Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מעיד על עלייה עקבית ברמת החיים, למרות התחושה הסובייקטיבית שאיום ונורא לחיות כאן.

ה "יתרון" היחיד שיש לי כאן בתור מבוגר יחסית, זה שאני זוכר היטב מה היה כאן לפני 20 ו 30 שנה, וממש לא היה טוב יותר.

דוגמאות ? בבקשה.

לפני 17 שנה, כשנולדה ביתי הבכורה, חבילת מגבונים עלתה 12 ש"ח. לא רביעייה, חבילה בודדת.

אז היום אתה משלם 8 ש"ח על יחידה או 25 ש"ח על רביעייה .זה לא פער משמעותי בשקלים שישנה את המצב הפיננסי.

פחית סימילאק קטנה עלתה 33 ש"ח.

והיום אתה משלם 75 ש"ח על 900 גרם ויש גם ב-41 ש"ח על אותה כמות -תלוי בסוג .זה לא הפער שישנה את המצב הפיננסי.

בוא וספר לנו כמה שילמת על מעון אז וכמה היום.

מכונת כביסה בסיסית עלתה 1.400 ש"ח.

והיום אתה תמצא גם ב-900 ש"ח ,אבל אתה יודע שהיא לא תחזיק מעמד 20 שנים .

טלוויזית 20 אינץ' פשוטה (לנקו) עלתה 1,700 ש"ח.

וגם היא החזיקה הרבה שנים ועלתה בהתאם לטכנולוגיה של אז.

סלולארי של נוקיה עלה 2,700 ש"ח.

סלולארי של נוקיה בטכנולוגיה של היום באותו מחיר של סמסונג .לפני שהסינים חדרו לשוק.

הריבית על המשכנתא היתה 5.8%, וגם זה בזכות קשרים טובים, אחרת הייתי משלם יותר.

ריבית 5.8 על 140000 שקל עדיפה על ריבית של 3.6 ל-1400000 ?

ריבית על הלוואה לרכב חדש עמדה על 14.5% לשנה. במונחי ימינו זו ריבית של השוק האפור.

ומה על אחזקה ? האם אתה זוכר מחירי ביטוח ? זוכר מחירי דלק ?

ולא זכור לי שקיבלנו שירותים טובים יותר מאף גורם ממשלתי.

איך אתה מסביר את זה שהרמה נשארה אותה רמה אם בשנות התשעים קצב האוכלוסיה גדל בעקבות העלייה הגדולה ?! האם השירותים גדלו באותו היחס ?! ברור שלא

מה שאתה אומר בעצם שמחירי המזון והקיום הבסיסי עלו בהתאם לשכר ?

לא התייחסת למחירי חשמל ,מים ,ארנונה .

לא התייחסת לתשובתי הקודמת ולקישור .

אבל הכל בסדר -זכותך .

תשובתי מיועדת לכלל החברים בהתאם למה שכתבת.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אוקי תחבורה ציבורית בישראל לא להיט. איפה היא כן להיט? איפה אנשים יכולים לחיות בלי להחזיק רכב כלל? אין חיה כזאת בעולם המערבי.

נו, ואתה אח"כ עוד מדבר על בורות?

עכשיו חזרתי מסקנדינביה, לא רק שאפשר לחיות בלי רכב - כמות האנשים ברחוב שאמרו לי שאין להם רכב (כששאלתי בנוגע לחניה) עצומה.

ניו יורק, סן פרנסיסקו, טוקיו, אמסטרדם, ברצלונה, לונדון - והרשימה עוד ארוכה מאוד.

המטרופולין הישראלי נכשל בצורה יוצאת דופן בכל הנוגע לתחצ, כנראה פועל יוצא של חוסר היכולת שלנו לתכנן לרחוק בשילוב עם הכפיה הדתית על ענייני תחצ

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
זה מעיד על עלייה עקבית ברמת החיים, למרות התחושה הסובייקטיבית שאיום ונורא לחיות כאן.

