Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם חושבים על C5 מנוע 2000 או 3000?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב על לרכוש רכב מהסוג הזה אבל מתלבט בין מנוע 3000 ואלפיים תסבירו לי בבקשה מה ההבדלים בביצועים בדלק ובתחזוקה ועל האוטו בכלליות מי שיודע אני אשמח לשמוע.....תודה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לקחת בחשבון את הסחירות של מנוע ה3.0 ליטרים בעת המכירה.

בגלל שזה רכב יחסית נדיר,צרפתי ועם המנוע הזה נתפס כרכב יוקרתי יותר הוא פונה למעט מאוד אנשים,מה שיגרור ערך נמוך מאוד בעת מכירה וחיפוש קונים מיוחדים.

למה שה2.0 ליטר לא יספק אותך?

אם אתה מחפש יותר כוח ופינוק עם נוחות אולי תחפש לך איזו אמריקאית מאותו התקציב,תקבל תמורה גבוהה יותר.

פורסם

הסחירות בכל סוגי המנועים ב C5 ,בסיטרואן בכלל נמוכה.

קח בחשבון עלות טיפולים גבוהה במוסכים המורשים.

אבל בתמורה תקבל את אחד הרכבים הנוחים והמפנקים ביותר שיש.

אני אישית, לא הייתי מעז לקנות C5 .מהליסינג הייתי שמח לאחת..

פורסם
הסחירות בכל סוגי המנועים ב C5 ,בסיטרואן בכלל נמוכה.

קח בחשבון עלות טיפולים גבוהה במוסכים המורשים.

אבל בתמורה תקבל את אחד הרכבים הנוחים והמפנקים ביותר שיש.

אני אישית, לא הייתי מעז לקנות C5 .מהליסינג הייתי שמח לאחת..

השטויות שאנשים מרשים לעצמם לכתוב מתוך סטיגמות של השכן זה פשוט לא ייאמן.התדירות טיפולים של הסיטרואן היא כל 30000ק"מ או שנתיים לעומת שנה או 15000ק"מ בפוקוס שלך מה שאומר שc5 נכנסת לטיפולים חצי פעמים מאשר הפוקוס ומאשר רוב הרכבים.לגבי עלויות החלפים מכיוון שאני מגיע מתחום הרכב אז שתדע שרק לפיאט וחלק מהחלפים של טויוטה זולים יותר משל הסיטרואן כל השאר הפורד המזדה ההונדה וסקודה משמעותית יקרים יותר וזה נוגע גם לחלפים של תחזוקה שוטפת{פילטרים,בלמים}וגם חלקי גוף וחשמל.לגבי הסחירות אז שתדע שהסחירות בהחלט במקום באמצע בהתחשב שזה רכב גדול ויקר יותר מרכב משפחתי רגיל ומטבעם רכבים גדולים יותר בארץ פחות מבוקשים ראה ערך אוונסיס לעומת קורולה פאסאט לעומת גולף ואקורד לעומת סיויק.

מכיוון שבליסינג עברו כמות גדולה של c5 בשביעות רצון גדולה זה מתבטא גם בסחירות הרכבים כשהם נפלטים למכירה.

פורסם

מחזק את pizo. עדיף שאדון פוקוס ישמור את הסטיגמות שלו לעצמו.

זה שה 3 ליטר יותר נדיר לא אומר שיהיה לך יותר קשה למכור אותו, אלא בדיוק להפך.

לגבי מוסכים מורשים, נכון הם יקרים ובגלל זה לא מטפלים אצלהם.

תינהג על ה 2 ליטר, אם הוא מספק אותך אז לך עליו, אם אתה רוצה לקבל קצת אקסטרא. לך על ה3 ליטר.

פורסם
תינהג על ה 2 ליטר, אם הוא מספק אותך אז לך עליו, אם אתה רוצה לקבל קצת אקסטרא. לך על ה3 ליטר.

זה לא עובד ככה. ה-3.0 ל' נדירה משמעותית ועלויות האחזקה שלה משמעותית גבוהות יותר. היא גם מאובזרת יותר טוב. אם במקרה מצאת אחת כזו טובה ואין לך בעיה עם הוצאות אחזקה גבוהות, לך על זה. אחרת - ה-2.0 ל' מספיק טובה עבור רוב האנשים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מהתרשמותי הן כנהג והן כנוסע ב-C5 שנת 07' (צורה חדשה) בנפח 2 ליטר, מדובר ברכב נוח בצורה יוצאת דופן.

