Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משחק ההצהרות!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוכים הבאים למשחק ההצהרות. אני מקווה שהוא יתפתח לת'רד מעניין, ובשביל זה אתם צריכים להיות יצירתיים וגם קצת אמיצים.

המשחק הזה הוא רעיון מקורי של עמיתיי נ.ר (להלן "המאסטר") וא.א (להלן "הדוקטור") - כל הזכויות שמורות :wink:

כללי המשחק פשוטים למדי. כל מי שמעוניין להשתתף צריך להצהיר על כך שהוא מעדיף משהו מסוים מתחום הרכב על פני משהו אחר, ולתת הסבר מדוע. כל הצהרה צריכה להתחיל ב: "אני מעדיף X על פני Y, כי..." נשמע קצת דבילי? אבל כאן זה נעשה מעניין:

ההצהרה צריכה להיות מיוחדת, מוזרה או מפתיעה. היא צריכה להיות משהו שבמבט ראשון יהיה מוזר לקוראים ואולי אפילו לא הגיוני. כאן מגיע ההסבר, שחייב להיות הגיוני בכדי להפוך את ההצהרה לרלוונטית. הצהרה ללא הסבר היא בלתי קבילה, כיוון שהיא חסרת משמעות. חשוב גם להיות יצירתיים כיוון שזה חסר משמעות להצהיר משהו שמוסכם על רוב הקוראים, או סתם הצהרה מטופשת וחסרת תכלית (למשל, זה לא חוכמה להעדיף פיאט דוקאטו על פני מאזדה מיאטה כי אתם בדיוק צריכים להעביר סלון).

אם אתם מבולבלים, אל תהיו. הנה דוגמא:

אני מעדיף מזדה 3 1.6 אוטומטית מדגם ליסינג על פני סיטרואן C2 VTS. סיבה? המאזדה נוחה, מרווחת, בטוחה ואיכותית יותר מהסיטרואן. והיא עולה בערך אותו דבר. לא מספיק? היא גם מהנה יותר לנהיגה! יש לה הגה עדיף, היא קלה יותר לשליטה על המגבלות, נכנסת בקלות רבה יותר להיגוי יתר, בעלת שליטת-מרכב עדיפה והביצועים לא נחותים משמעותית כי ה-C2 היא עגלה מארץ עגלות הסופר.

כמובן שאתם יכולים לתת גם הצהרות בסגנון "אני מעדיף הנעה קדמית על אחורית" או "אני מעדיף מנוע אטמוספרי עם 150 כ"ס על מנוע מוגדש עם 250 כ"ס", "אני מעדיף מכוניות שרירים אמריקאיות על פני מכוניות ספורט גרמניות או יפניות מקבילות" אבל אז באמת תצטרכו להיות יצירתיים עם הסיבות.

ההצהרות הקיצוניות ביותר יזכו את בעליהן בפרסים יקרי ערך (למשל פטור לשבוע מחסימה) - אבל רק אם הן תלוונה בסיבה הגיונית ומספקת!

בהצלחה!

רוני

נ.ב. אם קראתם הצהרה שאינכם מסכימים איתה, אתם מוזמנים לתת הצהרה נגדית, אבל עדיין מחויבים לספק סיבה!

(מאסטר, הבמה שלך)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מעדיף דיזל ידני על פני בנזין אוטומטי.

אוטומט משעמממם לאללה, ודיזל ידני עדיף בהרבה על בנזין ידני בעליות של חיפה.

טיפטרוניק גם לא עושה לי את זה, אני תמיד שוכח להעביר הילוך....

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רעיון יפה מאוד.

אתחיל עם משהו קטן.

אני מעדיף פז'ו 106 ראלי על כל הוט-האצ' מודרנית אחרת שניסתה להחליף אותה כי סקס עם הנעה קדמית אף פעם לא היה כה מחובר,רגיש, זמין וזול מאז הראלי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

o.k.

אני משתתף רק בתנאי שהפרס הוא שרוני שטרן יבלה לילה שלם במועדון לילה מזרחי ויתועד כאשר הוא מפזז על שולחן מרכזי.

ובשביל הסיפתח, קבלו הצהרה:

אני מעדיף סובארו אימפרזה STI V' 9 על פני פורשה בוקסטר.

הסיבה: הבוקסטר אינה ששה לפצוח בהחלקות כוח ממושכות, שכן מיקום המנוע (במרכז), נמצא בעוכרה והיא אינה מסוגלת לחזור מזוויות קהות של היגוי יתר, מבלי לסיים זאת בספין.