ה "יתרון" היחיד שיש לי כאן בתור מבוגר יחסית, זה שאני זוכר היטב מה היה כאן לפני 20 ו 30 שנה, וממש לא היה טוב יותר.

דוגמאות ? בבקשה.

לפני 17 שנה, כשנולדה ביתי הבכורה, חבילת מגבונים עלתה 12 ש"ח. לא רביעייה, חבילה בודדת.

פחית סימילאק קטנה עלתה 33 ש"ח.

מכונת כביסה בסיסית עלתה 1.400 ש"ח.

טלוויזית 20 אינץ' פשוטה (לנקו) עלתה 1,700 ש"ח.

סלולארי של נוקיה עלה 2,700 ש"ח.

הריבית על המשכנתא היתה 5.8%, וגם זה בזכות קשרים טובים, אחרת הייתי משלם יותר.

ריבית על הלוואה לרכב חדש עמדה על 14.5% לשנה. במונחי ימינו זו ריבית של השוק האפור.

ולא זכור לי שקיבלנו שירותים טובים יותר מאף גורם ממשלתי.

אתה יודע מה ההבדל בין הדורות ?

שהדור שלכם קיבל אחלה פנסיות ותנאים, פנסיות כאלה שגם מישהו שעבד בעבודה פשוטה יכול היה לקנות בית, ואז לשדרג את הבית

ואז יכול להתחיל את החיים שלו בגיל הפרישה וגם קצת לעזור לילדים שלו.

מקום עבודה היה מקום עבודה עד פרישה, וותק, וועדים, כיסויים ביטוחיים ברמה הארגונית עם הטבות..

הדור של היום לא יודע אם מחר תהיה לו עבודה או שימוע, ספק אם יכול לקנות בית, אםקנה בית אז זה למשכנתא של 25-30 שנה, עד שיסיים משכנתא אחת כבר יגיע לגיל פרישה, לשדרג הוא לא יוכל ולחיות עם 5000 שקל פנסיה גם לא יוכל ויצטרך להמשיך לעבוד.

פורסם

shugiflex

כנראה שלמשפחתך היו קומבינות או פרוטקציות ובגלל זה לא חיכית. לא משהו להתגאות בו יותר מדי, אם אתה שואל אותי.

לכלכת . ואין לך מושג בשיט מה כתבת ....

פורסם

היסטוריה כלכלית על רגל אחת, מנקודת מבטי האישית.

הקדמתי את קום המדינה בכחצי שנה.

בשנותיה הראשונות קלטה המדינה יותר מפי שניים תושבים מאשר תושבי המדינה בעת הקמתה.

אין מדינה בעולם שעברה תהליך כזה.

לכן גרו אנשים במעברות, עד שנבנו לכולם דירות.

אנשים לא הלכו לחפש אוכל בפחי הזבל. למה?

כי לא זרקו אוכל, למה? כי לא היה.

אני זוכר את עצמי בתור ילד, הולך למכולת עם פנקס תלושים , וכנגד התלושים מקבלים את ההקצבה ( בכסף כמובן ) של שמן ביצים סוכר ועוד מספר מצרכי מזון.

והאם היה רע? כן , קשה כן? אבל הפערים לא היו משמעותיים.

האם קיטרו? כן.

האם ירדו מהארץ? כן בכמויות. ולפני מלחמת ששת הימים , הבדיחה העצובה הייתה מי יכבה האחרון את האור בשדה התעופה לוד. ( בן גוריון של היום ).

אחת הרעות החולות ביצירת פערים כלכליים היו הפיצויים מגרמניה.

הפיצויים שהמדינה קיבלה , כמדינה סייעו לה רבות אבל הפיצויים האישיים הגדילו את הפערים בין האשכנזים לספרדים.

