רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
חג שמח לכולם, ראיתי את הכתבה על הרכב ולא ידעתי אם ליצחוק או ליבכות http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/493/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/MG350-%D7%AA%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C האם היבואן באמת רציני? להביא רכב סיני לשוק כמו שלו ולשווק לו במחיר של טובי המכוניות בקטגוריה? 113,000 שקל! על מה? לא משנה רמת הגימור לדוגמה: פוקוס החדשה : מחירון בארץ החל מ105,000 שקל http://www.autocar.co.il/index.php?act=ecommerce&cat=18475&sort=price לדגם אוט' 117,000 שקל מחיר בחול : 21,300 $ http://www.ford.com/cars/focus/trim/?trim=sel5door MG350: מ…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה האם המצלמת רמזור בצומת הטייסים דמה או אמיתית? זה הרמזור שפונים שמאלה מצומת הטייסים לכייון פתח תקווה סרקין.
הודעה אחרונה מאת avi.250, -
שלום, לאחר פניה, עמידה קצרה בנתיב השתלבות קטן, עמדתי להשתלב לכביש שהתנועה בו זורמת, לא ראיתי במראה אף רכב, אלא ששניה לפני שכבר באתי להיכנס רכב עבר לידי. לציין שההשתלבות הייתה שמאלה. אני מסיק שברגע שהסתכלתי במראה הוא היה צמוד לקצה האחורי של הרכב שלי וכך לא נכנס למראה. המראות שלי כוונו עפ"י ההנחיות השונות ברשת ושל בתי הספר ללימוד נהיגה מתקדמת - פתוחות כמה שיותר, מבלי שרואים את הצד של הרכב. אם הייתי משתלב ביתר פזיזות הייתה נגרמת תאונה ולכן זה די מדאיג. האם כדאי במצב כזה להוסיף מראות קטנות שכולם קוראים להימנע מהן ? מה בעצם היה לא בסדר? תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 717 צפיות
היום נכנסתי עם הפיג'ו 406 למוסך של קרוב משפחה שלי, שמתעסק עם כל ההיגוי\מתלים וכדומה. נכנסתי אליו בגלל שבזמן האחרון אני שומע כמו בומים כאלה מהשלדה, בזמן שאני נוסע בכביש משובש\ עם בורות. הוא ישר אבחן לי ואמר שזה המוטות ייצוב (שאחראים לכוון TOE-IN\OUT לפי מה שהבנתי), הם בלויים. אכן היה העלנו לליפט, ראיתי שהגלגל רועד, הוא פירק את הגלגל הימני (שהיה קריטי יותר), ושם לי חלק דומה שהיה לו במחסן (במצב קצת יותר טוב), אמר לי צא לסיבוב ותגיד איך היה. 10 דקות הספיקו, גלגל שמאל שומעים בומים וגלגל ימני בכלל לא. בקיצור הוא אמר לי שזה חלק די נדיר, ובגלל זה ללכת למרכזי של פיג'ו ולקנות מהם. (זה מוט שמורכב בעיקר במכוניות מנהלים, במשפחתיות קשה מאוד למצוא אותו, וה406 זה בי…
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 1 תגובות
- 639 צפיות
לפני שנתיים רכשתי רכב ושכחתי להכניס את אבא שלי איתי מאחר והוא כבד ראייה ויש לו תעודת עיוור. יש למשהוא מושג איך אני יכולה לצרך אותו איתי כבעלים של הרכב אבל לא מבלי להוסיף יד. כלומר שהרכב ישאר יד ראשונה. תודה מראש איילה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4155485,00.html הפעם בגלל הברד...
