Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם יתכן כי הבעיה בה נתקלת אינה קשורה דווקא לסוג השמן?

האם יתכן כי הסיבה נעוצה בגורם אחר? אולי באחד מרכיבי המנוע? אולי במפלס השמן דאז?

אני בספק אם שמן ממותג כזה או אחר (על אחת כמה וכמה שכמדובר בשמנים בעלי צמיגות זהה) עלול לגרום לירידה קיצונית בלחץ השמן.

מה דעתך?

במפלס השמן זה לא קשור, הייתי פותח מכסה מנוע כל יום לבדוק שמן/מים ,על כמה וכמה לפני נסיעות מחוץ לעיר. יכולתי לחשוב על משאבת שמן שאולי נסתמה, אבל לאחר החלפת שמן לשמן אחר הבעיה לא חזרה.

בדיון הנ''ל התחלנו לדון על LM 10W/40 שמרגיש כ"זיוף" ואיך שהוא זה התגלגל לכל השמנים של החברה. אני מנסיוני אומר כי הייתה לי בעיה ספציפית עם הזהב 10/40 ולכן לא אחזור לשמן הזה אף פעם. אני רוכש כמויות של VALVOLINE 10W/40 לרכבי החברה ולא היו שום טענות עד כה. יכול להיות שהשמנים שלהם הם הכי טובים בעולם, אבל אני אישית מוותר עליהם. במיוחד כי ראיתי שבאירופה זה שמן של "סופרמארקטים" הכי זול שיש. הכי פשוט והכי זול!!! זול אפשר לקנות גם פה בסופר אם רוצים: פז, דלקול, PRESTON (??), אמריקן איגל וכד' במחיר בין 30 ל-40 שקל. זה מה שעולה LM, שמן זול. אני משקיע קצת יותר בשמן מנוע, לכן כבר כמה שנים אני נמנע משמנים כאלה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי דעתי מה שאפי מנסה להגיד, הוא שבמידה וצמיגות השמן של מספר שמנים מיצרנים שונים היא זהה, אתה לא תרגיש שום הבדל ,גם לא במד השמן אם יש כזה ברכב שלך.

זאת מבלי להתייחס למה שיש בשמן עצמו ,אלא לצמיגות שלו בלבד.

מספיקה מעבדת פיזיקה 1 ארורה כדי לדעת את זה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמית, אני חולק על דעתך המלומדת.

אמנם אני הדיוט בתחום זה, אבל אני בהחלט מבין על מה BURZUM מדבר. לא מדעי ולא נעליים, השמן הזה מרגיש פחות טוב במנוע מהרבה שמנים אחרים שהתקנתי. הן מבחינת רעש שסתומים, עבודה עגולה ורעידות בסל"ד גבוה.

יודע מה - אני מנדב את הרכב שלי לבדיקה שהיא אמנם לא מדעית אבל בהחלט מעשית.

תעשה סיבוב על הרכב כמו שהוא עכשיו, עם שמן פשוט יחסית של ACDELCO שנמצא שם מזה שבועיים. אחר כך נחליף יחד לגלון הזהוב של LM ואני מבטיח לך שתרגיש את ההבדל לרעה מייד.

הולך? בוקים, פיילה ומשפך עלי. קולה קרה עליך :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, אם השמן נמצא שם רק שבועיים, אז כדאי שנבצע את הניסוי על הפיז'ו שלי כי אני קרוב מאד לטיפול8) חבל לבזבז משאבים, הקולה עלי בכל מקרה.

אמנם לא ניסיתי את LM בפיזו, אבל האמן לי שב 60K שנסעתי איתה שזה אומר 12 החלפות שמן, השתמשתי במגוון רחב של שמנים, ב40K הראשונים זה אפילו היה 20W50 מכל מיני יצרנים שונים מהארץ וחו"ל,ולא הרגשתי שום(!) הבדל במעבר ל 10W40 מסוגים שונים.

והאמן לי שאני רגיש מאד לרעשים, אני אפילו שומע את מותחן הטיימינג מזמזם קלות וזה גורם לי לאי נחת, כנ"ל לגבי קרקושי דשבורד סרן אחורי, ושאר חופשי פרונט לא מוסברים.

אנשים נורמלים אחרים לא מבינים על איזה רעשים אני מדבר.

אם אתה מרגיש הבדל בנסיעה על LM וגם שומע רעשי מנוע חריגים, אז או שאתה יותר משוגע ממני:-D, או שזה באמת שמן גרוע והצמיגות שמופיעה על האריזה היא לא נכונה, כי כמו שהסברתי, גם במעבר בין צמיגויות לא הצלחתי להרגיש שינוי כלל.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

באוטו שלי כבר הספקתי לסוע על ACDELCO על ESSO ועכשיו על הLM הזהוב,לא הרגשתי שום הבדל או שינוי לטובה/רעה עם הLM לעומת הקודמים.

