רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 49 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=851641 לא שאני בעד התופעה של טרקטרון על הכביש והאידיוט בכתבה באמת הגזים, אבל עדיין - קחו בחשבון מסוקים
הודעה אחרונה מאת DORSHR1, -
-
מרצדס משחררת תמונות רשמיות ראשונות של ה-SL החדשה. הדור השישי של ה-SL יהיה גדול יותר מהקודם, אך גם קל וקשיח ממנו, בזכות שימוש נרחב באלומניום תעופתי קל. הגג הקשיח מתקפל חשמלית בתוך 20 שניות והשפריצרים לא יושבים על מכסה המנוע אלא בתוך המגב (כדי לא להשפריץ לתוך הרכב, כמובן). ויש גם שני מנועים, V8 עם 435 כוחות סוס ו-V6 עם 306 כוחות סוס. והשורה התחתונה, המחיר - החל מ-93 אלף אירו. מרצדס SL החדשה נחשפת.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
חברים שלום, אני מעונין לקנות חבילה של ריחן לרכב קליפורניה! אני מחפש במחיר של סטונאות ..הכי זול מצאתי ב15 ש"ח ל1 מישהו מכיר במחיר יותר זול.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
ערב טוב, רציתי לשאול על הוצאות רישיון שתקף בכל מקום בעולם (או לצורך הדוגמא באירופה במקרה שלי). הבנתי שלא בכל המדינות ניתן לנהוג עם רישיון ישראלי ובאלה שכן ניתן, לא תמיד חברות ההשכרה מסכימות להשכיר רכב לבעלי רישיון ישראלי. להבנתי רישיון בינלאומי מוציאים במ.מ.ס.י. והדבר עולה כמה עשרות שקלים. עד פה אני צודק? האם ידוע לכם על הגבלות לקבלת רישיון בינלאומי? לא ניתן לנהג חדש? מחייב ותק נהיגה? כמה זמן לוקח התהליך? האם זה מהיום-למחר או שזה תהליך שלוקח שבוע ויותר? ולפי מה שקראתי הרישיון תקף לשנה, זה נכון? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת skwee, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אפשר לכתוב הרבה דברים טובים על קאדילק CTS קופה, אי אפשר לכתוב שמדובר במכונית הגיונית. היא לא נוחה, לא חסכונית, המושב האחורי שלה נגיש בקושי והיא גם ממש לא זולה. ועדיין, כל זה לא הופך אותה למכונית גרועה, זה הופך אותה למכונית שפשוט כיף לנהוג בה. קאדילק CTS קופה - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 792 צפיות
שלום, היום בבוקר הגיעה הפנצ'ר השלישי בגלגל ימין. 3 פנצ'רים אחד ליד השני, אי אפשר לתקן. כרגע צריך להחליף את הצמיגים ברכב. הרכב 3 שנים ו4 חודשים על הכביש והצמיגים מקדימה אכן ראויים להחלפה. מאחור עוד לא צריכים להחליף את הצמיגים והנה השאלה שלי אליכם: 1. אני רוצה להחליף את כל ארבעת הצמיגים ברכב מבחינה בטיחותית. האם זה הגיוני מה שאני אומר או שלבינתיים זה לא מזיק? 2. יש לי כרגע בניסאן טידה צמיגים שקבלתי עם הרכב, קונטיננטל R15 שאני דווקא מרוצה מהם. ישנם צמיגים עדיפים שכדאי להחליף אליהם? או להשאר איתם? יחסית לשאר הצמיגים בשוק הם עדיפים? המחיר של הקונטיננטל הוא 475 לאחד, נראה לי מאוד מוגזם. אודה לכם על תשובתכם, כרגע אני עם גלגל חלופי דק, צריך להחליף עוד ה…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
קניתי את הרכב בתחילת החודש. חיפשתי קיה פיקנטו אבל התור שם הבריח אותי לרנו. כמה ימים אחרי שקנינו אותה, סקודה יצאו במבצע על הפאביה ואני לא יודע מה הייתי בוחר בדיעבד. אז ככה: צריכת דלק - סביב 14 ק"מ לליטר בממוצע. מיכל דלק גדול (55 ליטר) וזה אומר שאפשר להגיע למרווח תדלוקים די גדול נוחות - רכב מרווח מאוד, יש מקום מאחור וגם בתא המטען, מושב נהג מאוד נוח ביצועים - לא משהו. מגיעים לסלד די גבוה כבר ב 100 קמ"ש אבל זו לא אמורה להיות מכונית ביצועים. טיפולים - כל 30,000 ק"מ שאצלי זה פעם בשנה בערך. נקודה חשובה. אבזור - לא רע. בקרת שיוט, קביעת מהירות מקסימלית, חיווי החלפת הילוך, רדיו לא מקורי אבל עם דיבורית blue tooth מובנה כך שלא צריך להתקין דיבורית, חלונות אחוריים עם…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני הזמנתי סקודה פאביה במבצע 1.4 ב75K,צריך לקבל בינואר,לבעלי סקודה איזה מיגון לרכב אתם ממלצים לי לעשות?הסוכן של סקודה אמר לי שאני צריך לעשות איתוראן אבל לא חובה,ואני לא לא יודע איזה מיגון חברות ביטוח מסכימות,ואיפה כדי לעשות?