הוא אומנם אינו מסעיר לנהיגה וסביר שחובב הגה אמיתי כנראה יפנה לאופציות אחרות, אך נראה שממילא לא לכך התכוון המהנדס שתכנן אותה.

כרכב לקרוזים ארוכים, כנראה שקשה למצוא משהו נוח ממנה באותו תקציב. המנוע מעט עצל והגיר האוטומטי אומנם רק בעל ארבע מהירויות, אבל כשמגיעים ליעד כמו חדשים, למי אכפת מכל אלה?

נקודה שבאמת קצת הפריעה לי היתה דוושת הגז. לא בדקתי את זה, אבל כנראה שמדובר בדוושה אלקטרונית, למרות שבמצערות אלקטרוניות אחרות לא נתקלתי בזה: מהרגע שמתחילים ללחוץ עליה ועד לרגע שמתקבלת תגובה עובר פרק זמן ארוך מידי. ההשתהות הזאת גורמת לנהג ללחוץ על הדוושה יתר על המידה בגלל חוסר הרגש והתגובה במהלך הראשון של הדוושה, מה שגורם לזינוקים פתאומיים ומיותרים.

פתחי מזגן גם ליושבים מאחור היו מתקבלים בברכה, אך היעדרם נסלח.

כמובן, גולת הכותרת היא תא המטען הענק. פשוט קשה להאמין כמה הוא יכול להכיל בתוכו עד שלא רואים אותו בפעולה.

האפשרות להגביה ולהנמיך את המרכב חביבה מאוד, אם כי לי אישית לא יצא להגיע למצב שבו נאלצתי להשתמש בה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום !

היתה לי C5 2000 - הנסיעה רכה, גמלונית במידה מסויימת,

הסחיבה לא מלהיבה וברור שמסורסת על ידי הגיר. אין מה להשוות למאזדה 6

הפנים סביר אם כי לא מרשים.

קלה לתחזוקה.

אין יותר מידי סנסורים שמחוברים למחשב. חיישן זיהום אויר שמחייב החלפה הינה בעייה שתצוץ.

אם תטפל בזמן ותרכוש רכב עם מעט קילומטרים תהנה. משכנו עד 220,000 ק'מ עם כמעט 0 תקלות (הבעיות שהיו - חיישן זיהום, גיר- שיפוץ חלקי, וצינור חוזר של שמן מגלגל קדמי. חוץ מזה כלום !!!)

אבל...

יש לי C5 3000 -

הנסיעה הרבה יותר קשיחה וספורטיבית. יש לי תחושה שהרבה מכלולים ומערכות יותר מסיביים.

הסחיבה - ממש סבבה (לא בודק אך נראה לי משהו כמו 8-9 ש' ל 100 קמ'ש), והתחושה שהמנוע נותן לרבות הסאונד מלהיבים הרבה יותר מכל V6 אחר.

אם ה 2000 חלשלושה יחסית להונדה/מאזדה. כאן זה הפוך אין מה להשוות את הסחיבה של ה C5 למאזדה ואפילו בגרסת ה 2.3. ה C5 3000 פשוט מהירה מכל רכב משפחתי אחר.

אמנם יש הרבה יותר חיישנים מיותרים - אויר בצמיגים - הודעות על גלגל מפונצ'ר שממליצות לעצור הרכב במיידי, אך בסה'כ תחושה הרבה הרבה יותר טובה.

מושבי עור מפנקים, צמיגים רחבים בחתך 215/55/16. מראות מתקפלות ומתכוננות ברוורס, מושבים חשמליים, בקיצור אוטו אחר.

ב 3000 על אחת כמה וכמה - ההמלצה לקנות אוטו שמור ביותר. אל תתפתה לרכבים עם קילומטראז' גבוה. חפש בסבלנות את אלו של המבוגרים עם 5 ספרות במד הקילומטרים, שהרכב עבר.

בדוק טיפולים. תכין יותר כסף לדלק אך תהנה שבעתיים.

על C5 1800 אין לי מה לדבר. פעם אחת ויחידה נהגתי על רכב שכזה והגעתי למסקנה שייעודו עבור פנסיונרים שנוסעים 200 מ' לסופר ובחזרה פעמיים בשבוע. 1800 זה פשוט לא זה. בייחוד ברכב משפחתי גדול שצריך כח להזיז יותר מבן אדם אחד.

