רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לכל הבעלי סקודה פאביה, רכשתי פאביה חדשה, רציתי לברר איתכם כמה אתם משלמים ביטוח ואיפה פחות או יותר על מנת להבין פחות או יותר את ההצעות קיבלתי הצעה מהסוכנות ביטוח שנמצאת בסקודה של כמעט 10000 ש"ח לכל נהג מקיף+חובה והסיפור היה נראה לי מעט מוגזם אשמח לדעת מה איתכם
הודעה אחרונה מאת david86, -
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הגיעה הזמן לעשות טסט לטויוטה שלי. ואני צריך ממכם המלצה על מקום לעשות בו טסט. המליצו לי על איזה מכון בטירת הכרמל. ראיתי בחיפוש שי שתי מקומות בטירת הכרמל: אחד זה טסט קל והשני זה טכנו אקספרס. מה אתם אומרים על המקומות? יש מקום יותר טוב? בתודה, תומי
הודעה אחרונה מאת galshefi, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
מחר נוסע לטסט, איפה מומלץ, בטירה הייתי עם אוטו של סבא שלי הלבישו לי תיקון 700 שקל של זרוע כלשהי וכיון פרונט והבוחן שם קשה הבנתי , יש במשרד הרישוי פעם שעברה עשיתי שם, איפה עוד יש שהם סבבה? . תודה
הודעה אחרונה מאת yonidan84, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מרכז שירות דב פתח תקווה. אני תוהה אם הבעלים מבין את המשמעות. מישהו מכיר עוד כאלה?
הודעה אחרונה מאת The Phoenix, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 724 צפיות
אני יודע שיש סוכנות בג'בוטינסקי 96 , אבל איפה יש מוסך? תודה
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, השתחררתי מהצבא לפני כחודש הייתי נהג תובלה. כול המשאיות בתובלה הם גיר אוטומט, אני רוצה ללכת לעבוד פה באזרחות על משאיות כבדות ורובם הם עם גיר ידני, מישהו יכול להסביר לי איך עובדים עם גיר ידני במשאית מעל 15 טון? איך מעלים ואיך מורידים הילוכים עם high\low? אשמח להסבר תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
טוב אז אחרי חודשיים עם פולו GTI החדשה ו-4200 ק"מ הגיע הזמן לספר לכם קצת על הרכב, ואני משווה את הGTI לגולף TSI היילין שהיית ברשותי. המנוע: 180 כ"ס לעומת 160 כ"ס בגולף ומרגישים הבדל גדול. שידוך התיבה למנוע בGTI הרבה יותר טוב מגולף, היא פחות מתבלבלת במהירות נמוכה, הרבה פחות רועדת ובסה"כ אני חושב שבפולקסווגן טיפלו לא רע בבעיות שהיו לתיבה. רעש המנוע נשמע מצויין מבפנים עם גרגור קטן, מבחוץ קצת פחות מראה: הפולו GTI שונה מפולו הרגילה ויש לה ג'נטים 17", פנסי ערפל, קליפרים בצבע אדום, אגזוז כפול מאחור ופסים אדומים בחזית על שכבת כוורת של הGTI. מבפנים: בניגוד לגולף הפולו לאכזבתי פחות מאובזרת. אין בקרת שיוט, אין פנסי ערפל עוקבי פנייה?!? ואין בקרת אקלים מפוצלת. איכות החומר…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 819 צפיות
חבר שלי שיש לו ילד נכה ל"ע, ואין לו רכב והוא רוצה שאני יהיה הנהג שלו ואקבל את הזכיות לחנות בחניות נכים, מה פרוצדורה לקבל את זה?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קניתי ממישהו רנו קנגו והוא עבד עליי. הלכתי למכונאי שטיפל ברכב והוא אמר לי שהרב טופל אצלו והוא החליף לו ראש מנוע וכו' הבעיה היא שאחרי שבוע שקניתי את האוטו בלי בדיקה מסודרת...נפל לי ראש מנוע!!! יש לי מה לעשות. ומישהו יודע אם חוק המכר קשור כאן?
