Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם יש אופציה זולה יותר עם שירות בסיסי יותר אז ניחא. בישראל אתה לא מקבל תמורה הוגנת למיסים הישירים והעקיפים שאתה משלם, לפחות לדעתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז באמת יש הצדקה להגיד יוקר מחיה.

בשוויץ השירותים הבסיסיים פועלים טוב, ואם אתה רוצה אקסטרה אז אתה משלם יותר, וגם מרגישים בהבדל.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם (נערך)

בישראל אתה מקבל צינור. חד וחלק. ביטוח לאומי משלם הון תועפות, אבל לחיות על ביטוח לאומי? אתה מקבל גרושים, וגם בשביל זה אתה צריך להיות במצב זוועה. מפריש לפנסיה - חושב תפרוש בכבוד ותחייה להנאה את שנותייך הנותרות? לא. אם בכלל יישאר משהו, אתה יכול לקנות לחם וחלב.

ביטוח חובה - אתה מקבל כבישים איכותיים? בטיחות בדרכים? תחבורה ציבורית טובה? לא. אבל מקימים מצלמות כל שני וחמישי בכל מקום בארץ.

אתה עצמאי, עובד קשה, טוב במקצוע שלך, נותן לאנשים פרנסה אבל משלם מיסים כאילו אין מחר. אם משהו קורה לך? אתה חי בקופסת קרטון ברחוב.

הצלחת יותר בחיים? קיבלת העלאה בשכר? בוא תביא חלק ענק מזה לממשלה.

רוצה להרוויח קצת אקסטרה בהשקעות וכו'? בוא תשלם מיסי זיבי.

רוצה ביטחון? יש צבא חזק עם תקציב ענק? מקבל טילים על הבית לא יכול לצאת לרחוב בשקט, ישן עם רגל אחת בממ"ד. אבל איי, הרס"ר באיזה בסיס ג'ובניקים צריך אוטו משלו, לא?

שרת בצבא? יופי לך.

חלית נפצעת? לך ת*דיין. זו הסיסמה במדינה שלנו.

בוא תצביע ותשפיע, כדי שלא תשב סתם בבית יא מניאק אחרי שקיבלת יום חופש מהעבודה.

אבל לא, אתה טועה, הכול מעולה. ליצני החצר בממשלה לא שוכחים להוכיח לך עם חיוך זחוח ונתוני זבל כל שהם, על כך שאתה בעצם חי טוב. מרוויח מעט וחי בדיר חזירים? חייך, אתה גר במרחק הליכה מפאב. תקוע בפקק שלוש שעות אחרי העבודה? חייך, עוד לא הגעת לשלב חיפוש החניה. חניה ציבורית ליד הבית? ברור! בוא, תחתום פה, פה ופה. הנה, עכשיו הרכב ממושכן שתוכל לשלם עבורה. (כי בית אתה לא יכול למשכן, כי ממילא אין לך, אתה גר בשכירות)

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
תשמע, אני לא מנסה לשכנע, אני מציג עובדות. משפחתי חייה שם, רוב חבריהם של הוריי חיים שם, יש לא מעט מכרים שם. כאשר אני מבודד את השכבה באוכלוסייה שמרוויחה 3-4 אלף ש"ח - הם חיים הרבה יותר מהמקביל בארץ. הם כן יכולים לקנות דירה, לא, לא דירה שהם קיבלו לבעלותם אחרי שהתפרקה ברה"מ. הם יכולים לקנות רכב, לטוס לחו"ל, ולחיות בסדר גמור. שם תרבות התשלומים וההלוואות גם לא כך - כך רווחת כמו פה. ועדיין, אנשים חיים יותר טוב.

אתה לא מציג שום עובדות. אתה מציג מספר פרטים תלושים מהיכרות צרה עם המשפחה המורחבת ומכליל אותם על מדינה שלמה. אני בסך הכל הנחתי הנחה שהם קיבלו דירות אחרי התמוטטות ברית המועצות והשתמשו בדירות כהון התחלתי.

פורסם
חבל שאתה בולע בשקיקה את כל הממבו ג'מבו הקשקושי הזה, הוא לא מצדיק אפילו 1 ש"ח במחיר המוצר.