נכון, ה - STI כבר מימי האיוו הרבה פחות קרובה לליבי, אך עדיין, היא האימפרזה הטובה ביותר שנמכרה בארץ, היא מהירה, וניתן לנהוג בה וליהנות, במגוון סגנונות די רחב.

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

פורסם

מי היה מאמין שמשחק ההצהרות יוציא מהד"ר כזה עושר מילולי. אם אני מבלה לילה במועדון מזרחי, הד"ר יצטרך לבלות לילה בניסיונות כושלים לעבור את הסלקציה במועדונים לא מזרחיים. איך?

הנה עוד הצהרה:

אני מעדיף פיז'ו 206 XS על פני אלפא GT, כי זה ממש ממש מעצבן אותי שבקרת היציבות באלפא בלתי ניתנת לניתוק ומסרסת לחלוטין את ההנאה מהחלקות, בעוד שה-206 יוצאת על הצד בקלילות רבה אפילו שהיא לא באמת ספורטיבית, שלא לדבר על פחות יפה וחזקה מהאלפא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מעדיף רכבי סטיישן על פני רכבי סדן/האץ' בגלל שבסטיישן יותר קל להוריד את המושבים האחוריים ולפצוח בחגיגות עם בת זוגתך להלילה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אחלה רעיון.

אני מקווה שהוא יתפתח לכיוון ההזוי.

ואני ייתן הצהרה קטנה שעלתה לי עכשיו בראש:

אני מעדיף רכב עם צמיגים שחוקים לגמרי, על פני רכב עם צמיגים חדשים.

הסיבה: הרכב מחליק על הכביש, וכל הפניית הגה חזקה מתורגמת לדירפטים מפחידים. כמובן שזה ממש מסוכן, אבל על מגרש חנייה ריק, זה תענוג צרוף...

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

כל הכבוד על היוזמה :wink:

המממ... אני מתפתה לכתוב "אני מעדיף הנעה קדמית על אחורית", אבל נראה לי שעדיף שאשמור את זה לטור שיכתב מתישהו.

נתחיל, אם כן, בהצהרה "לייט", שנמצאת על הגבול של ההצהרה הקודמת (ותעצבן קצת את הד"ר על הדרך):

אני מעדיף אלפא 156 דור ראשון, 2.0 ל' ידנית, על ב.מ.וו 325 ידנית (E46)!!

הסיבה מאוד פשוטה - האלפא יותר כייפית, כמעט בכל רגע נהיגה נתון. יש לה הגה מהיר, חד ומתקשר יותר, יש לה צליל מלהיב פי כמה, היא מחוברת, היא גסה, היא "חיה" - ויש לה זנב יותר שמח (כן-כן). הב.מ.וו בהשוואה, מוכיחה עד כמה נתונים טרומיים חסרי חשיבות כשזה נוגע להנאה מנהיגה. נכון, היא יותר מהירה, וכן, יש לה הנעה אחורית - אבל עם שטח מת כזה בהגה (הקל והמנותק) ובלי דיפרנציאל מוגבל-החלקה, ההנאה פשוט מוגבלת. היא פחות מערבת את הנהג, פחות חדה ומיידית, פחות מרטיטה כשלוחצים אותה לפניה, ובמגבלות, גם לה יש בעיקר תת היגוי. היא אומנם יכולה לפצוח בהחלקות כוח על כבישים חלקלקים - שזה משהו שהאלפא לא מסוגלת מטבעה לעשות כלל - אבל זריקות זנב ב-50 קמ"ש זה לא הכל בחיים.

נראה לי שזה מספיק (ובטח יעורר פה מהומות), וכל מי שלא מסכים מוזמן להרים את הכפפה.

ניצן

(שכותב בניק של דין כי המחשב שלו דפוק)

אל תשכח מאיפה באת ולאן אתה הולך

פורסם

אני מעדיף מרצדס E230 על פני 205GTI.

ב-205GTI לא נכנסת עגלת תינוק בתא המטען.

במרצדס אפשר בקלות להכניס עגלת תינוק ועוד נשאר מקום לטרמפולינה, סל-קל, לול מתקפל (גם כשהוא לא במצב מקופל), 4 חבילות חיתולים (היה במבצע), ונשאר מקום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מעדיף רכב 3 דלתות על פני רכב 5 או 4 דלתות.

3 דלתות לעומת 5 דלתות : אולי לנוסעים יהיה קל יותר להכנס למושבים האחוריים, אבל הדלתות הענקיות מלפנים ברכב 3 דלתות (לפחות בפולו) והנוחות והמרווח שיש ליושבים מלפנים לעומת הגודל הכללי של הרכב הם מעל ומעבר למה שאפשר לבקש.

