רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
לא הכרתי את הרכב לפני שקניתי לא עשיתי סקר שוק (וזה הטעות שלי) רק לאחר שקניתי הבנתי שלרכב הזה יש רק ארבע הילוכים צריכת דלק גבוהה ושוק חלש. החזות של הרכב והפינוקים גרמו לי לעשות עיסקה שאני לא מרוצה מימנה הייתי רוצה לראות קצת תגובות מיכם מה אתם חושבים על הרכב הנ"ל. הרכב מודל 2008 מנוע 2.5 כולל עור גג ושאר התוספות שבאות בדגם הזה
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 649 צפיות
אהלן כבר תקופה שאני גולש פה , ובזכות השאלה הזאת יצא לי גם להרשם. יש לי שנתיים ושבוע רשיון , אבל עוד לא קיבלתי את האגרה לתשלום כדי לא להיות נהג חדש יותר. הבנתי שזה לפעמים מתעכב או מגיע מוקדם יותר אבל האי ודאות לא עושה לי טוב האם אני צריך ליצור קשר איתם? האם לחכות עוד? (ב17\12 היה לי שנתיים רשיון) תודה, אמיגוס
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שמעתי הרבה תיאוריות ובילבולי מוח על המיקום של המצלמות ועדיין לא הבנתי איפה בדיוק ממוקמות המצלמות האלו בצד הראשון לכיוון מנהרת קריית משה ואח"כ לכיוון גבעת מרדכי ומשם למנהרה השניה לכיוון גולומב-מלחה ובצד השני אחרי המנהרה שמגיעה מקריית משה לכיוון הר-חוצבים-רמות-פסגת זאב איפה בכול הקטע הזה ממוקמים המצלמות ומתי הם עובדות? אשמח לתגובות ענייניות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איכשהו הגעתי לכמה סרטונים ביוטיוב (חתיכת סרטונים, כל אחד מעל שעה) של קלארקסון על, ניחשתם, מכוניות. (עדיין) לא ראיתי את כולם אז אני לא אגיד (בינתיים) מה טוב ומה לא, אבל אני יכול לנחש שנורא זה לא יהיה. תהנו. Thriller http://www.youtube.com/watch?v=AjM6H2Z_yq8&feature=related דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. Shootout http://www.youtube.com/watch?v=4R6chEkh8Mg&feature=related דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. Hot Metal http://www.youtube.com/watch?…
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
שאלה על 206+
מאת 206Plus- 6 תגובות
- 875 צפיות
הניקלים של הידיות בדלתות אפשר להוריד אותם ? זה רק תוספת של ניקל או שכל הידיות זה ניקל?
הודעה אחרונה מאת 206Plus, -
ערב טוב אתמול אבי קיבל את ה508 שהוא קנה במצבע של ה75 שנה של לובינסקי, מדגם אקטיב. כמו שכולנו יודעים, אין דבר כזה מושלם למרות הציפיות וכך גם היה אתמול. מבחינת הרכב אין ביינתים טענות, הנהג מרוצה. אך בבדיקה ויזואלית של הרכב נתגלו שפשופים באחד החישוקים, ושפשופון קטן בידית דלת נוסע קדמית, פרט לכך הכל היה תקין ומשביע רצון. אך פה נכנס העניין של המילה הטובה, את השפשופ של הג'אנט והידית קלט הסוכן שמסר לנו את הרכב ולמרות שחשבתי שבדקתי את הרכב היטב לא הצלחתי לעלות על זה. העניין נרשם ונחתם על טופס ונשלח מייל למנהל מותג פיג'ו מולנו. לאחרונה היה פה שרשור על מישהו שקיבל את הקופרה שלו עם ג'אנט שרוט ואני חששתי שמצפה לנו גורל דומה. למרבה הפליאה היום התקשרו אלינו והציעו לנו ד…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
