישה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בשוארמה 36-39 זה המחירים שאני מכיר, אף פעם לא 40+

איפה מנת שוארמה ואצה מגוגלגלת עם אורז

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

סליחה אדון, מה השווארמה הכי טובה באזורך?

אני מתכוון נטו לטעם הבשר וההיגיינה. כל השאר לא רלוונטי.

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
על מה אתה מדבר? באסטוניה אנשים עם משכורת למשק בית של 5000 ש"ח יכולים לקנות דירה, רכב בן שנתיים ולחיות בסדר גמור. בישראל 5000 ש"ח למשק בית זה עוני מרוד.

זה שאין פלאפל והוא עולה יקר, ממש לא משנה שום דבר.

בן-אדם שמרוויח משכורת של 3800 באסטוניה יכול לחיות בסדר. בארץ מהשכר הזה אתה תחטט בפחי זבל בפארקים.

וכן, המידע שלי מבוסס.

נ.ב

תפנה את התיבה שלך יש לי שאלה.

תן לי לחדש לך - אנשים שמרוויחים 5000 ש"ח בחודש כבר לא ממש יכולים לקנות דירה. לפחות לא בטאלין. המחירים עלו בטירוף בשנים האחרונות והיום מחיר ממוצע למ"ר הוא מעל ל-2000 יורו (כלומר נניח 8500 שקלים למ"ר). הם עדיין קונים דירות, אבל עם משכנתא ל-40 שנה וכשהריבית תעלה הם יידפקו בגדול.

הם גם לא קונים רכב בן שנתיים אלא הרבה יותר וותיק.

ומה שטענתי הוא שמחירי המחייה באסטוניה הם לא חצי מבארץ, כך שבנאדם שמרוויח 3800 לא שקול לבנאדם שמרוויח 7600 בארץ. אולי לבנאדם שמרוויח 6000-6500.

והתיבה פנויה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מאמין שזה קשור לכמה סיבות

1) קודם כל העלות הובלה

2) מכס 12% + מע"מ 17%

3) פועל ישראלי מרוויח יותר מפועל פולני(החל מהמלגזן שפורק קונטיינר ועד הקופאית שגובה ממך תשלום)

4) קשיי כניסה של יבואן חדש (מוצרי טואלטיקה בייבוא ראשון מעוכבים 8 חודשים עד לאישור מכירה - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000970921 )

5) סעיף 4 מגביל את התחרות בשוק משום שהוא לא מאוד מקשה על כניסה של שחקנים חדשים לזירה - כלומר הייבואן קובע את התמחור שלו ברף החוסר כלכליות להתחרות בו.

בסופר שאני עורך את רוב הקניות קולגייט עולה בין 13 ל20 שקלים(תלוי בסוג). בפעם האחרונה שרכשתי שם משחת שיניים היה מבצע שלישיית קולגייט או אורביטול(באמת שלא זוכר) בפחות מ20 ש"ח.

עריכה - כתבה מלאת נהי ובכי מלאת אינטרסים של יבואן קטן יחסית שמנסה לצייר תמונת מצב שונה מהמציאות. מפוסטים קודמים שלך אני מתאר לעצמי שיש לך קצת ניסיון פרקטי בייבוא מסחרי וכמה שזה כאב ראש לא קטן עם מיליון הוצאות לא צפויות.

רק בישראל אתה חושב שיש בירוקרטיה וכו׳?

לא המצאנו את זה, אני גם מבטיח לך שמהכרותי את מערכת הבירוקרטיה הרומנית, החיים שלנו תותים במקרה הזה.

רק בישראל יש מכס? יש מע״מ?

לא.

מאוד יקר פה. כל בדיקה אבסולוטית מוכיחה את זה.

פורסם
אני מאמין שזה קשור לכמה סיבות

1) קודם כל העלות הובלה

2) מכס 12% + מע"מ 17%

3) פועל ישראלי מרוויח יותר מפועל פולני(החל מהמלגזן שפורק קונטיינר ועד הקופאית שגובה ממך תשלום)

4) קשיי כניסה של יבואן חדש (מוצרי טואלטיקה בייבוא ראשון מעוכבים 8 חודשים עד לאישור מכירה - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000970921 )

5) סעיף 4 מגביל את התחרות בשוק משום שהוא לא מאוד מקשה על כניסה של שחקנים חדשים לזירה - כלומר הייבואן קובע את התמחור שלו ברף החוסר כלכליות להתחרות בו.

חבל שאתה בולע בשקיקה את כל הממבו ג'מבו הקשקושי הזה, הוא לא מצדיק אפילו 1 ש"ח במחיר המוצר.

התשובה היחידה ללמה קולגייט עולה 24 ש"ח היא בדיוק אותה תשובה של למה הכלב מלקק לעצמו את הביצים.

כי הוא יכול וכי זה נעים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
חבל שאתה בולע בשקיקה את כל הממבו ג'מבו הקשקושי הזה, הוא לא מצדיק אפילו 1 ש"ח במחיר המוצר.

התשובה היחידה ללמה קולגייט עולה 24 ש"ח היא בדיוק אותה תשובה של למה הכלב מלקק לעצמו את הביצים.

כי הוא יכול וכי זה נעים.

אבל זה שהוא יכול זה תוצאה, תוצאה של חוסר תחרותיות במשק.

יש יותר מידי הגבלות על ייבוא ותקינה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מדובר על טאלין. דודתי מרוויחה 800 אירו, בעלה -700. ביחד יש להם דירה, כעת משדרגים לדירה טיפה גדולה יותר. הרכב שיש להם זה גולף + שנת 2014. אין הון מההורים ואין עזרה מאף אחד.

ולא מעט אנשים כמוהה. מכיר עוד כמה דוגמאות ספציפיות. אתה מדבר על מחירים אולי באזורים מבוקשים וחדשים. אני מכיר אזורים בעלי מחירים נמוכים יחסית. אגב שם לא מקובל לקחת משכנתה ל-30 שנה וכן הלאה. אלא למספר שנים מועט יותר.

פורסם

תשמע, אני לא מנסה לשכנע, אני מציג עובדות. משפחתי חייה שם, רוב חבריהם של הוריי חיים שם, יש לא מעט מכרים שם. כאשר אני מבודד את השכבה באוכלוסייה שמרוויחה 3-4 אלף ש"ח - הם חיים הרבה יותר מהמקביל בארץ. הם כן יכולים לקנות דירה, לא, לא דירה שהם קיבלו לבעלותם אחרי שהתפרקה ברה"מ. הם יכולים לקנות רכב, לטוס לחו"ל, ולחיות בסדר גמור. שם תרבות התשלומים וההלוואות גם לא כך - כך רווחת כמו פה. ועדיין, אנשים חיים יותר טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי הוא יכול וכי זה נעים.

בדיוק כמו הסיבה שחטיף פסק זמן למשל עולה פי 2 בארץ לעומת ארה"ב, ושם הפועלים שפורקים את האוניה ונוסעים במשאית מרוויחים קצת יותר מפועל רומני וכנראה גם יותר מפועל ישראלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני מעדיף אישית לשלם יותר אבל לקבל שירות כמו שצריך, השאלה האם זה נכנס תחת הגדרה של יוקר מחיה?

עריכה אחרונה על ידי renaultfreek

• תוכן חדש...