אחרי מלחמת ששת הימים החלה פריחה כלכלית, הגיעו גם הרבה עולים עם רמה סוציו אקונומית גבוהה.

אז קמו גם תנועות מחאה כמו הפנתרים השחורים, ובעקבות זאת ניתנו בפעם הראשונה הקלות לדיור לזוגות צעירים.

האם הכל היה חלק? לא.

נולדתי בחיפה.

ועמדתי באמות המידה לרכישת דירה כזוג צעיר.

מה הוצע לי? דירות ברחוב יצחק בן צבי בקרית חיים

מה הוצע לחבר כיתתי , שהיה מקושר.

דירות ברחוב מרגלית בחיפה או בסמטה קטנה היוצאת מרחוב ביכורים מעל בריכת מכבי.

אלה הוצעו בשושו למקורבים במחירים סופר אטרקטיביים ותך שנית נמכרו כל הדירות כמובן.

גם הדירה ברחוב בן צבי הייתה מעל היכולת לכן נדדתי לנצרת עילית, ושם רכשתי את דירתי הראשונה.

הנסיעה הראשונה שלי לחו"ל הייתה כשהייתי בן 30, וזה היה חתיכת הוצאה.

בת כיתה שלי שמוצא משפחתה מאיטליה , הייתה נוסעת מדי קיץ עוד כשהיינו ילדים עם משפחתה לאיטליה, באוניית מעבורת עם הרכב שלהם.

בעת ההיא סיפקו לא מעט חברות שיכון ממשלתיות הסתדרותיות את הביקוש לדיור סטדנרטי לזוגות צעירים, לעולים חדשים ולמשפרי דיור.

רמה בסיסית מספקת, 3 חדרים 70-80 מ"ר אבל קורת גג, שניתן היה לרכוש אותה ב 50-60 משכורות.

היום לא בונים דירות כאלה, 4 חדרים ומעלה, עם לובי ושאר סממני יוקרה, ונזקקים ל 150 משכורות.

אנחנו צריכים להודות כל יום לנשיא דה גול, שהטיל אמברגו על כלי נשק בעקבות מלחמת ששת הימים, וכך החלה צמיחה של התעשיות הביטחוניות, ומהם אומה שלמה של הייטק ודומיו.

התפתחות המשק הגלובלי , השתלטות המזרח הרחוק על ייצור מוצרים רבים , כשהשיא היא סין הביאו להוזלה של מוצרי צריכה לרמות , שלפעמים אתה תוהה האם בכלל לתקן או לרכוש חדש.

לכן אם להשוות את מה שיש לישראלי המצוי היום במשק הבית שלו לעומת מה שהיה לו לפני 30 שנה או 50 שנה זה מגוחך.

ברור שהיום יש יותר.

כלי רכב

בתור ילדים שיחקנו ברחוב כדורגל ( רחוב מגורים שקט ), פעם בחצי שעה היה המשחק מופסק לרגל מכונית שעברה.

ברחוב היו אז כ 5 מכוניות והגזמתי כלפי מעלה, היום יש בו כ 150 מכוניות ואין לך מצב בו תמצא בו חניה.

כך שבגדול רבי חן צודק.

איפוא הוא לא

דיור , פרנסה בה אתה יכול לפרנס את משפחתך בכבוד.

לא מדבר על קביעות בעבודה, מושג שלא קיים, או קבלה של פנסיה שתאפשר מחייה בכבוד.

פעם היינו מתגאים שמוצרי המזון ירקות ופירות בארץ הם זולים מאוד.

זכור לי הנסיעה הראשונה לחו"ל נסעתי ללונדון, לבקר חבר.

רציתי לשמח, הלכתי לקנות פרי, המחיר היה ליחידה, כאשר בסכום הזה יכולת לקנות בארץ מעל ק"ג.

שוב לכל הרעות והטובות הממשלה אחראית, חלקם אבל בכלל לא בשליטה שלה.