כמו שאומרים בטלוויזיה, "לא נגענו" ! הנה התמונה והכתבה. מקור: וולף א',(2011). "חשיפה/קצינה בכירה בחנייה מגונה", NEWS1. "ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה, תת ניצב זיוה אגמי-כהן, היא קצינת המשטרה הבכירה שרכבה צולם חונה בחניית נכים. כך נודע ל-News1. תמונת רכבה של אגמי-כהן, מכונית משטרתית מסוג מאזדה הנושאת את לוחית הרישוי 'מ 86' הוצגה לראשונה בתוכנית צינור לילה בערוץ 10, אולם עד עתה סירבה המשטרה למסור מיהו הקצין הבכיר המחזיק ברכב. ממידע שהגיע בימים האחרונים לידי News1 עלה כי מדובר בתת ניצב אגמי הממונה על החקירות הרגישות ביותר בישראל. במשטרה לא הכחישו כי מדובר ברכבה של אגמי-כהן ומסרו ל-News1: "הנושא מוכר וטופל". בניגוד לשוטרים בדרגות נמוכות יותר אשר …
הודעה אחרונה מאת prince_77, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז בפעם השלישית כבר בן ז*** שיפשף לי את הטמבון הקדמי ושוב אני מתלבט מה לעשות אם לצבוע או לא. אני כבר מתחיל לחשוב על ציפוי נגד שריטות לרכב , מה דעתכם ? שווה ? למישהו יש את הציפוי ויכול להגיד לי אם זה באמת עוזר?
הודעה אחרונה מאת eran.yablonski, -
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם הגיע זמן לחדש את הביטוח לרכב ( סיאט לאון 1.8 TSI מועד עליה לכביש ינואר 2011 ). קיבלתי הצעות די דומות לעלות של הביטוח משנה שעברה שהרכב היה חדש לחלוטין , ההבדל בערך 250 ש"ח . ציפיתי לפער יותר גדול , ההצעות הם בערך בסכומים הבאים : ביטוח חובה 1330ש"ח ביטוח מקיף 3225 ש"ח ס"הכ 4550 ש"ח הביטוח מכסה אותי ואת אישתי , שנינו מעל 30 ללא עבר תביעות ב 3 שנים האחרונות. האם לדעתכם סכום הביטוח סביר ?
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול בשעה 10 הכביש היה רטוב וירד קצת גשם, נכנסתי לכיכר במהירות נמוכה בחצי השני של הכיכר האוטו החליק לי ופנה שמאלה בלי שליטה(עד שעצרתי עצירה מוחלטת כדי לא להתקע בכיכר עצמו). אחרי זה בפניה ימינה הייתי במהירות של לא יותר מ15 קמש וגם אז האוטו החליק והתחיל לפנות יותר מידי לימין והצלחתי לתקן(אחרי משחק עם ההגה ימינה שמאלה, שגם אז אני לא יודע אם זאת הייתה ההתנהלות הנכונה). עכשיו השאלה שלי היא האם זה נורמלי או צריך לבדוק את הרכב?(הרכב הוא מאזדה לאנטיס 2002 והצמיגים הקידמיים בני כשנה והאחוריים כשנתיים)
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
ביום שבת האחרון אני וחבר יצאנו לטיול בארצנו היפה, אחרי הטיול החלטנו לעבור באיזה כפר בדואי ליד צומת שוקת לאיזה כנאפה . החבר ראה פירוקיה ואמר בוא נעבור כי הוא היה צריך איזה חלק . עברנו שם וראית שם STI שקיבלה מכה מאחורה , הרכב דיי מפורק (מנוע ,סלון כבר מזמן לא שם) אבל היה עליו קוילאוברים של Variant 3 KW שאלתי אותו כמה הוא רוצה עליהם הוא אמר 1300 אבל בסוף הורדתי אותו ל600 והשאלה שלי היא כזאת אך אפשר לבדוק שהם תקינים ? והרכב אומנם קיבל מכה מאחורה אבל נראה דיי שלם וגם לא ראיתי נזילות מהם . האם יש איזה דרך לבדוק שהם תקינים ? והאם אפשר להתאים אותם לאימפרזה GT ?
