רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני נהג חדש לא מזמן עברתי טסט ולמורה שלי היה אוטו עם מנוע דיזל, עכשיו לפני כמה ימים התחלתי לנהוג באוטו של אבא שלי והמנוע הוא בנזין, בדיזל היתי משחרר קצת את המצמד והאוטו היה נוסע לא נכבה, עכשיו בבנזין אני משחרר טיפונת את המצמד ואם אני לא נותן לו דלק ישר הוא מתכבה...וגם אני רגיל לעשות חצי קלאץ' באוטו דיזל בעליות כדי שהאוטו לא ידרדר למטה עכשיו אין לי דבר כזה פה חצי קלאץ'..איך אפשר להתגבר על הבעיה?או להתרגל לזה חח תודה לעוזרים מקווה שפתחתי גם במקום הנכון את הנושא.עם לא סליחה.
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לקבל פירוט נרחב,על שני סוגי המצלמות האלה בהנחה ומתחילים להשתמש בהם בארץ. בנוסף ברצוני לדעת מאיזו מהירות הגט(ס)ו הרגילות מצלמות?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 7 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום יש לי רישיון Bֹ+C1 מעל ל3 שנים . אני רוצה להוציא רישיון לקטנוע A2 אני יודע שאני צריך רק מבחן שליטה . הוצאתי טופס ירוק + בדיקת עיניים . האם אני צריך לעשות גם בדיקה אצל רופא משפחה ? או שזה מספיק ?!?! שבוע טוב שיהיה .
הודעה אחרונה מאת ItayZz123, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוקר טוב, וכך אנו פותחים את היום, כאשר אנו במלחמה בתאונות דרכים עושים הכל על מנת לצמצם אותם בכל הארץ במהשך ה24 שעות האחרנות נתפסו 230 נהגים שיכורים. למען האמת אני חושב שההתנהלות של המשטרה היא בזיונית אבל זה כבר נושא אחר כאשר כבר הוחלט לעשות פעילות מועילה ולהוריד נהגים שיכורים שבאמת מסכנים את חיינו האם זה מספר שניתן להתגאות בוא? אתמול כאשר יצאתי לבלות יכולתי להצביע במקום אחד מסויים על למעלה מ150 נהגים שנכנסו לרכב לאחר ששתו אז האם מספר כה נמוך של 230 נהגים שיכורים בכל הארץ זה באמת להגיד שהמשטרה עשתה פעילות טובה? הייתי חייב לשתף את הכעס. לכתבה המאלה http://cars.walla.co.il/?w=/4700/1890053
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
תודה!!!
הודעה אחרונה מאת jo_jo, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם מישהו מכיר ביטול של הטבת מס של הממשלה על רכישת רכבים ירוקים חדשים ?
הודעה אחרונה מאת Carmageddon, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם נכון המידע כי במכירת רכב חדש, חובה על היבואן למכור את הרכב החדש כשעליו צמיגים חדשים בני פחות מ- 4 חודשים?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני חדש כאן וקניתי השבוע גולף חדשה... אני לא יודע אם הנושא הזה קשור לכאן כ"כ פשוט לא מצאתי מקום יותר טוב לפרסם אותה... ברצוני לשאול אם אפשר לקנות את האותיות GTI לרכב ולהדביקם ליופי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ובפריוס ובסיוויק בפרט?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 58 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
כאשר תחזרו ממסיבות הסילבסטר (ימח שמו ) התדלוק יהיה יקר יותר , ב 9 אגורות לליטר http://ozar.mof.gov.il/taxes/docs/delek0112.doc ושלא תגידו שלא אמרנו לכם הכל בגלל האדרת הנשים או שמא בגלל הדרת הנשים ?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 1 תגובות
- 543 צפיות
היי ! הבנתי שיהיה ניתן לגשת לטסט כבר בגיל 16.9 ושהמלווה יהיה לתקופה של כחצי שנה, אך רציתי לשאול - על מי חלה הרפורמה? ומתי ? אם אני כבר לומד נהיגה ועברתי תיאוריה , זה בכל זאת יחול עליי? וכמו שכבר שאלתי, מתי החוק נכנס לתוקף? תודה רבה לעונים !
