רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום, לפני ארבעה ימים קיבלתי את הרכב החדש, גולף 1.2 TSI TRENDLINE נפרדתי בכאב מהפיאט בראבו טורבו אחרי שגמענו ביחד מעל 40K (הספציפית הזו) באמת רכב מוצלח ופשרה טובה בין רכב איטלקי נאה, פח איכותי (תאונה) , ומנוע פשוט מצוין. בסהכ: חבילה טובה מאוד. ועכשיו לגולף: התרשמתי מאוד מאיכות הבנייה הגבוהה, הכל מרגיש מוצק ובדיוק במקום הנכון, אפילו הכפתורים של הרדיו מרגישים מוצק עד כדי כך שצריך ללחוץ חזק על הכפתורים כדי שזה יעבוד. הרכב נוח בהרבה מהבראבו, ומרגיש "יושב" על הכביש הרבה יותר טוב, (בניגוד לבראבו שמרגישה צפה) ההיגוי חד ומדויק אך חסר תחושה.אם כי מעט קשה לסיבוב (צריך להתרגל , ההגה החשמלי של פיאט מאוד רך) המנוע: מושך היטב מ 1500 סלד ועד 5000. אין מה לחפש מעבר ל5000 …
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 4 תגובות
- 583 צפיות
הייתי אמור לקבל רשיון חדש שחודש לפני שניגמר לי הנהג חדש קיבלתי את המכתב אמרו לי שצריך לעשות תאוריה חדשה השאלה היא האם צריך עוד פעם מחדש לעשות בדיקת עיינים ובדיקת רופא או שפשוט ישר עם הטופס הירוק לסוע לעשות תאוריה ואז לחזור למשרד רישוי שיביאו לי את הרישיון החדש?
הודעה אחרונה מאת twitch123, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כאן נמחק קישור לאתר מסחרי מה אתם אומרים על ה"פלא" הטכנולוגי הזה? בקרוב גם שיפור כ"ס של הרכב ע"י הדבקת מדבקה מיוחדת על מכסה המנוע..
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.groupon.co.il/deals/haifa-iw/Hasolelim/2085937?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_346&a=1964 200 ש"ח לצפונים שבינינו, שווה לא?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מחיר התחלתי מיליון דולר. יוצרה רק מכונית אחת לתצוגה. כמה זה יוצא אחרי משלוח ומיסים? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/170740816624#ht_13352wt_958
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן נגמר לי המלווה ואני נהג חדש כידוע כמו כולם עכשיו אין לי אוטו בנתיים וגם להורים שלי אין אבל לחבר שלי יש אוטו והוא מבוטח עליו רציתי לדעת אם הוא נותן לי לנהוג ואני בלי ביטוח בכלל על הרכב רק רישיון ותופס אותי שוטר הוא אומר משו על הביטוח ? קנס משו ? יש התייחסות לזה בכלל או שרק מבקש רישיון ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברים מה שלומכם! אקדים ואומר כי אחרי חיפוש מייגע הן בגוגל והן בפורום המכובד שלנו, לא עלה בידי למצוא תשובה חד משמעית לשאלה אשר לפניכם. אני מתנצל אם שאלתי תשמע טרוויאלית לחלוטין . אני בהחלט מודע לעובדה שאני מסתכן בשאלה "צהובה" משיהו . אגב, בדיוק מסיבה זאת לא פרסמתי אותה בפורום אספנות; פחדתי פן זקני השבט יצחקו עלי מעט וישלחו אותי למחסן חלקים להביא אבקת חשמל או מראות לנגמ"ש. בכל מקרה הנה שאלתי: כמה שנים בחובתו של יבואן הרכב לספק שירותי מוסך לדגם ספציפי? אני מדגיש מדובר במוסך יבואן ולא מוסך מורשה רגיל. לדוגמא: קניתי רכב מסויים היום בסוכנות יבואן כלשיהי. כמה שנים תהיה לי האופציה לטפל ברכב הספציפי שקניתי במוסך היבואן לפני שהם יגידו לי "אדוני היה לנו העונג לשרת או…