אבל ב 40 השנה האחרונות ( למעט תקופה קצרה של ממשלת רבין ) המדיניות היא לא להיטיב עם האדם הקטן.

ולא דיברתי מילה על המלחמות שעברנו כאן.

ועדיין אין לי ארץ אחרת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
נו, ואתה אח"כ עוד מדבר על בורות?

עכשיו חזרתי מסקנדינביה, לא רק שאפשר לחיות בלי רכב - כמות האנשים ברחוב שאמרו לי שאין להם רכב (כששאלתי בנוגע לחניה) עצומה.

ניו יורק, סן פרנסיסקו, טוקיו, אמסטרדם, ברצלונה, לונדון - והרשימה עוד ארוכה מאוד.

המטרופולין הישראלי נכשל בצורה יוצאת דופן בכל הנוגע לתחצ, כנראה פועל יוצא של חוסר היכולת שלנו לתכנן לרחוק בשילוב עם הכפיה הדתית על ענייני תחצ

ברגע שתוציא את האף מאמסטרדם או לונדון או סן פרנסיסקו לא תוכל להסתדר בלי מכונית. לראייה רמת המינוע באירופה גבוהה משמעותית בהשוואה לישראל. למה הם קונים מכוניות? בשביל הכיף? לא, כי מחוץ לכרך הגדול אי אפשר להסתדר בלי מכונית בשום מקום בעולם.

אני לא אומר שלא צריך לפתח תחבורה ציבורית במטרופולין, אבל אנשים מפריזים ביכולת של תחבורה ציבורית להחליף רכב. התחבורה הציבורית הטובה בעולם לא תיקח אותך לטיול בשמורת טבע או תאפשר לך לחיות בכפר ולהתנייד לכרך בנוחות וזמינות של רכב. לזה התכוונתי שאמרתי שאנשים מפתחים ציפיות לא ריאליות.

אתה יודע מה ההבדל בין הדורות ?

שהדור שלכם קיבל אחלה פנסיות ותנאים, פנסיות כאלה שגם מישהו שעבד בעבודה פשוטה יכול היה לקנות בית, ואז לשדרג את הבית

ואז יכול להתחיל את החיים שלו בגיל הפרישה וגם קצת לעזור לילדים שלו.

מקום עבודה היה מקום עבודה עד פרישה, וותק, וועדים, כיסויים ביטוחיים ברמה הארגונית עם הטבות..

הדור של היום לא יודע אם מחר תהיה לו עבודה או שימוע, ספק אם יכול לקנות בית, אםקנה בית אז זה למשכנתא של 25-30 שנה, עד שיסיים משכנתא אחת כבר יגיע לגיל פרישה, לשדרג הוא לא יוכל ולחיות עם 5000 שקל פנסיה גם לא יוכל ויצטרך להמשיך לעבוד.

זו בעיה גלובלית קשה. היא קיימת בכל העולם המערבי ובאירופה המצב הרבה יותר קשה בגלל ילודה נמוכה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
יבגני, לא דיברתי עליך באופן אישי אז אל תיכנס למגננה. התחושה שלי שיש בארץ תרבות הלקאה עצמית וציפיות לא ריאליות מהחיים.

אוקי תחבורה ציבורית בישראל לא להיט. איפה היא כן להיט? איפה אנשים יכולים לחיות בלי להחזיק רכב כלל? אין חיה כזאת בעולם המערבי.

אני לא נכנס למגננה. התחושה שלך פשוט לא נכונה. אין לאף אחד כאן ציפיות לא ריאליות. הציפיה היחידה שלי מהמדינה והנהגתה היא שאנשים יבינו שאנחנו לא בגטו יותר, שאנחנו אחראים על גורלנו ואנחנו לא באיזו תקופת מעבר זמנית שאחריה פתאום יבוא או משיח או הכל יסתדר מעצמו. ובהתאם, שיתחילו לפתור בעיות, ולתכנן עם מחשבה לטווח הרחוק.

