רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אין לי יותר מדי לכתוב, האמת, רק סיכום קצרצר של השנה הראשונה שבילתי עם הרכב הקטן והחביב הזה (שעתיד לשרת אותי לפחות עוד 3-4 שנים, במהלך התואר) פונטו ספייס SX שנת 2003 ידנית הרכב נקנה בדצמבר 2010, עם כ 82 אלף ק"מ, ויש תיעוד טיפולים במוסך מורשה ככה שהקילומטראז' הזה גם אמיתי. מה יצא בבדיקה לפני הקניה- אמרו לי שאני אצטרך טיימינג בקרוב, והשאר היו הכסת"חים הרגילים. בוצע ישור קו קטן (כי לא היה הרבה במה לטפל)- שמנים, פילטרים, פלאגים, בלמים, תוסף דלק, והחלפת נוזל קירור. מרחק שעברתי- 10K קילומטר תחזוקה שוטפת שבוצעה במהלך השנה- טיימינג תקלות- סטרטר מגמגם. בוצע שיפוץ והכל חלק. עלות- 250 ש"ח. פעמים שנתקעתי בצד הדרך- 0 דברים שהפסיקו לעבוד ברכב- 0 צריכת דלק ממו…
הודעה אחרונה מאת gopnik, -
-
על פי הכתבה הבאה נאמר כלומר האוטו לא יעבור את המחיר של ה200 אלף אם בכלל. אני מתעניין באוטו בגלל שאבי (בן 60) החליט שהוא רוצה להתפנק קצת ברכב ספורטיבי, הוא נסע עד היום רק על מרצדסים וביואיק והחליט למכור הכל כי לדעתו מחירי המכוניות מוגזמים והפסד עליהם פשוט נוראי. והיום הוא ראה כתבה על הBRZ והוא נגנב מהמחיר שלטענתו סביר למכונית כזו. כיום הוא ואני נוהגים על B4 שנת 2008 שברשותינו, מה אתם אומרים באמת המחיר לא יעבור את ה200 אלף?
הודעה אחרונה מאת gopnik, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 931 צפיות
נגיד והרכב כחדש עלה מעל 288K ,ולכן שנרכש נרשם בקבוצה 7 לאחר כשנה החברה החליטה להוריד את מחיר הרכב למתחת ל 200K ולכן הרכב כחדש ירשם בקבוצה 5. מה שיווצר במצב הזה שבעל הרכב הישן יותר ישלם אגרת רכב על סך 4341 שח ובעל הרכב החדש בסך 2146. האם יש אפשרות לשנות את קבוצת הרכב החדש,לפי קבוצת הרכב כחדש כיום? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
שאלתי היא כזו,חברי שהוא בעליה של הונדה סויויק 92 ידנית צריך ככל הניראה מצבר חדש,יש באוטו קודנית,האם זה בסדר לנתק מצבר ולהחליף בחדש? יש שלבים שצריכים לעשות על מנת לא לפגוע בקודנית?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ויכוח ביני לאישתי, היא טוענת שהבורדו מתאים גם לגברים ורק אדום ממש זה נשי. מה דעתכם??
