Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתן. פשוט לא להצביע לאף אחד מהמועמדים, ולבחור בחתול.

לו יש פחות סיכוי לדפוק את הכלכלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה איזה משילות ארוכה ויציבה יש לחתול הזה, אני מניח שגם אצלינו הוא יתפקד יפה.

(40 דפים, ואני רואה שלפחות דבר אחד ברור - חייבים שינוי שיטת ממשל/בחירות - חייבים שהח"כ יעבוד בשביל האזרח ולא הפוך).

אחלה של דיון, עם משתתפים תורמים מאוד, אני נהנה.

משכנתא זה קל

פורסם

הבזבוז לא רק בצבא, חרדים וכו' .ועוד דוגמא לבזבוז לא הגיוני.

כתבה ב"דה מארקר":

הרובוט הרפואי שמבצע ניתוחים כירורגיים מסעיר את המערכת

לא מעט רופאים בטוחים שהרובוט החדשני מסמן את הדור הבא ולכן חייבים להרחיב את השימוש בו גם בישראל...

בשנים האחרונות מתרחש מרוץ חימוש לא סמוי בין בתי החולים שמצטיידים ברובוט היקר, שמחירו כ-3 מיליון דולר: אחרי הדסה, שהיה הראשון שרכש והפעיל את הרובוט בישראל, רכשו את המכשיר גם שיבא, רמב"ם, בילינסון ואסותא - ולא מן הנמנע שבשנים הקרובות הוא יגיע גם למרכזים רפואיים גדולים נוספים, שלא יוכלו להרשות לעצמם להישאר מאחור. עד היום בוצעו בכל המרכזים הרפואיים בישראל כ-850 ניתוחים באמצעות הרובוט, רובם בתחום האורולוגיה (ניתוח להסרת גידולים מבלוטת הערמונית) והשאר בעיקר בגניקולוגיה (ניתוחי רצפת אגן), כירורגיה כללית ואף אוזן גרון. ...

בכל ניתוח משתמשים בציוד מתכלה של החברה בעלות של כ-3,500 דולר. עלות נוספת נגזרת מכך שמדובר בניתוח ממושך יותר מניתוח רגיל, כך שהמחיר מתבטא גם בזמן חדר הניתוח.

מנגד, משרד הבריאות לא קבע תעריף מיוחד לניתוח, כך שבתי החולים נאלצים לספוג את העלות בעצמם: הם מקבלים על כל ניתוח רובוטי תעריף זהה לזה של הניתוח הפתוח הרגיל, והפער גדול. "על כל ניתוח רובוטי אנחנו מפסידים כ-25 אלף שקל", אומר פרופ' רפאל ביאר, מנהל המרכז הרפואי רמב"ם בחיפה..."

האם הגיוני לקנות רובוט כזה שעומד בטל רוב הזמן ? לפי הכתבה בערך 100 ניתוחים לשנה. האם לא הגיוני יותר לקנות רק רובוט אחד (או שניים) שיפעלו 24 שעות ביממה עם צוותות שמתחלפים לפי הצורך?

לדעתי זאת דוגמא לבזבוז אדיר . יותר מזה, גם החולה סובל ממנתחים שצברו מעט מדי נסיון ולכן סביר שקורות יותר טעויות.

יהודה

נ.ב. העלויות ממש לא מסתדרות עם עלויות בארה"ב לפי הניו יורק טיימס:

עלות הרובוט: 1.4$ (מיליון) בארה"ב מול 3$ (מיליון) בישראל

תוספת העלות לניתוח (יחסית לניתוח רגיל): 2000$ בארה"ב מול 8000$ בישראל.

מוזר

14robot01-articleLarge.jpg

פורסם

כולם בוכים על המצב הכלכלי בארץ, לפני שבאים בטענות מה לא בסדר במדיניות הממשלה כדאי להסתכל מה לא בסדר בכם קודם.

ועובדה שרוב הישראלים פשוט לא יודעים לנהל את עצמם כלכלית.

שוכרים דירות יקרות מעבר ליכולות השכר שלהם, נוסעים במכוניות השועבדות לבנקים, אוכלים במסעדות יקרות ולא חוסכים גרוש, מבזבזים יותר ממה שצריך ולא רואים אף אחד ממטר.

מי שמכיר בני 65 ומעלה יודע שהם בד״כ חיים בצניעות אין שקופוני-יא-נאס. אחר כך בוכים שאין כסף לכלום. תפסיקו לקנות שטויות ולחיות כאילו אתם חיים בסדרת טלוויזיה.