הודעה אחרונה מאת redline, -
היום בלילה לצערי הרב שמתי לב שהדביקו לי על הטמבון האחורי מדבקת פרסומת של איזה זגג בגודל 20*30 בערך ללא אישורי או ידעתי, הטמבון נוצץ לאחר צביעה רק לפני כחודש רציתי לדעת אם אפשר להוריד את המדבקה ללא נזק ואם ניתן לעשות משהו נגד המזיד...זה פשוט לא פיר לפגוע ברכוש של אחרים
הודעה אחרונה מאת maayanku, -
ועל הדרך מאשימה את GM בהאשמות דומות מאוד למה ששמענו מאופל בשעת המשבר הגדול לפני כשנתיים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4163655,00.html
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי כולם, לאחר הטיפים של חברי הפורום, רכשתי אתמול פיאט 500 מדהימה.. לבנה.. שנת 2010, עלתה לכביש בנובמר, עם 30,000 קילומטר, בדיוק אחרי טיפול.. (מחברת ליסינג - נהג יחיד) שילמתי עבורה 67,000 ש"ח למנוע 1.2 ידנית.. והיא.. נסיכה אמיתית אבל יש לי 2 שאלות שקצת מטרידות אותי.. 1. כשאני נוסע מהר, נגיע 100-120, בהילוך 5, הסל"ד קבוע בערך ב2.8-3.. זה קצת גבוה.. ככה זה אמור להיות במנוע קטן נפח? או שאני צריך לבדוק את זה?.. זה לא מפריע או משהו.. סתם העירו לי שמוזר שהסל"ד גבוה.. אז היה ניראלי הגיוני כי המנוע קטן אז אמרתי ששווה לשאול.. 2. יש לי במחשב הדרך \ לוח שעונים, אייקון של מברג דלוק.. לפי מה שספר הרכב אומר - המברג אומר שצריך לעשות טיפול. בחברת הליסינג טוענים ש…
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
מישו יודע מהיכן ניתן להשיג את הספריי Carbon Dioxide ?הוא לתיקון מכות ושקעים ברכב או אם מישו מכיר ספריי אחר שעושה את אותה העבודה. אני מאיזור חיפה
הודעה אחרונה מאת avi203040, -
- 1 תגובות
- 537 צפיות
צהריים טובים לכם השאלה שלי עם מנוע של הונדה 1600 אוטומט 4 דלתות העם הוא זהה למנוע של ההונדה קופה 1600 אוטומט ?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אבקש את עזרתם של חברי הפורום. אני רוצה להפטר מהמיצובישי גאלאנט שברשותי. הרכב ללא טסט כבר כמעט חודשיים. התקשר אלי בעל מגרש חלפים והציע לקחת את הרכב לפירוק. לטענתו, מאחר שאין לרכב טסט לא ניתן לבצע העברת בעלות ובכל מקרה זה לא מה שמבצעים בדבר כזה. הוא רוצה לקחת את הרכב על הגרר, לפרק לו את הלוחיות, ולקחת אותו לפירוק. טוען שעלי ללכת אח"כ עם הרשיונות למשרד הרישוי להוריד את הרכב מהכביש. הוא טוען שהוא נותן לי "מסמך מסודר" שהרכב הלך לפירוק ועם זה ועם הרשיונות אני ניגש למשרד הרישוי. האם זה התהליך? עם מה ניגשים בדיוק למשרד הרישוי? הם לא צריכים לראות את הרכב או משהו? אני חושש לתת כך סתם את המפתחות למישהו שאני לא יודע מה ומי יעשה עם הרכב לאחר מכן.
הודעה אחרונה מאת eransh1, -
-
- 0 תגובות
- 452 צפיות
האם יש מקום שאפשר לקנות בארץ ביו דיזל?
