Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נשמח אם תשתף אותנו, חברי הפורום, בנסיון או בעובדות עליהן אתה מדבר.

העלית מספר פעמים טענות בדבר איכות השמנים ש- Liquy Moly ו- Elf מייצרות.

(שים לב: אינני טוען כי השמנים המיוצרים ע"י חברות אלו איכותיים, או לא.)

על פי נקבע נקבעים דבריך?

מה חודש לאוזניך מאז: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=54447

?

אפרים.

כן, השתמשתי במיכל הזהב של LM איזה 5,000 ק''מ לגולף שהייתה לי אז והחלפתי את השמן מהר, כי הרכב לא הגיב יפה אליו. עברתי לאדום מינרלי TOURING HIGH TECH 15W/40 והוא הרגיש יותר טוב, אבל גם.... חרא. אפילו על "פז" היה יותר טוב. מאז (ובטח שלא במאזדה) לא מתקרב לשמן הזה. מאזדה רק על סינטטי מלא ולא של LM לעולם.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעניין... פולקסווגן ממליצים על השמן הזה על סמך בדיקות מעבדה דקדקניות, אבל האינטואיציה שלך שבוודאי דייקנית הרבה יותר מבדיקה של איזו מעבדה אוילית החליטה שהרכב לא מגיב טוב לשמן הזה.

אם זו הדרך שבה אתה מקבל החלטות בחיים, שיהיה לך בהצלחה. אתה תזדקק לה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מעניין... פולקסווגן ממליצים על השמן הזה על סמך בדיקות מעבדה דקדקניות, אבל האינטואיציה שלך שבוודאי דייקנית הרבה יותר מבדיקה של איזו מעבדה אוילית החליטה שהרכב לא מגיב טוב לשמן הזה.

אם זו הדרך שבה אתה מקבל החלטות בחיים, שיהיה לך בהצלחה. אתה תזדקק לה.

אתה חכם גדול, כל הכבוד! :idea:

באתר של צ'מפיון יש המלצה על TOURING HIGH TECH מינרלי 15W/40 ואין המלצה על ה LM הזהב 10W/40, ודווקה על השמן הזה דיברו פה.

פורסם

זה עוד דיון של שמנים שלא יגמר לעולם עד שמישהו ינעל.

אנשים תכניסו את זה לראש, רכבים עושים מאות ק"מ על שמנים שלדעתכם בינוניים, והמנוע לא "מגיב" אליהם טוב.

בדרך כלל שמן בינוני זה לא מה שמחסל מנוע לגמרי, אלא תקלות אחרות שקשורות למערכת מים וכדומה,ויעידו על כך כל רכבי הליסינג שמוטפלים בשמנים וחלפים גרועים בדרך כלל.

כל תורת המיתוג הזו והסגידה ליצרנים ולשמות פשוט מצחיקה, אנחנו כבר רגילים לזה, זר שיכנס לפורום לא יבין על מה המהומה.

מלא שמן שעומד בתקן ודרגת איכות שהיצרן ממליץ עליה וסע לשלום.

אם אלה הצרות שלכם בחיים אז מצבכם טוב.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
ויעידו על כך כל רכבי הליסינג שמוטפלים בשמנים וחלפים גרועים בדרך כלל.

בטח יעידו... כנראה שלא קראת את הכתבות והאזהרות של היצרנים מפני שימוש בפילטר שמן לא מקורי ושמנים מתוצרת לא מוכרת. צי של טויוטה קורולה שבק חיים בגלל זה, אולי תמצא עדיין את הכתבה הזו באינטרנט.

אם מחר אני ימזוג שמן חמניות לתוך אריזה יפה עם כיתובים ציבעוניים ותקנים 'מפוצצים' וימכור את זה, זה אומר שזה שמן טוב?

מבחינתי אני מאמין רק לחברות גדולות כי הסבירות שהם ישקרו לגבי התקנים והסימונים קטנה יותר, אם כי קיימת.

בשמנים מחברות קטנות או לא מוכרות יש סבירות גבוהה יותר שהשמן הוא ממוחזר או באיכות ז'.

פורסם
בדרך כלל שמן בינוני זה לא מה שמחסל מנוע לגמרי, אלא תקלות אחרות שקשורות למערכת מים וכדומה,.