הודעה אחרונה מאת david86, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פורד התחילו לקבל הזמנות לפוקוס ב100.000$ ,הרכב מוכן למסלול . נמכר בסוכנות למי שמעוניין . איזה מדהים .http://blog.caranddriver.com/ford-focus-st-r-turnkey-race-car-priced-at-98995-deliveries-begin-late-2012/
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
אני יודע שאף אחד כאן לא יכול לתת תשובה חד משמעית (או שכן?), אבל חבר שלי נתפס אתמול מבצע את העבירות האלה: נהיגה בשיכרות (כפול מהמותר) יש לציין שהינשוף תפס רק בפעם הראשונה, שאר הפעמים הוא השתעל כשהתחיל לנשוף (זה קביל פעם אחת?) הסיע אוטו מלא, כאשר הוא נהג חדש, נהג ברכב בלי טסט וביטוח מעל חצי שנה. עכשיו, הבחור הזה כבר ביצע עבירה של אור אדום (כבר יש לו 10 נקודות), והוא קיבל שנתיים הארכה לנהג חדש. האוטו נלקח למשטרה (כאשר הוא נהוג ע"י שוטר, ולא נלקח ע"י גרר, מותר להם לעשות את זה??) עכשיו תשובה מדוייקת אני די בטוח שאין לכם, אבל השאלה שלי היא האם הרישיון שלו ייפסל לצמיתות, לתקופה מסויימת, או שהוא יצטרך להוציא רישיון מחדש? מה הקנס הצפוי על העבירות האלה? …
הודעה אחרונה מאת סלע, -
היי, אולי זה ישמע מטומטם אבל אני לא רוצה סתם לחפש צרות ולכן אני שואל (גם עם החוקים במדינה שלנו עדיף לשאול ולהיראות מטומטם מאשר לא לשאול ולקבל קנס\הורדה על רכב שכולו מקורי). אני נוראה "חולה" על הסאונד שהרכב שלי עושה כשהוא מגיע לסל"ד של 3.5K ומעלה (לא בקטע של פוזה או משהוא כזה, יש אנשים שאוהבים להסניף דבק או בנזין ואני אוהב להקשיב לסאונד הזה). אני אציין פה שהרכב הוא מקורי כמו שיצא מהמפעל. על מנת להגיע לטווח הסלד הזה אני צריך ללחוץ על דוושת הגז עד הסוף (גיר אוטומטי) דבר שגורם לנסיעה "אגרסיביטית\ספורטיבית". דבר זה גורם כמובן להאצה מהירה יותר (לא שהאוטו שלי מאיץ מ0-100 ב4 שניות, אולי יותר לכיוון של 10-12 שניות). עכשיו מבחינה חוקית, בהנחה שאני עושה את זה על כביש פנוי\כמאט פ…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני שוקל לקחת קורס נהיגה מתקדמת. רציתי לבקש המלצות על בתי ספר לנהיגה מתקדמת ועל קורסים ספציפיים, ולשאול את כל אלו שכבר לקחו קורס כזה בעבר, אם הם באמת הפיקו ממנו משהו ואם בכלל מומלץ לקחת קורס כזה (מבחינת בטיחות, ומבחינת הכרות ראשונית עם נהיגה ספורטיבית) ? אני נוהג כבר למעלה מעשור, אך אין לי ניסיון בכלל בנהיגה ספורטיבית. הערה: חיפשתי 'נהיגה מתקדמת' בפורום, ולא מצאתי משהו רלוונטי (לפחות לא בשמונת העמודים הראשונים), כך שאם למישהו יש לינק לפוסט קיים, אני אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת אלי אמרן, -
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
יש מצב שזה מהפורום אפילו... רק תעשו טובה ותסעו בזהירות, לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הוא היה בודק את הרכב על מישהו שבא מולו בטעות מצורף כאן
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