לגבי התחבורה הציבורית - אור כבר כתב לך. הייתי עכשיו שבועיים בטוקיו ותאמין לי שרכב זה הדבר האחרון שאתה צריך שם. ומדובר במרחב די עצום, שחיים ומגיעים אליו יותר אנשים בכל יום ממה שיש בכל ישראל. חצי מטוקיו, אגב, הושמדה לחלוטין במלחמת העולם השניה. הם פשוט בנו אותה בצורה חכמה, מה שלא השכילו לעשות באף עיר עברית - למרות שרובן ככולן תוכננו ונבנו במאה ה-20, כשמושגים כמו "רכבת", "תחבורה ציבורית", "כביש מהיר" היו קיימים.

מן הסתם, לא בכל מקום יש 20 קווי רכבת תחתית. גם לא במערב אירופה וגם לא בארה"ב. גם שם לא הכל תוכנן בצורה מדהימה, אבל שם יש גם מרחבים עצומים. ואנחנו פה אפילו במרחב של גוש דן - שמבחינת שטח לא גדול בהרבה משטחה של ניו יורק - לא מצליחים להקים מערכת תחבורה ציבורית נורמלית, למרות היתרון בתקופת ההקמה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ברגע שתוציא את האף מאמסטרדם או לונדון או סן פרנסיסקו לא תוכל להסתדר בלי מכונית. לראייה רמת המינוע באירופה גבוהה משמעותית בהשוואה לישראל. למה הם קונים מכוניות? בשביל הכיף? לא, כי מחוץ לכרך הגדול אי אפשר להסתדר בלי מכונית בשום מקום בעולם.

תבדוק קצת איפה חיים רוב האנשים, במטרופולינים ושלוחותיהן - או בפרברים הרחוקים.

תעדכן האם אתה מושך את ההצהרה ש

איפה אנשים יכולים לחיות בלי להחזיק רכב כלל? אין חיה כזאת בעולם המערבי.

כי יש כמה, וכמה, וכמה וכמה וכמה חיות כאלו. ואז עוד כמה.

זה שאפשר לבחור לגור בפרבר + רכב, ואפשר גם לבחור לגור בעיר + רכב, לא אומר שאתה חייב. ויעידו על כך מאות אלפי האנשים ש...ובכן, חיים ללא רכב :\

בישראל זה לא באמת אפשרי, תוותר על הרכב לכל יציאה מגוש דן תהיה מסורבלת מאוד, וגם התנועה בתוכו רחוקה שנות אור מאידיאל. שלא נדבר על מה קורה בסופ"ש, כאשר אתה מרותק למקום היות ואין לך אופציה לנוע. אתה גר במרכז, לא?

כמה אנשים אתה מכיר שמחזיקים "רכב סופ"ש" - יענו, חיים בסבבה לגמרי בלי רכב בשוטף, אבל מחזיקים אחד לסופ"ש בשביל שיוכלו לצאת החוצה?

אני מכיר לא מעט.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אני לא מסכים איתך. לאנשים יש ציפיות לא ריאליות ואפשר לראות את זה בדיון. אחד לא מבין על מה הוא משלם ביטוח לאומי כי אם הוא ישבור את היד אף אחד לא יעזור לו להתלבש בבוקר, מישהו אחר מתלונן שאוטובוס לא נוסע בזמינות וגמישות של רכב פרטי, אחר מתלונן שמדינה חרא כי היא לא מספקת ביטחון הרמטי ומישהו יכול לדקור אותו ברחוב.

