Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהו בספרד פישל Big Time - ביחס לדורות היוצאים.

כל כך פישל שסוף סוף סיאט מוכרים מכוניות ואשכרה מרוויחים כסף. אפשר להגיד שהאיביזה הזאת הצילה את היצרן, פאשלה עצבנית.

emotion of motion

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כל כך פישל שסוף סוף סיאט מוכרים מכוניות ואשכרה מרוויחים כסף. אפשר להגיד שהאיביזה הזאת הצילה את היצרן, פאשלה עצבנית.

אלכס, מבחינתי הם פישלו עיצובית. היא מכוערת ביחס לדורות היוצאים.

נמכרת יותר - כן, בהחלט. רק חבל שהם רחוקים (מאוד) מכמות המכירות של שאר יצרני הקונצרן העממים.

העובדה שיו"ר VW אמר שכרגע הם ירדו מהרעיון למכור את סיאט - לא אומר שהרעיון הזה לא ישוב למוחו בעוד שנה / שנתיים, במידה ורמת המכירות תרד שוב. הכל יחסי בחיים - והכל גם זמני. בעיקר אצל הספרדים...

ואגב, כדי למכור ולהציל את היצרן - הם הורידו את התמחור, ובכך בעצם יצרו התעוררות במכירות היצרן.

לולא הורדת המחירים (בכל העולם, לא רק בארץ. כאן הם כבר עברו את שלב ההנחות ועברו לשלב הזנות) - לא היינו עדים לשיפור כזה או אחר במכירות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני אסכים איתך שהאיביזה 5ד ממש מכוערת ולא ראויה בכלל לקניה,

אבל גרסאת הSC רחוקה ממנה שנות אור וממש מרשימה, לדעתי אפילו יותר מהפאביה.

(לפחות נראית יותר צעירה)

לאיביזה נקודת חולשה אחת מאוד מרכזית וזה הדרך שבה מתנהל המסחר שלה.

איזו עוד סוכנות רכב עובדת כמו שוק בקטע של "תבוא ונתפור לך מחיר לפי צבע

העיניים שלך" שבה המחירון הוא בגדר ה(מ)לצה בלבד?

המחירון שלה בגלל כל זה מתרסק יותר מהר ממחירון של פונטו איבו, לזכותה

של הפונטו אפשר לפחות להגיד שקל למכור אותה מעל מחירון, אבל איביזה?

תראו את המצב בלוחות..

בקיצור, אולי לאיביזה יש כמה נקודות לחיובה, אבל היא פשוט לא קניה חכמה

למי שמעריך את הכסף שלו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בהחלט טוב שיש יותר הצע והמכוניות מתחילות להמכר במחיר שקרוב למחיר ההגיוני להם.

אני נשאר עם ההזמנה של הפאביה,מה שכן מקווה שכולם יבטלו ויזמינו איביזה ואני אקבל את הפאביה שלי לפני ינואר :D

פורסם

המחירון שלה בגלל כל זה מתרסק יותר מהר ממחירון של פונטו איבו, לזכותה

של הפונטו אפשר לפחות להגיד שקל למכור אותה מעל מחירון, אבל איביזה?

תראו את המצב בלוחות..

מזכיר לי נקודה כואבת - האיבי' שלי איבדה 20K ממחירה בחצי שנה :-(

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

וואייי כמה שטויות אתם מדברים פה.

צריך להגיד כל הכבוד לצ'מפיון שהוריד את הכפפה ונכנס חזק בתחום הסופר-מיני. בטווח הקרוב זה אמנם פוגע בלקוחות שקנו את אותו הדגם אבל בטווח הארוך כל הצרכנים יקבלו מכוניות סופרמיני מודרנית לחלוטין במחיר נורמלי.

זה לא משנה אם זה פאביה, איביזה או קליאו, כל מכונית בטווח המחירים השפוי הזה היא מבורכת.

אין ספק שהמבצע ירים את מכירות סיאט בכמה מאות והרב המוחלט של המכוניות ייחטפו בהקדם, בדיוק כמו שקרה עם הפאביה.

