Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין הוא שגם רכב מושקע הוא במחיר מחירון או מתחת.

זה מה שמעוות פה, המחירון עצמו!

יש לך מחירון נמוך יחסית כי רוב הרכבים שנמכרים במצב רע יחסית.

תוסיף לזה את זה שאף אחד כמעט לא רוצה לשלם מחיר מחירון (שנמוך בכל מקרה), אז משלמים מעט על רכב דפוק.

זה גורר למטה עוד את המחירון, וגורם לזה שהמחיר של רכב תקין בארץ הוא יותר נמוך מהערך האמיתי שלו.

התוצאה היא שיש לך מחירון ברצפה, שיורד ברמות מטורפות כי כולם קונים ומוכרים מתחת למחירון.

המחירון לא קשור לערך האמיתי של הרכב.

ואם אתה רוצה להיות פדאנט, תראה לי טווינגו אחד בארץ שאתה יכול לקנות נגיד ב8000 ולנסוע בו בלי חששות ובלי להחליף חצי אוטו.

זה פשוט לא יקרה אבל הרבה אנשים לא מבינים את זה, אז מעדיפים לקנות רכב שחוט ב"מחיר מחירון" (כי הוא זול ומייצג רכבים שחוטים כמו רוב הרכבים הישנים בארץ) ולשלם אחרי זה עוד 12000 על תיקונים.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני כמה שבועות ראיתי שהאחראי על מחלקת דלק במוסך שלי נוסע בטווינגו צהובה שנמצאת למכירה.

המחיר המבוקש היה 5500, כשהמחירון הוא 4000.

התעניינתי בכל מקרה, כי הוא מוכר לי כאדם אמין מאוד (6 שנים והוא מעולם לא אכזב).

מאחורי הרכב יש סיפור ארוך ומייגע על הבעלים שלו, אבל זה ממש לא לעניין לכתוב את זה.

לא הייתי סגור לגבי זה עדיין, אז חיכיתי לראות מה הדיאגנוזה של הפיאט וכמה זה יכול לעלות לי בסוף.

אחרי שקיבלתי את שאר הבשורות ה"טובות" לגבי הפיאט, החלטתי לקנות את הרנו ואחר כך להחליט מה לעשות עם הפיאט.

אז הלכתי לבנק, שלפתי 5500 והעברתי בעלות של הטווינגו על שמי.

הרכב שנת 94, אין לו תאונות, המצב המכאני טוב יחסית וקצת בעיות קוסמטיות אפשר לתקן בלי בעיה (ולא ממש דחוף לי).

הבעיות היחידות הן:

- נראה לי שהאגזוז גמור כי הסופית די אכולה ויש רעשים מוזרים מהדוד האחורי (יטופל ברביעי בבוקר).

- הקלאץ' מפריד גבוה מדי, וברכבים האלו זה מעיד על זה שהוא לא בדיוק במצב טוב (ברנו 11 שהייתה לי הוא שרד באותו מצב שנתיים של התעללות).

- יכול להיות שהמצבר טיפה חלש, אבל זה לא בטוח. השתמשו ברכב היום בבוקר בשביל להתניע רכב אחר והוא עשה קצת בעיות אחר כך אבל כרגע הוא בסדר גמור (עשיתי עליו 150 קילומטר היום).

.

תהנו!

רכישה ב כמעט 40% מעל המחירון שנשמעת מטורפת לרכב בן כמה שנים על הכביש , מחירון 100 אלף לשלם 140 אלף = אישפוז כפוי :lol:לא נתפסת כך ברכב ישן , ובתנאי כי קיבלת רכב במצב מיכני טוב, כי זה מה שחשוב.

בוא נקווה שאכן המצמד יחזיק מעמד והאגזוז הוצאה לא גדולה.

סע בדרכים טובות

עשו טובה, אין דבר כזה "מעל מחירון" במכוניות כאלה. אם הכל תקין והמצב החיצוני והפנימי טוב - זה מחיר מצוין.

קנית מעל המחירון כי הרכב היה במצב מכאני טוב יחסית, כך לדבריך. ביקש 5.5 שילמת 5.5 כשהמחירון 4.

ציינת מספר בעיות ולפתע התווספו לך עוד שלל בעיות וסיימת עם הוצאה של 8800 ש"ח.

ואז תראה כמה זה מתאים למה שכתבת בהודעה האחרונה שלך.

יש במשפחה לנסר 92 כ-12 שנים ועם כמעט 300 אלף ק"מ . לא הוציאו עליה בתקופה הזו על תיקונים מחצית הסכום ממה שאתה הוצאת בחצי שנה.