הודעה אחרונה מאת teac50, -
"משמחה לאכזבה ב-70 קילומטרים לשעה. דיוויד דופ, נהג משאית בן 34, לא האמין למזלו הטוב כאשר זכה במכונית למבורגיני מורצ'ילאגו בשווי 380,000 דולר - והוא התרגש עוד יותר כשיצא ביום שבת לנסיעת הבכורה עם בני משפחתו וחבריו. אבל כשאותה נסיעה הסתיימה בתאונה, הוא כבר שמח פחות." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4165234,00.html ואני אומר: מעטים הם אלו שיצא להם לנהוג על אחת, מעטים עוד יותר הם בעלים של אחת. אבל הכי מעטים - הם אלו שיצא להם לרסק אחת
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קניתי אותו לפני חודשיים עם קניית הרכב (בורה) במבצע ב 100 ש"ח. אתמול בא לי לנסות אותו, הוא לא עבד חלק נתקע לפעמים למרות ששיחררתי אוויר בזמן הרמת הרכב הוא התקדם קצת קדימה עם כל הרמה ושבאתי להחזיר אותו להוריד את האוטו, הגלגלים שלו הסתובבו לצדדים וככה הוא נתקע ולא ירד כי היה צריך לחזור אחורה עם הורדת הרכב. זו היתה פשלה ראשונה, נתקעתי עם רכב מורם לא יודע מה לעשות. פשלה שניה ניסיתי להרים עוד פעם, אבל המגבה נתקע, ניסיתי בכח והוא נשבר. אז אולי באמת לא הייתי מיומן ועל הבוקר מסטול ולא ער מספיק לפעולה כזאת אבל נראה לי המוצר לא טוב ולא אמין. מה דעתכם? למי יש כזה? איך, מרוצים?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חברים מה שלומכם וחג שמח ! מצאתי את הסרטון הזה ברשת והוא עשה לי ממש טוב על הנשמה. אני מקווה שהוא יחמם אתכם קצת בערב חורפי וחגיגי זה. תהנו !
הודעה אחרונה מאת djAvi, -
-
רגע נחמד על הכביש 1 2
מאת רוכב בודד- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מידי פעם מוציאים פה קיטור על תופעות מרגיזות או מסוכנות בכבישים. בואו נספר גם על דברים יפים. ביום חמישי אחר הצהרייים אני על כביש 4 ממורשה לרעננה. כמה שהרכב שקט, בכל זאת נשמע כאילו יש תוספת לסאונד הרגיל של האוטו. "נסיון החיים" בנוסף לצפצוף ותנועות מהצד הביאו לתובנה שצריך לעצור. יש פנצ'ר. בורג של 4 או 5 מ"מ רוחב בתוך הצמיג. בגלגל האחורי לצד הכביש שהוא סואן מאוד בשעות אלו. רק שהשוליים די צרים, אוטו צמוד לבטונדה של גדר הבטיחות מימין - משאיר 50-60 ס"מ עד הפס הצהוב. מיקום קצת מסוכן להתעסקות בהחלפה כאשר מתכופפים לכיוון הכביש. מיקמתי משולש כ-50 מטר לפני הרכב, ממש על פס השוליים בצורה שתכריח דו גלגליים וכאלו שנוסעים על השוליים לעבוד למרכז הנתיב. נחמה היתה שקטע הכביש פ…
הודעה אחרונה מאת locomotive, -
צמיגי קונטיננטל 1 2
מאת yanivyam1- 16 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
הרכב שלי (Jetta) הגיע עם צמיגי קונטיננטל ספורט קונטקט 2 (SportContact 2) במידה 205x55R16 91V. כעת הגיע זמנם ואני מחפש להחליפם בצמיגים בעלי ביצועים דומים מאחר ואני מאוד מרוצה מהם. לאחר ברורים בצמיגיות באזור מסתבר שלרכבים פרטיים מייבאים לארץ רק את שני הסוגים: אקו קונטקט 3 ופרימיום קונטקט 2. אני בוחן גם את האפשרות להחליף למישלין אנרג'י. אשמח לקבל חוות דעת איזה סוג של צמיג כדאי להחליף. תודה!
הודעה אחרונה מאת david3123, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא לחובבי שיפוץ נאמן למקור.