חשבתי שתהיו מעוניינים לדעת שאתמול התחילו לשחרר את המלאי הראשון של הרכבים, במשלוח הראשון הגיעו רכבים "מצ'ופרים בתוספות" גלגלים - במקום גלגל 14" הרכבים מהמשלוח הראשון מצויידים בגלגל 15" מושב נוסע ליד נהג - מתכוון לגובה בנוסף למושב נהג. ובטעות הגיעו לארץ כ - 120 רכבים עם תוספת של משענת יד. אני קיבלתי את שלי היום, שחורה, יפייפיה!!! אם למישהו יש שאלות לגביי הרכב, אשמח לענות..
הודעה אחרונה מאת A.E.M, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים. אני מעוניין לעשות ווקס לרכב אבל ישנן כמה בעיות. קודם כל איך אני יודע אם הצבע הוא מטאלי או לא? ברישיון הרכב רשון "אדום כהה (יין)" אם אני רוכש ווקס לצבע רגיל, ומשתמש בו על צבע מטאלי, או להפך, זה משמעותי? בנוסף, הלקה על הגג ועל המכסה מנוע התחילה להתקלף, מה אני עושה במצבים כאלו? אפשרי לעשות באותם חלקים ווקס בכלל? חשוב לציין שהצבע בסדר ורק שכבת הלק מתקלפת, כמה יעלה בערך לעשות תיקון של השכבה הזו, ואם כבר אז לעשות לכל הרכב או רק באיזורים הבעייתיים? שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Ivgeni, -
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קודם כל ערב טוב אתחיל בהקדמה והתרשמות לגבי הרכב ואמשיך בשאלות. מי שרוצה יכול לקפוץ ישר לשאלות אז ככה: לאחר מחשבות רבות על רכב מפנק ומאובזר באיזור ה80-90 אלף ש"ח עלו לא מעט רכבים ויצרנים (מאזדה 6 פרימיום, מאליבו החדשה ועוד..). לבסוף ובמקרה נתקלתי בסובארו 2008 B4 LIMITED EDITION והתאהבתי. לפניה הייתה לי אימפרזה 2004 והיא הציגה אמינות מופלאה וביחד עם האיבזור העשיר של הלימטד (חלון בגג, GPS מובנה, מראות מתקפלות חשמלית, חיישני רוורס + מצלמה, צ'נג'ר 6 דיסקים אמפי3 בקונסולה ועוד..) והנעה לכל הגלגלים התמקמה אצלי הB4 בראש הרשימה. מהתרשמות של שבוע אני נהנה מכל רגע, האחיזה מתעלה על זאת של האימפרזה 4*4 שהייתה לי לפניה, ועד כה כל נסיון להתקיל אותה הסתיים בהתפ…
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
- 0 תגובות
- 470 צפיות
אני מחר קונה רכב,והשאלה שלי היא אם עוד חודש אני בן 24,אז מה עושים עם הביטוח,אני עושה ביטוח לנהג צעיר ועוד חודש מעביר אותו לביטוח 24?,ומה לגבי התשלום הרי עושים ביטוח לשנה,אז אני ישלם חודש אחד על ביטוח צעיר ואז אני יקבל החזר. אם מישהו מבין בנושא הזה אני ישמח לתשובה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת lior0351, -
- 2 תגובות
- 847 צפיות
כריס האריס עוזב את EVO מגזין הרכב הטוב בעולם אחרי שנתיים,ומצטרף ל-piston heads החל מינואר 2012. למי שלא חי בפלנטה שלנו הקוף הוא עיתונאי הרכב מס' 1 בעולם כיום,ו-EVO זה מגזין הרכב שכל כתב חולם לעבוד עבורו,הרומן בין השניים הסתיים כאמור(די בהפתעה הייתי מוסיף) ומשאיר לטעמי חלל ענק ב-EVO שכן האריס הוא האלוף הבלתי מעורער בכל מה שקשור להצגת סרטונים ולמען האמת אחרי צפייה בסרטונים שלו כל ג'רמי,טיף או ויקי פשוט נראים קצת משעממים(במיוחד לחובבי ההרד-קור). ואני שואל מה גורם לבן אדם שפוי לוותר על משרת חלומות שכזו? מה לא שילמו לו מספיק ב-EVO בשביל לקנות gt3rs4.0? התחיל להיות לו משעמם לנהוג על פרארי,פורשה,למבו אסטון וכו'?