מה שמחסל את המנועים בימינו זו הבוצה, שנוצרת משמנים מינרליים או חצי-סינטטים ומרווחי החלפת שמנים גדולה מדי. הבוצה היא המחלה הגדולה ביותר של המנועים בעשור האחרון.

פורסם
ויעידו על כך כל רכבי הליסינג שמוטפלים בשמנים וחלפים גרועים בדרך כלל.

סביר להניח כי אפילו לאחר התעללות קשה ברכב המנוע ישרוד את ה- 100.000 ק''מ שלו, וגם זה לא מובטח, לפעמים הם גומרים את חייהם ב-50 וב-80 אלף ק''מ. אם קנית רכב חדש לשנתיים-שלוש אז הנושא של השמן או תחזוקה ראויה בכלל לא צריך לענין אותך, ההפך ממצב בו אתה רוכש רכב למספר שנים מעבר לאחריות היצרן, או רכב משומש.

פורסם

זה לא נכון, לי יש רכבים שאני מכיר שהגיעו מעבר ל250 אלף ק"מ ועדיין נוסעים, בטיפול במוסכים שעושים טיפול 10K ב300-400 ש"ח, תאמין לי שהשמן לא "איכותי" לפי אמות מידתך, ותאמין לי שהפילטרים לא מקוריים, ואלו רכבים באזור שנת 2000, ולא הרכבים של שנות ה 80-90, שהיה מספיק למזוג להם שמן מינרלי של "פז" כי זה מה שהיה בחנויות.

מה תגיד על זה?

אתה לא מעודכן ואני מבין שאתה רוצה את הטוב ביותר עבור הרכב שלך.

אם זה אומר שאתה מוכן לפסול יצרן שלדעתך העטיפה שלו לא יפה מספיק, או שאתה מרגיש שהנוע לא "אוהב" אותו, אז שיבושם לך.

מה רע בשמן של ACDELCO WOLF , האם נראה לך שהם משקרים במה שהם רושמים על האריזה? איך בדקת את זה?

תשלם על זה בשקלים, בעל מפעל השמנים מעריך את הכסף שלך, ואת הפרסום שאתה עושה לו כאן, ומודה לך על שנתת לו את האפשרות לבנות את הקומה הרביעית באחוזה שלו.:-)

פורסם
תוכל בבקשה לפרט יותר?

במה הדבר בא לידי ביטוי?

אפי, אתה שואל את הבחור שאלות מכשילות :roll: אם יש בן אדם שיכול לתת תשובה לשאלה כזו אני מעניק לו מתנה 2 מיכלים של שמן תוצרת חברת ESSO בצמיגות 5W40 בדרגת איכות SL לא מזוייף !! לאחר בדיקת טעם וריח הוא מתאים לתקנים של API.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אני יכול לתת תשובה, יש דרך לדעת אם היא נכונה?

כתובת למשלוח המיכלים בה"פ.:wink:

פורסם
תוכל בבקשה לפרט יותר?

במה הדבר בא לידי ביטוי?

כן, בעליה מים המלח ירד לחץ השמן במנוע למצב קריטי.

אפי, אתה שואל את הבחור שאלות מכשילות

מרק10, מה אתה נדחף? רוצה לסגור את השרשור אז בוא נבקש מהמנהלים. אני לא הבן שלך, תרגיע.

פורסם

ירידה בלחץ השמן במנוע, הנגרמת כתוצאה מהחלפת סוג השמן, כפי שאתה מתאר, עלולה דווקא להיות קשורה לבחירה של רמת הצמיגות של השמן.

כיצד ניטרת את הירידה בלחץ השמן? (אני מבין כי מדובר בגולף 2002).

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

כיצד ניטרת את הירידה בלחץ השמן? (אני מבין כי מדובר בגולף 2002).

מדובר היה בגולף 1995, מיד עצירה בצד הכביש..... המשכתי לאחר התקררות של המנוע. לאחר מכן החלפתי שמן.

פורסם

האם יתכן כי הבעיה בה נתקלת אינה קשורה דווקא לסוג השמן?

האם יתכן כי הסיבה נעוצה בגורם אחר? אולי באחד מרכיבי המנוע? אולי במפלס השמן דאז?

אני בספק אם שמן ממותג כזה או אחר (על אחת כמה וכמה שכמדובר בשמנים בעלי צמיגות זהה) עלול לגרום לירידה קיצונית בלחץ השמן.

מה דעתך?

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תוכן חדש...