הודעה אחרונה מאת VivaItalia, -
-
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן חברים, אני כבר מיואש ולא יודע מה לעשות, לפני 3 שנים עשיתי טסט על רכב רגיל דרגה B ועברתי בקלות טסט ראשון, עכשיו אני לומד על משאית 12 טון ובטסט הראשון לפני שבועיים הכל היה חלק וכמעט עברתי רק פתאום מצאתי לפני איזה קלנועית של קשישה ועקפתי אותה והיתי צמוד מאוד לקו הלבן אבל לא עליתי על הקו ובגלל זה הוא הכשיל אותי, אז אמרתי יאללה אני מקבל את זה. אבל המקרה החמור והמזעזע שקרה לי אתמול בטסטס השני, הכל היה בסדר רק מתחילת הטסט אני נוסע ישר פתאום 10 מטר ופחות לפני כל צומת הבוחן אומר לי לפנות שמאלה או ימינה, ממש 10 מטר והוא מפתיע אותי בפניות האלה, נגיד על זה התגברתי ואני השתלבתי יפה בכל הפניות למרות שהוא הפתיע אותי מאוד בכל הצמתים, עד שהגענו לכביש עם ירידה חדה אחרי …
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אין לי שימוש בכלי רכב אחד (אני מאמין שהתקופה תהיה שנה גג) ואני לא מעוניין למכור אותו כרגע. אני יודע שאפשרי להקפיא את הרשיון שלו, אבל השאלה שלי היא כזאת, מה ההשלכות של מצב שאני לא מקפיא את הרשיונות שלו ופשוט לא מבטח את הרכב ולא מעביר אותו טסט? ונגיד כעבור שנה (אחרי ש״פספסתי״ טסט אחד) ארצה להשתמש בו שוב? אוכל פשוט לבטח את הרכב, להגיע למכון הטסטים ולהעביר את הרכב טסט? יבקשו ממני לשלם על הטסט ש״פיספסתי״ ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 964 צפיות
עד כמה באמת כדאי לעשות ביטוח מקיף? אפשר להסתפק רק בחובה ובצד ג'?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בחודש הבא אני אקבל את הרכב החדש שלי (פוקוס) ואני מחפש ביטוח שלא ידרוש ממני התקנה של מיגונים. עד כה איתרתי רק סוכן אחד שלא דורש כלום אבל ההצעה שלו (3100 למקיף) נראת לי לא משהו. ממה שראיתי כל חברות הביטוח הישירות רוצות מיגונים כלשהם. אם מישהו מכיר חברה או סוכן אמין שלא דורש מיגון, אני אשמח לשמוע על זה.
הודעה אחרונה מאת primekart, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
מתוך Ynet - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4165574,00.html מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, האם מישהו מכיר בתי ספר טובים בארופה לנהיגת מסלול? האם מישהו התנסה? אני יודע שיש מספר בתי ספר בישראל אבל הם יקרנים ואשמח לעשות זאת באופן פרטי. אלו הבתי ספר שאני מצאתי: אנגליה http://www.racing-school.co.uk יתרונות: מסלול, מבחר מכוניות, שפה, היחידי עם מכונית פורמולה1 חסרונות: לא זול, הגה בצד ימין צרפת: http://www.pro-pulsion.com/stage-pilotage-gt-rallye-paris.php יתרונות: המון קורסים, מבחר עשיר חסרונות: שפה
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
שלום, השאלה הזאת היא בשביל ידידה. היא נהגת חדשה, למדה על רכב ידני בהתחלה ובהמשך עברה לרכב אוטומט ולבסוף עשתה את הטסט על רכב אוטומטי. היא רוצה לנהוג גם על ידני אך השאלה היא האם מותר לה? ברשיון שלה תחת סעיף ההגבלות לא רשום דבר מעבר לכך שהיא נהגת חדשה. האם זה אומר ש"שכחו" להגביל אותה לאוטומט ובעצם היא כן יכולה לנהוג על ידני ללא טסט חוזר? תודה.