אילן

פורסם

מחזק את הבחור שמעלי - נראה שמבין כולם רק לו ולי יש/היתה אחת. גם אני הרגשתי שהיא לא "רכה" כמו ה-2 ליטר, ולא ידעתי להסביר את זה.

מעבר לכך - רכב שנהנה מכל היתורנות של ה-C5 אבל לצד מנוע חזק יש לציין שהוא לא מהיר כפי שניתן היה לצפות מ-210 כ"ס בשל הגיר המיושן בעל 4 הילוכים בלבד. הלאגונה בעלת מנוע זהה ו-5 הילוכים היתה מהירה משמעותית. המשמעות היא שההילוכים הארוכים והתיבה ההססנית מסרסים את המנוע לחלוטין. התוצאה טובה מדגם ה-2 ליטר, אבל לא מספיק טובה.

לגבי האבזור - מושבים עוטי עור אבל הוא לא איכותי במיוחד, המושבים החמשליים לא אמינים, וריבוי האלקטרוניקה גרם לזה שכל כמה שבועות ביקרתי במוסך - פעם פתחתי את הגג והמראות התקפלו, פעם הפעלתי את השפריצרים של הפנסים והנעילה המרכזית קפצה - שטויות על פניו אבל מ-ע-צ-ב-נ-ו-ת!

צריכת הדלק - גבוהה. לא יותר מ-6 ק"מ לליטר בעיר ו-8/1 משולב.

הבעיה העיקרית - נדירות הרכב ומחירו הגבוה יחד עם מוניטין הדגם, היצרן והיבואן גרמו לכך שהשוק שלו כיד שניה לא שואף לאפס. הוא אפס.

המסקנה - חפש את הדגם בעל המנועים ה"קונבנציונאליים" ובעדיפות ל-2 ליטר. תחסוך הרבה כסף ותהנה מאותו הרכב בלי המחיר שבצידו.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אצלי יש 70000 אלף ק'מ, לא יודע כמה אצלך. אולי ריבוי הקילומטרים עושה את שלו. אגב גם שלי מ 2002 כפי שמצויין אצלך.

מסכים מאוד עם עניין הגיר. זה מסתכל לעבור 100 קמ'ש כשמחוג הטורים מטפס לו, אך כך גם במרבית הרכבים החדשים.

כמה היה יותר פשוט בכלל במקום טיפטרוניק דבילי עם מצבי החלקה ומצבי ספורט פשוט לשים בכל רכב גיר אוטמט שפוט עם 5 או 6 הילוכים.

זה מאכזב להאיץ מאזדה 3 1600 או מיצובישי לאנסר או I30 או 308 למהירויות גבוהות, זה הרבה יותר נעים עם מאזדה 6 בעלת ה 5 הילוכים שלא לדבר על אאודי.

לגבי צריכת הדלק. לדעתי זה פרמטר של אזור הנהיגה. אם ב C5 2000 הדוושה היתה מוצמדת בעליות הקיצוניות של חיפה - שם אני גר, הרי שב 3000 ניתן רק "לדקדק" הדוושה. לגבי תוצאות הצריכה. לא התעסקתי בזה יותר מידי אך לתחושתי כמעט שיוויון בעיר.

מחוץ לעיר דהיינו חיפה-תל אביב וכד' ייתרון מובהק ל 2000.

אבל יש לציין בכל אשר קשור לסיטרואן אני משוחד נאחר ונדבקתי בסיטרואנפיליה...

פורסם

מחזק את הבחור שמעלי - נראה שמבין כולם רק לו ולי יש/היתה אחת. גם אני הרגשתי שהיא לא "רכה" כמו ה-2 ליטר, ולא ידעתי להסביר את זה.

מעבר לכך - רכב שנהנה מכל היתורנות של ה-C5 אבל לצד מנוע חזק יש לציין שהוא לא מהיר כפי שניתן היה לצפות מ-210 כ"ס בשל הגיר המיושן בעל 4 הילוכים בלבד. הלאגונה בעלת מנוע זהה ו-5 הילוכים היתה מהירה משמעותית. המשמעות היא שההילוכים הארוכים והתיבה ההססנית מסרסים את המנוע לחלוטין. התוצאה טובה מדגם ה-2 ליטר, אבל לא מספיק טובה.

הדגם v6 אחרי המתיחת פנים {מ2004} מגיע עם גיר 6 הילוכים.

• תוכן חדש...