כנס וסע. ונסיעה חיפה ת"א ירושלים וחזרה הלנסר מבצע בקלילות לפחות פעמיים בחודשש.

אז מה זה מלמד , ואיך זה עומד מול מה שכתבת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפי הבנתי ,המחירון מתייחס לרכב תקין,שלם חיצונית, ללא תקלות. מתי יש סיבה לשלם מעל מחירון?

1. רכב נדיר יחסית (כוחות השוק של היצע וביקוש)

2. תוספות יחודיות (בתנאי שהרוכש מעוניין בהן ובכל מקרה היה משלם עליהן בעתיד)

רכב לא תקין /לא שלם יקבל פחות מהמחירון.

רכב לא מבוקש יקבל פחות מהמחירון (בד"כ הרבה מתחת).

זו התורה כולה, לא מסובך.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפי הבנתי ,המחירון מתייחס לרכב תקין,שלם חיצונית, ללא תקלות. מתי יש סיבה לשלם מעל מחירון?

זו התורה כולה, לא מסובך.

המחירון מתייחס לממוצע , לכן רכב במצב טוב מאוד / מושלם נמכר מעל המחירון , ולרוכש כדאי לשלם את המחיר היותר גבוה .

הוא לא משלם את מלוא עלות ההשקעה אלא רק את חלקה ומקבל רכב סופר תקין.

נוסחה זו נכונה יותר דווקא ברכב ישן.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זו התורה כולה, לא מסובך.

הנה הבעיה בדיוק, שאנשים חושבים שמחירון זה בשביל רכב ללא תקלות.

מחירון זה לרכב ממוצע.

הבעיה היא שבגלל התחזוקה של הרכבים בארץ, הממוצע נמוך יותר מהמחירון, אז הוא כל הזמן מוריד יותר את המחירון ובסוף כל אדם שיש לו רכב בן פחות מ15, בעצם נוסע על משהו שלא שווה כלום כי באופן ריאלי כשמוכרים אותו, הוא לא שווה כלום כי אין רכב בן יותר מ5 שנים על הכביש בלי תקלות.

פורסם

פרנקוס אתה חי בסוג של סרט לצערי.

אתה מחזיק ברכב שאין לו דרישה בשוק, קל וחומר מעל המחירון .

גם אתה קנית אותו בפינאטס וזה שתיקנת דברים שדרשו תיקון לא אומר שהרכב לא ידרוש השקעה נוספת בסדר גודל דומה.

זה רכב צרפתי זקן בסופו של יום אנשים קונים רכב כזה וגם רכב כמו של אחותך במטרה לנסוע בו עד שיתפגר, לזרוק אותו לפח ולקנות אחד אחר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה טועה.

אין שום סיבה שיהיה צורך להחליף בו משהו רציני.

הכל כבר הוחלף וחוץ מהבלוק עצמו של המנוע, כל מה שמתחת למכסה המנוע חדש לגמרי, כולל צינורות וכבלים.

זה לא משנה בכמה אני קניתי אותו, כי ידעתי שאני צריך לעשות השקעה רצינית מאוד.

אני רוצה עליו כרגע רק טיפה יותר ממה שאני שילמתי, שזה לא משלם אפילו את התיקונים.

האוטו עצמו במצב טוב ותקין כמו שאמרתי.

פורסם

האמת אני חלש בחשבון וגם הבנת הנקרא שלי לא משהו מסתבר.

קנית ב 5500 ( מחירון היה 4000 לפי נתוניך ) כי חשבת שהרכב כמעט בונבוניירה. (אני מעריך שגם לא לקחת אותו לבדיקה במכון )

ציינת 3 בעיות: סופית לאגזוז ,קלאץ' ומצבר חלש. קיוית שפרט ל סופית לא תצטרך להשקיע דבר.

השקעת 8800 ולא ידעת אז שאתה הולך לשים עליו בוכטה כזו של כסף.

הגענו לכמה 14300

ביקשת למכור ב 10000 אין מקום למיקוח. הדגשת למיטב זכרוני.

עכשיו אתה מדבר על למכור אותו בקצת מעל מה שאתה קנית אותו.

יוסי כאן לא צ'ילה שאתה דן אולי עם פשוטי העם .

כאן כל אחד גאון של אמא שלו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יוסי, אתה צריך להבין שיש פה מקצוענים ברכישה ומכירה של רכבים ולכן נסה ללמוד ולא להתווכח בצורה פילוסופית על כול דבר שאתה לא מסכים איתו.

