Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מהרגע שקיבלתי את הרכב אני מתקשה להעביר להילוך ראשון ממצב ניוטרל (הקלאץ' לחוץ עד הסוף וההילוך פשוט לא נכנס).

האם לעוד מישהו יש את הבעיה הזאת? הבעיה רק מחמירה עם הזמן ואני עם האוטו רק שבועיים.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוודא שאתה במצב עמידה מוחלט. תנועה קלה אפילו של הגלגלים תקשה מאוד על הכנסת ההילוך, כך בכל רכב ידני. אם הניסיון הוא בעמידה מוחלטת אזי יש בעיה. בקליאו שלי לא נתקלתי בזה מעולם.

פורסם
תוודא שאתה במצב עמידה מוחלט. תנועה קלה אפילו של הגלגלים תקשה מאוד על הכנסת ההילוך, כך בכל רכב ידני. אם הניסיון הוא בעמידה מוחלטת אזי יש בעיה. בקליאו שלי לא נתקלתי בזה מעולם.

אם האוטו בתנועה של 20ק"מ ואני לוחץ על דוושת הקלאץ' ההילוך הראשון לא אמור להיכנס?

הרי כל הילוך בכל מהירות אמור להיכנס כשאני עם הקלאץ' בפנים. הלא כך?

פורסם

אצלי 20 קמ"ש זה הילוך שני(רנו קליאו ישנה), אז להוריד לראשון במהירות הזאת לא נראלי הדבר החכם לעשות.

במקרים מסויימים כשתגיע למצב שהגיר לא ירצה לעבור אתה תשמע רעש האצה אך האוטו לא יאיץ-כמו לשים את האוטו בנוטרל וללחוץ על הגז באמצע נסיעה.

בפחות מ10 קמ"ש ההילוך הראשון השתלב יפה כמו שeldar_206 כתב.(מצב לדוגמה, הורדה מהילוך שני לראשון בתמרור זכות קדימה)

פורסם

כנ"ל אצלי,בהתחלה עם גיר ידני גם לי נכנס קשה ואז הבנתי שכדי לשלם אם יש פקק צריך באמת לרדת לאזור 10 קמ"ש ואז ההילוך הראשון נכנס בקלות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקיי, עשיתי ניסיון ומסתבר שטעיתי.

לא כל הילוך יכול להיכנס בכל מהירות כשהקלאץ' לחוץ :)

בכל פעם שניסיתי להכניס לראשון היתי במהירות מעל ~ 5 קמ"ש וזה פשוט לא נכנס.

ניסתי להכניס להילוך שני במהירות של כ 45 קמ"ש וגם כן לא נכנס.

לא היתה כל בעיה להכניס להילוך ראשון כשהאוטו היה במצב של עצירה.

פורסם

שמח שהבנת את הבעיה.

אגב כשאתה מעלה הילוך יותר קל לשלב גם במהירות לא מתאימה מאשר להוריד הילוך במהירות לא מתאימה(כך לפחות דעתי לפי ניסיוני שנה ברכב הילוכים :wink:). מקבל חילוקי דעות =]

פורסם
שמח שהבנת את הבעיה.

אגב כשאתה מעלה הילוך יותר קל לשלב גם במהירות לא מתאימה מאשר להוריד הילוך במהירות לא מתאימה(כך לפחות דעתי לפי ניסיוני שנה ברכב הילוכים :wink:). מקבל חילוקי דעות =]

תודה!

אגב, כמה חשוב לשלב להילוך ראשון\רוורס כשאני משאיר את האוטו בחניה? (באוטו חדש ובהנחה, כמובן, שהאוטו עם בלם יד מורם)

פורסם
תודה!

אגב, כמה חשוב לשלב להילוך ראשון\רוורס כשאני משאיר את האוטו בחניה? (באוטו חדש ובהנחה, כמובן, שהאוטו עם בלם יד מורם)

תאמת שזה לא משנה כל כך אבל עדיף לשיים, אני בהרגל תמיד שם ראשון או רוורס, נגיד עם זה עליה חדש אז אני מחנה שהגלגל גם לכיוון הכביש וגם בראשון, ובירידה הפוך שגלגל פונה למדרכה והילוך נמצא ברוורס ככה אתה בטוח שרכב לא ידרדר חלילה, תמיד רצוי לשיים למען הסר ספק

פורסם

המורה נהיגה שלי תמיד אמר לי לשים נוטרל ואז להרים את הבלם יד.

אני אישית עושה את זה עד היום כי עם אני מניע את האוטו כשהוא כבר בהילוך ראשון ולא שמתי קלאץ האוטו דופק קפיצה קדימה :-D

אם יש חשיבות להילוך ראשון/נוטרל/רוורס מעבר לכך אני גם אשמח לשמוע.

פורסם

אם כבר משלבים להילוך בעליה או ירידה מומלץ קודם להרים את הבלם היד ואחרי זה לשלב הילוך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אוקיי, עשיתי ניסיון ומסתבר שטעיתי.

לא כל הילוך יכול להיכנס בכל מהירות כשהקלאץ' לחוץ :)

בכל פעם שניסיתי להכניס לראשון היתי במהירות מעל ~ 5 קמ"ש וזה פשוט לא נכנס.

ניסתי להכניס להילוך שני במהירות של כ 45 קמ"ש וגם כן לא נכנס.

לא היתה כל בעיה להכניס להילוך ראשון כשהאוטו היה במצב של עצירה.

לפחות תגיד תודה... :wink:

• תוכן חדש...