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
השירוקו נמכרה אתמול, עקב האילוץ של ההתרחבות הצפוייה של המשפחה. אני חושב שעכשיו הזמן הנכון לרישום סיכום, כשאני חף מכל אינטרס. אמינות - מכיוון שעברתי רק 8500 ק"מ בלבד, אני לא האדם הנכון לשאול אותו. עם זאת, ידוע לי על כמה רכבים עם כמה עשרות אלפי ק"מ, חלקם משופרים ולא ידוע לי על בעיות. המנועים היחידים מהסוג הזה שידוע לי ש"הלכו" היו דווקא בגולף 160, למרות שאני בטוח שהגולף ננהגות ביותר מתינות. הבעייה היחידה שהייתה לי, שגרמה לי להכיר את הצדדים המכוערים של צ'מפיון, הייתה מגב שהגומי שלו התפרק ושרט את השמשה הקדמית כשהאוטו היה ממש חדש. בסוף הוחלפה לי השמשה לשמשה חדשה ומקורית במסגרת האחריות, אבל אני לא מבין למה הייתי צריך להתחנן ולהפעיל פרוטקציה (הם בהתחלה התחמקו וטענו שזה "…
הודעה אחרונה מאת orenhazan, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום,אם הנושא לא קשור לכאן אז בבקשה תעבירו למקום הנכון, מצטער מראש.. רציתי קודם כל לומר לכולכם תודה על הכל, במשך כל הזמן שהתלבטיתי בין המכוניות הייתי נכנס לכאן ורואה את דעתכם עליהן ולבסוף לאחר זמן מה קניתי POLO GTI שנת 2000 הבעיה היא שהביטוח נורא יקר! רוצים 7200 חובה+מקיף לנהג יחיד! (אני נהג חדש עם וותק של חצי שנה..) יש למישהו ממכם מספר של סוכן או חברה שהוא ביטח אצלה את הפולו הזאת בפחות? אגב אני מרמת השרון. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת T_A, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מדובר בתחנת דלק מאוד ותיקה באזור חדרה שמאז ומתמיד עושה אינטגרציה של מנהרת השטיפה שלהם עם מבצע תדלוק כזה או אחר. מדי פעם זה בחינם על שטיפה מעל 200 שח, מדי פעם כל השבוע למעט שישי ומ30 ליטר ומעלה. היום זה מעל 25ליטר - עלות 5 שקלים. שלט יפה ומודפס עם הלוגו של החברה והכל. לסחבק נגמר הדלק ברביעי בערב, אז החלטתי לתדלק שם. למה לא בעצם? בערב מן הסתם המנהרה כבר לא עובדת אז באתי היום בבוקר. (חמישי) כמובן שיש תור בכניסה, כרגיל. הגיע תורו של הרכב לפניי, הוא מוציא את החשבונית, והבחור אומר לו "זה לא תקף בחמישי ושישי". (שלא רשום בשום מקום באזור התחנה עצמה) ומפנה אותו לשלט שרשום בטוש ממש לפני הכניסה למנהרה עצמה. הבחור בחוסר ברירה נאלץ לשלם מחיר מלא, הרי הוא לא יעש…
הודעה אחרונה מאת adi_u, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4154573,00.html במקום הרפורמה (נכון לעכשיו) משרד התחבורה החליט ליישם את הרעיון הבא - רישיון נהיגה מדורג. הוצאת הרישיון תוקדם לגיל 16 ו9 חודשים, תקופת נהג חדש תקוצר לשנה וחצי וזמן המלווה יעלה מ3 חודשים ל6 חודשים (3 חודשים ראשונים בכל מהלך היממה וב3 חודשים האחרונים הנהיגה עם מלווה תתבצע רק בשעות הלילה) אין לי מושג מתי הרעיון הזה ייכנס ליישום אבל בהחלט יוזמה יותר ממבורכת לדעתי, רעיון יותר יעיל מהרפורמה שבספק אם הייתה נכנסת בשלב כלשהו ב3 שנים הקרובות
הודעה אחרונה מאת ORrrr, -
-
ראיתי את התמונה הזאת בפייסבוק שאחד החברים עשה עלייה לייק לבן אדם שאני לא מכיר. זו מכונית אספנות? מישהו מכיר את הרכב בארץ? אשמח לשמוע פרטים