התשובה היחידה ללמה קולגייט עולה 24 ש"ח היא בדיוק אותה תשובה של למה הכלב מלקק לעצמו את הביצים.

כי הוא יכול וכי זה נעים.

הוא יכול בגלל שבארץ התחרות היא מאוד מלוכלכת. מי שמנסה להיכנס לשוק נלחמים בו בכל השיטות ובעיקר עם מכות מתחת לחגורה ואין אכיפה של חוקים. הממונה החדשה על ההגבלים מבטלת רשמית את העבירה של מחיר מופרז !

לח"כים לא איכפת כי זה לא קשור לתמיכה בהם ולסיכוי שלהם להיבחר מחדש. הח"כ צריך פופולריות במרכז המפלגה או אצל המנהיג שלו.

וגם בינינו יש פלצנים שמוכרחים לקנות את התוצרת של יצרן גדול במקום לקנות מוצר של יצרן קטן ולעודד את התחרות.

פורסם
בישראל אתה מקבל צינור. חד וחלק. ביטוח לאומי משלם הון תועפות, אבל לחיות על ביטוח לאומי? אתה מקבל גרושים, וגם בשביל זה אתה צריך להיות במצב זוועה. מפריש לפנסיה - חושב תפרוש בכבוד ותחייה להנאה את שנותייך הנותרות? לא. אם בכלל יישאר משהו, אתה יכול לקנות לחם וחלב.

ביטוח חובה - אתה מקבל כבישים איכותיים? בטיחות בדרכים? תחבורה ציבורית טובה? לא. אבל מקימים מצלמות כל שני וחמישי בכל מקום בארץ.

אתה עצמאי, עובד קשה, טוב במקצוע שלך, נותן לאנשים פרנסה אבל משלם מיסים כאילו אין מחר. אם משהו קורה לך? אתה חי בקופסת קרטון ברחוב.

הצלחת יותר בחיים? קיבלת העלאה בשכר? בוא תביא חלק ענק מזה לממשלה.

רוצה להרוויח קצת אקסטרה בהשקעות וכו'? בוא תשלם מיסי זיבי.

רוצה ביטחון? יש צבא חזק עם תקציב ענק? מקבל טילים על הבית לא יכול לצאת לרחוב בשקט, ישן עם רגל אחת בממ"ד. אבל איי, הרס"ר באיזה בסיס ג'ובניקים צריך אוטו משלו, לא?

שרת בצבא? יופי לך.

חלית נפצעת? לך ת*דיין. זו הסיסמה במדינה שלנו.

בוא תצביע ותשפיע, כדי שלא תשב סתם בבית יא מניאק אחרי שקיבלת יום חופש מהעבודה.

אבל לא, אתה טועה, הכול מעולה. ליצני החצר בממשלה לא שוכחים להוכיח לך עם חיוך זחוח ונתוני זבל כל שהם, על כך שאתה בעצם חי טוב. מרוויח מעט וחי בדיר חזירים? חייך, אתה גר במרחק הליכה מפאב. תקוע בפקק שלוש שעות אחרי העבודה? חייך, עוד לא הגעת לשלב חיפוש החניה. חניה ציבורית ליד הבית? ברור! בוא, תחתום פה, פה ופה. הנה, עכשיו הרכב ממושכן שתוכל לשלם עבורה. (כי בית אתה לא יכול למשכן, כי ממילא אין לך, אתה גר בשכירות)

גיבוב של שטויות.

ביטוח לאומי זה לא קופת חסכון. אתה משלם ומקווה לעלם לא להזקק להם. עם כל חסרונותיו, הוא נותן רשת בטחון סבירה.

ביטוח חובה קשור רק לפגיעות גוף במקרה תאונה; תחזוקת הכבישים אינה ממומנת מכסף זה, ויש לנו תשתיות לא רעות בכלל, גם בקנה מידה אירופאי.

אין מדינה בעולם שלא משלמים בה מיסים, ושיעורי המס בישראל מקבילים, פחות או יותר לאלו שבאירופה.

גם בתקציב הבטחון נגמרה החגיגה מזמן, וצה"ל, כמו כל גוף ענק סובל מבזבוזים, אם כי הרבה פחות מבעבר.