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
חיפשתי רבות ברשת ולא הצלחתי למצוא, מישהו יכול בבקשה לשפוך אור, מתי התחילו לייבא לישראל את מנועי ה TSI ? אני יודע שמנוע זה מורכב אצל מספר יצרנים (סקודה, פולסוואגן, סיאט) הייתי רוצה לדעת מאיזה שנת דגם ניתן למצוא רכב עם מנוע TSI בישראל ? תודה מראש על העזרה. ET
הודעה אחרונה מאת RS, -
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שוב שלום חברים, בפניכם שאלה תאורטית: אצלי בקסארה ישנן 4 כריות אוויר- 2 בדשבורד, ו2 כריות צד שממוקמות בצידי הכסאות הקדמיים. שמתי ריפודים רגילים, גמישים, על הכסאות. דבר שחוסם את המכסים של כריות האוויר. האם במקרה וחס וחלילה(טפו טפו טפו) נצטרך את שימוש הכריות, הן יפתחו בעוצמה שתקרע את הריפודים? או שהריפודים יחסמו את פתיחתם? שוב אני חוזר, מדובר בריפוד מהסוג הפשוט והגמיש, לא דמוי עור. תודה וסופ"ש נעים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בקיץ אני מתכנן טיסה לחבר במוסקבה, יהיו לי שם הרבה רכבים שאני ממש ארצה לנהוג עליהם ואעשה זאת בין עם במסגרת החוק או לא (כי בינינו, מי יוותר על מכוניות על יפניות ואיטלקיות?) אבל בכל זאת, אם יש דרך שהעניין יהיה חוקי ואני לא יצטרך לנסוע בדרכים נטושות בשביל להמנע משוטרים, מה עלי לעשות?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
חברים מה שלומכם! יצא לי לקרוא לא מעט שרשורים בפורום העוסקים במשטרת התנועה, סמכויותיה ותפקודה בפועל. כמובן שבשרשורים אשר יצא לי לקרוא, היו חברי פורום שהביעו את התסכול שלהם מהעובדה שמשטרת התנועה הישראלית "רכה" יותר מהמקבילה זו בארה"ב. שאלתי היא למה? למה באמת למשטרת ישראל אין ניידות תנועה עם מגנים מקדימה, שוטרים שפועלים ע"פ קוד מאוד מדוייק ולא מהססים לעצור ולזרוק מאחורי סורג ובריח עברייני תנועה ישר אחרי המעצר. האם יש לנו במדינה איזשיהו מחסום משפטי, כלכלי, אתי, מוסרי, שמונע את קיומה של משטרת תנועה חזקה. כזאת שפגישה איתה גורמת לכל עברייני התנועה לחשוב פעמיים לפני תעלולים על הכביש.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום רב למשתמשי הפורום הנכבדים. אני מבקש מכם, באם הינכם רוצים להמשיך ולייבא בבטחה מוצרי צריכה לרכבכם אנא המנעו מלהטריד את המוכרים באיביי. לדאבוני מיום ליום אני רואה עוד מוכרים מוערכים שמוחקים את ישראל מרשת התפוצה שלהם. אולי אתם רוצים לחסוך כמה לירות אבל אתם גורמים לנו המייבאים נזק בלתי הפיך בבקשה מכם שלמו לסוחרים והפסיקו להטריד אותם או שבסוף לא יהייה לנו מאיפה לקנות חלקים איכותיים לרכבנו. בברכה זקן העדה.
