Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשות אחי הגדול פולו 16V שנת 97 קופה, שאלתי היא מהם לחצי האוויר שיש לשים בצמיגים ברכב הזה

המידה היא 185\55\14 על הגאנת המקורי

תודה מראש לכל העונים ויומנעים

פורסם

לפי התחושה של הנהג, ולא לעבור את הלחץ המקסימאלי שהצמיג יכול לעמוד בו.

כמובן שיש לזכור שהלחץ עולה כאשר הצמיג מתחמם. אז נניח ואתה ממלא 30 PSI, והצמיג יכול לעמוד ב35 PSI, אז קח בחשבון שכאשר הצמיג מתחמם, יתכן והלחץ יגיע למקסימום.

!AWDSOME

פורסם

1. אין כזה דבר פולו קופה. יש האצ'בק (3 או 5 דלתות), סדאן (4 דלתות) וסטיישן (5 דלתות).

2. אוויר ממלאים בדיוק לפי המלצת היצרן, לא לפי תחושות וניחושים.

זאת, כפי שמופיע בספר הרכב ו/או מפתן הדלת ו/או דלתית התדלוק ו/או תא הכפפות.

לחץ אוויר מומלץ לבדוק כשהצמיגים קרים ובאמצעות מדיד שלך. לא לסמוך על המשאבה בתחנת הדלק.

במקרה ואין אפשרות למלא על צמיג קר, יש לנסות ולנסוע פחות מ-3-4 ק"מ לתחנה, נסיעה איטית ורגועה,

וכשממלאים לבדוק שוב את לחץ האוויר בצמיגים באמצעות המדיד שלך. את ההפרש משתי המדידות יש להעלות במילוי.

למשל בצמיג שלחץ האוויר בו צריך להיות 35 PSI: אם יצאת מהבית עם 30 PSI ובתחנה המדיד מראה

32 PSI, כוון את המכונה ל-37 PSI לקבלת לחץ נכון. מומלץ לוודא שוב שמילאת לחץ נכון כשהצמיגים קרים.

פורסם

לא תמיד היצרן צודק.

דוגמא:

אצלי בפיאט מומלץ 35 מקדימה לפי המדבקה בדלת. על הצמיגים שלי רשום מקסימום 40. הכל יפה וטוב, עד שבאמת עוקבים אחרי הוראות היצרן.

כאשר מיליתי 35, לאחר נסיעה לא יותר מידי ארוכה, הצמיג התחמם, והלחץ עלה ל41 PSI.

מה גם, שלאחר מספר ימים בודדים של נסיעה (רק אז הבחנתי בזה), ראיתי שיש מדרגה בדפנות הצמיג. מה שאומר, ששטח לא נוצל, כי הצמיג היה מנופח יתר על המידה. למזלי הצמיגים החזיקו, ועכשיו אני ממלא פחות. המדרגה נעלמה כלא הייתה, הרכב רך יותר, אוחז טוב יותר, ולחץ האויר לא עובר את המקסימום של הצמיג.

הוראות יצרן...

!AWDSOME

פורסם

אני בספק גדול שהיצרן טועה במידע כה חשוב.

ייתכן שהלחץ שמומלץ לעומס מלא כלומר 5 נוסעים+מטען.

זה שהלחץ עלה ל-41 PSI כאשר הצמיגים התחממו זה טבעי ובסדר ואין להוריד את הלחץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

לחץ מקסימום לצמיג (40 PSI אצלך) הוא לצמיג קר.

עם כל הכבוד לתחושות שלך, ובלי לזלזל, במקרה הזה אין צורך לפקפק בשעות רבות של ניסוי שביצע היצרן.

אם נוצרת "מדרגה" בצמיג שלך (ולא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון), ייתכן שאתה זקוק לכיוון גלגלים.

פורסם

הכוונה הייתה שהצמיג נהיה עגול מידי (קיבל צורה של צמיג של אופנוע). מה שאומר שהחלק האמצעי נשחק יותר מהחלקים החיצוניים. משמע, ניפוח יתר. אלא אם אני טועה?

הלחץ שרשום אצלי על הדלת (35) אינו עבור עומס מלא.

!AWDSOME

פורסם

הצלחת לראות שחיקה לא אחידה של צמיג בגלל ניפוח יתר תוך "מספר ימים" (לדבריך)??

יש לך מיקרומטר בנוי לתוך העין! :shock:

לעניין ההמלצות -

המלצת היצרן היא הנכונה ביותר להתחיל ממנה ובטח שלא תחושת הנהג!

יש נהגים שלא מרגישים גם אם תרוקן 15 PSI מהצמיגים שלהם!

ושיהיה ברור לגמרי - אין שום מצב שבעולם שמנפחים בו את הצמיגים ללחץ שהוא נמוך מהמלצת היצרן, נקודה סוף.

הלחץ המקסימלי המופיע על דופן הצמיג הוא לחץ קר כמו שציין נכונה החאפר צוקרמן ואין קשר בינו ובין עליית הלחץ שהבחנת בה לאחר נסיעה שהיא טבעית לגמרי.

עם זאת, להבדיל ממה שכתב החאפר צוקרמן, ישנם מקרים שבהם הלחץ המומלץ ע"י היצרן אינו האופטימלי, מקרה מסוג זה הוא בזמן נהיגה ספורטיבית שבה לחץ שתמיד יהיה גבוה מהמלצת היצרן הוא האופטימלי.

מדובר בד"כ בכמה PSIים בודדים כלפיי מעלה ולעולם לא יותר מהלחץ הקר המקסימלי הכתוב על דופן הצמיג.

כמובן שנהיגה ספורטיבית אינה בראש מעייניו של החאפר צוקרמן ולכן המלצתו טובה לכל מי שמתנסה בנהיגה יומיומית ולאו דווקא במקרים של, לא עלינו, ג'ימקאנה.

מוטי

פורסם

מוטי

אני זוכר בזמנו שאמרת לשם במיאטה לחץ 30 במקום 28. האם בתחרויות גימקנה עדיף להעלות את הלחץ או 30 יעשה את העבודה ??

עד היום אני מתחרה עם 30 בתוצאות משביעות רצון...

פורסם

ניב, ההמלצה שלי הייתה בכלל לנהיגת כביש, המלצתי על 30 בכל הגלגלים במקום 26 שהיצרן ממליץ.

לג'ימקאנה הייתי הולך על משהו כמו 34 מקדימה ובאזור 32 מאחורה בתור התחלה ומשחק עם הלחצים בין המקצים כדי ללמוד מה עובד הכי טוב לסגנון הנהיגה שלך.

מוטי

• תוכן חדש...