אין כסף? לא קונים ! זה לא קשור לממשלה או למדיניות אוצר כזו או אחרת, כי מי שלא יודע או בכלל לא חושב לחסוך בעצמו לא יכול לבוא בטענות.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

יהודה, איני מכיר את המכשיר האמור, אבל עלות הטכנולוגיות הרפואיות מהוה בעיה בכל העולם המערבי.

עם זאת מספר הערות.

1. תחשיבי עלויות רכישת, אחזקת והשימוש במכשירים רפואיים שונים בתכלית ממדינה למדינה, כך שההשואה לארה"ב בעייתית.

2. לגבי המחיר - יש להוסיף לעלות רכישת המכשיר גם עלויות התקנה, הכשרת המפעילים, תומכים טכניים, אחזקת מלאי חלקי חילוף וכו'. החקרה המיבאת צריכה להחזיק את אותה מערכת תמיכה בין אם מדובר המכשיר בודד בארץ ובין אם מדובר במכשור שקיים בכל בית חולים.

3. לא נאמרה אף מילה על הוצאות או חסכון נסתרים - למשל כמות תופעות לואי ועלותן. כמוכן יש עניין של תחשיבי עלות-תועלת מורכבים ביותר.

4. בד"כ מכשירים מסוג זה נכנסים לשירות לצרכים מוגבלים שאינם מצדיקים החזקתו במספר גדול של מרכזים, וכן יש תהליך די ממושך של הכשרת המנתחים ושאר הצוות. מצד שני - אם הטכנולוגיה מוצלחת - השימוש במכשור מתרחב והופך יום יומי, 100 ניתוחים בשנה הופכים לאלפים והשיטה שנראית היום עתידנית עשויה להיות הסטנדרד בעוד 3-4 שנים, ואז ההשקעה כעת תהיה מוצדקת שכן הצוותיםהיו מיומנים. אם הטכנולוגיה לא "תתפוס" אכן יהיה מדובר אובדן משאבים משמעותי. רק ימים יגידו אם מדובר בהשקעה או בבזבוז.

5. הפעלת מכשיר 24 שעות ביממה מצריכה גם צוותים ומיטות אשפוז בכמות תואמת, וניתוחים המתבצעים בלילה בד"כ נוטים להיות פחות מוצלחים מאלה המתבצעים בשעות הפעילות הרגילות. יש איזה שהוא sweet spot לגבי שעות הפעלת הציוד שלפיו ולפי מספר המנותחים הפוטנציאלי יש לבחור את מספר המכשירים, פיזורם הגיאוגרפי וקצב רכישתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כולם בוכים על המצב הכלכלי בארץ, לפני שבאים בטענות מה לא בסדר במדיניות הממשלה כדאי להסתכל מה לא בסדר בכם קודם.

שוכרים דירות יקרות מעבר ליכולות השכר שלהם, נוסעים במכוניות השועבדות לבנקים, אוכלים במסעדות יקרות ולא חוסכים גרוש, מבזבזים יותר ממה שצריך ולא רואים אף אחד ממטר.

מי שמכיר בני 65 ומעלה יודע שהם בד״כ חיים בצניעות אין שקופוני-יא-נאס. אחר כך בוכים שאין כסף לכלום. תפסיקו לקנות שטויות ולחיות כאילו אתם חיים בסדרת טלוויזיה.

אין כסף? לא קונים ! זה לא קשור לממשלה או למדיניות אוצר כזו או אחרת, כי מי שלא יודע או בכלל לא חושב לחסוך בעצמו לא יכול לבוא בטענות.

תמיד יש את האינטליגנט התורן בטוקבקים של YNET שקופץ עם הטיעון הזה. בוא אני אספר לך משהו: יש הבדל בין לחיות לבין להתקיים, ויוקר המחיה בארץ גבוה ביחס לכל מקום בעולם. זה שאפשר להתקיים גם פה - זה נכון. אבל כשהקיום הוא ללא רכב, ללא טלוויזיה, ללא חופשות, ללא ילדים, ללא דירה משלך - וכל זה ב2012 שעה שהדברים האלו מקובלים בעולם המערבי - נוצרת בעיה.

גם אחרי שיוקר המחיה כאן ירד לרמה נורמלית עדיין יהיו כאלו שיחיו מעבר ליכולתם, אין לי שום ספק. אבל כרגע יש בעיה מערכתית שלא קשורה להתנהלות הכלכלית של פרט כזה או אחר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כל מי שביקר בסופרמרקט או חנות בגדים באירופה או בארה"ב מבין עד כמה המחירים בארץ גבוהים (אבסולוטית, שקל מול אירו\דולר, שלא לדבר על עלויות יחסית להכנסות). איני מתמצא בהוצאות על דיור או רכב, אבל נראה שגם באלה אנחנו משלמים ביוקר רב.