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 914 צפיות
שלום חברים. מחפש מוסך בפתח תקוה או רעננה לטיפול תקופתי ליונדאי גטס 2005. לא מוסך מורשה. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 88 תגובות
- 17 אלף צפיות
שלום. אתמול בשעות הערב ברחוב עם תאורה דלה אבא שלי חנה את האוטו ככל הנראה בחניה פרטית מול בית שלו שייכת החניה, אבא שלי השאיר שם את האוטו ל-15 דקות, הוא טען שהוא לא ראה שום דבר שאומר שהחניה היא פרטית בגלל החושך, וגם ביום בקושי רואים שזוהי חניה פרטית, בגלל שהמספר נמצא על המדרכה בקטן ואין שום שלט. בקיצור - אחרי שאבא שלי חזר עם האוטו, שמתי לב לשריטה של מפתח באורך של כ-15 ס"מ על הדלת השמאלית אחורית של האוטו, הנתונים מדויקים, לא יותר מרבע שעה, בלי לשים לב, רק אחרי בדיקה גיליתי שהחניה היא אכן פרטית, לי ולאבא שלי מאוד אכפת מהאוטו ובחיים לא היינו מחנים בחניה פרטית מחשש למה שקרה.. בקיצור - יש משהו לעשות? למה להשחיט ככה רכוש? כואב הלב באמת אפילו אם זה היה ס"מ של שריטה. אני מ…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
אוקטן 98 ל1.2 tsi 1 2
מאת nburrack-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
האם מנועי הtsi השונים ברכבי הקונצרן זקוקים לאוקטן 98 והאם הרגשתם שינוי בתדלוק בבנזין 98
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
אני מקוה שזה תת הפורום המתאים. אני מעוניין לדעת האם במכוניות הבאות קיים כיוונון "טלסקופי" להגה(פנימה-החוצה\לעומק). אימפרזה GT 99-00. אימפרזה WRX 01-02. ב.מ.וו 328\325 E36. בתודה.
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 866 צפיות
שלום לכולם לצורך צילומי סרט המופק במסגרת פרוייקט של אוניברסיטת תל אביב אני מחפשת בדחיפות שני רכבים 1. אביר/ נ"נ- לארבעה ימים 2. סופה- ליום אחד הצילומים ייערכו בקיבוץ יחיעם בחודש ינואר. אשמח אם מישהו מכם יוכל לעזור או לחילופין להפנות אותי לאנשים/ אתרים אחרים שיוכלו לעזור תודה רבה והמשך שבוע נעים
הודעה אחרונה מאת מאך1, -
-
- 5 תגובות
- 834 צפיות
שלום, שמי סער שפירא והנני מחפש רכב שאבי מכי לפני כמה שנים טובות. האוטו בעל ערך סנטימנטלי רב עבורי ואני מאוד רוצה למצוא ולרכוש אותו בשל קבלת רישיון הנהיגה שלי. הרכב הוא מסוג מרצדס, CE 3000 הרכב קופה, מנוע 24 צילינדרים והשנתון שלו היא 93. אני מעוד מעוניין לרכוש אותו ואני מאוד אודה לכל העוזר במציאת הרכב ואף אציע פרס קטן לעוזרים. באמת שהוא חשוב לי. מישהו יודע כיצד אני מניח את ידי על רכב כזה? המצב לא משנה כל כך, אני מתכנן לשפץ אותו. ושוב, תודה לכולם. סער
הודעה אחרונה מאת saar_sh, -
הרכב כבר נמצא באולם התצוגה משבוע שעבר, להלן המנועים אשר משווקת האפסילון הם 1.250 סמ"ק עם 69 כ"ס ידני במחיר של 100,000 אחריה מוצבת ה-900 סמ"ק טווין-אייר אשר מייצר 85 כ"ס המנוע משודך בארץ לתיבה רובוטית במחיר של 110,000 לרמה שתראו בתמונות ו125,000 לרמה המפוארת שכוללת פנסי קסנון, גג פנוראמי אשר נפתח לחצי וכ'ו. הרכב מאוד מרשים ונותן תחושה של רכב מיוחד ויוקרתי, התמונות מדברות בעד עצמם.