אם תקבל 4000 שקל טיבין וטקילין אני נותן לך סיבוב על שלי כאשר תחזור מצ'ילה.

אני מהמר על 3000 שקלים גג ואתה צריך להיות מאושר וגם מעושר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אל תמהרו להספיד, הייתי בעלים של טווינגו כ3 שנים כאשר נתקלתי לגמרי במקרה במודעה למכירת טווינגו נוספת, שנת 94 יד ראשונה, 61,000 ק"מ.

באותו היום טסתי לראות את הרכב (למרות שיש לי כבר אחת), הרכב היה במצב מעולה, מקורי לחלוטין, עם כל הקבלות מייום היוולדו.

ללא יותר מדי מחשבה אמרתי לבחור שמחר אני מגיע עם הכסף - 7,500 ש"ח (כאשר המחירון היה 4,300 ש"ח) והיום היא הקבועה שלי.

לא, אינני מטורף, את הטווינגו הראשונה שלי קניתי כאשר המצב הכלכלי לא היה מזהיר ולכן גם מצבה היה כזה, יד רביעית, נקודות חלודה, אילתורי חשמל, אין מזגן וקילומטרז בעננים. כל שרציתי זה שהיא תחזיק יותר מחצי שנה, להפתעתי היא החזיקה הרבה יותר וגם הציגה צריכת דלק נפלאה כך שלא יכלתי להיפרד ממנה. אבל ריבוי הצרות הצביע על כך שיומה מתקרב.

כך שנפלה לי טווינגו מושלמת, עם מזגן ושמורה להפליא, לא חשבתי פעמיים ורכשתי אותה בכמעט פי 2 מהמחירון.

כל מי ששמע על כך צחק עליי "השתגעת, מעל המחירון?!?", אך מבחינתי, אני נוסע כבר מעל שנה ברכב תענוג, ללא תקלות וצריכת דלק מצויינת.

מה היה עדיף? שלא "אדפק" שאשלם מעל המחירון, אלא ארכוש את אחת השבורות שמוצעות ביד 2 עם יד חמישית, מעל 200,000 ק"מ וים אילתורי חשמל, העיקר לשלם פחות מהמחירון?

אני מכיר לא מעט כאלה שנפלו חזק עם טווינגו ורכבים אחרים, לאחר שחשבו ש"דפקו" את המערכת כי קנו אותו בפחות מהמחירון.

הניסיון של "לא לצאת פראייר" לרוב מוציא אותם אקסטרא פראיירים.

אני העדפתי לשלם 3,200 ש"ח מעל, בכדי למצוא את עצמי עם מזגן מקורי שעובד פיקס, מנוע צעיר ופנים וחוץ שמורים מהרגיל, במקום לקנות אחת ב2,000 ש"ח ולזרוק ים של כסף על פחחות, צבע, מזגן, תיקונים ושאר מיני האילתורים.

כמו שאמרו לי פעם בצבא: "עניים צריכים לקנות יקר", זה כי אין להם כסף לכל התעסקויות אחר כך.

יש לי עובד שכל פעם הוא חושב שהוא הצליח בגדול אחרי שהוא קונה גרוטאה ב2,000 ש"ח ונוסע עליה שבוע, רק שאז מתפוצץ לו המנוע והוא מוכר לברזל בפחות מ1,000 ש"ח. הוא כבר עשה זאת 3 פעמים, לא היה עדיף לקנות אחד נורמאלי?

אז יוס, אל תתייאש, יש גם משוגעים כמוני 8)

כבר חתמתי...

פורסם

yairw

אם תקרא את השרשור תראה שאני לפחות תומך בגישה שלך.

רק אצל יוסי הוא קנה יקר רכב במצב לא טוב השקיע ים של תיקונים וימצא אולי קונה שיעריך את זה .

אני הערכתי מקסימום 6000 ש"ח ויש כאלה שמעריכים כי ימצא קונה במחצית הסכום.

הרכב שלו לא יד ראשונה ולא קילומטרג' נמוך כמו שאצלך . מה שאתה מצאת זה רכב חדש במחיר של רכב ישן.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

רוב האנשים הם לא משוגעים כמוך :-(.

למצוא רכב מודל 1994 במצב מעולה זה כמו למצוא מחט בערימת שחט. יש אנשים שבשבילם רכב במצב מעולה זה רכב ללא שום שריטה או/גם כתם על הריפודים.