הודעה אחרונה מאת Oren-145, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אהלן, היונדאי של אבא שלי עברה תאונה , הוחלפו המון חלקים כמו מצבר, רדיאטור חדש, אלטרנטור חדש הרכב קיבל מכה בצד והושבת ע"י שמאי מה ניתן לקחת ממנו ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, אז כך, אבי חובב אופל מזה 30 שנים (כ-23 שנים באופן רצוף) וכעת אנו מחזיקים באופל השישית שלנו במשך 6 שנים, ובמשפחה יש עוד 2 אופלים בארסנל. צר לנו להבין כי האינסיניה החדשה (מחליפת הווקטרה) לא תגיע לישראל, למרות שהבענו בה עניין. לאחרונה התבשרתי כי ביואיק תשווק את אותו הרכב בדיוק במהלך 2010 עד תחילת 2011 בשם הריגל החדשה, זהה לגמרי לאינסיניה רק עם גריל וסמל שונה. ממה שהבנתי יהיה לה מנוע אקוטק 2.0 ליטר מוגדש 220 כ"ס או 2.4 ליטר עם 186 כ"ס, שניהם עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים. נוסף על כך קראתי על הייצור של הרכב - בסין הרכב נמכר כבר ומיוצר במפעלים בשנגחאי, באירופה הרכב ייוצר במפעלים בגרמניה (כנראה במפעלי אופל), ובצפון אמריקה הרכב ייוצר בקנדה בתחילת 2011. שאלותי…
הודעה אחרונה מאת VivaItalia, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ראיתי שיש כאן הרבה אנשים שרכשו את האיביזה 1400 שבמבצע, יש כאן מישהו שכבר קיבל את הרכב? או שהסוכנות יידע אותו מתי הוא אמור לקבל את הרכב? כי איפה שאני קניתי ההתנהלות חובבנית ולא רצינית, אני זה שצריך לרדוף אחרי הסוכנות לפרטים.. תודה מראש על תשובות..
הודעה אחרונה מאת VivaItalia, -
משהו מזהה את הרכב המוזר הזה?
הודעה אחרונה מאת eranoosh, -
אלפא GTA 156 רשמים 1 2
מאת reuven-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
כמי שנסע במכוניות ספורטיביות רבות אני יכול לומר שהאלפא הזאת מקצועית, היא מונמכת ומוקשחת, היגוי מדהים- 1.7 סיבובים מנעילה לנעילה מאפשרים לא להוריד ידיים מההגה, קוטר הסיבוב גדול, אפילו מאוד. נהגתי בה בכבישי הגליל, היא לוקחת סיבובים בקלילות ובדיוק, זוית הגלגול קטנה מאוד. גיר הסלספיד בעל 6 ההילוכים מתפקד מדהים עם השהייה קטנה ביותר. צריכת דלק ממוצעת של 10 ק"מ לליטר. בקיצור, כיף אמיתי ואני שמח על הרכישה.
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 507 צפיות
שלום, אני בקרוב נוסע לקרובים בדנמרק, מה שעניין אותי לדעת זה אם אני יכול לעשות ביטוח לנהיגה ברכב שלהם, הבנתי שאם אני ישכיר רכב אז החברה תספק ביטוח אבל אני לא מעוניין להשכיר רכב אלא רק לנסוע ברכב שלהם. תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, מחפש המלצה למצלמת תיעוד לרכב במחיר הגיוני. ובנוסף האם מישהו התנסה בהתקנה של שלטי נוחות? כמה מסובך זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת carfans, -
ניתן לענות בסימון V, ניתן לפרט.
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בשתי השורות האחרונות בכתבה. "ובתוך כך שר האוצר שטייניץ הודיע במליאת הכנסת על ביטול ההעלאה של הבלו על הדלק, שהייתה אמורה להיות מיושמת באחד בינואר." http://www.iba.org.il/bet/bet.aspx?type=1&entity=805120 אתם שמעתם על זה?
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 8 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אל תרשמו ביטוח ושטויות מהסוג הזה, כיום הרכב שלי מוגן תחת איתוראן נעילה מרכזית וקודן,בעיני זה לא מספיק והייתי רוצה מערכת מאוד טובה שתקשה על הגנב ותוכל להתריע באותו הרגע שיש מישהו באוטו וכו'. כבר הייתה לי בעבר פריצה לרכב ולמזלי נגנבה לי רק המערכת והפלאפון והיה שם עוד הרבה מה לגנוב ואני לא רוצה שהדבר יחזור שנית. יישמע קצת מוזר או בלתי אפשרי אבל אין אולי מערכת שמחשמלת אותך ברגע שאתה למשל נוגע בהגה בזמן שהרכב נעול? אני יודע שאני נשמע קיצוני,אני פשוט רוצה להגן על הרכב בצורה הכי טובה שאני יכול.