העניין הוא שמדיניות הממשלה היא לגלגל את עלויותיה על החלשים על ידי מיסוי עקיף כבד יחסית על משקי הבית והקלות לחברות.

מה שמדאיג עוד יותר הוא חוסר התוחלת לדור הבא - ההסתמכות על חסכונות ההורים (אשר זקוקים לחסכונותיהם לתקופת הפנסיה), חוסר היכולת לחסוך, ומצד שני חוסר החינוך להתנהלות כלכלית נכונה. ארוע שנתקלתי בו לאחרונה בקופת הסופרמרקט ממחיש זאת בקטן - אבל בדיוק במקום בו אפשר לחסוך בלי לפגוע באיכות החיים: אשה שקנתה את מעדני החלב היקרים ביותר ומאידך השקיעה דקות ארוכות בחלוקת התשלום בין שני כרטיסי אשראי וצ'ק אחד, כנראה בגלל בעית כיסוי בחשבון. אני כמעט בטוח שאותה אשה כלל לא היתה מודעת לכך שבחירה במוצר השכן היתה חוסכת לה אי אילו שקלים שחסרים לה, וכמובן שכאשר מדובר בקניה המתבצעת עשרות פעמים בשנה מדובר בהשפעה של אלפי שקלים על התקציב המשפחתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין ספק...

בזמן שהאמריקאי משלם על חולצה 'איכותית' so called (לא מעצבים, אבל חולצת איכות ליומיום) סכום כסף השווה ערך לחצי שעת עבודה, או שעה במקרה "הגרוע" (משכורת מינימום),

בארץ, ישראלי עם משכורת מינימום צריך לשלם על אותה החולצה,

סכום השווה ערך ליום או יומיים שלמים של עבודה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

וכתוצאה מיוקר המחיה מגיעות כתבות כאלה.

חיים בהקפה: מתקשים לחסוך, שוקעים בחובות

ל־50% מהישראלים אין חסכונות מלבד קרן הפנסיה, ל־30% יש מינוס קבוע בבנק, ל־70% אין חסכונות מההורים ו־50% לא מצליחים לחסוך לילדים שלהם עצמם. ואם זה לא מספיק, אז 55% מהאנשים שלא מצליחים לחסוך גם נמצאים בחובות באופן קבוע. כל זה לא מפריע ל־61% מהישראלים לקחת משכנתא לקניית דירה. סקר כלכליסט בשיתוף מכון מדגם מציג איך נראים החיים מהיד לפה

ונקנח בסיפור מהחיים, יש לי בת דודה בוינה, אוסטריה. היא בת 19.

יש לה חבר, הוא בן 20.

שני ילדים בתחילת החיים, עוד לא החליטו מה הם לומדים, לא החליטו מה עושים עם החיים.

היא עובדת באיזה עבודה זמנית שולית לחלוטין, הוא כנ"ל, שניהם מרויחים שכר מינימום.

גרים ביחד בשכירות, הוא מחזיק רכב, היא טוסטוס.

כיאה לחברה צעירים, יוצאים הרבה, מבלים המון, מסעדות, מועדונים, חופשות וכו'.

על הדרך, הם גם חוסכים ביחד 500 אירו מידי חודש וכל זה כאמור על 2 משכורות של שכר מינימום.

אז אח"כ באים כל מיני חכמולוגים ואומרים לי אל תקנה סמארטפון, אל תשב בבית קפה, אל תלך למסעדה, אל, אל,אל אל!

בשביל מה אני קורע את התחת יום יום בעבודה בשביל לחיות על לחם אחיד, גביע אשל ופעם בחודש לקנות עוף?

בשביל לפרנס את שטייניץ ואת קהילת ויז'ניץ?

אני עובד קשה, ברוך השם מרוויח טוב ומצפים ממני לחיות כאילו חזרנו לתקופת הצנע!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חבר בקנדה עובד באיזו עבודת סטודנט בבית חולים (סוג של שמירה) ומרוויח כמו הייטקיסט מתחיל עם תואר בארץ שקורע ת'תחת מצאת החמה עד צאת הנשמה.

הא ועוד משהו.

שלשום שתית חצי ליטר ברבר (בירה) בפאב הרצליאני, אחרי המס החדש נפרדתי מלא פחות מ36 ש"ח!