מבחינת תחבורה ציבורית טוקיו דוגמא מאוד קיצונית. יפן מדינה ייחודית מהבחינה הזאת. חוץ מיפן כולם נמצאים פחות או במצב של ישראל: במרכז העיר הגדולה אפשר להסתדר בלי רכב ובפרברים חייבים מכונית. באירופה כמעט כולם קונים מכונית, בארצות הברית כמעט כולם קונים מכונית וגם בישראל כמעט כולם קונים מכונית. זו המציאות בעולם המערבי. בראש של ישראלי מצוי הוא מרגיש כאילו רק הוא חי ככה, ישראל זבל ויאללה לשבור את כלים.

אגב, עוד 20 שנה תהיה לנו אחלה רשת תחבורה ציבורית בגוש דן. אבל ישראלים רוצים מהיום למחר ואם אין - מלחמה. כחלון זבל, כץ זבל, כולם זבל, יאללה עולים על המטוס לקנדה כאילו בקנדה עושים הוקוס פוקוס וכבישים נופלים מהשמיים.

תבדוק קצת איפה חיים רוב האנשים, במטרופולינים ושלוחותיהן - או בפרברים הרחוקים.

תעדכן האם אתה מושך את ההצהרה ש

כי יש כמה, וכמה, וכמה וכמה וכמה חיות כאלו. ואז עוד כמה.

זה שאפשר לבחור לגור בפרבר + רכב, ואפשר גם לבחור לגור בעיר + רכב, לא אומר שאתה חייב. ויעידו על כך מאות אלפי האנשים ש...ובכן, חיים ללא רכב :\

בישראל זה לא באמת אפשרי, תוותר על הרכב לכל יציאה מגוש דן תהיה מסורבלת מאוד, וגם התנועה בתוכו רחוקה שנות אור מאידיאל. שלא נדבר על מה קורה בסופ"ש, כאשר אתה מרותק למקום היות ואין לך אופציה לנוע. אתה גר במרכז, לא?

כמה אנשים אתה מכיר שמחזיקים "רכב סופ"ש" - יענו, חיים בסבבה לגמרי בלי רכב בשוטף, אבל מחזיקים אחד לסופ"ש בשביל שיוכלו לצאת החוצה?

אני מכיר לא מעט.

אה, נכון, כי כבישים בערים אירופאיות פשוט שוממים. באירופה יש 700 מכוניות ל-1,000 בני אדם. כנראה שגם באירופה לא ממש כיף לחיות בלי רכב.

בישראל אתה לא חייב להחזיק מכונית. אף אחד לא מכריח אותך. אני מסתדר בלי מכונית מעל שנתיים ויש לי לקוחות שיושבים בכל מיני מקומות נידחים ואני צריך לנסוע אליהם. נסיעה של 20 דקות ברכב לוקחת שעה וחצי בתחבורה ציבורית, אבל איפה זה לא ככה? מישהו באירופה יפעיל קו שיקח אותך מהבית לאזור תעשייה כלשהו? מישהו יפעיל קו שיקח אותך מהבית לשמורת טבע?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מאז שעברתי לגור במרכז אני משתמש ברכב רק בשביל לטייל בסופ"ש מחוץ לעיר ולעשות קניות גדולות. מעבר לזה? הכל באוטובוס או ברגל.

זה שיש לי רכב לא מחייב שאני באמת נוסע בו כל יום לעבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תחבורה ציבורית נועדה לנייד מאסות של אנשים במסלול קבוע ובלו"ז קשיח. מי שצריך יותר גמישות וזמינות חייב להחזיק מכונית. בישראל עושים אידיאליזציה לתחבורה ציבורית ומשוכנעים שתחבורה ציבורית יכולה להחליף לחלוטין את הצורך להחזיק רכב.

פורסם

צ'מגיא, גוש דן יותר קטנה מטוקיו ולונדון וקצת יותר גדולה מניו יורק. לזה צריך להשוות אותנו, וההשוואה לא לטובתנו.

האמונה שלך שעוד 20 שנה זה ישתפר היא נאיבית מאוד. מי בדיוק ישפר את זה? אתה מוזמן לקרוא על כל העיכובים בבניית הרכבת הקלה - כולל כמובן ההסתבכות, המאוד צפויה בישראל, של ראש החברה האחראית.