הודעה אחרונה מאת bitla, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לאחר חיסכון של חלק קטן מהסכום והסדר הלוואה שעבד חלק מול בנק לאומי נרכשה במזל טוב סוזוקי אלטו לבנה עם תוספות הניקלים. אמי רכשה את הרכב וקיבלה הנחה קטנה כי זהו הרכב השני שהוזמן במשפחה. למען האמת מה שהכריע את הכף הוא ההלוואה הנוחה ולמען האמת הרכב ישמש לנסיעות קצרות באיזור ת"א. אני מאמין שהוא לא יעבור יותר מ 10K בשנה, והשקט ל 3 שנות אחריות הכריע את הכף. אישית אני חושב שהמחיר יקר מידי, קנינו את הדגם האוטומט, רק עצם ההפרש העצום בין שני הדגמים גורם לתחושה של זריקת כסף לפח, הרכב האחרון שהיה ברשותנו היה רנו 19 - 1700 ידנית, לפני כ 8 שנים והיה לו קלאץ' מאוד קשה, וכנראה שזה עשה לה טראומה קלה... אבל זה לא תלוי בי, אם אני אי פעם ארכוש רכב, הוא יהיה ידני. הרכב האחרו…
הודעה אחרונה מאת RomanGLX10, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי לשתף אתכם שחבר פה בעבודה היה אתמול בהר הגלבוע בטיול משפחתי, והוא אמר שהוא ראה בחניה 2 X איביזה קופרה + חלון שבור בשתיהן. אחד צהובה ואחת אדומה (אני מניח בוקנגרה?) בנוסף הוא אמר שהם השאירו דברים ברכב, תיקים וכ"ו. אני מפציר בכם אנשים, לא להשאיר דברים גלויים ברכב! בנוסף, רציתי לשתף אתכם בפתרון שיכול להיות מעניין נגד גנבים כלבים. חשבתי לקחת פאלפון מבוסס אנדרואיד, ולכתוב לו תוכנה בסיסית שתזהה תזוזה בעזרת חיישנים/מצלמה, ותצלם ותשלח במייל במיידי. במצב כזה, אם הפאלפון מסווה ברכב, נקבל תמונה של הגנב + מיקום הרכב + אולי הקלטת אודיו. אני לא בטוח שאצליח לכתוב את התוכנה, אם יש פה מישהו שחושב שהוא יכול, בהצלחה. אני מתכוון לנסות אבל שאף אחד לא …
הודעה אחרונה מאת johnny drama, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
1. ממחר אפשר לשלוח רכבים שנת92' לגריטה נכון? זה משנה ביזה חודש הרכב עלה לכביש ב1992 או מספיק שהוא 92? 2.על מנת לבצע גריטה לרכב צריך קודם לבטל את הרישיון במשרד הרישוי ולהגיע עם צ'ק מבוטל אם הרכב על שמי ואין לי צ'קים יש אפשרות אחרת או שאני צריך להוציא פנקס? או שבעצם אני יכול לבוא עם צ'ק של אחותי/אמא(הרכב על שמי)? זהו בגדול תודה!!
הודעה אחרונה מאת IzziRenan, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם ניתן לעדכן את קוארדינטות המצלמות החדשות ב-iGO או Waze על אנרואיד?