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
תם וכמעט נישלם הפרוייקט אחרי 67 ימי השבתה מרצון,הגיחה לאוויר גוש דן פיאט קופה 5 ציל חדשה... אני אתחיל ואומר ש"מחלת המכוניות" היא מחלה קשה ואולי אף חשוכת מרפא.....כאשר אתה מתחיל---אתה אף פעם לא מסיים. הכנתי תקציב ,הכנתי תוכנית השארתי קצת מירווח לשינויים אבל--דיבורים לחוד ומעשים לחוד- הcoupe שלי חיה באושר 10 שנים בצבע כסף,את המכניקה ישרנו ושידרגנו כבר מזמן,השלב השני-פחחות,צבע יצא לדרך בסוף מאי. הרעיון היה לשמור על הכסוף ואולי להכהות אותו קצת,אבל אז ראיתי למבורגיני גיירדו בלבן פנינה מיוחד ופתחתי את התרד המופיע למעלה-פה המקום להודות לכול אלה שענו. שינוי צבע לא הולך ברגל אחת-זה לפרק את כל האוטו ,את החלונות והדלתות ובגדול לשלם קצת יותר,כדי לחסוך במחיר הוסכם שא…
הודעה אחרונה מאת ORrrr, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 672 צפיות
היום חבר בא אלי ביציאה של " אתה יודע שאבא שלך יכול לעשות הסבה לאוטו ולעבור קורס של חודש וללמד אותך נהיגה?" הוא טען שהמורה נהיגה שלו אמר את זה ואבא שלו שהוא שוטר, אני בחיים שלי לא שמעתי על דבר כזה ולמרות שכבר יש לי רישיון זה מסקרן אותי לדעת מה התשובה בעניין, קיים דבר כזה בישראל?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
שלום חברי אוהבי המכוניות, הפעם נושא מעניין וחשוב מאד שרבים לא מכירים והוא ממש מקומם! מתי קרה שבפעם האחרונה בדקתם את רשיונות הרכב שלכם? שאלתם פעם את עצמכם מהו מחיר האגרה השנתית שאתם נאלצים לשלם? ממה מורכבת האגרה? אז אני ינסה לענות על השאלות לפי התחקיר שערכתי. הוצאתי תופס רישוי שנתי חדש במשרד הרישוי בסניף באר שבע, ברישיון של הרכב הופיעו הספרות 1014 ש"ח לתשלום. ישר שאלתי את עצמי,על הרכב הכי בסיסי (על פי הרשיון) אני אמור לשלם סכום כזה? ואז ניגשתי שוב לפקידה " תגידי אולי טעית, הסכום לא הגיוני! ההיתכן שעל רכב שנת 1994 אחרי צבא ללא מזגן והגה כוח, גיר רגיל ומנוע צנום בנפח 1360 סמ"ק, אני אמור לשלם מחיר המשתווה למחיר האגרה של מכוניות חדישות משוכללות וחזקות יותר?" התשובה " זה מה…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 981 צפיות
זוכרים את הריר שנזל בשרשור על הסימולטור החדשני לנהיגה שמוקם בקרית אונו? למעוניינים, יש בגרופון קופון ל-10 דקות ב-30 ש"ח, תקף עד 23.2.12. לפי הרישום באתר ניתן להזמין רק היום עד חצות. סעו בזהירות - עד הסימולטור. הכביש האמיתי אינו משחק.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , בעצירה מוחלטת תוך כדי אדום משום מה לא יודע מה גרם לי לעשות את זה דמיינתי ירוק או משהו (אני נהג חדש, אוטוטו שנתיים, ללא עבירה ב"ה) התחלתי נסיעה וחציתי קו עצירה כשלפתע שמתי לב שהרמזור בכלל אדום והמצלמה צילמה אותי (המצלמה ממוקמת ממש מאחריי, אם אני לא מדמיין, היה פלאש ממש חזק, או שמישהו הבהב לי באורות גבוהים ומהבלבול לא שמתי לב , או שככה זה אמור להיות ?) בלמתי וחזרתי אחורה מיד .. עברתי פה בכמה נושאים בפורום וממה שהבנתי כדי לקבל קנס צריך 2 תמונות "לצורך מתן דו"ח, חייבים שני צילומים של הרכב, כשבאחד מהם לפחות (בראשון) ניתן לזהות את לוחית הרישוי, ובשני רואים התקדמות של הרכב לתוך צומת, ובשניהם רואים אור אדום ברמזור. " השאלה שלי היא אם לא הגעתי בכלל לאמצע הצ…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, מהרגע שקיבלתי את הרכב אני מתקשה להעביר להילוך ראשון ממצב ניוטרל (הקלאץ' לחוץ עד הסוף וההילוך פשוט לא נכנס). האם לעוד מישהו יש את הבעיה הזאת? הבעיה רק מחמירה עם הזמן ואני עם האוטו רק שבועיים.