סה"כ שמן די טוב שעושה את העבודה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
אמנם לא ניסיתי את LM בפיזו, אבל האמן לי שב 60K שנסעתי איתה שזה אומר 12 החלפות שמן, השתמשתי במגוון רחב של שמנים, ב40K הראשונים זה אפילו היה 20W50 מכל מיני יצרנים שונים מהארץ וחו"ל,ולא הרגשתי שום(!) הבדל במעבר ל 10W40 מסוגים שונים.

.

בוא נילך יותר רחוק: הרכב הראשון שלי היה PEUGEOT 104 שנת יצור 1979. עשיתי איתה בערך 100.000 ק''מ כאשר לא החלפתי שמן אף פעם, הוספתי מה שמצאתי באותו הרגע, לא החלפתי אף פעם שום פילטר ובטח לא פילטר שמן, במערכת קירור הייתי שם רק מים מהברז. והייתה אצלי שנתיים, וכל התקלות שהיו לא היו קשורות למנוע. אז? :wink:

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
בוא נילך יותר רחוק: הרכב הראשון שלי היה PEUGEOT 104 שנת יצור 1979. עשיתי איתה בערך 100.000 ק''מ כאשר לא החלפתי שמן אף פעם, הוספתי מה שמצאתי באותו הרגע, לא החלפתי אף פעם שום פילטר ובטח לא פילטר שמן, במערכת קירור הייתי שם רק מים מהברז. והייתה אצלי שנתיים, וכל התקלות שהיו לא היו קשורות למנוע. אז? :wink:

נשמע כאילו עשית טעות פטאלית שעברת למאזדה..

פורסם
באוטו שלי כבר הספקתי לסוע על ACDELCO על ESSO ועכשיו על הLM הזהוב,לא הרגשתי שום הבדל או שינוי לטובה/רעה עם הLM לעומת הקודמים.

סה"כ שמן די טוב שעושה את העבודה.

כי אתה אף פעם כניראה לא שמת שמן מחברה לא מוכרת או משהו כזה. ניסית פעם לשנות את הצמיגות שמן ברכב?

כי למשל אצלי במוסך בטיפול האחרון שעשיתי במוסך מאזדה החליפו לי את השמן תמיד היו שמים 10-40 והפעם האחרונה שמו לי 5-30 או 5-40 אני לא זוכר.. או אני לא יודע למה.. לכן הפעם הזאת פעם הזאת החלפתי שמן לשמן של חברה טובה ובאמת המנוע יותר שקט....

פעם הבאה כדי לחסוך כאבי ראש ומחשבות , אני לא יקנה את השמן שקניתי עם המיכל הזהוב הזה או שאני יקנה את LM עם תוסף MOS2 ד"א יש עם תוסף MOS2 10-40 חצי סנטטי?

או שאני יקנה ESSO חצי סנטטי 10-40 וזהו...

וואי איזה שירשור ארוך וטוב אני בטוח שהרבה שיעשו חיפוש יוכלו לקבל תשובות ממנו..

פורסם

הLM האפור עם התוסף הוא אכן חצי סינטטי,ואכן לא השתמשתי אף פעם בשמן זבל/בישול כדוגמת אמריקן איגל.

טיפול הבא אני חוזר לESSO.

ואצלי לא החלפתי לעולם צמיגות,מאז ומתמיד 10W40 .

פורסם

השמן האפור של LM הוא 10W40 בתוספת MOS2.

אגב יש 10W40 סינטטי מלא. אני מכיר כזה של רויאל פרפל, יכול להיות שיש עוד חברות.

נמאס כבר מהויכוחים העקרים האלו בנושא שמן שכבר נטחנו דק דק מספר פעמים בפורום, אך ללא הועיל.

עד שלא יוכח אחרת,

LM

ACDECO

Valvoline

Royal Purple

ESSO

ושאר החברות שרוב מומחי הפורום מסכימים שנחשבים לשמנים איכותיים טובים מאד עד שלא יוכח אחרת.

פורסם

תוסיף לרשימה הצנועה שלך גם את MOBIL1,ELF,MOTULשמנים טובים לא פחות.

פורסם
...ושאר החברות שרוב מומחי הפורום מסכימים שנחשבים לשמנים איכותיים טובים מאד עד שלא יוכח אחרת.

אלו שטרחתי לפרט פשוט היו אלו שיש לי מניות שלהן :-)

• תוכן חדש...