רק בשנה האחרונה כמעט 300,000 ישראלים קנו מכונית חדשה, הבעלות על דירות הינה מהגבוהות בעולם המערבי, המסעדות מפוצצות, בתי המלון ואתרי התיירות מלאים עד אפס מקום ומדי חג נשבר שיא ביציאת ישראלים לחו"ל.

אז כל כך רע פה ?!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה לא מציג שום עובדות. אתה מציג מספר פרטים תלושים מהיכרות צרה עם המשפחה המורחבת ומכליל אותם על מדינה שלמה. אני בסך הכל הנחתי הנחה שהם קיבלו דירות אחרי התמוטטות ברית המועצות והשתמשו בדירות כהון התחלתי.

משפחה, חבריהם, מכרים, וכן הלאה. לא אומר שכולם חיים שם טוב. ברור שלא. אבל אני אומר שביחס למקרים שאני מכיר, ומכך אני גוזר הבנה מסוימת (שכן אנו כאנשים מסתמכים על דברים שאנו מכירים ומבינים), אומר ששם ניתן לחיות יותר טוב מאשר בארץ. ולא מדובר על luxuries אלא על רמת מחייה בסיסית יחסית, שאליה לא ניתן להגיע בארץ עם משכורות ברמה מקבילה.

פורסם
גיבוב של שטויות.

ביטוח לאומי זה לא קופת חסכון. אתה משלם ומקווה לעלם לא להזקק להם. עם כל חסרונותיו, הוא נותן רשת בטחון סבירה.

ביטוח חובה קשור רק לפגיעות גוף במקרה תאונה; תחזוקת הכבישים אינה ממומנת מכסף זה, ויש לנו תשתיות לא רעות בכלל, גם בקנה מידה אירופאי.

אין מדינה בעולם שלא משלמים בה מיסים, ושיעורי המס בישראל מקבילים, פחות או יותר לאלו שבאירופה.

גם בתקציב הבטחון נגמרה החגיגה מזמן, וצה"ל, כמו כל גוף ענק סובל מבזבוזים, אם כי הרבה פחות מבעבר.

רק בשנה האחרונה כמעט 300,000 ישראלים קנו מכונית חדשה, הבעלות על דירות הינה מהגבוהות בעולם המערבי, המסעדות מפוצצות, בתי המלון ואתרי התיירות מלאים עד אפס מקום ומדי חג נשבר שיא ביציאת ישראלים לחו"ל.

אז כל כך רע פה ?!

כן. יש עוד מלא ומלא מיסים שלא דיברתי עליהם ומה מטרתם אמורה להיות. לא אמרתי שאין מיסים באירופה, אמרתי שבארץ ביחס למיסים שאתה משלם אתה מקבל צינור. לא מקבל שירות נורמלי. ביטוח לאומי זה לא קופת חיסכון? נכון. אבל כשמו כן הוא ביטוח. אתה אמור להיות מבוטח במקרה וקרה לך משהו. שידאגו לך לחיים נורמליים. הוא לא נותן שום רשת ביטחון סבירה.

בעלות על דירות זה לא פרמטר כי אתה לא מחלק את זה במספר הפריטים באוכלוסיה. יש קומץ שמחזיק בדירות הללו. הקומץ מחזיק ביותר מדירה אחת, ולכן זה לא פרמטר.

זה שכולם קונים מכוניות זה אחל'ה ויפה (וקצת דופק אותי) אבל זה הכול בחובות. 99% מרוכשי המכוניות הללו לוקחים הלוואה שהיא לחלוטין קפיצה מעל הראש בשבילם. כמות הצעירים שרכשה מכוניות דרך זיבי מוטורוס כל שהוא או לחלופין דרך הבנק, היא מטורפת. כולם פה נוסעים לאילת וממלאים מסעדות ולא יודעים איך לסגור את החודש ואת המינוס שטופח מחודש לחודש. על מה אתה מדבר לעזאזל. גיבוב של שטויות? הרמה בארץ הגיעה לאבסורד.

אנשים מארחים בחגים וקונים באלפי ש"ח , בגדים, סמרטפונים ומה לא, ומתביישים ללכת לבנק כי מפחדים להסתכל לפקיד בעיניים. הכול פה צבוע בצבע אדום.