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב לכוולם! יש לי פג'ו 306 שנת 95 ידנית.צריכת הדלק שלי בעיר היא 1:8 בערך האם זה הגיוני אושה יש לי בעיה באוטו? תודה
הודעה אחרונה מאת משתמש שמשתמש, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי, אני מחפש מורה נהיגה מעולה ברמת גן(באזור ז'בוטינסקי, שוארמה שמש) שילמד ממש טוב, שלא יתעצבן או יכעס, שיהיה נחמד.. ושמלמד על אוטומט. אם אתם יכולים גם תציינו על איזה רכב הוא מלמד(אוטומט רגיל) תודה.
הודעה אחרונה מאת Gabi H, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחר כמה שדרוגים קטנים ב-107 שלי כגון חלונות כהים פנסים וכו' אני רוצה לשדרג לג'אנטים. הבעיה היא שאני לא מוצא שום מקום שיספק לי גאנט'ים מתאימים מבחינת מידה. נראה כאילו כולם מסבנים אותך עם המידות ומנסים לדחוף לך ג'אנט שהוא בעצם לא מתאים למידת הצמיגים (שנכון לעכשיו אני נשאר איתם). ביקרתי לא מזמן בפנצ'רייה מבית היוצר של טייר קלאב. שם נתקלתי בג'אנט שאני מאוד רוצה אבל הבחור אומר שהמידה היא אכן 14, אך רוחב הצמיג אינו כמו בג'אנט ברזל המקורי. אם המידה שלי היא 155/65-14 הבחור רוצה לשים לי 165/65-14 וטוען שהצמיג יתפוס על הג'אנט. האם זה נכון? איפה אני יכול למצוא ג'אנטים יפים ולא מצועצעים למידת הצמיגים של המיני שלי? אשמח אם משהו יפנה אותי למקום טוב באיזור ה…
הודעה אחרונה מאת adamL, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לשתף את הקוראים בתופעה מעצבנת: מדי בוקר,עומד לו אדם לבוש בבגדים אדומים,ומחלק עיתונים לנהגים שנוסעים בנתיב הימני ומתקרבים לכיכר.הדבר גורם ל-2 בעיות: עומס תנועה-במקום שהתנועה תזרום, הנהגים עוצרים כדי לקבל עיתון. סיכון נהגים אחרים-נהג שרוצה לפנות שמאלה, וגם לקבל עיתון, חותך לנתיב השמאלי, ובכך מסכן את הנוסעים בו. מי רוצה להתעצבן איתי?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
שלום, כבר מספר חודשים שעומד בחניית הבניין שלי (כביכול של הבניין שלי, אך היא פתוחה לכולם) רכב שלא זז ממקומו ובכללי אף אחד לא נוגע בו. אני יודע למי שייך הרכב, אבל ממש אין לי כוח לבקש ממנו שיזיז את הרכב (לא איזה ערס, דווקא בן אדם נחמד שגר בקצה הרחוב). מה עליי לעשות בכדי שיזיזו את הרכב ? לצלם תמונה שלו + כתובת מדויקת ולשלוח לעייריה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 881 צפיות
רציתי לדעת האם אתם מרוצים מהרכב איך רמת הגימור ,המערכת ,הנהיגה ,העוצמה ? מי שיכול לעלות תמונות יהיה מעולה כל עניין הריפוד איזור פאנל המערכת \מזגן\מצת צמיגים טסות ומי שברר האם אני משדרג למגנזיום האם זה משדרג את הגאנט והצמיג כמו שראיתי באיזה שירשור פה ששילמו 1600 תמורת מגנזיום?