הודעה אחרונה מאת shay hugi, -
-
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני מחפס מגני רוח למאזדה 6 2011 אבל לא בהדבקה. גם שם של חברה שמיצרת אותם גם טוב תודה
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4167494,00.html חברות הביטוח וארגון השמאים לא מתביישים להתנגד.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם , לפני שלושה חודשים+- עשיתי תאונה שלא הייתה באשמתי והרכב הוכרז כטוטאלוס , לאחר התייעצות גם בפורום וגם עם הביטוח נאמר לי על ידי אחת העובדות שעדיף לי לתבוע את הביטוח משום שהפרמיה לא תעלה (מסלול של עובדי מדינה) וגם ככה הביטוח יקבל את הכסף מצד ג' לאחר שהוא ייתבע אותו . עד כאן הכל טוב ויפה, היום התקשרתי לחדש את הביטוח לשני הרכבים שברשותי ונאמר לי שהם לא מוכנים לבטח אותי עקב התאונה שעברתי , ניסיתי לשכנע , לדבר ללב, לדבר להיגיון, ומה לא-בסופו של דבר זה לא עזר (דרך אגב תאונה 1 בשלוש שנים האחרונות שאני מבוטח אצלם בשני רכבים). עכשיו אני מחפש סוכן/ביטוח חדש(אם סוכן אז עדיף באזור חדרה והסביבה) כי לשני הרכבים נגמר הביטוח בסוף השנה .. תודה
הודעה אחרונה מאת R.Kelly, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים, לאלו שלא יודעים, חבר שגר בעיירה שלי, מחזיק בכמה פרארי מיוחדות מאד ואני מקבל מדי פעם את הזכות לנהוג בהן וזו זכות גדולה . האיש גם משתמש ברכבים שלו לגיוס כספים למטרות חשובות מאד כמו קרנות טיפול בילדים חולי מחלות חשוכות מרפא. הוא מעמיד זכות לנהיגה באחד הרכבים לשעתיים במכירה פומבית בארועים שונים וכך מגייס כסף. אמנם הכסף המגוייס לא גדול במיוחד בדרך כלל, אבל לפחות הוא מרגיש שאנשים חשופים למטרות החשובות הללו. רק לשם המחשה, נניח שאדם משלם 6000 דולר להתנסות באנזו, אבל אם הוא יגרד את המדרכה עם הרכב, התיקון יעלה עשות אלפי דולרים... (הוא סיפר לי שעלה לו 30000 דולר לפחחות כשהוא גירד את הסקודריה במדרכה ו40000 דולר לאנזו, כשבחורה חביבה נכנסה בו מאחורה בקלילות ברמזור ופגעה…
הודעה אחרונה מאת g35x, -
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
אני רוצה לשאול את אנשים שכבר רכשו פאביה, חברת ביטוח שלי לא מבקשת שום מיגון רק אימובילייזר ,השאלה ככה הסוכן של שסקודה אמר לי בפירוש עדיף לעשות גם איתוראן כי זה רכב גניב וגם יהיה קשה לגנוב וגם אחרה שנה לדוגמע אני לא רוצה את האיתוראן אני יכול לבטל אותו ,מה אתם אומרים לבטל את איתוראן הוא עדיף להתקין ?
הודעה אחרונה מאת UoUo, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבת בבוקר יום יפה יצאנו לנסיעה מחוץ לעיר עם התינוקת במושב האחורי ואישתי לצידי. בקרת שיוט על 90 קמ"ש הכביש עם תנועה דלילה ביותר נוסעים בכיף וברגוע. במראה המרכזית אני רואה רכב שמתקרב אליי ונצמד לישבן ונוסע אחריי בחוסר סבלנות ,ידעתי שתכף תגיע ההפתעה -אני ממשיך בשלי עד שלפתע הרכב יצא לעקיפה על קו הפרדה רצוף,אני מבחין שמדובר בנהגת שלצידה יושב גבר וכשסיימה את העקיפה הבחנתי ב 3 ילדים במושב האחורי. רציתי אבל נשארתי מאופק והמשכתי לתופף עם האצבע על ההגה לצלילי הצווחות של ציפי שביט (דיסק של התינוקת..). לצערי הרב אני נתקל בהרבה מיקרים כאלו על הכביש ומדובר באנשים מבוגרים שאוחזים בהגה ולאו דווקא נהגים חדשים וצעירים.מרביתם שיוצא לי להתקל בהם הם נשים בשנות ה40 לחייהם שבמילים עדי…
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, צהריים טובים לכולם . אחי הקטן בן 16 וחודש . הוא רוצה להוציא רשיון נהיגה לרכב פרטי ידני עקב אילוצים כאלה ואחרים . עכשיו, הוא רוצה לדעת כמה יעלה לעשות רשיון נהיגה (כמובן ידני ) בהנחה והוא יעבור בטסט ראשון ובתיאוריה ראשונה וייקח מינימום שיעורים. הוא ינהג על הרכב שלי . 1. כמה יעלה לעשות רשיון נהיגה (כמובן ידני ) בהנחה והוא יעבור בטסט ראשון ובתיאוריה ראשונה וייקח מינימום שיעורים ? 2. הבנתי שיש איזושהי רפורמה בלימוד נהיגה, מה החוקים החדשים ? 3. יש המלצות למורה נהיגה זול וסבלני עם רכב ידני באיזור ירושלים-מעלה אדומים ? 4. קצת לא קשור - על הרכב שלי יש כמה מדבקות של משטרה (וגם כמה כמו הסמלון). מותר לאחי לנסוע ככה ?! תודה לכולם .