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פיאט פונטו יאנג ללא שעון חום ואני מת מפחד שלא יעלה לה החום. לפי מה שהבנתי הנורה בפונטו נדלקת כשזה מגיע ל3/4 והנזק לראש המנוע כבר מתחיל. לשאלתי מדוע יצרני רכב מתקמצנים על שעון חום? זה כזה יקר להם?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 939 צפיות
יש לי שאלה, יש תקן כלשהו לרעש של הצופר? כל המאזדות או היונדאי החדשות יש להן צפירה כל כך מחרישה וחזקה והכי מעצבן- מגעילה בנשמה. וכשלוחצים עליה ולוחצים עליה לא פעם יוצאות כמה דברים נחמדים מהפה. אז אני שואל! יש תקן כלשהו לרעש הזה? האם הוא חייבת להיות כל כך חזק ? למה שהוא לא יסתפק בצופרים העדינים ביותר של הקורולות למשל. ...
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אהלן, קיבלתי את הרכב החדש שלי היום ועשיתי לו ביטוח חובה פלוס מקיף במחיר הבא: חובה: 1,080 מקיף: 3,400 אני בן 26 ועשיתי ביטוח חובה לכל נהג מעל גיל 24, ללא היסטורית תביעות ב-3 שנים האחרונות. במקרה יצר איתי קשר סוכן ביטוח שהציע לי את ההצעה הבאה: חובה: 1,700 מקיף: 2,700 שזה יוצא בדיוק אותו דבר מבחינת המחיר, אמרתי לו שאני משלם חובה 1,080 והוא אמר לי שנשמע כאילו יש כאן קומבינה כי הוזלה כזו בביטוח החובה יכולה להיות רק אם חברת הביטוח מצהירה על נהג מעל גיל 50 ושאם תהיה תאונה חס וחלילה יכול להיות שהביטוח חובה שלי לא יכסה נזקי גוף, אבל אני בפירוש אמרתי לסוכנות הביטוח שאני בן 26 ואני רוצה לבטח כל נהג מעל גיל 24 והם אמרו לי שהמחיר נשאר 1,080. אני מבו…
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כן, דיברו על זה אין ספור פעמים וביצעתי חיפוש אבל לא מצאתי תשובה חדש משמעית לנושא. אני רוצה להזמין חלק מכני מסויים (לא חלק בטיחותי), עלות החלק היא 205 דולר, המשלוח הוא 128 דולר. הבנתי שמשלמים מכס באיזור ה50 אחוז, אבל האם זה 50 אחוז על ערך המוצר (205 דולר) או על ערך המוצר + המשלוח (333 דולר)? והאם ה50 אחוז האלה הם הדבר היחיד שצריך לשלם בשביל לשחרר את החבילה? דבר נוסף - החלק יוזמן ע"י מוסך מורשה היבואן, האם יתכן מצב שידרש בנוסף אישור ממשרד התחבורה? תודה!
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, מאז שהוצאתי רישיון נהיגה לפני כארבע שנים בערך, נהגתי רק על רכב עם גיר אוטומטי(ברשותי פיגו 206 אוטומטית). אני שוקל למכור את הרכב ולקנות רכב חדש, ואני מתלבט בין היתר, בעיקר משיקולים כספיים,קניית רכב עם גיר ידני. מה שמונע מממני לקבל החלטה על רכישת רכב ידני, זה "החשש" מחוסר הסתגלות לגיר שכזה, לאחר שכאמור לא נהגתי על רכב שכזה מאז הוצאת הרישיון. מה דתעכם? האם החשש שלי מוצדק? מה לעשות?? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