הודעה אחרונה מאת odedos, -
-
- 4 תגובות
- 716 צפיות
טוב אז ככה, רציתי לדעת מה אתם חושבים/יודעים לגבי הרפורמה? האם היא תיכנס ב 1.1? חבר שהייתי איתו בתאוריה שאל את המזכירה שם, אם הוא עושה את התאוריה לפני ה1.1 אז החצי שנה מלווה לא חל עליו. עכשיו זה לא נשמע לי שהיא יודעת כי בכל זאת עוד אין קריאה שניה ושלישית. האם יכול להיות מצב כזה שהיא יודעת? (אמרו לנו שאו מבן עיוני או מעשי כדי לא להיכלל)! האם זה נכון? למישהו יש כיוון מתי תהיה קריאה שניה ושלישית? ועוד שאלה: עקב בעיה רפואית שהייתה לי (מחלת לב שתוקנה) ביקשו ממני ללכת לרופא רשות הרישוי,אך איני יודע היכן הוא יושב? חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי אבל אמרו לי שאולי ברשות הרישוי. עכשיו עם מישהו יודע איפה יושב רשות הרישוי אני ישמח לדעת (באזור ראשון לציון) תודה
הודעה אחרונה מאת DORSHR1, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכם, רציתי לשתף על משהו שקרה לי היום, אפשר לקרוא לזה פדיחה רצינית. לפני יומיים נגמר לחבר המלווה והיום יצאנו עם הרכבים, הגענו ליעד, החניתי את הרכב והשארתי לו קצת מקום להכנס לפני הרכב שלי. הוא ניסה להכנס פעם אחת, שניה, שלישית ורביעית אך ללא כל הצלחה (אחרי הכל, יום וחצי על הכביש). אני עד עכשיו למדתי נהיגה על רכב קטן (גולף) ונסעתי רק על הרכב הפרטי שלי (איביזה), כלומר - רק מכוניות קטנות בלי תא מטען בולט ורק גיר רגיל. הצעתי לו את עזרתי להחנות והוא הסכים, אחרי הכל סמך עליי, וזאת הייתה הפעם הראשונה שלי על אוטומט, אמרתי כמה קשה זה כבר יכול להיות והוא בלית ברירה נתן לי, כי לא הייתה חניה אחרת. עליתי לרכב, הכנסתי לרוורס, מוריד אמברקס ועזבתי את הברקס (זה …
הודעה אחרונה מאת ShYz, -
-
הודעה אחרונה מאת JANT18, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 732 צפיות
יש לי שברולט אפיקה מנוע 2.0 שנת 2005 והיא שוחטת אותי בדלק יש לי אפשרות להחליף אותה על ניסן מקסימה 2004 מנוע 2.0 V6 האם הניסן אוטו יותר טוב ואמין מהשברולט? ומבחינת דלק יותר חסחוני?.. תודה!!!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום לכולם, המצלמה ליד אולגה ואחרי הגשר של ג'סר א זרקא מופנות כלפי הרכב ולא לאחוריו -איך זה יתכן אם הסנסורים שהותקנו בכביש הם אחרי העמוד ? מישהו יכול להסביר את זה ? הרי הרכב עובר על הסנסורים ואז מתבצע צילום אם עבר את המהירות המותרת איך זה מסתדר עם מצלמות הפוכות ?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הכתבה המלאה http://www.slashgear.com/2012-chevrolet-sonic-recalled-due-to-missing-brake-pads-30205064/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+slashgear+%28SlashGear%29
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כבר הרבה זמן שמלא אנשים אומרים לי שאני צריך ללמד נהיגה. והתחלתי להשתעשע עם הרעיון. איך עושים את זה? לימודים, הכשרות, הצטרפות לארגון/בי"ס, או שסתם צריך לקנות סקודה ולתקוע עליה "ל"?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני חובב טופ גיר נלהב מאוד ואני מאמין שיש פה עוד כמה כמוני לא יודע אם פירסמו משהו בנושא עד כה אבל זה חדש חדש ( לא הספיישל כריסמס שהיה במזרח התיכון לפני שנה שצולם חלקו בישראל ) וכרגע ניתן לצפייה ביוטיוב בחלקים . למי שמעוניין מהרו לצפות כי לפעמים מוחקים דברים כאלה.. מצטער שלא הבאתי לינק לסרטון מלא במגה אפלוד או משהו כזה כי לא מצאתי בעצמי לאחר חיפוש נרחב באינטרנט. אם למישהו יש קישור לסרטון המלא הוא מוזמן לתת לנו . http://www.youtube.com/watch?v=-EXZbd-97qQ http://www.youtube.com/watch?v=BsHo1YfSGHw http://www.youtube.com/watch?v=ZHxL823wxdQ http://www.youtube.com/watch?v=MCr3Dh6GZoE http://www.youtube.com/watch?v=ejsIEinU1K4 יש כנראה…
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 177 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- NoKa
- אבי ים
- Avia
- ypz
- ELIA56
- FROGIE
- DubelBoom
- לירון .ה.
- bigfoot7375nadav
- ELI001
- amosbmw