הודעה אחרונה מאת shayBB, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי היתה לי פוליסה בשנה החולפת דרך ביטוח ישיר על צד ג'+ גניבה. הייתה לי תאונה קטנה שאני הייתי אשם, ב 03/12/2010. הפוליסה נגמרה ב 31/08/2011 בחצות, ורק אתמול הם שלחו לי דרישה לתשלום השתתפות עצמית על זה. בינתיים כבר זרקתי את חוברת הפוליסה (ביקשתי לשלוח לי אבל יקח כמה ימים בדואר). האם מישהו פה מכיר את הכללים במקרים כאלו? נראה לי (אולי אני טועה?) שלאחר כ"כ הרבה זמן, אני כבר לא חייב לכבד את הדרישה הפתאומית הזו שלהם, לא? אשמח לתשובה בנושא. תודה!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב לכולם. אתמול האבא היקר שלי היה במשרד הרישוי על מנת לבדוק את נקודות התעבורה. לאבי מ'ס עברות קודמות, ומהן אי חגורה, מהירות, עיכוב תנועה. לפי הידוע לכל אחת מהעבירות הנל יש נקודות, אך לתדהמתו אין לו נקודות כלל. העבירה האחרונה הייתה על מהירות לפני שנה וחצי, מאז אין לו דוחות כלל. על עבירות המהירות הוא לקח עורך דין, אך גם אם זה לא חושב לו ה8 נקודות, החגורה, עיכוב התנועה כן אמור היה להיחשב. אז מה קורה פה? אנחנו לא הבנו..
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 72 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
אני מארגן לעצמי כמה חודשים בחו"ל בסמסטר הבא (סביר להניח שבצ'ילה כי יש לי אזרחות ויש לי כמה פרוייקטים מעניינים לעשות שם מבחינת עבודה). בשביל זה אני בודק אופציות של קניית רכב לכמה חודשים. בשביל זה שמתי תקציב תיאורטי של שלושה מליון פזו (3000000), שהם בערך 22058 ש"ח ובדקתי מה אפשר למצוא שם במחיר הזה. רק לקנה מידה בסיסי, מאזדה 3 שנחשבת שם ליקרה עולה 1000000, כלומר 73000 ש"ח. במחיר של 3000000 מצאתי אלפי רכבים, שרובם ככולם יותר שמורים מהרכבים שיש בארץ, בין אם זה בגלל שכל פעם שחונים שם יש מישהו שמכוון (ולוקח כסף בשביל "לשמור" על האוטו), ואם זה בגלל ששם התחזוקה היא יותר נורמלית ואין את השמש הישראלית שהורסת הכל. כל רכב שפה יש ב40000, שם יש בפחות מ10000. בשבי…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול האם בחורף כדי לחמם צריך גם להדליק את המזגן (A/C) או שמספיק להעביר לחימום ולהדליק את המאוורר. מה היתרונות והחסרונות בהדלקת המזגן לצורך חימום. תודה
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כבר הרבה זמן אני שואל את עצמי את השאלה האם מקור התואנות הדרכים בכבישים מתחיל מלימוד לא תקין של כלי הרכב?? יוצא לי לנהוג הרבה בכבישים וכבר ראיתי המון דברים מוזרים אבל לפעמים אני חושב שדרך הנהיגה של אנשים בכלי הרכב הוא המקור לפעמים לרוב הצרות ואני אדגים לדוגמא. מעגל תנועה - אישה נכנסת למעגל תנועה ולפתע עצרה, הבחורה טעתה בפניה, ובכן מה עושים?...פשוט... נוסעים רברס.... כן אני לא מגזים, הבחורה עושה רוורס במעגל תנועה. דבר שני, אישה מגיעה לצומת , יש שלט עצור, עובדים בצומת ולכן השוטר מכוון את התנועה, ומסמן לשיירה לנסוע, מגיעה תורה של האישה והיא נעצרת בעצור, השוטר צועק עליה ״למה את עוצרת״ והיא עונה לו ״מה זאת אומרת,יש לי שלט עצור״ ועוד משהו . נהג נוסע בירידה מאוד ארוכ…