הודעה אחרונה מאת david3123, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה כללית. האם למשל ברכב חדש מהחברה, שחורג ב נגיד 2000-4000 ק"מ ממועד הטיפול השנתי, ובעל הרכב לא הכניס את הרכב לטיפול בזמן, יש עילה לחברה לבטל לו את האחריות?
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מחר אני מתכנן להעביר את הרכב טסט,אך איני מוצא את תעודת ביטוח החובה שלי,יש בחזקתי רק את העותק של תעודת החובה,האם זה מספיק ?או שעלי לספק את התעודה המקורית? בתודה, נמרוד.
הודעה אחרונה מאת ItayZz123, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 54 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
בעקבות נסיעה לחו"ל, אני צריך לקבל החלטה: למכור את האוטו או להקפיא את הרשיונות לתקופה לא ידועה מראש? האוטו במצב מעולה ואחרי יישור קו רציני אז קצת כואב לי למכור אותו במחירים שיכולים להציע לי. אני יודע בוודאות שלפחות 3 חודשים אני בצ'ילה עם פרוייקט ספציפי, ואחר כך אני אראה לאן אני מתקדם (לא בחזרה הנה בינתיים, זה בטוח). אז כעקרון אני עוזב לפחות לשנה בוודאות של 100%. יש הצדקה למכור אותו? בשביל לקנות שם את הרכב שאני רוצה אני צריך בסביבות ה15000-20000 ש"ח, אז זה בעצם איבוד של המון כסף אם אני מוכר בפחות ממה שרציתי במקור. בנוסף, אני לא יכול להשאיר אותו לאף אחד במשפחה כי לכולם או שיש רכב חדש או שהם לא נוהגים על הילוכים. אני מוכן לקבל הצעות...
הודעה אחרונה מאת avisaar99, -
-
שלום, יש לי רנו מגאן בליסינג משלמה-סיקסט. אני משלם תשלום חודשי קבוע ומקבל דלק, ביטוח, ועוד. בפועל אני מנצל חלק קטן ממכסת הדלק העומדת לרשותי בכל חודש. לחבר יש רכב פרטי, והוא נאלץ לשלם על הדלק שלו ישירות. הואיל והוא סטודנט ומחירי הדלק גבוהים, זה קשה לו. חשבתי לעזור לו ולתרום את החלק מהמכסה שלי שאני לא צורך. הבנתי שאי-אפשר פשוט לנסוע איתו לתחנת-דלק ולתדלק לו, משום שזה עובד עם דלקן שמחובר לרכב שלי, וגם כנראה זה נוגד את החוזה. לכן חשבתי על פתרון אחר - אני אשאב דלק מהמכונית שלי ואתדלק את שלו. נגיד חצי מיכל לאחר כל תדלוק (המכונית שלו חסכונית בהרבה, ומיכל הדלק קטן יותר, כך שזה אמור להספיק). רציתי לדעת האם עלולים לעשות לי בעיות משלמה-סיקסט? כלומר, הם עלולים לטעון שזה גו…
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אני לא בטוח שכאן המקום לשאלה הזאת אבל אני אשאל בכל זאת.. אני בן 28, עם רישיון לרכב פרטי מזה 10 שנים ומעוניין להוציא רישיון לאופנוע עד 250 סמ"ק. האם לשם כך אני צריך רישיון עד 125 סמ"ק קודם או שאפשר ישר ללמוד עד 250? דבר שני רציתי לדעת כמה בערך אמור לעלות שיעור נהיגה על אופנוע. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת kobiversano, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב אני מחפש מקום שבו מתקינים את המערכת. מבקש מקום מסודר ורציני. לא אכפת לי לשלם יותר רק שלא יהיה חאפר. לרכב מזדה 3 תודה רבה מראש
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! אני מתכוון לטוס לארצות הברית יחד עם משפחתי בקיץ הקרוב, ואני מחפש המלצות על מסלולים סגורים לנהיגה באיזור אורלנדו,פלורידה. אני מחפש מסלולים שיש בהם רכבים שאפשר לנהוג בהם, כלומר רכב ספורטיבי שאוכל לשכור במקום ולא לנהוג על הרכב המשפחתי השכור. אשמח להמלצות של חברי הפורום שהיו\שמעו\דודה שלהם היתה.. תודה וחנוכה שמח !