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 16.9 אלף צפיות
ברשותי איביזה שבעוד יומיים אמורה לעבור טסט שנתי,קניתי את הרכב לפני כחודש וכנראה בגלל זה המסמכים לא הגיעו אליי,מה עושים במקרה הזה?אפשר פשוט לגשת לטסט בלי שום מסמך ושם אני אקבל מה שצריך?תודה.
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קיבלתי הצעה ממש טובה לליסינג פרטי מהחברה הזאת. אין להם שם מוכר לכן אני רוצה לדעת האם מישהו עבד איתם? אסמח לקבל עזרה בנושא. תודה
הודעה אחרונה מאת Alonav, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברים, מאוד מעניין אותי כל עניין צביעת הג'אנטים. יש לי מס' חששות בעניין. עשיתי חיפוש ונראה לי שעברתי על כל הפרוייקטים של צביעת הג'אנטים. אני רוצה לשמוע אולי מהחבר'ה שעשו את הפרוייקט (באופן עצמאי) - מה עמידות הצבע שהשתמשתם? (בסוף ג'אנט זה לא קאליפר שאם יירד ממנו קצת הצבע אז לא נורא. יש המלצות לצבעים מסוימים? חברה מסוימת? האם באמת נדרש צבע עמיד בחום? או שמספיקה צביעה ע"י צבע בסיס, צבע ג'אנט ולכה. אני רוצה לצבוע בשחור + ליפ כסף. אני יותר נוטה שזה יהיה בצבע מט (ז"א בלי סיום של לכה) מישהו יכול להאיר את עיניי בעניין? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת MoshE86, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 48 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הכתבה שודרה לפני דקות ספורות, האם רק אני חושב שהתקשורת פשוט נכנסה במשטרה על כלום ? מרדף השוטרים היה הרבה יותר מראוי, וחשוב שימשיכו לעצור את גנבי הרכב (שהתברר כקטין). מה לעזאזל עבר לחדשות 2 בראש כשהם הציגו את המרדף כחסר תכלית ?