אתם קולטים את האבסורד?

אדם שמרוויח מינימום צריך לעבוד שעה וחצי בשביל כוס בירה!

לעמוד בפס יצור במפעל, לנקות רחוב, לשמור בכניסה, שעה וחצי ואז לשתות בירה.

הא ועוד עוד משהו.

ממה שבדקתי תהליך הגירה לקנדה יכול לקחת 5 שנים ועולה לא מעט כסף.

אם במקרה יש למישהו טיפים איך לקצר את העניין אשמח לשמוע.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000669333

רעייתי ואני מרוויחים 42 אלף שקל ברוטו כל חודש. אנחנו מניח שיש רבים שהיו מתקנאים ברמת שכר זו. בשבילך, אנחנו עשירון עליון, ואין ספק שזה המצב על-פי דוח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה 2009, שקבע רף כניסה של 37,461 שקל ברוטו בחודש לעשירון זה"

סביר שבינתיים עלה סף הכניסה לעשירון העליון.

ניקח לדוגמא זוג בתחתית העשירון העליון, כשכל אחד מבני הזוג משתכר 20000 ברוטו +פנסיה+השתלמות. הנטו לשכר זה הוא 13200 + 2000 ש"ח לקרן השתלמות (שהיא תוספת לנטו, אם כי דחוי לעד 6 שנים). סה"כ הנטו המאוחד הוא 30400 בחודש.

ביחס להוצאות:

דירת 5 חדרים בכפר סבא במבצע היא כ 1850,000 ש"ח. לפי מחשבון משכנתאות, אם הזוג לקח משכנתא ל 25 שנה על כל הסכום (לצורך החישוב) בריבית של 3.46%, ההחזר החודשי הוא 9200 ש"ח.

21200 = 9200 - 30400

הזוג הזה צריך לחיות מ 21200 נטו (לא כולל קנית דירה).מצבו לא רע בכלל, בלשון המעטה, למרות שהוא "רק" בתחתית של העשירון העליון.

צריך גם לקחת בחשבון שהרבה מאלה הם צאצאים לאנשים אמידים , כלומר יש עזרה מההורים ויש ירושות בבוא הזמן.

הבעיה של הזוג הזה היא לא המיסים אלא היוקר המופרז של הדירה וחלק גדול משאר הוצאות המחיה. אם פעם נגיע לכך שהממשלה מנהלת כיאות, הוצאות המדינה יקטנו (כלומר המיסים ירדו) ובנוסף הוצאות המחיה של הזוג הזה ירדו על חשבון הטייקונים והועדים המושחתים. אבל זה לא יקרה אלא אם תשונה שיטת הבחירות.

יהודה

יהודה

בנק לא נותן 100% מימון 60% זה האידיאל מבחינת הבנק , לכן עליך להיות קודם כל עם ה(א)ון של 740K ונשאר הלוואה רק של 1110K

עליה תשלם ל 25 שנה רק כ 6000 ש"ח לחודש בריבית של 4.5%

וכמובן מה שנכנס לקרן ההשתלמות איתו לא הולכים למכולת אלא להחלפת רכב , לחיסול חלקי של המשכנתא נסיעת בר מצווה לחו"ל וכו'

גם מחורבן, כמו כל דבר בחיים הוא יחסי.

למזלנו, במסגרת הבלתי אפשרי, כלכלת ישראל התנהלה נכון ב 25 שנה האחרונות, ולא הגענו למצב של חדלות פרעון כמו יוון, ספרד, פורטוגל ובקרוב גם איטליה.

אין מה לבוא בטענות למיתיישבי יהודה ושומרון ולחרדים; הם פשוט מנצלים את כוחם הפוליטי, בדיוק כמו שעשו הקיבוצים בתקופת שלטון המערך.

השיטה נותרה זהה, רק השחקנים השתנו.

ואם הוזכרה המילה שיוויון, אזי שיוויון מוחלט קורה שלאף אחד אין כלום..

חן דיייייי

אלה מצצו ועבדו אלה מוצצים ומוצצים (ואיני מדבר על המתנחלים ) ותרומתם לכלכלה היא קלקלה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

צודק לגמרי - אשתי חשקה בבגד ים חדש (קיץ, היא בהריון והישן לא עולה עליה). בגד ים חדש בארץ הקודש עולה לה (תחזיקו חזק) 350 ש"ח לחלק העליות ועוד 100 ש"ח לחלק התחתון. רשמתי את הדגם והמידות והוא הוזמן מאנגליה היקרה במחיר כולל משלוח של 225 ש"ח. אז אולי עם ישראל קונה ביוקר כי אין לו ברירה?