הודעה אחרונה מאת Spidiman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום התחדשתי ברכב ראשון ,רנו קליאו B דיזל . ורציתי לפנק אותה בחישוקים קלים ומכיוון שאני ממש שונא את כל "ג'נטים סיניים מגנזיום" רציתי לשאול אם אני יכול מבכינה חוקית להרכיב את החישוקים של דגם הספןרט בעל מנוע 2000 סמ"ק שהוא 15 אינצ' בעוד שהחישוקים שלי הם 14 אינצ' ואם כן למי יש סט מגנזיום כזה או של דגמי רנו ספורט שמעוניין למכור אני מאיזור המרכז .תודה מראש אור.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי חנה אתמול במקום חניה מסודר במקביל לכביש בעת פתיחת הדלת נכנס בו קטנוע. לא נגרם נזק בגוף, אך לקטנוע נגרם נזק פיזי (שבר בפלסטיק של חיפוי הגלגל) מצד אחד ניתן לטעון כי קיים חוסר זהירות בעת פתיחת הדלת של נהג הרכב מצד שני הקטנוע נצמד לימין ועקף רכבים מימין שעמדו לפני רמזור מי לדעתכם אשם במקרה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת guy1324, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 42 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
רוב האנשים שמחליטים להחליף את הרכב שלהם מתבאסים מהעובדה שצריך עכשיו להתמודד עם כל מיני "מאעכרים" שבאים לראות לך את הרכב ולהתמקח איתך עד המוות. כמי שלא מבינה יותר מדי במכוניות, רציתי אופציה קלה, שלא דורשת ממני להתעסק עם כל מיני מתענייני מכוניות נלוזים –והחלטתי ללכת על ליסינג פרטי של שלמה סיקסט. הבעיה היא, שמסתבר שבלא יודעין נכנסתי בדיוק למלכודת של התעסקות עם סוחרי מכוניות נלוזים. הגעתי למשרדים הצחורים של שלמה סיקסט והוצעה לי עסקה הכוללת טרייד-אין של הרכב שלי תמורת זיכוי במקדמה על האוטו החדש. הם ציירו תמונה שהכל הולך להיות קל, נחמד וחברותי. בדיוק התחושה שהייתי צריכה בתהליך של החלפת האוטו. תוך שעה כבר סיימתי לחתום על כל המסמכים והוסבר לי שכשהרכב החדש יגיע אני רק צריכה …
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מחפש בלוק מנוע V8 בוקסר ישן לשיפוץ. מישהו יודע היכן משיגים?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 962 צפיות
חברים הנה משיהו משעשע. אוסף מבחני ריסוק כאשר חלקם הזויים לחלוטין. אני אישית הכי אהבתי את מבחן המטוס וריסוק ברוורס. לשיקולכם.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
פעם בעבר פתחתי שרשור על הידבקות לישבן של הרכב שמלפניך. לעומת זה, אצל מוניות אני רואה זה נהיה טרנד חדש. עכשיו באמצע העיר מונית נדבקה לי לכל הישבן, כל הדרך וגם בעצירה, ממש לפני סוף המרחק שיש בין טמבון לטמבון! מה נסגר איתם? אישית אני בנאדם די לחוץ ואני לא סובל את הדברים האלה, מה שנהגים פעם ב...עושים , נהגי מוניות עושים את זה בלי הפסקה. למה הם סומכים כל כך על הבלמים שלהם????
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 69 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4161562,00.html
הודעה אחרונה מאת elili, -
-
בלי להיכנס לויכוח של לגור בארץ או לא, דבר אחד בטוח. העושר המוטורי בגולה לא משתווה לארץ הקודש (למרות שאני חייב להודות שהפערים מצטמצמים). האזור שבו אני מתגורר עתיר אקזוטיקה ואין יום שאני לא נתקל באסטון מרטין, פרארי, למבורגיני, מזורטי וכד... הבוקר, ברמזור מול הבית 8 למבורגיני לבנות. מהר שלפתי את המצלמה לפניכם רק ה-4 הראשונות.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 349 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פאר האורה
- yor2
- orbanay1994
- SlowRide
- Igalz
- דוד495
- viper83
- omerkot
- eyalkar
- baer
- pooh-bear
- matan_mil