3 או 5 דלתות לעומת 4 דלתות : כשצריכים תא מטען באמת גדול - פותחים את הדלת האחורית, מורידים את המושבים והפלא בפלא נפתח חלל עצום להכנסת ציוד גדול מימדים שלא יכול להכנס בתא מטען של רכב עם 4 דלתות.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני מעדיף כל מכוניות כביש ,פשוטה ככל שתיהיה, כמו מאזדה לאנטיס, מאשר כל רכב שטח\גיפ,יוקרתי ומהיר ככל שיהיה, אפילו אם מדובר במשהו כמו פורשה קאיין

סיבות?

* שונא לשבת גבוה

*צומת לב וניקור עיניים , יש כאלה שמאוד אוהבים את זה, אבל אני לא מוכן לסבול את זה

* ה"כלי" שלי מכובד ביותר ,אני לא צריך רכב גדול כדי לחפות על זה,מבחינתי מספיק לי מיני

*מזהם מאוד את הסביבה (בעיקר כל הטוארגים המזורגגים עם הוי 10 דיזל)

*בעקבות המשקל הרב והמבנה של המרכב, מאוד לא "ידידותי" לסביבה במקרה של תאונה

*לא מהנה לנהיגה, בשבילי לפחות , לא חשוב כמה חזק יהיה הגיפ אפילו עם 520כס כמו בפורשה טורבו אס ,עצם זה שהוא יושב גבוה מאוד מהכביש מבטל לגמרי מבחינתי את האפשרות להנות מהנהיגה

*מגושם ומכוער מאוד

יש עוד כמה סיבות טובות שלא ראויות לציון בפורום כי אנשים יתחילו להתעצבן פה

ודבר אחרון,שלא יהיו טעויות , אני אוהב מאוד נהיגת שטח אתגרית ואמיתית ומכבד את כל העוסקים בו

מה שאני מדבר למעלה זה על דרעקים שנוסעים על "גיפים-עאלק" ,90% מהזמן על האספלט וב10% שנשארו הם מטפסים על בולדרים (מדרכות ואיי תנועה כמובן)

בברכה ,אלי

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

אני מעדיף אופנוע ליטר מודרני על פני כל רכב שיוצר אי פעם!

טוב יש פה גם קצת פנטזיה לא ממומשת של אופנוען שמעולם לא יהיה לו אופנוע כבד.

לא חושב שיש משהו שיכול לתת עיוות של המרחב והזמן כמו החיבור של אדם אל/על מנוע

כמעט באופן פיזי ומוחשי עם יחס הספק למשקל של כ"ס לק"ג + ידידותיות יחסית למפלצות הקשות

לשליטה של האופנועים הכבדים בעבר.

כמה חבל שלא אוכל לממש את ההצהרה הזו :(

פורסם

אני מעדיף רכב משטרה על אמבולנס .

כי ברכב משטרה אתה יושב עם כיוון התנועה וככה אתה יכול לראות את הנוף . כי ברכב משטרה פחות כואב מאשר בתוך אמבולנס . כי ברכב משטרה הזמן עובר יותר מהר , כל השוטרים גם ככה מכירים אותי , אז תמיד יש נושא שיחה ולא צריך להעביר ת'זמן בניסיון לשבירת הקרח ומציאת נושא לדיון . ותכלס' , כי אם אני בתוך רכב משטרה ולא בתוך אמבולנס , זה אומר שניצחתי... :-D

( רוני , אתה תצריך למצוא משחקים חדשים . כאלה שכייף לשחק בהם... :lol: )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אני מעדיף טנק על פיז'ו.

כי כך אני יכול לפוצץ כל יונדאי אטוס שאני רואה, במקום לעצור בצד ולהקיא את נשמתי.

כי כך לא מזיז לי כשנהג מונית נוסע באמצע הנתיב, אני יכול להשאיר לו חצי מונית.

כי כך לא מפריע לי שאנשים נוסעים בנתיב השמאלי ב 60 קמ"ש, אני יכול פשוט לדרוס אותם.

:)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני מעדיף אופניים על כל כלי רכב המונע על בנזין\סולר\גז

בשביל הספורט

לא מבזבזים דלק

לא מבלים בפקקים

אפשר להכנס איתם כמעט לכל מקום

לא צריך למצוא חניה

לא צריך טיפולים מיוחדים

כשנהרס קונים חדש

ולא נפתחים שירשורים הזויים כי יש פורום שמוקדש רק להם:)

Skoda Fabia 1.2TSI Sportline 2010

• תוכן חדש...