Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב סוגרת את הבסטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועל הדרך מאשימה את GM בהאשמות דומות מאוד למה ששמענו מאופל בשעת המשבר הגדול לפני כשנתיים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4163655,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעניין מדוע הסינים החליטו לבטל את העסקה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הסינים לא ביטלו, אלה GM שביטלו.

אני אקפיץ עלי את חצי הפורום אבל אני טוען שמרבית רכבי GM האמריקאים מבוססים על טכנולוגיה ו/או חלקים של סאאב או אופל.

אם הם ימכרו אותם, הם מאבדים טכנולוגיה שהיא בעצם טכנולוגיית "ספינות הדגל שלהם" וככה הם פשוט מוסרים לסינים טכנולוגיה שתאפשר לסינים לישר קו עם האמריקאים וזאת הסיבה (שוב לדעתי) שהם הערימו ומערימים כ"כ הרבה קשיים במכירת אופל וסאאב.

מה אני אומר מערימים קשיים, טירפדו את 2 המכירות !

פורסם

אבל כעת בכינוס ,

הרי מישהו יקנה את החברה ויפעיל אותה.

אז מה הרוויחו האמריקקים?

הפתרונים להם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הא, לא ידעתי את זה.

אם כך, כפי שישה אמר, יוצא שכר האמריקאים בהפסדם, שכן כשהחברה תלך לפשיטת רגל, הסינים יוכלו לקנות אותה במחיר נמוך יותר וממילא לקבל גישה לכל מה שGM ניסו למנוע מהם

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

סאאב וסקאניה זה אותו יצרן, לא?

saab_scania_3.jpg

אם כך, מה יעלה בגורלה של סקאניה? לפי מה שאני רואה בארץ, בניגוד למכונית של סאאב, דווקא הרכב הכבד של סקאניה נהנה מפופולריות לא מבוטלת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יאשה,

אני לא מומחה לחוזי מכירה של חברות ענק או לפשיטות רגל אבל אני משוכנע שאם GM ימכרו את סאאב כעסק פעיל הם חייבים למכור אותה כמכלול שלם עם כל זכויות היוצרים, עם כל הפטנטים הרשומים ועם כל הטכנולוגיה הקיימת.

גם אם הם לא חייבים עפ"י חוק, מי בדיוק (ובאיזה מחיר) יקנה חברה שמופשטת מכל מה שמעניין בה?

מכבשים משומשים לייצור חלקי פח ופס ייצור ללא אופק זה לא משהוא שממש אטרקטיבי.

מצד שני, בהוצאה לפשיטת רגל וכינוס נכסים הם יכולים לטעון שהם חברת האם, הנכסים המעניינים הם בכלל שלהם ולהוציא לכונס נכסים גרוטאות פלדה, מפעלי הרכבה ושאר קישקושים שלא מעניינים אף אחד.

שוב, מאוד יכול להיות שמה שכתבתי אין לו ממש תימוכין בחוק עצמו אבל אני בטוח שזה רוח הדברים שנושבים מההחלטות האלה.

פורסם

לפחות ב 15 שנה האחרונות מכוניות סאאב בנויות על פלטפורמות של אופל.

תחום ההתמחות העיקרי של סאאב היה בפיתוח וייצור מנועים מוגדשי טורבו, לא בדיוק כוס התה של היצרנים האמריקאיים.

למן הרגע בו הופקע נושא הבטיחות מידי שתי היצרניות השבדיות והפך לנחלת כלל היצרנים, איבדו סאאב וולבו את זכות הקיום שלהן.

לוולבו לפחות היה היצע אטרקטיבי יחסית שאיפשר לפורד למכור אותה כעסק "חי", לסאאב גם לא היה את זה, ודינה נחרץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ואיך קוראים לקדילק SRX בשוודית?

פורסם

וברור לך שאם סאאב נמכרת לסינים כמכלול חי וקיים, תוך חודשיים השוק האמריקאי מוצף ב S-R/X בבייצור סיני בחצי מחיר ו GM יכולים רק לחרוק שיניים ולהתעצבן.

זה הרי ברור לחלוטין, לא?

לדעתי זאת הסיבה שהם טירפדו את מכירת אופל ועכשיו את סאאב.

דרך אגב, אני לא סתם ממציא מחשבות, זה בדיוק מה שהסינים עשו לסאנגיונג.

קנו אותם, העבירו את כל הפטנטים והטכנולוגיות על שמם (הם הרי בעל הבית עכשיו) ומכרו אותם בגרוש וחצי.

פורסם

אם ה- 9-5 החדשה הייתה מצליחה באופן יחסי, היה עוד אולי טעם להציל משהו, אך סאאב הוא מותג מת כבר שנים, לאחר ש-GM גרמו לו לדמם ועכשיו למעשה הנחיתו את הגרזן.

מכיוון שחלק מ-GM שייכת לממשל האמריקאי, אני לא אתפלא אם ההתעקשות של GM היא לא הוראה מלמעלה כחלק ממלחמת הסחר בין ארה"ב לסין שרק לאחרונה, הטילה מיסוי על רכבים המיוצרים בארה"ב ומיובאים לסין.

bagira

אתה צודק לחלוטין בכך שרוב דגמי GM מבוססים כיום בעיקר על אופל החל משברולט, ביואיק במיוחד (ריגל ו-וראנו העתקים מדוייקים) ועוד.

סאנגיונג, הייתה של הסינים בעבר לתקופה קצרה, אך כיום הם של מהינדרה ההודית.

פורסם

איך אתם קוראים לזה העתקה? אם הרכב תוכנן באופל תחת שליטת GM אז אין פה מעשה נבזה של העתקה, יש פה חשיבה גלובלית, הרי אופל לא נמכרת בשוק האמריקאי, אז למה לטרוח סתם.

ואם כבר הוזכר ה9-4X הנה הרשימה של חולקי הפלטפורמה:

Cadillac SRX

Chevrolet Captiva

Chevrolet Equinox

Daewoo Winstorm

Pontiac Torrent

Saturn Vue

Suzuki XL7

GMC Terrain

Saab 9-4X

Opel Antara

haters will hate

פורסם

אף אחד לא אמר נבזה, אופל וסאאב הן בבעלותן ומותר להן לעשות מה שהם רוצים.

בחלק מהמקרים הרכב רק מבוסס על פלטפורמה ומכלולים, בחלק מהמקרים זה פשוט אופל עם תג שונה.

הכוונה היא לרמוז בצורה עדינה (אבל די חד משמעית) ש GM ללא סאאב וללא אופל חיש מהר תדרוכ במקום ותחזור לייצר מכוניות שביחס לשוק העולמי הן מיושנות וערכאיות.

יש סיבה מאוד מאוד רצינית ש GM נלחמה בשיניים להמשיך ולשמור מפעל שהיא טוענת שהוא "רק גורם להפסדים כבירים".

• תוכן חדש...