בטח אח"כ הם יעלו את המחירים כמו שעשו עם הפאביה למחיר 74,000 ש"ח.

פורסם
ברצינות - הכי טוב שאתה תנהג בשתיהן ותחליט לבד, הרי כל אחד יתן דעה אחרת, ובסופו של דבר דעתך היא הקובעת.

אני אישית מתעב את האיביזה (היה לי דור קודם - 2008). הייתה לי אחת - היא הייתה מצויינת, עד שהתחילו הבעיות - אין ספור ביקורים במוסך, חרא של שירות במוסך המרכזי של סיאט והרבה מאוד עצבים.

בשלב מאוחר יותר קיבלתי איביזה (דור נוכחי) 1.6 DSG7 לתקופה מסויימת, גם ממנה לא התלהבתי. השיפור הניכר ביותר בא לידי ביטוי בגרסת ה-CUPRA, שם העסק באמת מתפקד טוב משמעותית מהדור היוצא.

כן היה שיפור מסויים ביחס לדור היוצא, אבל זה לא היה מספיק מורגש או ראוי בכדי להעדיפה על פני פאביה ברמת גימור זהה (ורק התחזק עם הגעת החלפת ה-1.6 ב-1.2TSI) - שגם מאז ומתמיד זולה מהאיביזה ובפער.

היתרון היחיד של האיביזה - יתרון הבטיחות. רק קח בחשבון שהוא קיים במידה ומדובר בוורסיות עם כריות אוויר וילון.

יש מי שיגיד שהאיביזה גם נראית יותר טוב, אבל זה כבר עניין של טעם. לטעמי היא נראית כמו הכלאה לא מוצלחת בין מאזדה 2 ליונדאי I30. מישהו בספרד פישל Big Time - ביחס לדורות היוצאים.

למישהו הזה קוראים Luc Donckerwolke והוא עיצב בין היתר את ה למבורגיני דיאבלו, מורצ'יאלגו והגלרדו. הקווים של האיביזה קופה מאוד יפים בעיני.

פורסם

פשוט לא להאמין איך המחירים של האיביזות 1.4 החדשות וגם הדור הקודם הולכים לצנוח צניחה חופשית.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
למישהו הזה קוראים Luc Donckerwolke והוא עיצב בין היתר את ה למבורגיני דיאבלו, מורצ'יאלגו והגלרדו. הקווים של האיביזה קופה מאוד יפים בעיני.

שיחזור ללמבו', שם הוא עשה עבודה נהדרת :-P

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא התלוננתי על הפאביה.

רק אמרתי שמהמפרט נראה שהאיביזה עדיפה עליה (בקרת שיוט ומערכת למיעת התדרדרות תמורת 2 חלונות חשמליים)

the london underground is not a political movement

פורסם

בקרת שיוט זה בהחלט חביב. משהו שיהיה באוטו הבא שלי - ללא ספק.

לגבי ה-Hill Holder, כשיודעים לתפעל קלאץ' - מסתדרים בלעדיו (גם בעליות הקשות ביותר). זה מאוד יעיל לנהגים חדשים / כאלה שעדיין לא מסתדרים היטב עם קלאץ'.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בזמנו - שרכשנו את האיביזה שלנו (1.6 "ספורט", דור קודם) - המחיר (על הנייר) היה 122, כולל אגרות ומיגון.

פשוט קמנו והלכנו לכיוון היציאה. לא הספקנו לצאת מהאולם וקפץ עלינו מנהל האולם - שאל מה קרה, הסברנו לו, ופתאום המחיר ירד ל-111, כולל הכל.

ממש בית זונות שם :roll:

בעל האולם נתן לך הנחה של סביבות העשרה אחוזים ואתה קורא לזה בית זונות?

אם הלקוח מראה רצינות ולא מרוצה מהמחיר, אז נתינת עשרה אחוזים, כדי שהוא לא יצא מהדלת, היא הפיתרון הראשון וההגיוני, שאיש מכירות רציני, צריך להציע.