פורסם

בנוגע למחיר הקולגייט או הפלאפל - הם יכולים להיות כל כך גבוהים כי אנשים מוכנים לשלם. לא משום סיבה אחרת. לפני 7-8 שנים מחיר מנת חומוס באבו אדהם בת"א היה איזה 13 שקלים. היום זה 25. האם העלויות קפצו פי 2? ברור שלא. אני יודע כעובדה שעלות מנת חומוס למסעדה כולל כ-ל התשלומים (שכ"ד ועלויות שוטפות, משכורת לעובדים, עלות החומרים וכדומה) היא איזה 5 שקלים. הרווח הנקי על מנת חומוס כזאת הוא 20 שקלים. אותו הדבר לגבי קולגייט. באירופה 100 מ"ל עולה 1 יורו, ומברשת שיניים עולה אפילו פחות. בארץ פי 3-4 - והרווח הנקי נכנס לכיסים של סופרפארם ושות'. ספיקינג אוף וויץ' - עכשיו סוף סוף הם התחילו להורידו מחירים, רק בגלל כניסה של רשתות חדשות כמו גוד-פארם שמציעה מחירים נורמליים.

מדובר על טאלין. דודתי מרוויחה 800 אירו, בעלה -700. ביחד יש להם דירה, כעת משדרגים לדירה טיפה גדולה יותר. הרכב שיש להם זה גולף + שנת 2014. אין הון מההורים ואין עזרה מאף אחד.

ולא מעט אנשים כמוהה. מכיר עוד כמה דוגמאות ספציפיות. אתה מדבר על מחירים אולי באזורים מבוקשים וחדשים. אני מכיר אזורים בעלי מחירים נמוכים יחסית. אגב שם לא מקובל לקחת משכנתה ל-30 שנה וכן הלאה. אלא למספר שנים מועט יותר.

שאל אותם בבקשה כמה הם משלמים עליה משכנתא בחודש (ואם הם לא - זה עושה את כל ההבדל... גם בארץ מישהו שמרוויח 6000 נטו חי בסדר גמור אם הוא לא צריך לשלם שכ"ד או משכנתא).

בנוגע לרכב - זה ספציפית קל פה יותר כי קל מאוד לקחת רכב בתשלומים וגולף 2014 תעלה לך איזה 200 יורו לחודש. תוסיף נניח 100-200 יורו להוצאות שוטפות על הרכב והגיוני שהם יכולים להרשות לעצמם. אבל יחיד שמרוויח 800 לא ממש יכול להרשות לעצמו להוציא 300 על רכב, אז הוא קונה משהו בן 7-8 ומוציא 100-150.

בנוסף, אני לא יודע מאיפה לקחת את הטענה שלוקחים שם משכנתא לפחות שנים - אני מכיר אישית אנשים שלקחו משכנתא ל-30 שנה.

תשמע, אני לא מנסה לשכנע, אני מציג עובדות. משפחתי חייה שם, רוב חבריהם של הוריי חיים שם, יש לא מעט מכרים שם. כאשר אני מבודד את השכבה באוכלוסייה שמרוויחה 3-4 אלף ש"ח - הם חיים הרבה יותר מהמקביל בארץ. הם כן יכולים לקנות דירה, לא, לא דירה שהם קיבלו לבעלותם אחרי שהתפרקה ברה"מ. הם יכולים לקנות רכב, לטוס לחו"ל, ולחיות בסדר גמור. שם תרבות התשלומים וההלוואות גם לא כך - כך רווחת כמו פה. ועדיין, אנשים חיים יותר טוב.

כמו שאמרתי, מי שגר בטאלין, מרוויח 900 יורו בחודש נטו (משכורת ממוצעת כאן) ואין בבעלותו דירה צריך לשכור או לקחת משכנתא - 400 יורו מינימום לדירה מצ'וקמקת (ביחד עם חשמל, חימום, מים, אינטרנט). רכב בסיסי עוד 200. אוכל עוד 200 מינימום והופ - הלך הכסף. לחו"ל הוא טס באיזה דיל סופר-לואו-קוסט שהוא מצא חצי שנה מראש.

מה שכן, אם אותו בנאדם עולה ל-1500 יורו בחודש הוא משדרג את עצמו משמעותית - יותר מאשר היה משדרג את עצמו בישראל עם אותו ההפרש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
גיבוב של שטויות.