הודעה אחרונה מאת elyashiv, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחי הצדיק (צדיק עאלק.. טס ל-3 חודשים לניו-זילנד) השאיר לי את הגרנדה פונטו 2007 שלו. לאוטו כבר תקופה יש רישרוש דיי מעצבן בתחילת נסיעה בהילוכים הראשונים אך לא קול מתכתי. דבר שאפילו אנשי פיאט לא ידעו לו לזה הסבר. היום בדרך למשרד בפיתוח, איך שאני מחנה את האוטו אני רואה לפני אדם עם גרנדה פונטו זהה וביגוד של איש מוסך עוצר ובוחן את הרכב. בספוטניות שאלתי אותו אם הוא מתעסק עם פיאט. תשובתו היתה שהוא בוחן של מכון טסטים. שאלתי אותו אם יש לו מושג לפשר הרעש.. באופן מידי הוא ענה לי שזה הכונס של הפיטר אויר שנקרע לו הגומיה. קבלתי הוראה מידית לפתוח את המכסה מנוע ומיד הוא הראה לי איפה למקם את האזיקון.. התפלאתי שזה פתרון כזה קל ומרוב פליאה עוד שאלתי כמה אני חייב של ה…
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
פגעו בי כשהרכב שלי חנה הוא ברח בלי להשאיר פתק אבל השאיר מאחור "מזכרת" אותה הדבקתי ומעלה לפורוום לצורך זיהוי הרכב. נ.ב למטה כתוב XACTA 418-54949 נראה מי יצליח לזהות
הודעה אחרונה מאת ORrrr, -
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן ושבת שלום לכולם רציתי מידע לגביי ה320 עם המנוע וולטרוניק, מה זה בידיוק וולטרוניק, מחיפוש באתר עד כמה שהצלחתי להבין זה משהו בתזמון או במידה של פתיחת השסתומים במנוע? אשמח לפירוט מדוייק של המנוע הזה? מה ההבדל בינו לבין הרגיל באותו הנפח? (320) תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
מי לדעתכם אשם? :) 1 2 3 4 9
מאת Carmageddon-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 121 תגובות
- 13 אלף צפיות
מי לדעתכם אשם? השחור, שאיתת שמאל (אחרי פנייה בצומת לצד שמאל האיתות שלו עדיין פעל), ויצא לעקיפה מימין פחות מ 50 מטר מהצומת. או שאולי הלבן, שפנה ימינה מנתיב שמאלי אך איתת מראש כ- 2שניות (לא רואים בוידאו, יש וידאו ממצלמה פנימית שבה שומעים את האיתות). מה לדעתכם יפסוק בית משפט תביעות קטנות על זה?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 784 צפיות
אני מכיר מישהו שיש לו סובארו ישנה שהיא כרגע בת יותר מעשרים שנה, ושמעתי שיש איזהשהם חוקים שמגבילים אותם בכבישים לעומת מכוניות שהם פחות מעשרים שנה... אחד מהם אני יודע שמכוניות הישנות יותר צריכות לעשות טסט כל חצי שנה ומכוניות היותר חדשות אל שנה.
הודעה אחרונה מאת VentAcruZ, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מתוך אתר גל"צ: מבצע משטרתי נגד שוטרים המחנים את מכוניתם בניגוד לחוק הדס שטייף עדכון אחרון: 12:47 , 20/12/2011 מבצע משטרתי נגד שוטרים המחנים את מכוניתם בניגוד לחוק: פקד שרון ימינך, ראש יחידת הניו-מדיה של משטרת ישראל, מסביר כי לאחרונה הצטברו תלונות רבות נגד שוטרים שמחנים את מכוניתם במקומות אסורים. אחד מצעדי הענישה נגד השוטרים שיבצעו את העבירה יהיה החרמת מכוניתם לתקופה ממושכת והעברתה למשטרת התנועה. ואני שואל - מה יקרה אם מדובר בניידת של משטרת התנועה? למי אז יעבירו את הניידת?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לפי הכתבה, המכירות של הונדה היו נמוכות - הונדה מאשימה את האסונות הטבע ביפן והשטפונות בתאילנד. לכן ב 2013 הם יוציאו דגם חדש עם נהיגה נוחה יותר ונוחות בכללי. הכתבה המלאה http://www.slashgear.com/honda-plans-major-civic-upgrade-for-2013-20203569/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+slashgear+%28SlashGear%29
הודעה אחרונה מאת Stylo, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
לרגל החנוכה סניף שברולט ת"א מציגה קורבטים מיכל הזמנים מ 1950 ועד היום. כמובן שיהיו עוד מכוניות המוצגות כמו קדילאק, ביואיק וכל מישפחת השברולט כולל סוונה וסילברדו. מימחר יהיה ניתן להגיע לאולם תצוגה שבתל אביב ליראות ולהיתרשם. כיבוד ושתיה חופשית במשך כל החג. ממליץ רז...
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
חשמלית ושמה קיה
מאת bar72-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעבר לבשורה המעניינת: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/497/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A8%D7%99%D7%99-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%99 מצחיק לקרוא את התגובות של מה שנראה כמגיבים מטעם בטר פלייס
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
שלום, אני צריך מקום להדבקת מדבקות לרכב. מדובר בפסים לאורך האוטו. עדיף מקום באיזור המרכז. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת hacohach,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 120 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- 318i
- PYA
- BoazB11
- ישה
- Itaiosh
- matanff
- yossy
- SlowRide
- Giant_TA
- yor2
- flytomars
- zaf