הודעה אחרונה מאת fasha34, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 665 צפיות
מסיבה לא ברורה לי כלכך המערכת קראה לי עילג וערס, אז אני אנסה לנסח את ההודעות הבאות שלי בצורה פחות עילגת. שלום כולם. אז ככה, הגיע אלינו היום דו"ח מהירות על הרכב של אבא שלי. ב1.11.11 בשעה 11.21 במקום ב4קמ 147.7 מדרום בית ליד כביש 4 נהגת ברכב(שלוש נקודות, כי התוכן לא קריטי) 136 קמ"ש(כנל) מספר סרט(כנל) מספר תמונה(כנל) כמה שאלות. 1. איפה זה ממוקם בדיוק לא הצלחתי להבין, לפי ויקיפדיה, 147.7 קילומטר זה 1.7 קילומטר צפונית למחלף כפר גלים, מה הקשר בית ליד? **תחפשו בויקיפדיה כביש 4, הוא לא נותן לי לעלות קישורים כיז ה משתמש חדש** אם זה לא המדד אז מישהו יכל להסביר לי איזה מצלמה זאת ואיפה? *אנחנו פשוט לא מצליחים להבין מי נהג ברכב באותו זמן. 2. מה העונש …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
שיא גינס בחניה במקביל 1 2
מאת ronka-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הסינים האלה sBG3YRz6Kcs דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת איש הגרזן, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, מספר שאלות על שברולט קוואליר: 1. שברולט קוואליר שנת 97 עד 99, היא באותו גודל ואורך של שברולט קוואליר שנת 2000 עד 2005? כי ראיתי שברולט קוואליר שנת 97, והאורך והגודל שלה אחלה, ואז ראיתי שברולט שנת 2000+ וזה נראה לי דבר ארוך ומפלצתי... מה אתם אומרים זה אותו אורך וגודל במדויק?, כן או לא? 2. אם יש לי קוואליר בצבע זהב ואני רוצה להחליף את הצבע שלו לשחור, כמה יעלה לי להחליף את כול הצבע של הרכב לשחור? לצבע שחור שחור יפה יפה? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 728 צפיות
היי, אנשים. סתם שאלה, עד כמה הקורולה הזו בזמנה הייתה יכולה להגיע? כי אני יודע שיש ויכוחים בנושא הקורולות עד כמה הן באמת מגיעות. אבל הדגם הספציפי הזה יחסית חזקה לזמנה ולכן אני שואל. אני מתכוון למהירות מקסימלית, לא למהירות שמתקרבת למקס, אלא למהירות מקסימלית נטו!
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי לאחרונה את האיביזה 1.4 אשר הייתה במבצע של ה70 אלף היום התקשר אלי הסוכן ואמר לי ברביעי הקרוב אי"ה הרכב מגיע ארצה התחלתי לברר בכל מיני סוכניות ביטוח מחירים לגבי ביטוח חובה ומקיף הייתה לי הרגשה אני אקבל את הכאפה שלי בצורה כזאת או אחרת הדגשתי לנציגה בטלפון כי מדובר במנוע 1.4 והיא התעקשה שמדובר ברכב ספורט. כנראה שאצלה במחשב מופיעה הגירסה 1.2 TSI טוב נו שיהיה.. רק רציתי לדעת הצעת מחיר לצורך קבלת פרופורציה וכנראה שלא היה מעודכן אצלה שיש גם איביזה 1.4 המחיר שקיבלתי הוא בסביבות ה5200 שקל! הסברתי לה שאני נהג מעל גיל 24 ללא תאונות או הרשאות ואז היא אמרה.. בגלל שזה פעם ראשונה שאתה רושם את הביטוח עליך אוטומטית נרשם לך תוספת של כ600 שקלים(כאילו עברת…
הודעה אחרונה מאת ehorev, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
זולה מהצפוי: http://fwd.channel5.com/fifth-gear/car-news/bargain-suzuki-swift-sport-to-cost-13500
הודעה אחרונה מאת tgt,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 121 אורחים (הצג רשימה מלאה)