הודעה אחרונה מאת אלון ר, -
כמה הבדלים קטנים שאולי בבוא הזמן יעשו הבדל "גדול" יש למה לצפות ??? http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=2461 לוח שעונים ללא הכיתוב המרשיע STI ידית הילוכים ללא הכיתוב STI קליפרים ללא הכיתוב... בולמים "שחורים פשוטים" ולא צהוב תכלת פתחי אוורור בכנף הקידמית ללא הכיתוב ... מנוע ללא "שבלול" הכנף האחורית נעלמה 4 יציאות מפלט אחורי...נעלמו קיצר יש למה לצפות...
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
שני צעירים חזרו מבילוי, נסעו במקביל לניידת משטרה בכביש 4 ולא שעו לדרישת השוטרים לעצור. הנהג האיץ וניסה לברוח במהירות מופרזת תוך שהוא מסכן רכבים אחרים שנסעו בכביש, וחוצה צמתים באור אדום. כשהגיעו לצומת הרחובות בן יהודה והפועל בכפר סבא, התנגשו הצעירים ברכב אחר. רכבם התהפך מספר פעמים, פגע בתמרור ובמספר שלטים, ולבסוף נעצר סמוך לשפת המדרכה. תוצאה: הנהג מאושפז במצב קשה וחברו שישב לידו נהרג. הנהג ברכב השני פונה במצב קל. כתבה ראשונה עוד תמונות. לאחר מכן, חברו הנסער של אותו פצוע קשה מיהר לבקרו בבית חולים ודרס שני הולכי רגל. כתבה שניה
הודעה אחרונה מאת snorlax, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רגע לפני ההשתפות בפורמולה ישראל, כיף להיזכר במסלול האחרון בו נהגתי. בקיץ האחרון הוצאתי קורס נהיגת מסלול לספרד. בסרטון לא פחות משלושה מהנהגים שעלו לגמר פורמולה ישראל: אנוכי, לאון טאובס ושלומי בקיש. מקווה שתהנו, מומלץ לצפות בHD ולהגביר את הווליום נ.ב הקורס הבא בדרך http://www.youtube.com/watch?v=zc8GJNHA9sw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת itzik99, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, ניסו לגנוב את ה-159 שלנו לפני מספר ימים, מעניין אותי איך הצליחו לפתוח את הרכב ללא מפתחות וללא שום סימני נזק ושריטות, לא אפרט עוד מיכוון שאיני יודע מי גולש פה בפורום, תודה.
הודעה אחרונה מאת kobirom, -
-
- 7 תגובות
- 977 צפיות
אחרי ששילמנו על הרכב במלואו הציעו לנו לקבל את הרכב ב1 לראשון 2012 , ולא בעוד שבוע , ואני רוצה לשאול האם קיים הבדל משמעותי מרגע המכירה ? מה הם ההבדלים שיהיו והאם הם ממש חשובים ?
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
אלף שקל. כל הכבוד, מקווה שיצטרפו כמה שיותר יצרנים למועדון
הודעה אחרונה מאת iftach amran, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה על העזרה! שלום לכולם אני נהג חדש כמעט שנה על הכביש. היום עברתי ברמזור אדום שלא היה בו מצלמה והיה שוטר מאחורי. אני הייתי בעצירה מלאה הרמזור שהיה מצד שמאל שלי התחלף לירוק ולא הייתי כל כך מרוכז וחשבתי שהרמזור שלי התחלף לירוק , השוטר עצר אותי ביקש רישיון נהיגה ואמר לי שהוא הולך לז**ן אותי ולשלול לי את הרישיון ל-3 שנים. רשם לי דו''ח ואמר לי שהדו''ח הוא 1000 שקל ו10 נקודות בגלל שאני נהג חדש, השוטר אמר גם שאני יקבל זימון לבית משפט ואת הדו''ח לביתי בתיבת דואר. השאלה שלי היא כזו: 1. האם כדי לנסות בכלל ללכת למשפט על מה שהשוטר אמר לי (אם תיהיה לי האפשרות לא ללכת למשפט). 2. מה באמת העונש לדבר כזה. תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הוצג קונספט חדש מבית סקודה. רמז לסקודה הבאה? http://www.netcarshow.com/skoda/2011-design_concept/
הודעה אחרונה מאת mejok,