איני מתמצא בהוצאות על דיור או רכב, אבל נראה שגם באלה אנחנו משלמים ביוקר רב.

למזלי אני יכול להשוות בין אחזקת רכב בארץ לבין אחזקת רכב באנגליה ובאוסטריה. הדלק (נכון לעכשיו) יקר יותר באנגליה אבל כל השאר זול יותר. הביטוח זול יותר, הטסט השנתי זול יותר, מחירי החלפים זולים יותר, ועלות שעת עבודה במוסך אותו הדבר כמו בארץ.

באוסטריה גם הדלק ועלות שעת עבודה במוסך זולים יותר.

חן - חדלות הפרעון של יוון, ספרד, אירלנד וכו' נובעת מכמה דברים שאף אחד מהם לא קשור אלינו:

1. הבנקים שלנו לא נכנסו להרפתקאות פיננסיות שדרשו חילוץ. (לפחות עדיין לא)

2. החוב החיצוני שלנו הוא בשקלים שאותם אנחנו יכולים להדפיס ולא באירו שהמדינות הנ"ל לא יכלו להדפיס

3. החוב של משקי הבית בארץ נמוך ביחס לקיים במדינות האלו

מה שכן משותף זה החשבונאות היצירתית בה הממשלה מסתירה חובות מסויימים כדי להציג יחס חוב / תוצר טובים. עד לא מזמן ביבי רצה שנהיה דומים לאירלנד....

אבל אצל היוונים החשבונאות היצירתית עברה אפילו את זו שלנו.

והפתרון של הממשלה הוא הפתרון הנוח - להטיל מס אחיד ורחב היקף שקל לגבות, ובמקביל לצמצם את השירותים לאזרח. לא ייעול (הנה ש"ס ואהוד ברק קיבלו פטור מהתייעלות, ואני בטוח שעוד פטורים יצוצו בהמשך) של המערכת השלטונית, לא גביה מגופים יצירתיים שמשלמים פחות מ-3% מס, ולא גביית מס מהפעילות שמתנהלת בשחור.

אבל אני עדיין אופטימי בקשר לעתיד שלנו, כי אני חושב שבשלב מסויים לא תהיה ברירה אלא לעשות תיקון כואב בהתנהלות הממשלות שלנו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

החלטת הממשלה - צהרונים חינם לפרזיטים (חרדים שלא עובדים)

http://www.pmo.gov.il/Secretary/GovDecisions/2012/Pages/des4598.aspx

לפי "דה מארקר"

http://www.themarker.com/news/1.1796502

"אחד ההישגים של המחאה החברתית היה הנהגת צהרונים מסובסדים עד 16:00 לילדים בגילי שלוש עד תשע שהוריהם עובדים, כדי להקל במשהו על המעמד הבינוני החילוני.

אבל עכשיו מתברר שמי שייהנו מהצהרונים האלה יהיו בעיקר חרדים, שלא כל כך עובדים. שר החינוך, גדעון סער, אחראי לעיוות הזה. הוא דרש לבטל את התניית התעסוקה - והממשלה הסכימה. התוצאה היא שבשנת הלימודים בקרובה ייהנו מההטבה בעיקר חרדים.

מדובר בחרדים המתגוררים בצפת, בנתיבות, בבני ברק, בבית שמש, בקרית ארבע, באלעד, בעמנואל, בחברון, בבית"ר עילית ובמודיעין עילית. הם לא עובדים, אך הם יזכו בסבסוד עמוק של הצהרונים - על חשבון העלאת מסים למעמד הבינוני השחוק."

מתברר שתוצאות המחאה החברתית היא שהפרזיטים מקבלים מתנות והעובדים משלמים יותר מס.

אולי כדאי לבטל רטרואקטיבית את המחאה?

יהודה

פורסם

התפקיד ה"מועיל" היחיד של החרדים (אלה שלא עובדים ומשרתים בצבא) זה לבצע איזון דמוגרפי בירושליים ומקומות נוספים.

עד כמה שידוע לי אם האוכלוסיה הערבית בעיר מסויימת תהיה רוב, היא תוכל לבחור ראש עיר ערבי , ומניח שיש השלכות נוספות שישפיעו על התקציבים והסקטורים הנוספים.

ככה שעד כמה שאני בז לכל מה שהם מייצגים והתקציבים שהולכים לשם, עדיין באיזשהו מקום זה עדיף על אום אל פאחם שתקום בירושליים , עיר הבירה.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תוכן חדש...