טוב, אז ביום ראשון אישתי קיבלה את הפוקוס החדשה מהעבודה. מדובר על פוקוס סטיישן (גרנד טורר) מנוע 1.6 עם 126 כ"ס ברמת גימור טרנד. תיבה רובוטית 6 הילוכים. מבחוץ מדובר באוטו נאה למדי, הוא אמנם סטיישן אבל נראה לא רע. איך שהושטתי יד לפתוח את הדלת חשתי בשינוי לעומת ה I30 שאותה החזרנו. הדלת מרגישה כבדה ואיכותית אבל נפתחת ונטרקת בשקט ששייך למכוניות יקרות יותר. נכנסים פנימה. במבט ראשון האוטו משדר תחושה של חללית. הדשבורד ארוך, והמרחק לשמשה הקדמית גדול מאוד. המושבים עצמם לא מפוארים, אבל משדרים סולידיות. אכזבה קלה מכך שכסא הנהג מתכוונן רק לגובה וזוית המשענת. כמו כן, הרבה מאוד כפתורים - גם על ההגה וגם בקונסולה המרכזית. מניעים - קשה מאוד לשמוע שהמנוע התעורר לחיים. ב…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
ביום רביעי האחרון קיבלתי את ה-i20 החדשה שלי. כבר באותו היום הרגשתי "דפיקות" ברכב וביום שישי נגשתי למוסך המרכזי של יונדאי. נמצא שיש 2 גלגלים מעוותים (flat) שלדברי בעל המוסך נוצרים באוניה במקרים נדירים. בתמימותי חשבתי שיחליפו לי את הגלגלים במקום ואצא לדרכי. רק עכשיו הודיעו לי שהרכב מוכן (עד שקיבלו אישור להחלפה ועד שהגיעו הצמיגים וכו') ושמחר (יום שלישי) אוכל לאסוף אותו. כפיצוי הציעו לי טיפול ראשון חינם (לטענתם בשווי 1000 ש"ח מה שנראה לי מופרך) והחליפו לי גם את הצמיגים התקינים לחדשים (בסה"כ 4 צמיגים). עם זאת אני חש מרומה וכבר לא בא לי על הרכב בכלל. קניתי רכב חדש במטרה להתרחק כמה שנים מהמוסכים והנה אני אחרי יומיים תקוע עם המוסך כמה ימים. בשורה התחתונה אני מעוניין לבטל את העסקה…
הודעה אחרונה מאת pach12, -
איזו הפתעה... www.nrg.co.il/online/16/ART2/128/565.html?hp=16&loc=3&tmp=6265
הודעה אחרונה מאת bagira, -
נקלח מחדשות YNET: פקח רשם דו"ח חניה לשוטרים בבני ברק - ונעצר "ניידות משטרה באדום-לבן הן כבר לא מחזה נדיר בישראל. היום הייתה זו ניידת סמויה של בלשים שחנתה שלא כחוק בבני-ברק, ופקח ערני רשם להם דו"ח. זה נגמר בעיכוב לחקירה, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, ולפי עדויות - גם באלימות" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4164481,00.html מעניין מה יהיה התעלול הבא שלהם.
הודעה אחרונה מאת RK, -
- 0 תגובות
- 545 צפיות
התמונה ברישיון הנהיגה שלי כבר לא רלוונטית, עד כדי כך ששוטר מבקש רישיון הוא לא בטוח אם מדובר בי. רציתי לדעת מה הפרוצדורה לחידוש התמונה? מצאתי כמה תשובות מלפני שנתיים+ בפורום ואני מחפש תשובה בטוחה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת _IBIZA_, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אין לי יותר מדי לכתוב, האמת, רק סיכום קצרצר של השנה הראשונה שבילתי עם הרכב הקטן והחביב הזה (שעתיד לשרת אותי לפחות עוד 3-4 שנים, במהלך התואר) פונטו ספייס SX שנת 2003 ידנית הרכב נקנה בדצמבר 2010, עם כ 82 אלף ק"מ, ויש תיעוד טיפולים במוסך מורשה ככה שהקילומטראז' הזה גם אמיתי. מה יצא בבדיקה לפני הקניה- אמרו לי שאני אצטרך טיימינג בקרוב, והשאר היו הכסת"חים הרגילים. בוצע ישור קו קטן (כי לא היה הרבה במה לטפל)- שמנים, פילטרים, פלאגים, בלמים, תוסף דלק, והחלפת נוזל קירור. מרחק שעברתי- 10K קילומטר תחזוקה שוטפת שבוצעה במהלך השנה- טיימינג תקלות- סטרטר מגמגם. בוצע שיפוץ והכל חלק. עלות- 250 ש"ח. פעמים שנתקעתי בצד הדרך- 0 דברים שהפסיקו לעבוד ברכב- 0 צריכת דלק ממו…
הודעה אחרונה מאת gopnik, -