מילא, המחיר היה בסביבות ה-100K, אז באמת אפשר לטעון שמשהו פה מסריח, אבל עוד הפעם, אולי זה רק אני, אבל המעשה שהוא עשה היה במקום. אחרי הכל, כן חזרת וקנית את המוצר, לא? :)

בלי קשר, המבצע של סיאט איביזה SC מנוע 1.6 ב-90 אלף ש"ח (לפני כל האגרות), היה המבצע הכי מצויין עד עכשיו ובזמנו, קצת צבט לי על הלב, על כך שויתרתי עליו.

פורסם
באמת מסכנים אלו שקנו ב85 , מצד שני אני קניתי ב 86 את גרסאת הקופה ואני מבסוט בגלל רמת האבזור הגבוהה,

מעניין אמ הרפרנס יגיע עם סגסוגת ...

תזכיר לי ממתי יש לאיביזה גרסאת "קופה" ?

ולא, מרכב 3 דלתות אינו מרכב קופה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
בעל האולם נתן לך הנחה של סביבות העשרה אחוזים ואתה קורא לזה בית זונות?

אם הלקוח מראה רצינות ולא מרוצה מהמחיר, אז נתינת עשרה אחוזים, כדי שהוא לא יצא מהדלת, היא הפיתרון הראשון וההגיוני, שאיש מכירות רציני, צריך להציע.

מילא, המחיר היה בסביבות ה-100K, אז באמת אפשר לטעון שמשהו פה מסריח, אבל עוד הפעם, אולי זה רק אני, אבל המעשה שהוא עשה היה במקום. אחרי הכל, כן חזרת וקנית את המוצר, לא? :)

בלי קשר, המבצע של סיאט איביזה SC מנוע 1.6 ב-90 אלף ש"ח (לפני כל האגרות), היה המבצע הכי מצויין עד עכשיו ובזמנו, קצת צבט לי על הלב, על כך שויתרתי עליו.

ג'וקר, אני אסביר לך - ראשית, אף אחד לא מוריד 10K בכזאת קלות. זאת הנחה שקיבלתי בשקודה רק ברכב השני, וגם זה אחרי לא מעט דיונים בהנהלה.

דבר שני, זה תג מחיר מטורף לאותם הימים - לא סתם לא ראית הרבה 1.6 "ספורט" בזמנו, ולאחר מכן הם הפסיקו למכור אותה והחלו למכור גרסה קצוצת איבזור וזולה משמעותית.

קנינו כי לא היו אופציות אחרות - והרכב שלנו הושבת, משמע היה צורך ברכב - ומהר.

- פולו נמכרה אך ורק ב-1.4 ידני (בסיסי) ובתג מחיר קרוב של האיביזה.

- פאביה עמדה בפני החלפה לדור הנוכחי. במלאי נשארו שתי יחידות של ה-1.4 (ה-101 כ"ס) ושתיהן היו קומבי בסיסיות.

- רומסטר 1.9TDI הייתה הרומסטר היחידה בידני באותה התקופה, אלא שפתאום הוקפץ מחיר לאיזור 130K והיא ירדה מהפרק.

- 307 / C4 ידניות היו במלאי (שתיים / שלוש יחידות), אך לא התלהבנו מהתמורה למחיר וירדנו מזה במהרה.

נשארה רק האיביזה, שנתנה - יחסית - הרבה איבזור, עיצוב נאה (שבהתחלה לא חיבבתי במיוחד) והייתה זריזה להפליא. לולא שלל התקלות, השירות הלקוי והביזיוני - היא יכלה להיות מכונית טובה בהחלט. אבל היא החליטה להיות לימונית עד הסוף :|

לאיביזה תא מטען קטן משל הפאביה. לפאביה ול-C3 תאי מטען הגדולים והנוחים ביותר בקבוצה.

מרווח הפנים של האחיות די דומה, עם יתרון קל לפאביה בקשור למרחב הראש - בעיקר מאחור.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...