הודעה אחרונה מאת tzviki, -
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכל מכובדי כאן, היום אני פונה לכל אוהבי הרכב בבאר שבע והסביבה. ישבנו כמה חברים וחשבנו על לארגן מפגש קטן בינתיים, סתם בשביל לדעת מי הנפשות לדבר להכיר ולעזור אחד לשני. כמובן מפגש מכוניות שכולם מוזמנים אליו העיקר שיבואו עם רכבים וינהגו לפי החוק ולא ישתוללו. הודעה זו היא הודעת בדיקה לפני מפגש, כדי לדעת עם יש הענות. יש מפגשים במרכז ובצפון, אין בדרום. לכן תגיבו תושבי באר שבע והסביבה, אם אני יראה הענות נארגן מפגש ביום שישי, אבל כמובן אחרי המפגש של אוטוספורט. אולי גם נגדל קצת בינתיים מפגשום קטן, אחר כך נראה מה הלאה. תודה לכל המגיבים.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 4 תגובות
- 943 צפיות
שלום רב לכולם! ברשותי פונטו ספייס 2003 וכמו שחלקכם ראיתם שיתפתי אותכם בבעיה במערכת הבלמים והABS שהייתה לי. בחודש שעבר הלכתי למורשה פיאט בראשל"צ ושם אובחן- שהחיישן אחורי ימני הלך, ואולי גם הגלגל שיניים שלו, שילמתי 400 ש"ח על הבדיקה ויצאתי משמה בלב לא שלם. בעקבות המלצות של חבר הפורום רפי לין הלכתי למוסך פיאט שמשון ביהוד (ואני מברך אותו על כך). ושם התגלו הדברים הבאים: נאבות אחוריות גמורות לא נשארו לי שום רפידות בברקסים האחורים רגולז' ברקס שלא הורכב כמו שצריך משאבות ברקס שהיו צריכים להחליף והדובדבן שבקצפת- טבעות מתאמות של הג'אנטים של היו בגודל הנכון, שבעקבותם הרכב רעד ועם הזמן שחק לי את הברגים של הג'אנטים, שבהמשך הזמן היה יכול לגרום לניתוק ממקומו. …
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום , "נגזר" עליי להכין עבודה בקורס ניהול מותגים באוניברסיטה והנושא הנבחר היה חברת אלפא רומיאו אשמח אם מישהו פה יוכל לעזור לי במציאת פרסומות / סלוגנים וחומרים פרסומיים על החברה מהעבר תודה .
הודעה אחרונה מאת alfashay.v, -
-
מאזור הרב קוק בהרצליה לעזריאלי ב 8 בבוקר, ברכב פרטי, תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 566 צפיות
"אלון דאי התחיל את דרכו במירוצי קארטינג בישראל ולאחר עונה ארוכה וקשה יחצה ב2012 את האוקיינוס ויעבור להתחרות בארה"ב בקטגורית ה- INDY LIGHTS. החלטנו לקראת העונה החדשה לדבר קצת עם אלון על התוכניות שלו לעונה החדשה ואפילו קצת להזכר איך הכל התחיל, תהנו.. אלון איך אתה מסכם את עונת 2011? האם מבחינתך היא היתה מוצלחת והאם השגת את המטרות שרצית? עונה לא קלה... בכלל. בתחילת השנה חתמתי עם קבוצה האלופה של 2010, " להמשך הכתבה כנסו כאן! ww.mykart.net/article80 יש להוסיף W תהנו!
הודעה אחרונה מאת shooster26, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי אופל קורסה 1200-2003 גיר טיפטרוניק. אולי זה נשמע מצחיק,אבל ברשיון רכב כתוב תוצרת ספרד. כמה שאני מבין אופל זה תוצרת גרמניה!? אשמח להסבר.
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 121 אורחים (הצג רשימה מלאה)