כול אחד רואה בצורה מעט שונה מהו רכב במצב מעולה/מצויין/טוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם תקבל 4000 שקל טיבין וטקילין אני נותן לך סיבוב על שלי כאשר תחזור מצ'ילה.

.

אל תיהיה קמצן, תן ליוסי סיבוב גם אם לא יקבל 4000 שקלים...:lol:

לכל המהמרים על הסכומים, אתם שוכחים פרט שולי- אין ליוסי יותר מדי זמן.

הטעות שהפרנקוס עשה הינה בהערכת מצב הרכב שקנה, הוא שילם יקר על רכב במצב לא משהו כמו שהתברר ואז נגרר למערבולת של הוצאות לא מתוכננות.

הטעות השניה שעשה היתה שכאשר הבין את גודל ההוצאה הוא לא עשה חושבים אם כדאי להשאר עם הרכב ולתקן אותו או למכור אותו בהפסד קטן אבל לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.

גם ברכבי יש כל מיני דברים שהם בלאי טבעי שאמנם לא פוגעים בכלל בתפקוד הרכב אבל מהיותי פדנט מציקים לי (ולי בלבד, אישתי אפילו לא יודעת על מה אני מדבר..).

אין לי בעייה להכניס את הרכב למוסך ולסדר את כל ה"בעיות" אבל לתוך המשוואה אני מכניס את העובדה שאני כנראה לא אחזיק את הרכב לתקופה מאוד ארוכה, סביר להניח שבתוך חצי שנה-שנה אני אשדרג ולכן אני בנתיים מוותר על התענוג של "לפרפקט" (לעשות מושלם...) את הרכב מתוך ידיעה שאם אני אוסיף עוד קצת כסף על הסכום שאני עתיד להוציא במוסך אני יכול לשדרג לשנתון גבוה יותר ולרכב טוב יותר.

אלה דברים שצריך לקחת בחשבון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יוסי

כדי לקבל מחיר טוב לרכב אתה צריך שני דברים

רכב טוב ומושקע - יש לך לפחות על פי תיאוריך. מבט חטוף בלבד בתמונות , נראה שאין לו בעיות פח וחלודה.

זמן - אין לך.

בניגוד לאחרים אני מאמין שקונה רציני שמחפש רכב מושקע לתקופה של כמה שנים והוא דלפון , ישמח לשלם 6000 ש"ח במקום 3000 ש"ח בידיעה שהוא מקבל רכב מושקע וראש שקט.

10000 ש"ח לדעתי לא תקבל והלוואי בשבילך שאתבדה.

אני על כל הרכבים שלי שילמתי מעל המחירון ומכרתי מעל המחירון כי קניתי רכב מושקע וכך גם מכרתי.

נכון שמדובר היה בשנתונים חדשים אבל הכלל הזה חל גם על מכוניות משומשות .

לכן אתה צריך רק למצוא אותו, ואת זה צריך לעשות בפרסום בכל המדיות וזמן.

אל תיהיה קמצן, תן ליוסי סיבוב גם אם לא יקבל 4000 שקלים...:lol:

לכל המהמרים על הסכומים, אתם שוכחים פרט שולי- אין ליוסי יותר מדי זמן.

הטעות שהפרנקוס עשה הינה בהערכת מצב הרכב שקנה, הוא שילם יקר על רכב במצב לא משהו כמו שהתברר ואז נגרר למערבולת של הוצאות לא מתוכננות.

הטעות השניה שעשה היתה שכאשר הבין את גודל ההוצאה הוא לא עשה חושבים אם כדאי להשאר עם הרכב ולתקן אותו או למכור אותו בהפסד קטן אבל לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.

גם ברכבי יש כל מיני דברים שהם בלאי טבעי שאמנם לא פוגעים בכלל בתפקוד הרכב אבל מהיותי פדנט מציקים לי (ולי בלבד, אישתי אפילו לא יודעת על מה אני מדבר..).

אין לי בעייה להכניס את הרכב למוסך ולסדר את כל ה"בעיות" אבל לתוך המשוואה אני מכניס את העובדה שאני כנראה לא אחזיק את הרכב לתקופה מאוד ארוכה, סביר להניח שבתוך חצי שנה-שנה אני אשדרג ולכן אני בנתיים מוותר על התענוג של "לפרפקט" (לעשות מושלם...) את הרכב מתוך ידיעה שאם אני אוסיף עוד קצת כסף על הסכום שאני עתיד להוציא במוסך אני יכול לשדרג לשנתון גבוה יותר ולרכב טוב יותר.

אלה דברים שצריך לקחת בחשבון.

123456789

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...