אבל שוב, זה רק פן אחד של הדברים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אבל זה שהוא יכול זה תוצאה, תוצאה של חוסר תחרותיות במשק.

יש יותר מידי הגבלות על ייבוא ותקינה.

אתה רוצה להכניס לפה שלך משחת שיניים שמי יודע כיצד יוצרה ומה היא מכילה?

יש צורך בתקינה - אשר יכולה להיות בין לאומית (הכרה בתקינה של מדינה מתוקנת) או מקומית (אם יש צורך בהתאמה או תקן ייחודי לישראל מסיבות כאלה או אחרות). יש צורך באכיפתה. יש צורך באכיפת שרשרת אספקה. אלה דברים שעולים כסף - אבל זה נכון לכל מדינה מתוקנת.

ועדיין, אין לי ספק שבאגירה צודק באנלוגיה לכלב. חזרתי הלילה מגרמניה, שם עומדים סופרים של אלדי ולידל ופנימארקט ועוד כהנה וכהנה רשתות דיסאונט ומוכרות את מרכולתן תוך תחרות חריפה ובמחירים נוחים. איני מצוי בחוק הגרמני, אבל אני משוכנע שייצור ואספקת המזון (בדוגמא זו) מפוקחים לפי תקנים קפדניים, ועדיין התחרות עושה את שלה והמחירים נמוכים. הבעיה שלנו אינה הביורוקרטיה, אלא השוק המוגבל, שבתוכו יש ניתוב לידיים של קבוצות קטנות ועשירות עם הגנה פוליטית עליהן.

כמגאי - לגבי התח"צ הבעיה היא שהתחבורה הציבורית שלנו מעולם לא פותחה כראוי. בברלין, שמבחינת אוכלוסיה די דומה לגוש דן (אם כי מרחקים יותר גדולים), התחבורה הציבורית החלה להתפתח לפני 100 שנה ויותר, כבר לפני כ-90 שנה אוחדו כל מסגרות התחבורה, שעד אז היו נפדרות לפי טכנולוגיה ואיזור, תחת גג אחד, כך שהשתמשים יכלו לעשות שימוש בתחבורה ביעילות רבה. אצלנו מדברים על רכבות תחתיות כבר קרוב ל-60 שנה, אבל פרט לכרמלית בחיפה שגם ההסטוריה שלה בעייתית, הונחה אבן פינה בערך פעם בעשור, ואז, מסיבות שונות, לא היה לכך המשך. חלק מהבעיה היה שהמדינה היתה עניה (אבל, היי, כאשר ההנהגה ראתה צורך בפרוייקט ארוך טווח, כמו המוביל הארצי, האמצעים להקמתו גוייסו והעבודה התבצעה בצורה מעולה), וכנראה היתה לא מעט פוליטיקה מכשילה. כיום, סוף סוף, יש איזה חזון שהיה צריך להיות לפני 50-60 שנה. ועם תח"צ ראויה אין לי ספק שהשימוש ברכב הפרטי היה מצטמצם מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
צ'מגיא, גוש דן יותר קטנה מטוקיו ולונדון וקצת יותר גדולה מניו יורק. לזה צריך להשוות אותנו, וההשוואה לא לטובתנו.

האמונה שלך שעוד 20 שנה זה ישתפר היא נאיבית מאוד. מי בדיוק ישפר את זה? אתה מוזמן לקרוא על כל העיכובים בבניית הרכבת הקלה - כולל כמובן ההסתבכות, המאוד צפויה בישראל, של ראש החברה האחראית.

אבל שוב, זה רק פן אחד של הדברים.

לפי מה שאני קורא הבנייה מתקדמת יותר מהר מהצפוי. בחו"ל אין הסתבכויות ושחיתות?

• תוכן חדש...