אז כל כך רע פה ?!

כי אנשים עושים לעצמם רגע חשבון ואומרים- אני גם ככה לא אוכל לחסוך לדירה, אז לפחות אני אהנה מהכסף.

תוסיף לזה תרבות צריכה קלוקלת והופ! כולם במינוס עם חובות לבנק.

לגבי בעלות גבוהה על דירות- לצעירים יש הרבה פחות בעלות על דירות מאשר דור אחורה שמחזיק הרבה פעמים יותר משתי דירות.

עכשיו, זה לא שאני מאשים את בעלי הדירות או את הצעירים, אבל זה המצב.

אני לא חושב שיש בעיה של כסף בממשלה, הוא פשוט מנותב למקומות הלא נכונים ו"נעלם" שם.

They are trying to ban me...

פורסם
גיבוב של שטויות.

אז כל כך רע פה ?!

לא לכולם רע פה, יש שכבות שמאוד טוב להם.

הבעיה שככל שיותר טוב להם - יותר רע לאחרים.

רכבים חדשים נרכשים בכמויות בלתי נתפסות, אבל חלק גדול מהם לציי רכב, וביננו - 80% מאלו שמקבלים רכב חדש בליסינדג - שיצטרכו לרכוש רכב מכספם האישי ייקנו רכב משומש בן 3, ככה שזאת מעט אשלייה.

לדעתי המצב פה לא קל, אבל עדיין נסבל בגלל זה כולם שותקים - בקרוב כבר לא יהיה נסבל.

אנשים מרוקנים את החסכונות של ההורים וקונים דירה - אבל שהילדים שלהם ירצו דירה - בעיה.

פורסם (נערך)
משפחה, חבריהם, מכרים, וכן הלאה. לא אומר שכולם חיים שם טוב. ברור שלא. אבל אני אומר שביחס למקרים שאני מכיר, ומכך אני גוזר הבנה מסוימת (שכן אנו כאנשים מסתמכים על דברים שאנו מכירים ומבינים), אומר ששם ניתן לחיות יותר טוב מאשר בארץ. ולא מדובר על luxuries אלא על רמת מחייה בסיסית יחסית, שאליה לא ניתן להגיע בארץ עם משכורות ברמה מקבילה.

מדובר בקבוצה קטנה של אנשים שאתה לא יודע עליהם כמעט דבר ועל סמך זה אתה מסיק מסקנות כיצד חיים 1.32 מיליון בני אדם. אגב, אני לא יודע איזה ניסיון רב שנים יש לך שמאפשר לך לקבוע בנחרצות שבישראל מקבלים צינור ביחס למיסים.

לא לכולם רע פה, יש שכבות שמאוד טוב להם.

הבעיה שככל שיותר טוב להם - יותר רע לאחרים.

רכבים חדשים נרכשים בכמויות בלתי נתפסות, אבל חלק גדול מהם לציי רכב, וביננו - 80% מאלו שמקבלים רכב חדש בליסינדג - שיצטרכו לרכוש רכב מכספם האישי ייקנו רכב משומש בן 3, ככה שזאת מעט אשלייה.

לדעתי המצב פה לא קל, אבל עדיין נסבל בגלל זה כולם שותקים - בקרוב כבר לא יהיה נסבל.

אנשים מרוקנים את החסכונות של ההורים וקונים דירה - אבל שהילדים שלהם ירצו דירה - בעיה.

אני חושב שאנשים איבדו כל פרופורציה ורמת הבכי והיללות בישראל שברו את כל השיאים. כן, קשה. כן, בלי הורים אי אפשר לקנות דירה. איפה לא קשה? איפה דירות נופלות מהשמיים? אפשר לחשוב בחו"ל אין עניים ואומללים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
גיבוב של שטויות.!

ממש, אבל ממש לא גיבוב של שטויות.

היחס בישראל בין רמת המיסוי הישיר והעקיף לבין כמות ורמת השרותים שהאזרח מקבל מהמדינה היא הגרועה ביותר בכל ה EOCD.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בוא נשאל ככה, מה אתה כן מקבל עבור המיסים הגבוהים שאתה משלם בישראל, מה התועלת שיוצאת לך מזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...